![]() |
Re:
Quote:
Marca : Dacia Tipul : R52319 Nova Caroseria : 2 volume An fab : 1996 motor tipul :Dacia 106-2 cilindree 1557 cm3 sursa de energie : Benzina Putere : 53 Kw...in traducere pt unii necunoscatori care vb aiurea 70-72 cp (nu am o formula care sa calculexe exact) Acum spuneti-mi si mie ce model e asta pt ca inginerii de la automobile dacie nu cunosc sa fi facut o masina gt gti gtr gto gtx |
Re:
Quote:
ps. cu ce va deranjeaza ca sunt zambaret? Nu am suparat pe nimeni. |
:?: :?: :?: ce vrei sa zici ca nu au fabrica nova GT si GTi ... mda e grav atunci
|
vreau sa spun ca nu au fabricat nova pe injectie...si daca au fabricat nova gt sau gti ... unde scrie lucrul asta in talon sau in masina ?
|
Re:
Quote:
Au fabricat omule nova pe injectie si ii zice nova GTI sau cel putin asa scrie in spate pe hayon. nova ta daca este din 96 inseamna ca este printre primele modele.... alea cu parbrizul mare pe spate si eleronul ala negru un pic peste el ... am una chiar la mine in fata blocului sub geam. Novele astea pe injectie le-au fabricat cam de prin 2000 parca odata cu berlina pe injectie si sunt destul de vioaie, chiar am vazut una in actiune. |
Exista nova...cu motor de dacia, injectie monopunct bosch. A ta intradevar este 1.6 carburator dublu corp si s-a fabricat pana in 2000.Dupa a urmat GTI asat de care am zis mai devreme si dupa super nova....In prima faza nova R524 a avut motor de 1.4 .
|
Lamurit domnu Mariomagic ?
uite ERY e mai documentet ca mine in domeniu ti-a dat o explicatie mai amanuntita. |
DAcia nova cu motorul de 1.6 a fost printre primele mele masini...prin 1999. :wink:
|
Aruncind o privire pe geam , chiar am acum am vazut ca avenit vecinul ala al meu cu nova exact ca a ta de prin 96, este destul de dragutza, are jante pe ea si e o culoare mai deosebita.
|
Salut eu sunt 100% pt tuning si mai ales pt cel de calitate.
Am o bora de 150CP si acum am 185CP e din 2002 4 motion si sunt f multumit. Mi/am facut tuningul la Bucuresti la cineva care fisierele le avea tot de la TCM. De atunci consulul la masina mea a scazut cu 0,3/0,4 la suta. Am facut cam 64000km de cand am tuningul si sunt super multumit, nu am avut nici o pb cu masina. Tin sa precizez ca si eu eram mai reticent la o astfel de interventie dar acum nu regret nimik. Mai ales ca am ales pe cineva cu renume in domeniu si care au certificare. Am facut asta la sfatul unui amic care isi facuse cu o luna inainte dar la un tip care scria el fisierele si il costase mai putin decat pe mine. Diferenta el are consumul cu 0.3 mai mare iar dupa vreo 10mii de km turbina a inceput sa cam suiere. Deci sunt pentru tuning dar de firma. In privinta eco tuningului il consider ideal pt taximetristi, dubitze deoarece consumul se reduce cu pana la 1l la suta de km si banii se recupereaza din motorina cam la 3/4000km. Si am inteles ca puterea creste si ea dar doar cu 8/15cai max |
Vorbeste cu voinea, prezent aici pe forum pentru mai multe detalii.
|
Aspect
Nova R 96: luneta mare, eleron cauciuc, faruri dreptunghiulare, masca mare ,bord patratos, capota dreapta. Nova S 98: luneta mica, eleron plastic, faruri usor incruntate ,masca mica bord scoica, capota rotunjita spre masca. Motorizare identica. Alt tip de nova zau daca cunosc sau macar sa fi auzit vre-o data...dar daca ziceti voi ca in 2000 au scos nova pe injectie asa o fi serios. Ps. sunt preten bun cu ala caruia i-ai vandut tu nova ai alba ERY e din Nav. |
chiar mi-a fost mirat sa vad ca ultimele nova iesite , cele pe injectie arata la fel ca supernova, si la bord si la ceasuri , pina si fetele de usa sunt la fel ... daca ii pui si eleronu de supernova pe spate, trebuie sa le deschizi capotele la amindoua sa le poti deosebi.
|
Re:
Quote:
Eu te-am intrebat doar daca poti sa ma ajuti cu un chip tunning la SN, acel care ai zis ca ajunge la un 200 de euro ... |
Re:
Quote:
|
pt motoarele mari un cip tuning este ideal , dar la cele mici ... pt 7-8 cai cat le da la alea mici , nu cred k are rost sa dai 200 sau mai multzi euroi!
|
Ba eu cred ca fiecare ponei conteaza.... tuningul nu este ieftin, cine nu isi permite nu isi face...nici o rusine, dar 7...8 cai conteaza.Putin de aici, putin de acolo..... :)
|
Priza aia de aer facea totzi bistarii mah ery... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
|
SE INTAMPLA TUNING? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
|
corect , conteaza , da deobicei aia cu motoare mici si masini sub anul 2000 nu prea isi permit , asa k investesc in altceva! eu motoru de 1500 , vreau sa pun unu de calibra sfi , la ala ma bag la un cip! la asta de 1500... nu prea m`ash baga
|
dar aia e doar priza ca aer nu :D
|
frumoasa masina dar la partea tehnica sta cam prost...ca de , daca nimeni n-a mai gadilat-o pe ici pe colo si in + ca ii trebuie set nou :D
|
Re:
Quote:
|
eu am inteles ca la 7/8 cai si la 200si ceva de euro sau 300 sa zicem daca consuma cu 1l mai putin iti scoti banii in 3500/4000km din motorina
|
pai e ma mai ciumeaca ca e custom made..... :)))))))
|
Cel mai rentabil chip e acolo unde exista si o turbina...se pot scoate lejer 20,30 de cai fara modificari majore ale celorlalte componente
|
Dar pe o supernova ? ce parere aveti ? se renteaza ?
|
Domnilor va rog frumos .. haideti sa ne concentram pe acest post asupra tunningului pe nova, saracul flacaul ala care a intrebat de asa ceva cel cu nova din 96 s-a lasat la mina lui daca a vazut ca s-a schimbat subiectul.
Orice idee de tunning pe nova este binevenita, nu de alta dar si eu am una si m-ar interesa si pe mine. Multumesc si No offense .... Respekt ! |
Idei avem toti...tu spune cati bani vrei sa bagi ...asta e tot ce conteaza
|
Cum se monteaza o priza de aer pe capota? se taie tabla si se ataseaza peste? se lipeste cu ceva? sau se taie tabla si se baga pe dedesupt sa ramana buza (marginea) sub tabla si la exterior se aranjeaza cu chitsi apoi cu vopsea?
|
la ce iti foloseste frate priza de aer pe capota?intreb de curiozitate ,nu mi-o lua in nume de rau
|
ca sa arate ca un STI :twisted: :twisted: :2gun:
|
aspect mai mult! si probabil daca ai filtru de aer sport sa vina aeru direct acolo .. in rest nimic
|
Re:
Quote:
cel mai bine renteaza sa pui chip la masinile care au turbo ( benzina sau motorina ) iti ridica puterea motorului cu 30 % din puterea reala. de ex. la un wv passat tdi de 130 cp ... dupa chip are in jur de 170 cp .... ceea ce conteaza enorm... sau ... la un 18 turbo tot de pe vw de 150 cp ... dupa chip ajunge in jur de 192 ... :) deci conteaza ... dar .. la masinile aspirate ... da foarte putin ... :) dar conteaza si acolo :) deci ... e bine sa pui un chip tuning la masina :) |
Nu m-i s-e pare corect sa iti raspund la o asemenea intrebare. Pana la urma la ce imi foloseste sa imi rup masina in 2 prin port si la legale? Ca sa am in ce sa bag banii doar .... nu. Pt ca asa vreau eu.
Daca e cineva care stie sigur sau a montat asa ceva sa imi spuna si mie. |
bai fratilor nova din 2000 poate super nova si pt uni sa stiti ca mai exista si pe injectie din 1998 nova cu injectie bosch chiar
|
O intrebare celor care aveti asa ceva ....
Ce posibilitate am la o nova sa-i mai scot putin rotile de pe spate in exterior... macar 2 cm ar fi de ajuns, ca fabrica vad ca le-a bagat in interior calumea de se vede aiurea contrastul dintre aripa evazata si roata ascunsa sub ea .... zici ca e tricicleta ... se poate monta ceva acolo un distantier ceva ??? Astept orice sugestie, multumesc. |
1. distantiere de 2 cm
2. jante mai late 3. jante cu ET mai mic |
Re:
Quote:
|
Si din ce material sunt flansele respective? nu se ingreuneaza roata?
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:13. |
- Copyright 2026 4Tuning