![]() |
Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!
Stiu ca ai castigat cu foresterul,ca doar am fost in EVO !
Oricum foresterul tau nu este stock. In alta ordine de idei ce vreau eu sa spun ca STI-ul este mai slab. Cum zici tu Seby ca datorita soferului a pierdut,se poate si asta,dar EVO era stock si Subaru era umblat.Chair daca pleca mai prost Subaru(ceea ce nu se intampla) chiar daca schimba vitezele mai prost,daca avea puetre Subaru trebuia sa treaca pe langa EVO. Decat la prima cursa EVO a plecat fara limitarea de 5000 rpm,plecand mai din spate stii tu de ce,apoi la celelalte 3 curse care au fost pe ploaie EVO pleca din 5000 rmp si tot i-a dat-o la Subaru. Si culmea ca destul de lejer si destul de mult.Cam 2 masini intre ei la ultima cursa. Eu sunt de parerea ca este mai buna ca motricitate cea de 2003 cum este si a ta SEBY(ej 20) |
Si pe ej25 s-a montat aia si pe forester tot aia este, dar mai nou au mai evoluat putin.
Am sa-ti spun sincer ce are Foresterul meu: catalizatoare scoase traseu cu restrictor-tobe de 63,5 ca altfel pierde, roti STI, intercooler STI si blow off mana a doua. Astea nu sunt modificari si deabea acum imi voi face soft pentru ea. Pot face si la evo si mult mai bine decat ecutec. Eu stiu cam ce e prin motoarele de evo si sti ca ma invart printre ele destul de des, dar te rog sa ma crezi ca la putere egala STI performeaza mult mai bine. Cu ce ti-am spus nu pot emite pretentii in fata oricarui STI. Intradevar motorul ej20 de pe sti, doar de pe sti si in special GDB este mai tare cu pistoane si biele mai dure. EJ25 actual este identic pe WRX, Forester XT si STI diferind doar periferice, plus soft. Modelul de varf al lui Impreza este STI S204 care e tot de 2000cc cu ej20 ramforsat usor. |
Chiar sunt curios... Evo 9 stock vs Subaru Sti 2006...stock.
Dar cum facem sa nu existe comentarii de genul, soferul ala nu e bun samd?? Sau sa luam 2 masini cu aprox. aceleasi modificari... de ex... |
Daca Subaru nu are limitare, e mai greu cu EVO.
De sofer, cam peste tot iese castigator EVO,in teste. Sebastian nu stiu ce sa zic, si eu ma asteptam sincer sa il bata STI-ul dar nu a fost asa. Bogdan Stanoev,cel cu Sti-ul am inteles ca l-a batut pe Staici pe circuit la Timisoara,deci nu cred ca Bogdan nu stie sa ii dea. Si inka o data repet,daca Subaru este net superior, ar fii avut putere sa recupereze. Ceea ce s-a intamplat complet invers. LA o cursa din cele 3 pe ploaie,Florin a dat startul si Radu (EVO 9) a plecat mai tarziu,a recuperat distanztza,dar nu a reusit sa treca in fatza la 400 de m,dar a fost foarte aprope. EVO pe fiecare treapta isi lua avans. Iti zic ca EVO merge foarte bine. Am stat langa calculator si ma uitam la timpi !! |
Evo lui Radu are un avantaj bun fata de stoc nu f mare dar e ceva lipsa unul catalizator si existenta celui de al doilea cat de evo 8 care e mai putin restrictiv.
Radu merge bine si stie de mult masinile turbo, a invatat cu ce se manaca. Bogdan Stanoev intradevar a castigat la TM, nu stiu daca tu ai fost insa eu am fost mai ales ca LR a sustinut etapa organizata de STADEX. asta nu inseamna ca nu mergea binisor. STADEX este una din societatile familiei lui Florin Staici. Florin desi era inscris in concurs a mers demonstrativ, pentru show nu pentru timp. Florin este unul din dealeri de Subaru din Romania si menirea lui a fost sa promoveze STI-ul nou. Tot ce-ti spun iti poate confirma Florin Staici. |
Evo are unele atuuri:
Directie mai rapida, reprize mai bune, mai placuta la strada desi noul STI cu ej25 actioneaza mult mai de jos turbina. |
NU am fost la Tm.Am scris si mai sus ca am inteles ca a castigat Stanoev.
Korect ce spui tu in legatura cu evacuarea de la Evo dar STi-ul nu mai avea nici un catalizator.Asta vroiam sa subliniez. + pop off-ul atomsferic Si ca sa mergi fara cat-uri stii si tu prea bine ca mai trebuie umblat la ECU. CAuciucurile de pe STI care sunt net superioare celor de pe EVO. Sunt niste slick-uri streel legal cu compozitie destul de moale.Beton caucioacele !! PAi mi se pare normal sa intre mai dejos turbina la ej25 deoarece motorul este mai mare. |
Fara cat merge mai bine si daca nu umbli la ecu la ecu e de fapt obligatoriu sa umbli pt o functionare perfecta.
|
Cu sau fara cat resoftarea e obligatorie.
|
interesante discutiile de aici :-)
la urma urmei e vb doar de gusturi. eu am ales evo ca-mi place mai mult! |
10 puncte...si eu la fel!
|
Altfel se vindea doar BMW! glumesc!
|
2 filmuletze cu un EVO 8 de 903 cai :)
http://videos.streetfire.net/search/...DFEB500B3E.htm http://videos.streetfire.net/search/...D99FD81256.htm sunt curios daca exista macar 1 subaru de putere asemanatoare ;) mai este si evo-ul 9 din carbon de la noris design care are si ala in jur de 850 cp si mai vazusem unul in japonia, de 760cp tot din carbon :D |
si bomba!!! 988cp http://videos.streetfire.net/search/...7244a7d26a.htm
988cp!!! deci puteti sa inchideti topicul. GATA!:lol: :twisted: |
Subaru Rullzzzz !
|
Quote:
NFS "rullzzzz":lol: :lol: :lol: |
Ai dreptate Radule :nosebleed ce bestie!!!! :silenced: daca mai trebuia demonstrat ...uitati-va si voi la clipu asta http://videos.streetfire.net/search/...D99FD81256.htm
|
pentru certaretii subaru si mitsubishi,
Inainte sa mai faceti alte acuze si remarci la adresa unor oameni pe care nu-i cunoasteti,despre felul lor de a merge cu masina,interesati-va prima oara ca poate nu sunt asa de habarnisti in a schimba niste viteze cum spuneti voi...Documentati-va inainte... Legat de faptul ca la oradea mitsu a batut subaru,s-a intamplat prima oara in urma unui start furat,deoarece timpii spuneau altceva,iar pe ploaie cauciucurile de pe subaru nu deverseaza apa deloc,fapt ce duce la opunere de rezistenta,iar cand performantele sunt atat de apropiate,acest lucru conteaza enorm(asta nu inseamna ca subaru este mai bun,ci doar conditiile au fost mai favorabile pt mitsu,in alte conditii poate castiga subaru).personal le-am condus pe amnadoua,asa ca am o formata o idee destul de buna despre amandoua.am optat insa pentru subaru ca mi-a placut dintotdeauna,insa nu poti face o alegere pe baza performantelor,se compenseaza una pe alta. |
Quote:
|
Salutare Domnu Bogdan !
Exact la fix ai nimerit ! Daca mai aveti ocazia ar merge un remake pe uscat cu start de pe loc. Eu acum zic EVO bate. Numai bine si sper ca nu esti suparat pe mine. |
mai nou, pot pleca si eu cu EVO-ul muuult mai bine ;)
|
Quote:
|
Salutare,vad ca ne cunoastem...foarte bine.Vad ca se tot compara STi-ul cu MR,dar sunt doua clase total diferite.Ati auzit de subaru sti spec c?(total alta masina)este divizia sport de raliu de la subaru,cum e mr-ul de la mitsu,cu el trebuie comparat mr-ul.(sunt aceeasi clasa).
Ar fi o idee buna sa ne mai intalnim...nu neaparat la "duel"...oricum oricata bataie ar manca subaru,tot aia as alege,si cred ca si fanii mitsu zic la fel despre masina lor...e o chestie de subconstient(ce ti-a placut prima oara aia iti ramane tot timpul,indiferent de performante)... |
Quote:
f frumos raspunsul!!! la fel am scris si eu cu 2 pag inainte, k e o chestie de gust si ca fiecare alege ce-i place, k au cam acelasi pretz. si eu as vrea sa ne mai intalnim, sa mai discutam despre masini si "imbunatatiri", poate sa le si alergam un pic, nu neaaparat in linie dreapta, k din cate stiu eu, masinile astea au si volan ;) |
PAi am vb la Oradea.Eu eram cu RAdu.
Trebie sa te contrazic,cel putzin in cazul meu. Mie mi-a placut foarte mult Subaru,dar de cand merg la CNR acum CRR am vazut performantzele lui EVO si m-am mutat in tabara Mitsu. Asa este, fiecare cu alegrea lui ;) Si ca tot ai adus vb de MR si de Spec C , ce zici EVO 8 MR fq 400 poate fii batut de un STI Spec C ? Eu nu cred. Asa a fost facut initial topicul,dar in ultimele pagini nu s-a vb de MR. |
Quote:
|
Quote:
|
klar si fara discutie cei de la golf v au facut o copie a replicii asteia (Subaru.. pentru cine s-a nascut barbat)... cool...;)
|
egalitate la poll !!!
|
DA chiar :)))
Super ! |
|
Bogdan nu mai zici nimic ?
Are Ducu un EVO 9 cam cum e si STI-ul under the hood. CA sa te convingi mai bine ca o sa ii privesti spatele la EVO . |
de subaru ala argintiu care a aprut in prima revista 4tuning ce ziceti ? sau de ala albastru ? cica unu are cam 1000 cp si unu 800 - 900 cp, ati citit ?????
|
1 Attachment(s)
Quote:
Fata de modelul anterior Lancer Evo VIII care ajungea la 100km/h in 6.1 secunde ultima generatie a modelelor Lancer Evo atinge aceasta viteza in 5.7 secunde. Detalii tehnice: Motor EVO IX 2.0 DOHC TURBO MIVEC Tip 2.0 DOHC TURBO MIVEC Numar cilindri 16 V Combustibil Benzina Consum L/100 km - extraurban 8.2 - urban 14.6 - mixt 10.6 Emisii CO2 g/km - extraurban 196 - urban 347 - mixt 251 Transmisie: Manuala cu 6+1 trepte, 4x4 permanent Performante EVO IX 2.0 DOHC TURBO MIVEC Putere maxima KW (CP) 206 (280) / 6.500 rot / min Cuplu maxim 355 Nm / 3.500 rot /min Viteza maxima km / h 245 km / h Acceleratie 0-100 km/h 5,7 s Dimensiuni EVO IX 2.0 DOHC TURBO MIVEC Dimensiuni L x l x h 4490 x 1770 x 1450 mm Caroserie – nr. locuri Sedan, 4 usi – 5 locuri |
3 Attachment(s)
:crazy: Faceti cunostinta cu noul EVO
Deocamdata in stadiul de concept. Motor de 2.0 litri turbo care va avea "pe stock" cel putzin 300 de cai putere, cutie secventiala in 6 trepte si cum altcumva decat AWD. In 2007 va avea loc lansarea noului EVO X |
Nici nu vreau sa te conving.Fiecare cu gusturile lui ;)
Acceleratia pana la 100 de km/h este mai proasta la EVO datorita limitarii de turatie la 5000 de rpm la plecarea de pe loc. Daca masina nu se misca,calci ambreiajul nu se tureaza mai mult de 5000 de rpm. Daca ii scotzi limitarea si pleaca din 7000 se schimba mult treaba. Oricum EVO 9 este cam cea mai puternica dintre toate evolutiile de pana acum. Se bate cap in cap cu EVO 6,5 TM edition,dar acesta fiind mai usor. |
EVO 10 va putea fi cimparat pe piata din Romania dupa jumatatea anului 2007. Nu supun de la mine...sunt cuvintele directorului de vanzari de la mitsu moto rom. Asta va fi cea mai dramatica evolutie din toate pct de vedere.
|
@tom ai idee cat va costa evo x cip?
@evolution .. nu cred ca e relevanta treaba cu limitarea la plecarea de pe loc...la 5000 ai sarit de varful de cuplu si te apropii de p max asa... si nu cred ca ai putea pleca din 7000 de f multe ori cu aceeasi transmisie. |
Quote:
|
Beck,una e sa nu crezi alta e sa mergi cu masina si sa vezi cum este.
Transmisia tzine foarte bine,ambreiajul este exceptional. Daca pleaca din 5000 pleaca de rahat.Sistemele oricum transfera cuplul intre roti pt. a avea o aderantza cat mai buna si acest lucru face ca plecarea sa nu fie atat de violenta ca la un Subaru. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:01. |
- Copyright 2026 4Tuning