![]() |
Re: Astra J vs Golf VI
1 Attachment(s)
Chiar daca e recunoscuta superioritatea mecanica a Golfului (dar si asta-i relativa ptr. ca Astra NG e prea nou ca sa avem o parere certa), eu am preferat Astra, care puncteaza mult la design si aspect mai modern, mai apropiat de trendul anul 2010; interiorul e chiar frumos, te face sa te simti bine, la Golf imi pare mai auster si invechit, si apoi cui i-e frica de "butoane prea multe" la Astra , ca doar nu le puneau nemtii degeaba... si mai vedeti si ce zic cei de la "mama lor"' de la AutoBild: http://www.autobild.de/artikel/opel-...si_987997.html
Asa, la o prima vedere sunt cam apropiate, poate ceva mai nervos Golful, dar Astra se intinde mai bine la drum, si pare mai confortabila si mai economica. Masini testate: Opel Astra 1.4 Turbo Opel Astra 1.4 Turbo - 140hp - 140hp - 0-100km/h: 9.7s - 0-100km / h: 9.7s - vmax: 205km/h (127mph) - Vmax: 205 kilometri pe oră (127 mph) - 5.9l combined (40mpg) - Combinat 5.9l (40mpg) - CO2: 139g/km - De CO2: 139g/km - Preţul de bază (Germania): 19.075 euro VW Golf VI 1.4 TSI VW Golf VI 1.4 TSI - 122hp - 122hp - 0-100km/h: 9.5s - 0-100km / h: 9.5s - vmax: 200km/h (124mph) - Vmax: 200 kilometri pe oră (124 mph) - 6.2l combined (37mpg) - Combinate 6.2l (37mpg) - CO2: 144g/km - De CO2: 144g/km - Preţul de bază: 21655 Euro Preturile sunt de la ei, la noi oricum la Opel se obtin discounturi frumoase, eu de la 19560 am dat 13600 plus 3 vauchere:yes: Oricum nu-mi iau masina ptr. "liniutze", prefer Astra, am si comandat-o (Sport plus Flex-Ride) de vreo doua luni si pare ca va si intarzia :sad: Uitati-va si voi, nu-i ca Astra arata mai bine? :lol: |
Votat G6 atat pt design cat si pt motorizari cu toate ca imi pare rau ca au scos motorul de 1.9 ; am cu actualul G5 vreo 180k km si nu am schimbat nici macar un bec la ea si nu ca nu am vrut , pur si simplu nu este nevoie.
@amphetamine te platesc astia de la opel sa fii gigi contra sau te`a calcat vre`un golf pe picior cand erai mic (nu ca ar fi trecut mult timp de atunci) ?! Sa stii ca nu`i frumos sa te c**i in gusturile omului ;) PS: la testele Top Gear G5 R32 a fost din toate punctele de vedere peste BMW 130 , mai putin la pret. De ce este hatch de lux ? PPS: motorul de 5.0l V10 TDI este unu dintre cele mai bune motoare diesel din lume |
Quote:
Eu am avut putin peste 30 de maisni, toate generatiile si toate genurile, domeniul auto este cel in care activez, dar masina fara reparatie, mai ales VW pana la 180k de km cred ca nici in Germania nu intalnim dar in Romania. Ce v-o place sa exagerati si sa mintiti ca niste copii infantili nu stiu, crezi ca ai intrat pe un forum de pictura, ca numai voi aveti masini pe aici, ce nu se mai uita lumea pe un topic VW, ca nu avem prieteni cu VW??? Referitor la laudarea lui G5 R32 care nu are legatura cu topicul si care oricum nu a fost vre-o masina de exceptie la banii aia ar trebui sa studiezi si alt tip de concurenta gen cea din topicul: https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...rs/page-2.html Eu inteleg ca vreti sa va laudati cu cate un model sau cate un motor VAG din putinele foarte reusite dar nu e cazul aici. |
Quote:
Rau e cu VAG-istii astia infocati, sar de c*r in sus imediat cum cineva le critica iubirea. De fapt, si eu mai fac acelasi lucru, dar marea majoritate din voi habar n-aveti sa aduceti un argument bun. Decat ca - citez cea mai noua gaselnita in materie de expresii - "1.9 tedei ingroapa tot":lol:. Parastase tine? (btw, "vreun" se scrie legat, sa fie din cauza ca la tine a trecut mult timp de cand erai mic si ai invatat asta la scoala primara?) Nu ai schimbat niciun bec? Sa inteleg ca tu nu folosesti farurile noaptea, sau ziua in afara localitatii. Daca n-am dreptate inseamna ca ai super-becuri in faruri. Neoane, nu becuri cu filament. Sa-mi lasi niste date de contact, cand mi se ia de masina mea sa vii cu Golful sa mi-o ingroape, ca se poarta:lol:. |
Hai sa facem o comparatie.. Daca ai avea anumite produse de la un anumit producator si ai fi foarte multumit de acestea , ai schimba marca doar de dragul de a incerca si altceva ? Nu sunt fan VW si nu exagerez cu nimic cand spun ca nu am schimbat absolut nimic la masina. Nu zic ca este o masina indestructibila pt ca mai strica si masini de 200k - 300k euro dar eu am avut noroc de ea. Cunosc caz cand sa stricat cutia (DSG) la un R32 la vreo 15k km dar asta e fierul , mai crapa.
Generalizezi foarte mult si prin asta imi dau seama ce fel de mentalitate ai. Daca ai 38 de ani crezi ca tu ai pus coada la pruna si le stii pe toate ?! Vezi ca in domeniul auto poate sa lucreze si cel de la o spalatorie ( auto evident ) Cat despre R32 ( nu R ) , citeste cateva pagini in urma sa vezi care considera unii ca sunt hothatch`uri |
@amphetamine Pai vad ca aici numai tu sari de c*r in sus. Ai vazut pe cineva aici care detine opel sa laude vw sau invers ?! Ce argument mai vrei cand omul spune ca e multumit de propia lui masina ?!
Becuri am schimbat ; am luat blue vision , s`au ars amandoua si le`am pus pe cele cu care a venit masina. Vad ca si tu generalizezi si esti carcaotas.. asa te`au invatat parintii ? |
Quote:
Eu sunt sigur ca daca exista un singur Golf care sa faca 180 k de km fara nici o defectiune era declarat cea mai fiabila masina din lume si el este destul de departe de locul asta. Nu exista masina sa nu aiba defectiuni pana al km astia, oricat ar costa ea, fie ea si Toyota si Honda si BMW si ce vrei tu, o masina cu 180 k de km din care o mare parte mersi si in Romania nu exista fara defectiuni, asa ca scrie-ti visele prin alta parte ca aici nu e gradinita. Golf V R32 la pretul ala (Prices for the new Golf R32 start at 32200 Euros.) era culmea sa nu bata concurenta care era cu 30% mai ieftina, dar la pretul ala mai erau 2 masini care faceau misto de el: STI si EVO, cat de mult mai reusitul model Golf VI R, la fel de scump, face misto noul Megane RS care este cu 10 mii de EUR mai ieftin. |
GTR: majoritatea defectiunilor pot aparea din cauza drumurilor proaste sau a soferului, ... prost . Da-mi tu un golf 6 nou nout sa il conduc si iti arat ca si la 200.000 km decat consumabile am schimbat la el !
Atata timp cat ai grija de masina ta, mergi incet si frumos cu ea, eviti gropi, respecti masina, o sa te respecte si ea ;) . Intr-adevar pot aparea si defectiuni de fabrica, dar sunt...rare, foarte rare! |
Quote:
|
Quote:
2. Becul nu e consumabil ? |
Quote:
Quote:
Si n-am zis ca VW e mai prejos ca Opel. Ba chiar e o concurenta enorma, dar in ochii mei Golf6 nu este mai presus de Astra J. Asta nu inseamna ca se aplica si pentru restul modelelor. MariusMKV: inainte nu saream de cur in sus la o comparatie Opel vs VW, dar incrancenarea fanilor VAG m-a determinat sa fac si eu la fel. Nu inteleg de ce-ti place sa ma ataci personal, cu educatia sau cu varsta. Crezi ca daca ai 6 ani peste mine automat ai si 2 perechi de c*aie? Las-o mai moale, ca aici se vede cine-a fost invatat de parinti si cine nu, daca tot vorbim despre asta; desi e penibil. |
Am zis ca am dat jos becurile cu care a venit masina si am pus blue vision pt ca au o lumina mai rece; acestea din urma s`au ars si le`am pus pe cele originale..
Ai votat Opel pt ca detii un model si esti multumit de el nu ?! Daca ai fi avut mai multe probleme cu el si ti`ar fi dat batai de cap l`ai mai fi votat? Cand am zis ca nu am schimbat nimic m`am referit la partea mecanica.. nu cred ca se ia in calcul anumite neplaceri ( lovit caine si schimbat grila din mijloc de jos sau ca mi`a spart un dobitoc stop`ul si l`am inlocuit ) |
Eu am votat Golf.
Am avut astra am fost super multumit de el, am golf sunt multumit insa am avut si cateva probleme cu el, dar per total niciodata un astra nu o sa fie peste golf ( in acelasi nivel de dotari..) . Un golf este mai bine finisat si in interior si in exterior decat astra, insa astra castiga la capitolul fiabilitate si pret de achizitie mai mic. Opel astra este un best-buy pt tineret |
Quote:
Faptul ca sunt foarte multumit de modelele pe care le detin imi da o oarecare incredere sa cumpar un Opel, dar asta nu inseamna ca pentru mine Opel e cea mai tare companie. Si daca mi-ar fi dat batai de cap, tot as fi votat, nu inseamna ca daca un model mai vechi e prost si ultimul model e la fel. Asta se aplica si pentru noua Astra, si asta incerc si eu sa explic, nu se aseamana cu NIMIC din ce-a facut Opel pana acum. Deci sa zici ca Astra H e nasoala => Astra J e la fel e total gresit. Asta-i problema cu fanii VAG, dupa cum zici si tu, daca esti multumit de un model al unei firme, gata, inseamna ca e cea mai tare masina. Fa o comparatie intre Astra J, Mazda 3 si Subaru Impreza; ghici daca as mai alege Astra. |
nu stiu daca poate fi mai fiabil un astra decat un golf. Am vazut astra cumparata noua din reprezentanta si dupa 5-6 luni i-a cazut volanta la 9000 km . Masina cu 0 km
|
Stiu pe cineva care are un S din 2007 si pana acum a avut probleme cu magazia de CD si un rulment de pe fata.. asta nu inseamna ca sunt cele mai panarame masini.
Depinde de noroc.. |
cer este ca la modelele vechi nu auzeai chestii de genu din nici o parte, nici opel nici audi nici mercedes.. Astea noi sunt prea complicate,cu prea multa electronica in ele..
|
Dar sa cada efectiv panoul usii de la sofer la un S-classe luat nou-nout? Si asta la vreo 2 luni dupa.
Cum ai noroc, asta e loteria la masinile fabricate in serie. |
am votat opel pentru ca chiar au recuperat teren tinand cont cum arata precedesoarea fata de astra j din toate punctele de vedere. astra j trebuie doar sa demonstreze fiabilitatea.
din punctul meu de vedere golf VI nu este decat un facelift la golf V acelasi rahat ca la 206 vs 207. un pic mai mare si atat |
Quote:
|
Quote:
golf 1,2,3,4,5 au diferente majore la partea de design interior si exterior plus motoare. oricum golful este o masina bine facuta si a facut istorie de-a lungul timpului dar marketing-ul s-a impus prea mult. Cum a mai spus cineva pe forum " a trebuit sa iasa" |
Quote:
golf 3 cu golf 4 la fel..aproape identice..facelift nesemnificativ Use google images ! La golf 6 cu golf 5 ai senzatia ca nu au modificat nimic pt ca atunci cand au iesit golf 1 .2.3.4 designul unei masini se schimba destul de mult, iar acum mai toate masinile SEAMANA intre ele! uita-te la kia céed cu golf 5 s.a.m.d La golf 7 designul o sa se schimbe mai mult . Cheers |
am votat pentru astra j... din punctul meu de vedere este o masina destul de ok si la un pret bun.
La drumurile din RO chiar nu se merita sa cumperi o masina scumpa. Masina scumpa => intretinere scumpa=> batai de cap mai mari. Ca fiabilitate nu prea ce sa compari...ambele sunt masini nemtesti vreo 100.000-120.000 vei merge cu amadoua fara cine stie ce probleme insa diferenta o face costul reviziilor care nu ma indoiesc ca la VW iti vor lasa buzunarul gol. |
parerea mea e ca .. in materie de revizii .. preturile sunt destul de apropiate! insa .. intr-adevar Astra se merita pt RO si pt pretul mic, dar nu intotdeauna ce-i ieftin e si bun ;)
|
Quote:
Ne spune cineva cat costa o revizie la un Golf benzina la reprezentanta? |
Quote:
|
ciudat...taicamiu a dat la ultima revizie care a facut-o la Porsche Bucuresti Nord in jur de 700ron insa asta a fost la un polo si nu stiu sa va spun exact ce a schimbat.
|
Quote:
|
Quote:
700lei la PBN => cu ~200lei mai scumpa ca la un Astra. |
Quote:
|
Quote:
Dar ca sa facem un etalon trebuie sa luam in considerare pretul la reprezentanta, unde se duce mare parte din lumea care cumpara masina si unde te duci si tu la inceput ca sa nu-ti pierzi garantia. |
Citat de pe un site dedicat VW :
M-am interesat si am aflat preturile (am inteles ca sunt aceleasi in toata reteaua de service-uri autorizate VW din tara). Am sa le adaug aici, pentru cei interesati. 4 litri ulei Castrol Long Life * 95 RON litru = 380 RON Filtru aer 83 RON Filtru polen 61 RON Filtru benzina 120 RON Filtru ulei 57 RON 250 RON manopera TOTAL 951 RON. Service-ul la care voi merge este MIDOCAR OTOPENI. REPLY: Mi se pare enorm. Cu acelasi motor ca al tau am facut la Tess si la Autoworld. Pretul a fost in jur de 650 RON. Este inclus tot ce ai scris tu mai sus. Deci nu cred ca preturile sunt aceleasi in toata reteaua. Asta depinde unde te duci sa faci reviziile... Daca aveti "drum" pe acel site sa cititi primul post ( diferenta intre reprezentanta RO si DE ) |
95RON litrul de Castrol?!?!?!
WTF, eu dau 70RON pe litru la Motul 300V, si nu se compara cu niciun fel de Castrol. Am inteles ca unele reprezentante te lasa sa "vii" cu ulei cumparat de tine. Cei de la AWP Opel Pitesti nu vor. |
Pai eu bag la la a mea numai castrol si am bad 44 lei /l dar in reprezentanta este mai bun :evil:
Inca un citat : Deschid acest topic pentru ca tocmai am facut prima revizie. Am fost in concediu si la intoarcere depaseam 15.000 km asa ca la 13.500 am fost la Graf Hardenberg, dealer Vw si Audi din Radolfzell am Bodensee, in Germania, langa granita cu Elvetia. In primul rand mi-a fost extraordinar de greu sa ma inteleg cu ei daca nu eram cu o prietena care vorbea germana. Pur si simplu nu pricepeau ce caut eu la revizie la 13.500 km. Nu intelegeau de ce vreau sa schimb uleiul Long life acum ca se schimba la 30.000 si ma trimiteau acasa sa vin la 30.000 km. Le-am cerut sa schimbe si filtrul de polen, cel de aer si cel de benzina. S-au socat au zis ca filtrul de benzina se schimba la 60.000 iar cel de polen si de aer nu recomanda sa-l schimb ca masina are doar 6 luni si m-ar costa extra. Dupa o ora de discutii in care le-am explicat "situatia" si "conditiile de garantie" din Romania au inteles. In concluzie am schimbat filtrul de ulei si uleiul (am pus tot Long life) filtrul de polen si cel de aer. Pe cel de benzina nu-l aveau pe stoc ca ziceau ei il schimba foarte rar, asa ca nu l-am mai schimbat. S-a mai remediat pe garantie si cotiera care incepuse sa scartaie si au gresat-o. Cel mai important, s-a facut la masina "Aktion 24Q8" nu am inteles ce este dar parea ceva foarte important, ceva legat de rescrierea totala a softului masinii. Ei trimisesera scrisori la fiecare proprietar de masina pentru recall si m-au intrebat daca eu primisem post-18-1154460138.gif post-18-1154460138.gif Dupa asta masina a mers mai bine si DSG-ul a schimbat mult mai fin, chiar si in sport. Bineinteles extrem de amabili, am fost tratati din partea casei cu sucuri, ape minerale, etc. In plus mi-au tinut o prelegere de 1/2 h despre MobilitatsGarantie, mi-au dat un card cu numar de telefon pentru asistenta rutiera si m-au spus ca in caz de pana sau orice defectiune a masinii pot chema gratis platforma si mi se duce masina la service pentru remediere oriunde as fi si fara nici un cost din partea mea. Ce sa mai zic...avand in vedere ca eram cazat in Konstanz, la 20 km de Radolfzell am Bodensee, ne-au dus cu masina pana la gara sa luam trenul spre Konstanz urmand sa revenim dupa 16.30. La intoarcere am ridicat masina spalata si curatata pe interior, am platit 234 euro, daca nu schimbam filtrul de polen si de aer facea 180 euro. |
Interior: Astra J
Exterior: Imi plac amandoua Performante: Golf |
Votez Astra categoric, trebuie sa recunoastem cu toti ca Opel sa ridicat foarte mult in ultima vreme. Dupa parerea mea multi care voteaza cu Golful si spun ca este si mai frumos o fac deoarece traiesc doar din amintiri cand intre-adevar nu avea adversar. Iar despre fiabiliate de la Astra F incoace sunt masini foarte bine inchegate (Astra G-ul se fabrica si vinde bine de peste 12 ani).
|
performante mai bune la golf?...sa o vad si pe asta :))
|
fiind posesor de golf 6 sunt foarte multumit de el..... am un motor de 2.0 TDI 140 CP 6+1--- full option (navigatie.. incalzire in scaune...dublu climatronic...comenzi volan... etc... ) fara piele pt ca nu imi place.... ce sa zic.. e o masina reusita.....acum nustiu pretul la astra.... modelul full ,golful ma ajuns in jur de 25.000...daca astra e mai ieftina..... atunci se merita o astra J
|
Quote:
|
Astra J. Golf-ul este are un design sters si este mult mai scump, la aceleasi dotari.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:55. |
- Copyright 2026 4Tuning