Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General : SEAT vs RENAULT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145194-general-seat-vs-renault.html)

kakaliciu 14-11-09 18:39

Re: General : SEAT vs RENAULT

Nu am vrut sa sune chiar asa.Seat nu e la fel de mare ca Renault.Asta si ziceam intr-un post anterior.Renault e peste Seat ca brand, ca producator ca ce vreti voi.
Dar modelul 1p poate concura cu unele modele renault fara sa se faca de rusine

vacaroz 15-11-09 09:33

renault rs parca se facea in anglia si nu avea nicio treaba cu renault.aici e adevarat, la sport renault a stat foarte bine. la performante

JetPilot 17-11-09 14:08

Salut. Chiar misto topicul asta.
scrisesem cva mai mult, dar am sters din greseala...acum ma rezum la ceva mai scurt.
Am seat ibiza.
Oricand am curajul sa merg cu un clio symbol sau nu pe cheia si vedem care se simte mai in siguranta. Si ca sa fie si mai funny, merg eu cu renault si celalat cu ibiza mea....deci fara sa ne stim masinile, sa vedem care se simte mai in siguranta.
Comparam Leon 1m cu megane vechi...cel inainte de hatchbackul acela "shake it"
Comparam 1p cu megane2, pt ca acea generatie vb, poate chiar si cu megane-ul nou.
Seat nu are luxury, pt ca nu e nevoie ca marca seat nu are nevoie de asa ceva...s-a incercat cu exeo(totusi e un audi mult mai ieftin - 19000 un 2.0 tdi 143 cp, ce are esp, 7 airbag-uri), dar aceasta marca este orientata catre sportivitate.
SEAT este o marca de nisa a grupului VW, grup ce are cate o marca si o masina pt toata lumea si tot felul de utilizatori.

Prin ce am scris mai sus, nu instig pe nimeni la liniute sau chiar sa fac ce am zis(switch de masini). Dar cred eu ca mai stabila este Seat-ul decat orice clio sau megane.

Daca intram in divizia sport de la renault, nu are rost discutia pt ca este o alta mancare de peste. Chiar nu imi permit sa compar Ibiza cupra cu Clio rs...daca sunt asemanatoare, rs-ul nu are nici o legatura cu clio sau megane normale.
Nici cuprele (leon sau ibiza) nu sunt f asemanatoare, dar oricum se aseamana cu masinile stock mai mult decet sportivele de la renault cu cele de strada.

Stau intr-un dubiu, care e mai interesant intre megane rs si leon cupra modelul nou.
Cam atata am avut de zis.
Si fara suparare, ar trebui sa faca acest versus, cei care au carnet si care au avut okazia sa mearga cu ambele marci.
Chiar daca cele doua marci nu au prea multe in comun......off topic bucata asta.

JetPilot 17-11-09 14:30

A si am uitat o chestie.
Zicea cineva ca a batut in capota de la ibiza, si suna a gol, astfel conferindui o oarecare nesiguranta.
Din cate stiu eu, la cliio si megane, sunt dintr-un material in care daca bati, suna a plastic.
Acuma aceste lucruri nu au nici o relevanta, pentru ca aceste piese nu sunt facute pentru siguranta ci doar design....structura de rezistenta a masinii e in alta parte, si e gandita specific de fiecare constructor cu materiale deformabile controlat in asa fel sa se protejeze habitaclul.

b01uxd 17-11-09 15:57

asta cu batutu si suna a sticla e gandire de senil, cand saracii astia baga o gramada bani in siguranta pietonilor e si normal sa fie capota si aripile moi....sa nu isi sparga tatalaii capu cand aterizeaza pe masina

_anaconda_ 17-11-09 16:06

1 Attachment(s)
La masinile astea nu cred ca 1-2 secunde pe circuit si putin mai multa stabilitate este capitolul cel mai important. Daca vrei sportivitate uita-te la variantele sport, care dupa cum ai spus, sunt mai bune la Renault. In cazul unei masini nu foarte scumpe, cumparate de oameni "normali" nu reisari pe strada e mai important confortul decat o setare mai dura a suspensiei sa ai impresia ca esti Kimi Raikkonen pe serpentine. Drept urmare si eu sunt la fel de convins ca la capitolul confort sta mai bine Renault-ul, la masini comparabile. Ultima generatie de Seat Leon (care a primit facelift nu demult) este comparabil cu Renault Megane asta => (vezi poza) nu cu Renault Clio sau cine stie ce.

MariuSs_AGP 17-11-09 16:33

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 2804942)
si in leatura cu f1 wtcc nfs carbon etc.....e cineva posesor de masina f1 sau wtcc sau wrc? aici vorbim de ce folosim, cel putin asa consider eu

te asigur eu prietene ca am vazut un clio de 190 de cai ce poate. Un prieten mergea cot la cot cu mine pe varianta in ct si i-am dat amandoi blana...si nu vrei sa stii cum s-a dus...adica eu eram cu mondeo in a 3-a pe la 80 si omu s-a dus glontz de parca eu dadeam marsarier si el pleca blana. Si asta de la o masina de 190 de cai. Am mai vazut comparatie dintre mine (125cp) vs 180cp. Si nu se punea in discutie o diferenta asa mare.

Si daca tu nu te-ai plimbat cu nici un model de top de la renault dar te-ai plimbat cu un exeo (care e o copie ieftina) asta nu inseamna ca nu trebuie sa iei in considerare modelul de la reno. Nu e corect.

Si apropo de exeo....frate ce tot il ridica lumea in sus....ce a facut seat cu A4 e exact acelasi lucru care il face ssangyong cu modelele S de la mercedes...copii ieftine cu motoare mici. Asta nu inseamna ca acea copie merita a fi comparata cu un S original . E ca si cum ti-ai cumpara din bazar un tricou cu D&G si ai umbla cu fite ca te imbraci de lux. Cand tu de fapt esti un zero. Parerea mea .... 100% subiectiv

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2805321)
face, dar problema este ca nu prea le vezi pe strazi..

legat de confort pot sa spun ca seat sta destul de bine in comparatie cu renault (cel putin la clasa mica, sus poate sta treaba invers). Am avut clio, momentan am cordoba, un plus de confort l-am considerat la cordoba datorita pozitiei la volan mult mai buna, si un lucru care-l consider important pentru mine este suportul lateral pe care-l ofera scaunele, in clio chiar aveam senzatia ca lipseste.

tovarase...cordoba mai bine o compari cu megane sedane. Parca e mai corect asa ...

Quote:

Originally Posted by kakaliciu (Post 2807554)
Nu am vrut sa sune chiar asa.Seat nu e la fel de mare ca Renault.Asta si ziceam intr-un post anterior.Renault e peste Seat ca brand, ca producator ca ce vreti voi.

Ai auzit de jaguar.....candva era masina exotica....clasa ferrari. Acum il cam pisa muulte branduri ulterior inferioare . Ideea e ca nu conteaza ca ai brand puternic....seat il are pe vw....care e peste renault ca un tot unitar. Ford are alte o gramada de branduri de masini gen volvo mazda...etc Conteaza ca producatorul sa scoata masini bune...noi nu comparam capitalul firmei SEAT vs capitalul RENAULT. Comparam masinile...ce ne ofera noua in afara de denumirea aia simpla de 4 sau 7 litere ;) Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic

Quote:

Originally Posted by JetPilot (Post 2815181)
dar aceasta marca este orientata catre sportivitate.

Sportivitate zici tu....pai ar trebui sa puna si ei kituri de ambreiaj mai adaptate pe acea sportivitate...Cutii..care au cursa mai mica intre trepte....mai sportive.
Sa iti zic ce cunosc eu...unu care a distrus de 2 ori cutia la ibiza 1.4 80cp , pe unu care a distrus de 2 ori cutia pe un leon 1.4tsi 125cp, o cordoba ci kitu de ambreiaj bulit la nici 20 de mii de km.....corect dintr-o gafa...Dar o masina axata pe sportivitate indura gafele astea mai bine. Hai sa iti zic cate renaulturi cunosc cu cutia mancata....zero. Oi fi eu un caz izolat...care stie seaturi bulite si putine renaulturi...NU. Cunosc multa lume cu renault si stiu ce vorbesc. Sa ma contrazica cineva daca are de ce .

Quote:

Originally Posted by JetPilot (Post 2815181)
Prin ce am scris mai sus, nu instig pe nimeni la liniute sau chiar sa fac ce am zis(switch de masini). Dar cred eu ca mai stabila este Seat-ul decat orice clio sau megane.

Frate am mers cu un ibiza la 80 la ora si am luat o curba usoara acolo la Aquamagic Mamaia....unde e intrarea...si crede-ma ca nu m-am simtit in siguranta. Si culmea....am facut testul si cu vw polo...si nu se compara ...si ca tot vb`im de reno...am mers si cu megane si cu clio.Diferenta se vede clar.

Quote:

Originally Posted by JetPilot (Post 2815239)
A si am uitat o chestie.
Zicea cineva ca a batut in capota de la ibiza, si suna a gol, astfel conferindui o oarecare nesiguranta.
Din cate stiu eu, la cliio si megane, sunt dintr-un material in care daca bati, suna a plastic.
Acuma aceste lucruri nu au nici o relevanta, pentru ca aceste piese nu sunt facute pentru siguranta ci doar design....structura de rezistenta a masinii e in alta parte, si e gandita specific de fiecare constructor cu materiale deformabile controlat in asa fel sa se protejeze habitaclul.

Renault a acordat putina atentie si pietonilor...daia suna a plastic ;)
Structura de rezistenta e foarte buna la renault. La seat e ok. Nu am auzit sa fie laudat seatul dar nici critici nu am auzit.

_anaconda_ 17-11-09 16:51

Quote:

Originally Posted by MariuSs_AGP (Post 2815553)
Si apropo de exeo....frate ce tot il ridica lumea in sus....ce a facut seat cu A4 e exact acelasi lucru care il face ssangyong cu modelele S de la mercedes...copii ieftine cu motoare mici. Asta nu inseamna ca acea copie merita a fi comparata cu un S original . E ca si cum ti-ai cumpara din bazar un tricou cu D&G si ai umbla cu fite ca te imbraci de lux. Cand tu de fapt esti un zero. Parerea mea .... 100% subiectiv

Nu e deloc acelasi lucru, una e ce faci chinezii cand copiaza la nesimtire design-ul masinii dar in rest e praf, alta e ce face Seat care face parte din grupul VAG (din care face parte si Audi) si au permisiunea de a produce Seat Exeo pe platforma de A4 generatia trecuta. Asemanarile nu sunt doar la design ci din punct de vedere tehnic sunt foarte similare. E o situatie total diferita. In plus paleta de motorizari e ok pentru un sedan ca ala, probabil nu sunt disponibile motorizarile gen 3.0 TDI sau 3.2 FSI dar oricum pe strada sunt rare modelele echipate cu asa ceva deci pe Seat ar fi fost puse fix degeaba, dar sunt disponibile alea care se cumpara cel mai mult (1.6 - 2.0).

b01uxd 17-11-09 16:52

1. clio de 190 de cai nu are legatura cu f1, wtcc, wrc...nai inteles ce vroiam sa zic
2.cordoba nu poti so compari cu megane sedan ca sunt alte clase
3.clasa ferrai nu exista
4.din fericire nu am prieteni ca tine deci incearca sa nu mi te adresezi cu "prietene"

MariuSs_AGP 17-11-09 16:58

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 2815596)
1. clio de 190 de cai nu are legatura cu f1, wtcc, wrc...nai inteles ce vroiam sa zic
2.cordoba nu poti so compari cu megane sedan ca sunt alte clase
3.clasa ferrai nu exista
4.din fericire nu am prieteni ca tine deci incearca sa nu mi te adresezi cu "prietene"

1.clio rs
2.daca megane fata de cordoba nu poate fi comparat....nici clio fata de cordoba nu poate fi comparat. Verifica si tu preturi , gama de optiuni care poti pune pe masina.
3.ferrari , stii foarte bine la ce ma refeream

b01uxd 17-11-09 17:07

1. cand am vorbit de f1 wtcc, wrc....incercam sa ii explic lu unu mai sus ca nu are rost sa comparam faptul ca renaultu participa in f1 de 50 de ani ...in sensu ca nu are legatura istoria competitionala cu ce masini avem noi astia p strada, clio rs e o masina sport da nu de competitie, cum e si ibitza cupra
2.clio e pe clasa cu cordoba chiar dak are hayon, clasa mica daca nu ma insel, iar megane e cu leon, clasa compact daca nu ma insel
3.da am inteles la ce te refereai numai ca ai spuso ca un incepator

kakaliciu 17-11-09 17:09

Stiu ce e ala Jaguar.

MariuSs_AGP 17-11-09 17:17

la prima ok my bad...mi-am dat seama ca te refereai la wtcc dupa ce am apucat sa postez. Oricum are relevanta ce am zis eu de rs ca e impresionant.
la a doua ai dreptate...oficial e aceeasi clasa (mica)
trei...ca un incepator...ce pot spune. Incercam sa explic mai pe inteles. Nu am profesie in critic auto...deci oficial chiar sunt incepator...pur si simplu imi dau cu parerea si sustin ce cred. Iar unde sunt sigur...insist. Dovada acum am recunoscut greseala.

dolb 17-11-09 17:18

tocmai ce a aratat la promotor ca la megane rs lucreaza inginerii si pilotii de teste de la echipa de F1.

MariuSs_AGP 17-11-09 17:18

Quote:

Originally Posted by kakaliciu (Post 2815652)
Stiu ce e ala Jaguar.

Incercam sa imi subliniez punctul de vedere folosind sarcasmul. No offense !

dolb...probabil asa e ..dar promotor nu mi se pare o sursa de incredere...e mai mult un show si o emisiune de advertising. (parerea mea)

_anaconda_ 17-11-09 17:21

4. Generalizare lipsita de sens, nu exista numai masini nemtesti pe planeta.
5. Gresit. VW nu este detinut de Porsche, este un pic invers.
7. La motoare pe benzina de cilindree mica mai multa incredere as avea in alea de la Renault decat 1.2 / 1.4 / 1.6 (102) de la VW. Deci "stim cu totii ce pot sa faca" este cel putin interesant, ma gandeam ca vorbesti din punctul tau de vedere nu al tuturor, e greu sa faci asta.
9. Ar fi o idee sa se discute lucruri concrete nu basme, ma gandesc ca thread-ul asta nu a fost facut sa "vorbim discutii". Pana una alta modelele FR / Cupra de la Seat sunt sub modelele RS de la Renault.
10. Se poate intampla la orice, sigur gasesti si masini nemtesti (de la Opel la Mercedes) care intr-un numar mic de KM au reusit sa faca figuri multe. In schimb daca te interesezi putin o sa vezi multe masini, inclusiv low cost (Clio, Logan) care au sute de mii de km fara probleme.

b01uxd 17-11-09 17:25

in concluze cine vrea masina nemteasca isi ia bmw sau merc si cine vrea frantuzeasca sau italieneasca sa-si ia tot bmw sau merc

_anaconda_ 17-11-09 17:27

Din pacate unii au uitat ca pe lumea asta mai exista si Mazda, Nissan, Toyota, Honda, Lexus, Mitsubishi, Subaru, Saab, Volvo, Citroen, Peugeot, Renault, Alfa Romeo, etc pe langa BMW / Mercedes / Audi.

LE: lui kakaliciu

MariuSs_AGP 17-11-09 17:28

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2815699)
5. Gresit. VW nu este detinut de Porsche, este un pic invers.

Cui i-ai dat reply...? Ca nu gasesc cine a zis asta ?

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2815721)
Din pacate unii au uitat ca pe lumea asta mai exista si Mazda, Nissan, Toyota, Honda, Lexus, Mitsubishi, Subaru, Saab, Volvo, Citroen, Peugeot, Renault, Alfa Romeo, etc pe langa BMW / Mercedes / Audi.

LE: Lui kakaliciu

corect...toate ca toate...Renault VS Seat
pentru altele facem alt topic...mercedes,audi,bmw VS toate celelalte :D

johhny 17-11-09 18:34

Quote:

Originally Posted by JetPilot (Post 2815239)
A si am uitat o chestie.

la clio chiar este plastic (sau ceva asemanator), aripile fata/spate si tavanul, restul este tabla.

dolb 17-11-09 18:50

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2815721)

LE: lui kakaliciu

ai mai crescut in ochii mei cu argumentul asta !

Eu inca ma uit la bosorogi ( care vor sa isi ia masina ) si le zic.. ia-ti avensis, ia-ti accord. Ei nu vad altceva decat nemteasca.

Si eu sunt de aceeasi parere ca seat sunt sub renault la capitolul performante ( gen cupra vs rs )

kakaliciu 17-11-09 19:05

Boys vorbim de renault vs seat.
E normal sa-mi sustin masina pt ca stiu ce poate si m-am dat si cu o cupra(modificata ce-i drept.. aprox 380 cai) si stiu ce senzatie ai.
Am masina asta de 4 ani si in afara faptului ca mi s-a stricat ambreiajul la 2 zile dupa ce am cumparat-o, nu am avut nici o problema.
Nu vi se pare normal sa fiu multumita si sa imi sustin cauza??

_anaconda_ 17-11-09 19:12

Una e sa fii multumit de masina ta alta e sa spui ca e mai buna decat alta fara sa fie adevarat sau argumentat cum trebuie.

Sunt sigur ca sunt posesori de Dacia 1310 care sunt foarte multumiti de ea dar asta nu inseamna ca 1310 e mai buna ca un VW Passat de exemplu.

kakaliciu 17-11-09 19:40

sunt multumita de masina mea si cred ca e mult mai buna decat unele modele renault...

ionut_cluj 17-11-09 19:41

s-o stapanesti sanatoasa. dar asta nu schimba cu nimic situatia.

kakaliciu 17-11-09 19:44

:)) in fine..
nu mai continui cu polemica asta.
am destule argumente dar stiu ca nu ajung niciunde "certandu-ma" cu voi.

Km fara probleme va doresc

MariuSs_AGP 17-11-09 20:44

Quote:

Originally Posted by kakaliciu (Post 2816158)
sunt multumita de masina mea si cred ca e mult mai buna decat unele modele renault...

Pe baza caror argumente iti sustii aceasta certitudine. Esti sigura ca e mai buna decat unele renaulturi. In mod corect ar trbui strict comparata cu echivalentul ei la renault....adica megane. Si ...spune te rog. Ai condus vreodata un megane...orice varianta...nou vechi. Sunt curios. Caci ai spus ca esti sigura.

Iar din cate am observat eu ...in discutia din acest topic s-a pus in problema doar comfortul si performanta....pe alocuri costul si calitatea materialelor. Dar nu s-a subliniat consumul, nu s-a insistat asupra fiabilitatii. (pe motiv ca seat e din vag si noi comparam seat vs renault nu vag vs renault...bla bla bla).Pana la urma comparam ce ofera un seat...nu conteaza ca are piese din china sau germania ...spania whatever. Seat vs renault cat de aparent si obiectiv se poate.

Deci aici castiga cateva puncte si seat... dar nu suficiente ... Renault are fiabilitate buna iar consumurile sunt excelente ...in mare parte datorate masei automobilelor dar si fiabilitatea cere sa fie laudata. La seat au ales motorizarile de oras...Maxim 2.0 .... n-am auzit de probleme la motoare ...In schimb o buba mare la renault.Majoritatea au probleme la injectie. Confirmati va rog.

kakaliciu 17-11-09 21:13

daca iti iei masina sport si te gandesti la consum......

MariuSs_AGP 17-11-09 21:20

Nu ma refeream la masina sport...ma refeream la toata gama....mai exact la 1.5dci 85 de cai....la 1.9dci 125 de cai. La motoarele de la seat de 1.9tdi 90 de cai care si-au facut renume. La astea ma refeream.....ce e sport logic ca papa....cum e vorba aia...vartej in rezervor.

~ EWN ~ 17-11-09 22:26

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2815943)
la clio chiar este plastic (sau ceva asemanator), aripile fata/spate si tavanul, restul este tabla.

si la Bmw e60 capota este din fibra de sticla, la Peugeot la aripile din fata la fel....si lista ar putea continua. Totul e gandit pentru siguranta noastra si a pietonilor, nu este o rusine sa ai asa ceva, e ceva normal in zilele noastre.

_anaconda_ 17-11-09 22:46

Quote:

Originally Posted by kakaliciu (Post 2816494)
daca iti iei masina sport si te gandesti la consum......

Se gandesc la consum posesori de masini de 40000-90000 euro, dovada ca vezi multe limuzine diesel deci e evident ca majoritatea posesorilor de Seat / Renault / whatever pun mult accent si pe consum. Apoi un Seat Leon nu e sport deloc, e un hatchback cat se poate de normal. De abia la variantele "hot", Cupra/FR sau Renault RS consumul pica de pe lista desi nimeni nu vrea sa ii manance 20 de litri constant.

JetPilot 18-11-09 08:10

in acest mod nu se ajunge nicairea. :D
da stiu ca sunt de plastic sau din ce material or fi aripile pt pietoni, dar vroiam decat asa sa subliniez ca remarca celui care a zis asta nu avea NICI o valoare.

cel care s-a dat cu ibiza la nu stiu ce curba de aqua magic....faci acelasi lucru si cu un clio?

PS: cordoba este o ibiza cu portbagaj, asa ca nu comparam cu megane....
asa cum clio hatchback, este si clio symbol cu portbagaj...hibridele astea pe care le-au incercat multe marci cu masini mici in gama.

By the way cine a mers cu un clio.....i-a placut pozitia in scaun? pt ca eu la coborare de la poiana bv spre rasnov, la fiecare frana nu stateam deloc in scaun, ca am facut febra la maini de cat ma tineam de volan sa nu ma lovesc de el.
directia fara feedback de la renault va place???acea directie complet asistata, parca e volan de simulator pc fara force feedback!

_anaconda_ 18-11-09 08:18

Interiorul ala de dubita de pe Seat Leon iti place ?

b01uxd 18-11-09 08:20

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2817363)
Interiorul ala de dubita de pe Seat Leon iti place ?

specifica si u noul seat leon:D

mihaiu 18-11-09 09:21

Quote:

Originally Posted by MariuSs_AGP (Post 2815617)
1.clio rs
2.daca megane fata de cordoba nu poate fi comparat....nici clio fata de cordoba nu poate fi comparat. Verifica si tu preturi , gama de optiuni care poti pune pe masina.
3.ferrari , stii foarte bine la ce ma refeream

Te rog arunca un ochi pe APIA, asa, de curiozitate. Pai dupa logica ta masinile sunt clasate dupa pret, dupa dotari? Atunci da-le un mail si la APIA, ca aia sunt niste fraieri ca le claseaza pe segmente, volume, etc...
Si comparatiile se fac cu, nu fata de...
P.S.: Decat sa ne certam, mai bine-un cantec vesel sa cantam https://www.youtube.com/watch?v=XRXwWbo_mX0
Asta ca sa vezi ca nu am nimic cu Renault, chiar am coleg de birou cu Megane care e intrutotul multumit de masina lui. CE NU INTELEG E DE CE TREBUIE UN VERSUS SA SE TRANSFORME INTR-UN RAZBOI PERSONAL CU CEILALTI PARTICIPANTI LA DISCUTIE.
Bine, de fapt inteleg, dar nu vreau sa va jignesc pe unii dintre voi...

JetPilot 18-11-09 09:21

anaconda, ai renault?
eu consider interiorul de la seat mai spartan si fara bling-bling-uri ca la alte modele.
ai ce iti trebuie, cu toate comenzile la indemana.
putea sa fie ceva mai altfel, dar sunt multumit in momentul de fata cu interiorul de la ibiza meu.
plus ca acel plastic ce acopera partea superioara a ceasurilor de bord si gurile de aerisire centrale, in timp isi capata o textura f misto, daca este ingrijit....si nu are zgrunturi ca la altele.....Nu o fi el moale, dar e f placut la atingere.

MariuSs_AGP 18-11-09 11:39

Quote:

Originally Posted by JetPilot (Post 2817341)

cel care s-a dat cu ibiza la nu stiu ce curba de aqua magic....faci acelasi lucru si cu un clio?

Da...si am specificat acest lucru. M-am simtit mai stabil.

Quote:

By the way cine a mers cu un clio.....i-a placut pozitia in scaun? pt ca eu la coborare de la poiana bv spre rasnov, la fiecare frana nu stateam deloc in scaun, ca am facut febra la maini de cat ma tineam de volan sa nu ma lovesc de el.

Pozitia intradevar nu mi-a placut nici la megane nici la clio. E datorita scaunelor....nici comfort nici sport :D
Quote:

directia fara feedback de la renault va place???acea directie complet asistata, parca e volan de simulator pc fara force feedback!

Mentionez ca si la ibiza si la polo servo se misca foarte usor....prea usor. Mi s-a intamplat la megane sa dau cu volanu pana la maxim ...violent. Pentru ca se misca prea usor. Aici totul e relativ pentru ca unii prefera asa...altii prefera o servodirectie mai usoara... Iar din moment ce megane,clio,ibiza etc sunt masini de oras....asta inseamna multe manevre...deci o servo usoara ar fi benefica...la asta s-au gandit constructorii.

Quote:

Originally Posted by mihaiu (Post 2817490)
Mai prietene, te rog arunca un ochi pe APIA, asa, de curiozitate. Pai dupa logica ta masinile sunt clasate dupa pret, dupa dotari? Atunci da-le un mail si la APIA, ca aia sunt niste fraieri ca le claseaza pe segmente, volume, etc...
Si comparatiile se fac cu, nu fata de...
P.S.: Decat sa ne certam, mai bine-un cantec vesel sa cantam https://www.youtube.com/watch?v=XRXwWbo_mX0
Asta ca sa vezi ca nu am nimic cu Renault, chiar am coleg de birou cu Megane care e intrutotul multumit de masina lui. CE NU INTELEG E DE CE TREBUIE UN VERSUS SA SE TRANSFORME INTR-UN RAZBOI PERSONAL CU CEILALTI PARTICIPANTI LA DISCUTIE.

/:) In principiu la masinile de aceeasi clasa....preturile seamana...pentru ca sunt in concurenta directa. Iar la marcile astea diferenta intre o clasa mica si o clasa medie ....merge pana la vreo 2000 de euro. Asta voiam eu sa zic. Ca preturile seamana. In fine irelevant .

_anaconda_ 18-11-09 11:48

Quote:

Originally Posted by JetPilot (Post 2817493)
anaconda, ai renault?
eu consider interiorul de la seat mai spartan si fara bling-bling-uri ca la alte modele.
ai ce iti trebuie, cu toate comenzile la indemana.
putea sa fie ceva mai altfel, dar sunt multumit in momentul de fata cu interiorul de la ibiza meu.
plus ca acel plastic ce acopera partea superioara a ceasurilor de bord si gurile de aerisire centrale, in timp isi capata o textura f misto, daca este ingrijit....si nu are zgrunturi ca la altele.....Nu o fi el moale, dar e f placut la atingere.

Nu, nu am Renault. In schimb tu ai Seat :).

LE: Da, la noul Seat Leon ma refeream evident. Modelul anterior arata bine si la exterior si la interior.

mihaiu 18-11-09 12:45

Concluzie:
Renault - marca cu targetare larga, neavand un profil bine definit al cumparatorului, cel putin la prima vedere.
Seat - marca de nisa, orientata spre sofer tanar, ambitios, cu un nivel cultural peste medie.

nutzuXXL 18-11-09 15:35

am citit aleatoriu cateva posturi din acest threat si vreau sa va zic ce cred eu despre seat . eu am un seat din 2000 ( cordoba coupe) un model destul de rar zic eu . initial vroiam sa iau un golf4 dar am gasit-o pe asta la un pret ok si in plus mi-a placut foarte mult forma caroseriei ...si inca imi place :) masina are 216k km si inca "mai merge" . nu are pic de rugina , motorul functioneaza ok , nu consuma ulei , nu scoate fum . functioneaza tot pe ea . de la trapa electrica la stergatoare la casetofonul cu cd-changer .

seatul se vrea a fi divizia sport a grupului vag si asta este . nu ma intereseaza ca nu are motoare proprii ... are motoarele imprumutate de la vw . da . si ? nu vad nici o problema in asta

nu se poate compara seat si renault sunt 2 companii total diferite

ce a scris mihaiu putin mai sus este foarte adevarat

All times are GMT +2. The time now is 00:48.

- Copyright 2026 4Tuning