Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Difuzoare ( Coaxiale & Componente ) (https://forum.4tuning.ro/389-difuzoare-coaxiale-and-componente.html)
-   -   pentru cunoscatorii "audio" (https://forum.4tuning.ro/389-difuzoare-coaxiale-and-componente/144171-cunoscatorii-audio.html)

Bigu 16-05-12 19:52

Re: pentru cunoscatorii "audio"

Asculta inainte sa cumperi! Asta e cel mai bun sfat care-l poti primii!
Daca in Tm nu are cine sa te serveasca, da o fuga pana la Arad la Dragster str. Oituz nr7 ,sigur te ajuta!

soosy 16-05-12 19:57

Quote:

Originally Posted by vwvento (Post 5026291)
Cat esti dispus sa dai pentru boxe+amplificator?

sincer nu am facut un calcul exact...sa zic ca am un fond anume
ma intereseaza 4 bucati...16cm in usi cu sau fara tweetere
noi sau second...:rolleyes2

Quote:

Originally Posted by Bigu (Post 5026298)
Asculta inainte sa cumperi! Asta e cel mai bun sfat care-l poti primii!
Daca in Tm nu are cine sa te serveasca, da o fuga pana la Arad la Dragster str. Oituz nr7 ,sigur te ajuta!

este si la noi in oras...nu vreau sa numesc magazinele dar au preturi de vis
prefer sa iau de pe net in acest caz numai sa fiu axat pe ceva

Bigu 16-05-12 21:15

Nu ai inteles esentialul din pacate... ASCULTA INAINTE DE A CUMPARA!

soosy 16-05-12 21:22

Quote:

Originally Posted by Bigu (Post 5026421)
Nu ai inteles esentialul din pacate... ASCULTA INAINTE DE A CUMPARA!

da,da inteleg...
insa una se aude in magazin si alta in masina...+ nu stiu cat de larga ii oferta...cu diferiti producatori

multan

Mozzo 16-05-12 23:32

Eu am fost la Arad, la Dragster...pana acolo ai foarte putin de mers(40-50km) deci eu zic sa te duci linistit...sigur nu pleci cu mana goala de acolo ;))...Eu mi`am cumparat un sistem de la Powerbass 2xl,super nebunie cu difurile alea..
Acolo vezi gasi tot ce iti trebuie pt un sistem audio,Norbert are de toate pt toti...

P.S. Cunosc si magazinul din Tm,tot timpu am trecut pe langa el si sincer,mai bine ma duc la Arad decat la Tm..

soosy 17-05-12 02:16

Quote:

Originally Posted by Mozzo (Post 5026630)
Eu am fost la Arad, la Dragster...pana acolo ai foarte putin de mers(40-50km) deci eu zic sa te duci linistit...sigur nu pleci cu mana goala de acolo ;))...Eu mi`am cumparat un sistem de la Powerbass 2xl,super nebunie cu difurile alea..
Acolo vezi gasi tot ce iti trebuie pt un sistem audio,Norbert are de toate pt toti...

P.S. Cunosc si magazinul din Tm,tot timpu am trecut pe langa el si sincer,mai bine ma duc la Arad decat la Tm..

m-ai facut curios...cu siguranta una din zile o sa fiu acolo:D

soosy 27-06-12 21:43

revin cu o intrebare...pentru posesori sau care is mai in domeniu

playerul alpine w404....din cate am vazut merge doar de pe usb,iphone si etc..ii fara cd...
intrebarea este cum se aude,ce calitate are?ma refer la faptul ca am avut player care mergea doar pe usb si nu am fost multumit...si chiar si la playerul actual am usb si cd...iar calitatea este diferita(aceas melodie,aceas reglaje,volum si etc..)

fiind alpine...ma gandesc ca ar trebuie sa fie ceva de top...ma bate gandul sa schimb playerul(2din sa fie)si daca merita sa renunt la actualul jvc xr 611

silviu.o 27-06-12 23:41

Calitatea cd e superioara USB-ului, sau ipod-ul, in special ceea a cd-ului audio. Usb-ul are insa avantajul ca elimana necazurile care apar in sezonul rece datorita condensului care face cd-urile sa intrerupa si intreruperile de la gropi. Cat priveste calitatea sunetului, urechea ta e singura care poate decide, ar putea sa iti placa alpinul sau ar putea sa iti placa mai mult cd player-ul actual. Ideal ar fi sa il poti asculta pe masina 8)

soosy 28-06-12 15:23

evident ca mai clar ar fi sa am si si iar atunci poti trage o linie..
singura chestie ii ca nu are cd alpine...si eu consider un mare minus pentru sunet...
sunt ferm comvins ca nu va fi niciodata la fel,si dupa cum am mai spus-o am avut de genul(mp3 normal..)doar pe usb si este diferenta..
acum nu stiu care ii treaba la aparatele astea mai scumpe,poate o mai fi avansat sau eu stiu:D

soosy 19-07-12 22:31

schimbari de planuri si apelez iar la lume:D

daca ati auzit careva dintre ele...sau detineti chiar etc..
as vrea sa iau un dvd,pioneer sau alpine(deocamdata dupa pioneer m-am uitat)
care dintre urmatoarele merita cel mai mult:D
buget 10-1200 lei(250-300 eu...)
1. avic d3
2. x920 bt
3. f910 bt
4. sau avp hp 3100............

caut sa fie ceva simplu,sa aiba si gps(la banii astia)si un sunet cat mai ok

soosy 23-07-12 16:37

nimeni nimic?

o sa restrang putin aria de interes...

1. ar fi avic f 920bt
2.avic d3
3. si ultima varianta f 930bt....toate de la pioneer
ma intereseaza care suna cel mai ok,are calitati bune ale gps-ului

astept pareri..pro,contra etc

silviu.o 24-07-12 06:26

Eu am avut 2 DVD-uri Pioneer, unul chiar din seria F, AVIC-F900, daca imi aduc bine aminte. Se misca bine, ca navigatie si ca meniu, sunetul era bunicel, dar avea cam putine reglaje pe partea de sunet. Eu am luat Pioneer de pe ebay cu 400 de dolari, la pretul asta e convenabil, mai mult nu cred ca se merita sa dai pe el. EU as zice sa arunci un ochi si la modelele de la Kenwood, au niste DvD reusite, si daca gasesti unul la un pret rezonabil, s-ar putea sa iti placa mai mult ca Pioneer-ul.

soosy 24-07-12 15:22

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5113257)
Eu am avut 2 DVD-uri Pioneer, unul chiar din seria F, AVIC-F900, daca imi aduc bine aminte. Se misca bine, ca navigatie si ca meniu, sunetul era bunicel, dar avea cam putine reglaje pe partea de sunet. Eu am luat Pioneer de pe ebay cu 400 de dolari, la pretul asta e convenabil, mai mult nu cred ca se merita sa dai pe el. EU as zice sa arunci un ochi si la modelele de la Kenwood, au niste DvD reusite, si daca gasesti unul la un pret rezonabil, s-ar putea sa iti placa mai mult ca Pioneer-ul.

inteleg....oricum nu is inca decis ce o sa iau...un buget de 10-12 mil...ar fi
am mers pe pioneer pentru ca am avut fel si fel de playere iar cel mai bine a sunat alpine si pioneer...alpine nu am vazut nimic si estetic sa fie in dvd..
asa am ramas la pioneer
ma intereseaza in principiu felul in care se misca,aspectul oarecum si gps-ul daca tot are in dotare sa fie de folos
dar nu in final si sunetul...mai ales sa pot regla intensitatea/volumul wooferului

silviu.o 24-07-12 16:54

Inainte de a lua, poti studia manualul sa vezi exact ce reglaje pe partea de sunet are, si sa vezi daca are RCA dedicat pentru subwoofer la care sa poti regla volumul. Eu am zis si de kenwood deoarece am auzit cateva dvd-uri kenwood care suna chiar bine, iar eu pe golf am un DvD kenwood mai vechi dar care suna extrem de bine.

soosy 24-07-12 17:17

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5113860)
Inainte de a lua, poti studia manualul sa vezi exact ce reglaje pe partea de sunet are, si sa vezi daca are RCA dedicat pentru subwoofer la care sa poti regla volumul. Eu am zis si de kenwood deoarece am auzit cateva dvd-uri kenwood care suna chiar bine, iar eu pe golf am un DvD kenwood mai vechi dar care suna extrem de bine.

da,da....as fi fost curios sa le vad,aud live dar na asta e...

trebuie sa ma hotaresc calumea ca vand playerul meu(jvc xr 611)suna bine,is multumit, + am luat-o de nou nout si pe urma sa nu imi para rau
mai ales ca si dau o gramada de bani

cel mai probabil o sa iau f920bt...imi pare cel mai simplu si ar da bine
acum sa vad si de specificatii
trag un ochi si la kenwood,poate poate
multam

soosy 25-07-12 18:52

3 Attachment(s)
am analizat "piata" si am facut o lista finala...
rog pareri,pro contra aparatelor,sa mai vad si eu ceva critici sau opinii bune despre ele

1.pionner f920bt(dupa mine ar fi cap de lista pentru ca ma atrage cel mai mult designul si din cate am vazut scrie clar ca are control pentru woofer,ce conteaza mult pentru mine + 4v pe preouturi fata de 2v a celorlalte..)

2.kenwood dnx 5220 (control pentru woofer si din cate am citit un gps destul de detaliat..)

3.in final alpine s900r... (ramane in urma fiind cam scump,dar este o varianta mai ales ca gps-ul este mai de top)

astept cu interes:D si cat mai repede ca in decurs de 1 sapt...2 max sa tai din lista capitolul dvd

ludo_ludovic2003 25-07-12 19:23

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 5115275)
am analizat "piata" si am facut o lista finala...
rog pareri,pro contra aparatelor,sa mai vad si eu ceva critici sau opinii bune despre ele

1.pionner f920bt(dupa mine ar fi cap de lista pentru ca ma atrage cel mai mult designul si din cate am vazut scrie clar ca are control pentru woofer,ce conteaza mult pentru mine + 4v pe preouturi fata de 2v a celorlalte..)

2.kenwood dnx 5220 (control pentru woofer si din cate am citit un gps destul de detaliat..)

3.in final alpine s900r... (ramane in urma fiind cam scump,dar este o varianta mai ales ca gps-ul este mai de top)

astept cu interes:D si cat mai repede ca in decurs de 1 sapt...2 max sa tai din lista capitolul dvd

as alege varianta 3 as mai sta o saptamana 2 si as mai strange niste bani ... si as lua alpinele ...tu stii mai bine !!!

soosy 25-07-12 20:49

Quote:

Originally Posted by ludo_ludovic2003 (Post 5115308)
as alege varianta 3 as mai sta o saptamana 2 si as mai strange niste bani ... si as lua alpinele ...tu stii mai bine !!!

aha...ok
o parere
o iau in considerare
intradevar alpine ii alpine dar parca la design nu exceleaza...
si pana la urma astea 3 firme sunt cele mai ok...si ca si calitate si ca si sunet si etc etc..
orice as alege brandul ii fruntas,intrebarea este care merita banii(raport calitate-pret)si care imi indeplineste cel mai bine cerinta de gps si de sunet...
hai ca aspectul mai poate suferi

BuLa_Cv9 26-07-12 22:50

Eu am un kenwood ddx 4021bt si suna foarte ok.(fara subwoofer, doar difuzoare jbl ovale pe spate si pe fata niste no-nameuri)

Nu are navigatie pentru ca nu m-a interesat in mod special, dar iti pot spune ca nu duce lipsa de reglaje. Acum, nu stiu cat de diferit este de dnx 5220.
Ca pret, aproximativ 17 milioane.

soosy 26-07-12 22:53

Quote:

Originally Posted by BuLa_Cv9 (Post 5116961)
Eu am un kenwood ddx 4021bt si suna foarte ok.(fara subwoofer, doar difuzoare jbl ovale pe spate si pe fata niste no-nameuri)

Nu are navigatie pentru ca nu m-a interesat in mod special, dar iti pot spune ca nu duce lipsa de reglaje. Acum, nu stiu cat de diferit este de dnx 5220.
Ca pret, aproximativ 17 milioane.

in final sunt in dubii intre pioneer si kenwood
f920bt sau dnx 5220
pioneer am avut...kenwood nu
cele de top is alpine,pioneer si clarion...acum nu stiu cat intra si kenwood sau care ii ordinea
in principiu ma preocupa si sunetul ca am boxe mtx...woofer hifonics si ar fi pacat sa pierd calitatea lor sau sa nu le pot explora cum trebuie

BuLa_Cv9 26-07-12 23:04

Depinde foarte mult ce vrei, design sau sunet.
Iti spun cu mana pe inima ca inainte de kenwood am avut un alpine cda-9812rb si nici macar nu se compara. Chiar daca e vechi de cativa ani modelul, alpine-ul era net superior kenwood-ului.

soosy 26-07-12 23:08

Quote:

Originally Posted by BuLa_Cv9 (Post 5116977)
Iti spun cu mana pe inima ca inainte de kenwood am avut un alpine cda-9812rb si nici macar nu se compara. Chiar daca e vechi de cativa ani modelul, alpine-ul era net superior kenwood-ului.

asta nici nu se discuta...alpine ii alpine
chiar si pioneer...
la playere normale(1din)am avut fel si fel de modele de la acesti 2 producatori si fie ele mai vechi sau mai noi prea multe de comentat nu a fost

pe langa am ascultat lg,sony si clarion dar net si net superiori
acum ca intre ele care mai ii care,nu mai conteaza

nu stiu cum sta treaba la dvd...
eu as merge pe pioneer...are design,reglaje din cate vad dupa specificatii
etc...

Mozzo 27-07-12 00:03

Quote:

Originally Posted by BuLa_Cv9 (Post 5116977)

Acum depinde si ce kenwood ai avut.Eu pana acum 2-3 saptamani am avut Alpinde`u de care zici tu,acum am Kenwood KDC-6051U si sincer e diferenta mare intre ele,cel putin pe partea de bass orice om poate sa observe ca e mult mai bun Kenwood.
P.S. Kenwood KDC-6051U vs Alpine CDA-9812RB (e mai scump Alpine....dar suna mai bine Kenwood)

ludo_ludovic2003 27-07-12 06:31

parerea mea este ca stai prea mult sa te gandesti la ce trebuie sa iei din astea 3...s-ar putea sa iei un alt HU decat cele amintite sus ... ;)

soosy 27-07-12 06:52

dupa ce am analizat si la banii astia 12-14mil...cam astea sunt variantele...ar mai fi modele mai nou mai etc...dar de la 20mil...si mai sus

+ conteaza mult si designul
dvd-ul ar veni pe un vw bora...cel cu butoane rotative si iesite mai inafara aparatului nu prea dau bine...
ex 920bt..este mai simplu si ar fi ce trebuie din punct de vedere al designului(100%)acum ca este in masura sa faca si fata la cerintele mele din partea de audio sau gps..nu stiu

asta ma intreb si eu

asta e...fie ce o fi,merg pe pioneer sau daca gasesc modelul de kenwood la o oferta ceva atunci iau kenwood dar in principiu pioneer

silviu.o 27-07-12 07:31

Eu ti-am propus sa te uiti si la kenwood, deoarece eu am avut mai multe modele de DVD, dar dvd-ul care il am acum de la kenwood, suna foarte bine. Eu am un model mai vechi DDX-6027, dar am asculta si modele mai noi care de asemenea suna bine. La modele pe care le-ai enumerat tu alegerea e grea, Pioneer f920 e un aparat bun, la fel si kenwood-ul. Cred ca Alpine-ul s-ar misca o idee mai repede in meniu si la GPS, dar nu am auzit acest model pe nicaieri ca sa iti spun cum suna. Toate trei sunt aparate bune, si nu prea ai cum sa fii nemultumit oricare ar fi optiunea ta, eu as zice sa il alegi pe cel care crezi ca o sa arate cel mai bine in bord :)

soosy 28-07-12 12:53

sper sa fac alegerea cea mai buna
pioneer este clar mai ok avand in vedere designul
si din cate vad la preout are voltaj mai mare cea ce inseamna ca are un sunet mai bun pe amplificare(ma intereseaza mult calitatea suntelului pentru woofer)
nici kenwood nu este un aparat rau dar na...raman si la principiul ca cea ce ii alpine,pioneer si clarion ala ramane baza

vedem ce o fi
dar am exclus firme no name(desi la 200 eu au tv,gps detaliat si etc etc dar sunetul nu cred ca este cea ce trebuie)

soosy 28-07-12 23:05

apropo
care ii treaba cu playere astea dedicate care is la vanzare...un fel de copie dupa navigatiile originale are diferitelor marci gama vw...

ex Tti 6000 si nu stiu cat...8000 si nu stiu cat...sunt la un pret foarte ok,noi,toate dotariile etc etc
+ unele beneficii fiind copii si nu originale(un ex banal la citirea de dvd-uri ca merge mai orice...nu doar dvx original si etc..)dar si multe altele:rolleyes2

ca si aspect si dotari ii bine...nu stiu care ii calitatea de sunet?!:shock:

Bigu 28-07-12 23:31

Eu lucrez cu Dynavin. Ca si reglaje de sunet sunt basic, adica au bass mid si tw + woofer, dar suna muuuult peste cele oem . Calitatea plasticelor este foarte ok, se misca foarte repede si in 3 ani de cand fac instalari la genul de unitati nu mi s- a intors nici una. Un mare plus la brandul amintit mai sus, este acela ca au modele cu OS Android(o multime de aplicatii) cu internet, sistemele se leaga direct pe can etc.
Daca ai de gand sa-ti iei asa ceva, iti recomand sa te orientezi catre un dealer/importator cu vechime mai mare de 2 ani pe piata din ro cu legatura pe partea de sisteme multimedia. De ce spun asta pentru ca au fost foarte multi insi care aduceau la un moment dat tot felul de unitati si au inceput sa cada pe capete , retururile erau foarte mari si au preferat sa isi incheie activitatea, din toata treaba asta are de pierdut numai utilizatorul.

soosy 28-07-12 23:37

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Bigu (Post 5119098)
Eu lucrez cu Dynavin. Ca si reglaje de sunet sunt basic, adica au bass mid si tw + woofer, dar suna muuuult peste cele oem . Calitatea plasticelor este foarte ok, se misca foarte repede si in 3 ani de cand fac instalari la genul de unitati nu mi s- a intors nici una. Un mare plus la brandul amintit mai sus, este acela ca au modele cu OS Android(o multime de aplicatii) cu internet, sistemele se leaga direct pe can etc.
Daca ai de gand sa-ti iei asa ceva, iti recomand sa te orientezi catre un dealer/importator cu vechime mai mare de 2 ani pe piata din ro cu legatura pe partea de sisteme multimedia. De ce spun asta pentru ca au fost foarte multi insi care aduceau la un moment dat tot felul de unitati si au inceput sa cada pe capete , retururile erau foarte mari si au preferat sa isi incheie activitatea, din toata treaba asta are de pierdut numai utilizatorul.

da da...inteleg...
ii vorba de aceste 2 aparate mai exact(mai mult prima poza)
cautam pareri sa vad la nivel de sunet cum sta,pentru ca am woofer si nu as vrea sa pierd la calitate sau volum...la fel si boxele din usi
navigatia vad ca este cea ce trebuie(romania detaliat...)

Bigu 28-07-12 23:42

Probeaza inainte de a cumpara!
Sa vezi cum se misca, cat de repede iti incarca stickul, daca citeste dvd,mp3., ecranul tb sa functioneze perfect, asigura-te ca nu a suferit interventii.
Parerea mea, daca ar fi sa alegi intre o unitate gen Alpine Pioneer Kenwood si cele doua all-in-one, la bugetul tau, iti recomand sa mergi pe cele ce poarta un brand adevarat.

soosy 28-07-12 23:45

Quote:

Originally Posted by Bigu (Post 5119105)
Probeaza inainte de a cumpara!
Sa vezi cum se misca, cat de repede iti incarca stickul, daca citeste dvd,mp3., ecranul tb sa functioneze perfect, asigura-te ca nu a suferit interventii.

chestia ii ca am gasit nou si o sa merg pe nou

chestiile astea ca in cat timp citeste stickul chiar nu is pretentios

sa aiba un ecran de calitate....culori si design
gps cat mai de catualitate si detaliat
iar nu in ultimul rand sunetul...si pana la urma poate cel mai important(ca nu cumva sa sune ca playerele alea din piata la 200 lei cu toate dotariile...ca atunci ii grav)

din cate am vazut ii navigatia dedicata Navd 6206

silviu.o 29-07-12 14:59

Eu am avut navigatie dedicata pe primul golf v, am dat o gramada de bani pe ea ca opinie (si acuma imi pare rau), si nu mi-a placut de loc cum se comporta si cum suna, asa ca am schimbat-o cu un DVD Pioneer. Poate am fost eu prea pretentios, dar nu mi sa parut cine stie ce unitatea aia. Oricum ar trebui sa butonezi un pic una inainte de a cumpara, pentru ca in multitudinea de modele care sunt pe piata sunt si foarte slabe la care arunci bani chiar pe geam.

soosy 29-07-12 16:16

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5119586)
Eu am avut navigatie dedicata pe primul golf v, am dat o gramada de bani pe ea ca opinie (si acuma imi pare rau), si nu mi-a placut de loc cum se comporta si cum suna, asa ca am schimbat-o cu un DVD Pioneer. Poate am fost eu prea pretentios, dar nu mi sa parut cine stie ce unitatea aia. Oricum ar trebui sa butonezi un pic una inainte de a cumpara, pentru ca in multitudinea de modele care sunt pe piata sunt si foarte slabe la care arunci bani chiar pe geam.

chiar acum,1 ora si ceva incontinuu am sunat si vorbit cu diferiti dealeri sa zic asa
si din cate mi-au zis(si mici contradictorii)cel mai ok model ar fi tti 8916,are un sunet foarte ok si are gps foarte actual,display premium si etc etc...
mai apoi cu mica diferenta(fiind ceva mai vechi) 8601,dar are un design mai frumos
calitatiile sunt aceleas..display,cipset samsung si etc etc,poate ca gps-ul nu este cel mai actual dar este arhi suficient

cam din astea o sa aleg...inca este si varianta de pioneer 920bt dar gps-ul este mult sub astora...poate ca sunetul ii pro pioneer

greu....

ghost30 29-07-12 18:34

TTi 8916 vine cu Igo din ce am vazut,asta inseamna ca ai harti detaliate si pe Est Europa,si posibilitate de update.

La Pioneer si Kenwood castigi calitate audio,insa pierzi ca detaliere/update/etc pe partea GPS mai ales pe Ro si Est Europa.

soosy 29-07-12 20:23

Quote:

Originally Posted by ghost30 (Post 5119744)
TTi 8916 vine cu Igo din ce am vazut,asta inseamna ca ai harti detaliate si pe Est Europa,si posibilitate de update.

La Pioneer si Kenwood castigi calitate audio,insa pierzi ca detaliere/update/etc pe partea GPS mai ales pe Ro si Est Europa.

clar....cam asta am depistat si eu dupa cautari,asa singur:D
singura chestie ii ca calitatea audio cat ii de buna la navigatiile dedicate ca la gps nu se pune problema si ii diferenta enorma

soosy 18-08-12 15:36

stiti careva daca f320bt de la pioneer are reglaj pentru woofer(volum)?

soosy 06-09-12 16:51

posesorii de vw...mai ales golf 4 si bora:D

la schimbarea boxelor din spate(usi)este si acolo necesar inele,distantiere?!

ma refer cele originale schimbate cu altele aftermarket:rolleyes2

Bigu 06-09-12 18:00

Daca geamul coboara tot , o sa ai nevoie.

soosy 06-09-12 19:46

Quote:

Originally Posted by Bigu (Post 5165178)
Daca geamul coboara tot , o sa ai nevoie.

nu coboara de tot...3sfert doar

All times are GMT +2. The time now is 20:25.

- Copyright 2026 4Tuning