Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - 318i DNY (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/161262-e36-318i-dny.html)

Alejandro 24-06-10 19:52

Re: E36 - 318i DNY

sa ai mare grija care varianta o alegi, in cazu in care mergi pe taiat si sudat tabla peste pragu vechi, mai mult ca sigur la inceput pare ieftin si sa zicem ca-ti iasa la un pret de 150 RON reparat praguri si inca 150 vopsitu - ma rog preturi fictive, iar dupa o vreme sa rugineasca la loc si sa fii nevoit ori sa le schimbi ori sa le repari; un prag reparat niciodata nu e garantat 100% si reparatiile acestea in trepte nu sunt sanatoase, neincadrandu-se intr-un plan de economie preventiv ci intr-un plan de economie de bataie scurta!

Sparkle_81 24-06-10 20:01

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3467540)
sa ai mare grija care varianta o alegi, in cazu in care mergi pe taiat si sudat tabla peste pragu vechi, mai mult ca sigur la inceput pare ieftin si sa zicem ca-ti iasa la un pret de 150 RON reparat praguri si inca 150 vopsitu - ma rog preturi fictive, iar dupa o vreme sa rugineasca la loc si sa fii nevoit ori sa le schimbi ori sa le repari; un prag reparat niciodata nu e garantat 100% si reparatiile acestea in trepte nu sunt sanatoase, neincadrandu-se intr-un plan de economie preventiv ci intr-un plan de economie de bataie scurta!

Are dreptate , Alejandro !

Alejandro 24-06-10 20:03

merci Sparkle! Hai sa ne punem in capu lui sa faca treaba buna! Fiindca suntem prea saraci sa aruncam banii de pomana! Eu sunt de parerea ca treaba ori o faci cum trebe ori te lasi pagubas! Fara nici un gand discriminator nu suntem tigani sa carpacim masinile pana iara crapa!

Sparkle_81 24-06-10 20:22

Locuieste cam departe, ca mergeam si il urecheam daca nu face treaba cum trebuie !;)

Daniel_Toa 24-06-10 20:26

Multumesc frumos pentru drumul care ma sfatuiesti sa il urmez , si iti dau dreptate asa e . Doua praguri ma costa undeva la 600-700 de lei , manopera plus vopsitul cam 300-400 . Un total de 900-1100 lei . Daca as face : tabla, vopsit , as ajunge undeva la 200-300 . Varianta buna ar fi cea spusa de tine , dar finantele ma omoara in perioada asta . Practic as avea de ales intre praguri noi si doar atat si intre praguri ( povestea cu tabla ) plus cauciucuri si poate o pereche de stopuri .

Alejandro 24-06-10 20:30

incearca sa le faci pe toate incetul cu incetul! evita si imprumuturile de la banca fiindca in timp imprumutul il platesti dublu din cauza dobanzilor!:shock:

Daniel_Toa 24-06-10 20:35

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3467664)
incearca sa le faci pe toate incetul cu incetul! evita si imprumuturile de la banca fiindca in timp imprumutul il platesti dublu din cauza dobanzilor!:shock:

Luni a ramas ca la prima ora sa ma duc la mecanic sa vedem cum procedam . Imprumut la banca nu fac ca nu ii vad rostul . Daca si mecanicul ma bate la cap ca si voi , nu voi avea de ales si le voi schimba ( initial acest mecanic a zis ca facem treaba cu tabla ) . Ce ma bucur ca nu suntem din acelas oras :) ca ramaneam fara urechi

Alejandro 24-06-10 20:37

pai nu e problema ca eu la vara ajung pe la rosiorii de vede si pana la turnu magurele nu mi-e greu sa dau o fuga :lol:

Daniel_Toa 24-06-10 20:39

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3467677)
pai nu e problema ca eu la vara ajung pe la rosiorii de vede si pana la turnu magurele nu mi-e greu sa dau o fuga :lol:

Opa , pai lasa-mi si mie idul tau de messenger , sa mai tinem legatura pana atunci .

Alejandro 28-06-10 10:29

1 Attachment(s)
un VT de care ti-am zis

Daniel_Toa 30-06-10 10:08

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3476160)
un VT de care ti-am zis

Dau bine stopurile alea , chiar bine ! Momentan nu ma mai apuc de praguri . Mecanicul ma amnat doua saptamani . Astept un colet de pe la Baia Mare , cu ceva bunatati pentru pisicuta :) . Trebuia sa ajunga de ieri .. dar ... mai astept .

trafy-vr6 30-06-10 12:53

Nu am nimic cu cei din Baia Mare dar sincer 90% din cei cu care am colaborat nu au fost seriosi !

Daniel_Toa 30-06-10 19:37

Am fost azi la sediu Fan Curier , si nu exista nici un colet pe numele meu trimis ... De sambata pana acum trebuia sa ajunga .

Daniel_Toa 30-06-10 20:38

7 Attachment(s)
Nu mai pot edita mesajul anterior . Azi asteptam intr-o parcare pe cineva , am zis sa fac cateva poze la masina ( cu telefonul ) . Masina e murdara ca in fiecare zi ploua de 4-5 ori , asa ca nu o mai spal :)

Daniel_Toa 07-07-10 08:51

Ieri am fost pana la Bucuresti , la intoarcere am dat peste un centru de dezmembrari , asa am reusit si eu sa imi cumpar roata de rezerva . De 7 luni de cand am masina , am circulat la risc :) . Janta e de tabla pe 15 , cauciuc 195.65 , in perfecta stare .

Alejandro 07-07-10 13:50

foarte bine ticule :D e cam naspa sa ramai cu pana!

Daniel_Toa 07-07-10 21:07

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3499677)
foarte bine ticule :D e cam naspa sa ramai cu pana!

Nu am avut ghinionul pana acum sa fac pana undeva si sa nu am roata de rezerva. Tin minte ca la o luna sau doua dupa ce am luat masina , am gasit o pe janta in fata blocului . Am dat la pompa de zece ori si am fugit la vulcanizare . Acum astept telefonul de la mecanic sa ma duc la el . Am inteles ca zilele astea se intoarce in oras si sper sa ne apucam de ea . Pana una alta caut sa cumpar stopuri spate si semnale albe .

VAXu' 10-07-10 21:37

O vad mereu masina cand ma duc la tara... Arata foarte bine!
Bafta in continuare!

Daniel_Toa 10-07-10 22:21

Quote:

Originally Posted by VAXu' (Post 3508649)
O vad mereu masina cand ma duc la tara... Arata foarte bine!
Bafta in continuare!

Multumesc frumos :)

Daniel_Toa 22-07-10 08:57

1 Attachment(s)
Azi mi a ajuns un colet de la userul nazca cu , bunatati ' pentru pisicuta :)

- doua filtre aer
- mocheta capota portbagaj
- doua , chedere ' la usile din spate

Filtrele sunt intr o foarte buna , le am suflat la o vulcanizare si sunt ok .
Azi le voi pune pe masina , revin cu poze mai tarziu .

Alejandro 22-07-10 09:44

bune achizitii ai facut! o sa aiba alt aspect portbagaju cand il vei deschide! Stiu ca portbagaju meu arata diferit fata de cum a iesit pe poarta fabricii!

Daniel_Toa 22-07-10 09:46

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3534779)
bune achizitii ai facut! o sa aiba alt aspect portbagaju cand il vei deschide! Stiu ca portbagaju meu arata diferit fata de cum a iesit pe poarta fabricii!

Le am luat la un pret bun , mai mult a facut transportul decat piesele . Am cumparat si braduti daia sa prind mocheta si zic sa ma duc cu ea la garaj sa ma apuc de montat .

Daniel_Toa 19-08-10 07:40

3 Attachment(s)
Cateva poze sa nu moara topicul de tot :D

maverick1508 20-08-10 01:56

Observ doua lucruri la voi, rare pe la noi. Locuri de parcare si jantele de aliaj plus bandouri si alte elemente inca pe masini.:lol:

Daniel_Toa 20-08-10 06:43

Quote:

Originally Posted by maverick1508 (Post 3597163)
Observ doua lucruri la voi, rare pe la noi. Locuri de parcare si jantele de aliaj plus bandouri si alte elemente inca pe masini.:lol:

Locuiesc in alta zona a orasului unde am locuri de parcare la discretie , in cele doua poze asteptam pe cineva . Mi a disparut si mie bara fata intr - o zi :) , cu numar cu tot . Am dat cateva telefoane si au venit baietii singuri cu ea .

VAXu' 21-08-10 19:08

Imi place mult de tot prima poza :-) si in ultima unde erai acolo ca prima oara am avut impresia ca esti la padure dar pe urma am vazut blocul din reflexia de pe matiz.

Daniel_Toa 21-08-10 20:58

Quote:

Originally Posted by VAXu' (Post 3600587)
Imi place mult de tot prima poza :-) si in ultima unde erai acolo ca prima oara am avut impresia ca esti la padure dar pe urma am vazut blocul din reflexia de pe matiz.

Ma bucur ca iti place :) , e a doua oara cand parchez masina in spatele blocului :) , greu prinzi loc acolo ca nu e nici pic de praf , pe cand in fata blocului spal azi masina si a doua zi arata ca una parasita .

Daniel_Toa 22-08-10 17:46

Astazi am avut parte de un incident mai neplacut . Avem 80 la ora , eram cu prietena si soacramea in masina mergem linistiti cand deodata sare un caine in fata . De unde a aparut , nu stiu ! Nu am scapat usor si m am ales cu ceva pagube : bara din fata sparta si crapata , proiector , aeratorul ala sau cum se numeste de aeriseste roata si protectia aia de plastic de deasupra rotii care o protejeaza de noroi, apa etc .

Daniel_Toa 23-09-10 08:40

Dupa o luna de la ultimul incident cu cainele , masina a suferit din nou :( . De luni intra in service pentru o reparatie totala , am fost acrosat de un aro si am iesit cam sifonat . Drept urmare de luni intra in service si se vor schimba : aripile fata , usa dreapta fata , usa dreapta spate , praguri , si o vopsea totala .

Sparkle_81 23-09-10 08:48

Sper sa iasa bine . Multa bafta si la mai putini nervi pe timpul reparatiilor !

Daniel_Toa 23-09-10 08:58

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3677468)
Sper sa iasa bine . Multa bafta si la mai putini nervi pe timpul reparatiilor !

Mersi frumos ,au fost nervi in primele zile , nu aveam nici somn noaptea . Masina se va lua de la 0 , mai platesc eu o diferenta de bani si cam aia e treaba .

Sparkle_81 23-09-10 09:04

I-ti spun asta pentru ca , cunosc senzatia ; la primul e36 pe care l-am avut , am fost lovit in dreapta fata : capota , grila, far , semnal , aripa , aparatoare . Nervi multi iar serviceul unde am fost trimis de asigurator era cam delasator . O luna jumatate m-au tinut . In cealalta jumatate de luna nu ma mai rezistat : mergeam zi de zi la ei si stateam efectiv langa masina .
Multa bafta !

Daniel_Toa 23-09-10 09:20

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3677493)
I-ti spun asta pentru ca , cunosc senzatia ; la primul e36 pe care l-am avut , am fost lovit in dreapta fata : capota , grila, far , semnal , aripa , aparatoare . Nervi multi iar serviceul unde am fost trimis de asigurator era cam delasator . O luna jumatate m-au tinut . In cealalta jumatate de luna nu ma mai rezistat : mergeam zi de zi la ei si stateam efectiv langa masina .
Multa bafta !

Sper sa nu fiu nevoit sa stau si eu atat . Eu aveam masina parcata in fata blocului , iar un nene in varsta de 73 de ani impreuna cu al sau ARO 243 , s a infipt in masina mea . Mai exact in partea dreapta , daune ... sunt si ele destule .

adi.schumi_tm 26-09-10 09:32

Se pare ca ai avut multe ghinioane in ultimul timp cu masina asta :(,spor la rezolvat problemele si nu lasa nimic dupa cum vor aia de la asigurari ca sunt caini mari asiguratorii .Bafta

Daniel_Toa 26-09-10 10:44

Quote:

Originally Posted by adi.schumi_tm (Post 3683465)
Se pare ca ai avut multe ghinioane in ultimul timp cu masina asta :(,spor la rezolvat problemele si nu lasa nimic dupa cum vor aia de la asigurari ca sunt caini mari asiguratorii .Bafta

Foarte multe probleme am avut . Din primele zile am avut cauciucuri taiate , o usa pe spate lovita , bandouri furate , bara din fata furata toata cu numar cu tot ( am recuparat o ) , pe urma un proiector , o oglinda si de curand un mos a intrat in mine . Maine masina intra in serivice pentru reparatii . Se vor schimba multe la ea , iar dupa ce iese din service urmeaza sa dau o comanda de faruri , stopuri , schimbare evacuarea , un obc mare , si sa vedem ce o mai fi . Oricum primul lucru care il fac imediat cum scot masina este sa o duc la un preot sa ii faca o slujba :D sa ii citeasca o rugaciune si poate nu mai am parte de atatea belele .

Sonny™ 26-09-10 11:09

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3683601)
Foarte multe probleme am avut . Din primele zile am avut cauciucuri taiate , o usa pe spate lovita , bandouri furate , bara din fata furata toata cu numar cu tot ( am recuparat o ) , pe urma un proiector , o oglinda si de curand un mos a intrat in mine . Maine masina intra in serivice pentru reparatii . Se vor schimba multe la ea , iar dupa ce iese din service urmeaza sa dau o comanda de faruri , stopuri , schimbare evacuarea , un obc mare , si sa vedem ce o mai fi . Oricum primul lucru care il fac imediat cum scot masina este sa o duc la un preot sa ii faca o slujba :D sa ii citeasca o rugaciune si poate nu mai am parte de atatea belele .

dani punem mana de la mana si iti luam un garaj...;)

Daniel_Toa 26-09-10 11:21

Quote:

Originally Posted by Sonny™ (Post 3683678)
dani punem mana de la mana si iti luam un garaj...;)

Pe 6 octombrie este ziua mea de nastere :D In spatele blocului nu am voie sa fac garaj , datorita conductelor de apa si a firelor electrice . Am primit repartitie de garaj dar la 60 -70 de metri de blocul meu , ceea ce nu ma incanta deloc . Momentan astept ziua de maine , chiar nu mai am rabdare ca de mai bine de o saptamana stau fara masina si e greu fara ea :D

Sonny™ 26-09-10 11:46

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3683693)
Pe 6 octombrie este ziua mea de nastere :D In spatele blocului nu am voie sa fac garaj , datorita conductelor de apa si a firelor electrice . Am primit repartitie de garaj dar la 60 -70 de metri de blocul meu , ceea ce nu ma incanta deloc . Momentan astept ziua de maine , chiar nu mai am rabdare ca de mai bine de o saptamana stau fara masina si e greu fara ea :D

aiurea...lasa ca o faci tu, si in legatura cu garajul eu am incercat...;)

Daniel_Toa 26-09-10 17:24

Quote:

Originally Posted by Sonny™ (Post 3683727)
aiurea...lasa ca o faci tu, si in legatura cu garajul eu am incercat...;)

Masina se face , sper sa iasa bine ca nu aibe defecte . Maine dimineata la ora 6 jumate sunt la service cu masina :D Va voi tine la curent cu evolutia ei :)

Daniel_Toa 01-10-10 10:39

Masina inca este in service . Mai sunt doua masini si pe urma urmeaza a mea . Cam pe marti , miercuri saptamana viitoare se apuca si de a mea . Am vazut si devizul si sunt foarte multumit :D La masina se vor schimba urmatoarele ( toate pe banii la asigurare ) :

- bara fata ( revopsita
- bandou bara fata dreapta de inlocuit
- aripa dreapta fata de inlocuit
- semnal aripa dreapta fata de inlocuit
- bandou aripa dreapta fata de inlocuit
- janta fata de inlocuit
- anvelopa dreapta fata de inlocuit
- oglinda , electrica , incalzita , heliomata de inlocuit
- usa dreapta fata de inlocuit
- bandou usa dreapta fata de inlocuit
- usa dreapta spate de inlocuit
- bandou usa dreapta spate de inlocuit
- usa rezervor de revopsit
- janta spate de inlocuit
- anvelopa dreapta spate de inlocuit
- prag dreapta de reparat ( dar aici le voi schimba eu pe banii mei pe ambele )
- aripa dreapta spate de revopsit

All times are GMT +2. The time now is 00:50.

- Copyright 2026 4Tuning