Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Fiat tuning (https://forum.4tuning.ro/147-fiat-tuning.html)
-   -   Fiat Grande Punto Racingline by MSDesign (https://forum.4tuning.ro/147-fiat-tuning/14635-fiat-grande-punto-racingline-by-msdesign.html)

fiatgroup 24-05-06 14:31

Re: Fiat Grande Punto Racingline by MSDesign

Pe mine masina ma duce in jur de 16.000, mai am nevoie de niste bani pt avans pe care ii fac in 2 sapt si prietenul meu italian de la autoitalia mi-a facut deja comanda pt ca..sunt unul dintre cei mai fideli clienti plus adus in jur de 15 clienti rude+prieteni, da in strainate e deja versiunea jtd de 100 cp. Sincer eu am stat mult sa ma gandesc vroiam sa aleg intre Punto 3u GT JTD 100 CP (am mers cu unu si e ceva de nedescris) adus din afara si grande punto sporting. Ma hotarasem sa-mi aduk punto sa-l iau pe numele lu nevastamea care e de acolo si sa am numere de It fapt care ma ducea mult mai ieftin. Dar la un drum spre italia, o silueta apare in spatele meu :) era superb, ii vedeam doar un far si jumate de grila astepta sa ma poata depasi, luminile aprinse, m-am indragostit ;) asa ca am optat pt un maserati - grande punto :) Cand vi in romania, si-mi vine si mie masina mi-ar place sa facem un raid prin capitala si o liniutza ceva ;)

fiatgroup 24-05-06 14:43

Pe G. Punto mai e si 1.9 jtd de 130 cp si 120 cp si un lucru pe care l-am observat intre versiune 1242 cmc 8v de 65 cp si 1.4 8v 77 cp e diferenta de nici 500 eur care zic ca se merita, normal 1.4 ar consuma mai putin pt ca masina e destul de grea si e si diferenta de putere e mare. Si, bogdan motorul asta dupa modelul sport e infernal, l-am condus pe al italianului (el a terminat rodajul), mananca pamantu' si e chiar mai stabil ca punto 3u sporting al meu. Abea astept sa-l iau sa fac rodajul si sa-l cronometrez, pt ca italiencele scot mult-mult mai bine decat in carti ;)

fiatgroup 24-05-06 14:47

neXus pe grande punto apare un motor care nu are egal: 1.3 (1248 cmc) 16 V MultiJet - 90 CP, eu nu cred ca o sa obtina vreu constructor atat putere dintr-un diesel de nici 1.3.

bogdan26 24-05-06 15:59

eu am ales benzina,1400-95 cai,si te gindesti la tunning exterior sa-i faci?

neXus 24-05-06 17:13

Pe Astra a aparut deja motorul acela care va aparea pe Grande Punto ;)
Ma gandeam la dizelarul ala suparat, de peste 100 cp. Ala mi-ar place mie. Consumul nu ma doare asa tare. Plus un chip-chirip si o evacuare mai solida ar face "micutul" Grande Punto sa zboare cu adevarat. Daca mai schimbi si turbina...

fiatgroup 24-05-06 20:32

Da, dar sa nu ai o impresie gresita, opelul (gm) foloseste motoare fiat in special MultiJet nu invers.

fiatgroup 24-05-06 20:41

Bogdan si eu tot 1.4 16 V Sport am luat, in primul rand masina e superba ca sa fac un tuning ext ar trebui sa am timp sa caut si sa bag bani (eu nu as face vitantuning ;), ceva finutz daca e, asa ca singurul lucru ce-l fac sunt geamuri fumurii (jenti are deja si sunt superfrumoase, tu ai modelul cu multe spite ? eu asa am mi se pare cel mai tare) si bineinteles ca o sa-i pun un filtru sport, atat pt ca oricum e o latina feroce ;)

neXus 25-05-06 12:11

Fiat face jante superbe intr-adevar.
PS: de cand cu acordul cu GM, toate motoarele Opel sunt de la Fiat. Stiam ;)
Tot respectul pentru Fiat, "inventatorii commonrail-ului"

bogdan26 25-05-06 13:08

nu stiam chestia cu opelul{thanks}da gentile sunt multe spite de 17 inch cauciucuri205/45,arata bine cu geamuri negre,dar cam cit crezi ca ar creste consumul cu un filtru sport pe ea{am un filtru simota inchis}nu ca il pun mai tiirziu,l-am avut pe punto vechi sim mi se parea ca consuma DUBLU.

neXus 25-05-06 15:45

mi-e cam greu sa cred ca DUBLEAZA consumul... are computer de bord si indica ceva altceva?

bogdan26 25-05-06 16:19

Ala Vechi Nu Imi Indica Cit Consuma,dar Mi-am Dat Seama Cit De Des Bagam Benzina Nici Chiar Dublu Dar Cred Cu60% Mai Mult

fiatgroup 25-05-06 16:40

Ce-mi zici tu chiar ma mira.1. filtru ajuta la o respiratie mai buna si aerul nu-l platesti :), 2. Castigi 2-3 CP si nu ar trebui sa consume mai mult pt ca ii usureaza munca motorului. 3. Normal la prospect scrie ca, creste puteresea si scade consumul. Eu am filtru sport pe toate si mi se pare ca, consuma normal nici mai scazut nici mai crescut. Cred ca punto pe care l-ai avut era varza la motor pt ca mi-ai zis cum trage si nu e normal.

bogdan26 26-05-06 13:29

toata lumea stie sau zice ca filtru sport aduce mai mult aer care ajuta la o mai rapida ardere=mai repede consum=mai mult consum....tu ce zici?

neXus 26-05-06 13:37

Toata lumea stie ca daca arderile se fac mai repde, inseamna ca explozia este mai puternica si pistoanele isi pot conrinua ciclul mai repede, ceea ce inseamna ca masina urca in ture mai repede si nu creste consumul.

bogdan26 26-05-06 13:52

si atunci de ce zic{am simtit si eu}ca creste si consumul...lumea zice

bogdan26 26-05-06 13:53

am sa deschid un nou thread[CRESTE CONSUMUL......SAU NU} sunt curios ce zic si ceilalti

neXus 26-05-06 13:55

asa sa faci. astept cu nerabdare

fiatgroup 26-05-06 16:07

Da buna idee, sunt curios. Eu zic ca nu modifica consumul si creste performanta sa vedem lumea.

bogdan26 26-05-06 16:49

Dmx Spune Ca Da Creste.....

neXus 26-05-06 17:31

fa si tu un link la thread, sa nu caute omul... :)

bogdan26 27-05-06 06:05

scuze mai am de invatatin privinta astahttps://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=17963

Byrons13 31-05-06 09:53

am filtru sport. nu creste consumul, ba dimpotriva. 1 la 1, scade. exista o varianta: creste consumul ca imi place mie cum suna si ii dau in gura, cind inainte nu prea o calcam peste 3 mii de ture.

lascarica 31-05-06 13:16

Poate sunt putin off-topic,dar am vazut macar un fan serios fiat. Eu i-as recomanda ,daca vrea sa aiba un fiat care Fuge,sa achizitioneze fiatul coupe 20v Turbo ce-i de vanzare la brasov. Ala e un fiat care Fuge si poate fugi si mai tare de atat,chiar daca-i FWD,are visco si reuseste sa puna pe asfalt o mare parte din ce da motorul:). Am si eu unul si chiar daca sunt probleme la turbo,tot fuge binisor:). Nu in ultimul rand,arata si bine,dupa parerea mea...spiritul fiat e acolo;).
Pentru cei care faceau comparatii nu tocmai nimerite, bmw si fiat(masinile grupului) sunt entitati destul de diferite,in functie de ceea ce apreciem si de compromisurile pe care suntem dispusi a le face,alegem una sau alta......sau ambele,ca mine:D

neXus 31-05-06 21:29

Felicitarile mele domnule lascarica! Ai reusit sa te desprinzi de mentalitatea "exista doua tipuri de masini: Fiat si restul", ceea ce fiatgroup nu a izbutit pana acum.

john17 05-06-06 15:14

Nenea fiat-in-grup a umplut toate site-urile in disperarea lui, noroc ca l-au mai banat pe ici-colo!
Si ca sa va lamuresc cu filtrul: motorul are un debitmetru care masoara cantitatea de aer aspirata. Raportul (proportia) aer-benzina e constanta si gestionata de calculator, deci daca intra mai mult aer va veni implicit si mai multa benzina. Mai exista exceptii - sisteme de injectie fara debitmetru - dar oricum cantitatea de benzina este modulata dupa sonda lambda deci amestecul se mentine tot in jurul valorii optime. Oricum filtrul creste mai mult sound-ul decat puterea!

neXus 06-06-06 11:01

Bine ca am lamurit si problema asta :-P

Magos 05-07-06 19:53

...culmea, ca nu pot sa sufar masinile mici, insa asta e chiar scumpik... :"> Adik se tuneaza foarte usor si are si un design destul de fluid, care o sa ramana in top!!

bogdan26 08-07-06 12:52

mica poate ti se pare pe afara dar cind intri inauntru la modelul sport 2 usi esti ca la tine acasa...spatioasa credema

hu guta 08-07-06 12:56

naspha rau!!!1

alexSHO 10-07-06 11:55

dragut grande punto si foarte misto modificat de astia

05wnd 27-08-06 16:04

10 Attachment(s)
cateva poze Grande Punto:shock: :shock: :shock:

trAsh 19-09-06 10:56

1 Attachment(s)
Chestia asta mi se pare geniala, am gasit-o tot pe un forum... Zici ca-i o alfa 147 cu fata de maserati.

Apropo: a auzit cineva ceva de http://carscoop.blogspot.com/2006/08...red-stilo.html (o alta alfa curata)

In schimb 1.4 de 180 cai ;)

mitty 22-09-06 07:40

Respect "FiatGrup"........eu am un punto 1,9Jtd 2002,super multumit......
iar "NeXus".....tineo tot asa :)

pytyk' 20-10-06 08:46

ba stiti de cand "fuck" nemtii masini bune? de cand fura de la italieni .ex.seat leon=alfa 147 sau G-punto/// asa ca bmw-urile voastre legatile de gard //troaca de "masina"//

pytyk' 20-10-06 08:48

stai sa gasesc ceva poze din spate

trAsh 20-10-06 09:11

Quote:

Originally Posted by pytyk' (Post 591947)
ba stiti de cand "fuck" nemtii masini bune? de cand fura de la italieni .ex.seat leon=alfa 147 sau G-punto/// asa ca bmw-urile voastre legatile de gard //troaca de "masina"//

E simplu ... echipa de designeri compusa din Walter De Silva si tipa care era responsabila de interioare pentru Alfa Romeo, a plecat catre seat si s-a oprit la audi... Pe undeva a fost o mutare buna pentru ca astfel au iesit 159, brera, noul spider.

foss 11-04-07 20:11

Fiat sincer di dupa parerea mea!!!!Cea mai ne fiabila masina chiar si Dacia este mai buna ma refer la LOGAN!!!
Acum cu platforma de la Opel Corsa si directie bucsaraie si restul a devenit mai bun dar motoarele lasa de dorit!!Adica 1.2 cu 63 de cai este varza pe un prieten la depasit un Matiz si Dieselul este mancator de ulei la greu!!!

pytyk' 11-04-07 20:19

Quote:

Originally Posted by foss (Post 846592)
Fiat sincer di dupa parerea mea!!!!Cea mai ne fiabila masina chiar si Dacia este mai buna ma refer la LOGAN!!!
Acum cu platforma de la Opel Corsa si directie bucsaraie si restul a devenit mai bun dar motoarele lasa de dorit!!Adica 1.2 cu 63 de cai este varza pe un prieten la depasit un Matiz si Dieselul este mancator de ulei la greu!!!

pssssss, uita faza cu platforma de opel ,si mai citeste si tu ceva despre fiat
ps. au >100 ani de viata ,si ca o mica informatie opel-ul foloseste motoare fiat

foss 11-04-07 20:28

Quote:

Originally Posted by pytyk' (Post 846604)
ps. au >100 ani de viata ,si ca o mica informatie opel-ul foloseste motoare fiat

Frate eu mi-am spus parerea mea!!Si da am gresit nu are platfora de Opel ci este platforma de la GM care o impart cele 2 masini......
PS
Fii mai calm data viitoare!!!!

foss 11-04-07 20:30

Quote:

Originally Posted by pytyk' (Post 846604)

Si Opelul foloseste motoare Isuzu adica cel 2.0 Di este dela isuzu si eu am Ople Corsa si sincer nu este de la Fiat....si nu cred.....
Atunci cum motorul de le Fiat adica cel 1.2 are 60 si ceva de cai si cel de la Opel are 80?????Nu are cum ca fie acelas motor!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 06:59.

- Copyright 2026 4Tuning