Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   VW Golf5 GTI (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/14303-vw-golf5-gti.html)

ceachi 02-03-07 08:34

Re: VW Golf5 GTI

Felicitari pentru modul cum sa-au integrat!Sunt curios cum suna acum desi nu am ascultat prea mult inainte.
Intrebare ajung 0.5 l ?
Si putin in afara subiectului ce se intimpla daca incinta unui difuzor este mai mica decit cea specificata de producator?

P.S.
Mi s-a sters un post sau am uitat eu sa apas pe send?:lol: :lol: :lol:

fuscobal 02-03-07 11:54

Nu exista incinta specificata de producator pentru acest difuzor, el fiind vandut separat pentru boxe home. Incinta o concepi tu in functie de ce vrei sa obtii. In incinta inchisa, la 0.5L acest difuzor are Qtc-ul ideal de 0.707. Intr-ul litraj mai mic un difuzor va cobora mai putin in frecventa dar va avea un tranzient mai bun ! In 0.5L acest difuzor coboara liniar pana la 200Hz ceea ce e perfect pentru un difuzor atat de mic !

ceachi 02-03-07 16:28

:lol: :lol: :lol: Nu te superi nu daca te rog sa imi explici si mie termenii astia :Qtc , tranzient
Vas din cite stiu eu este volumul recomandat de producator nu?
Uite un sit unde zice ceva de dif daca nu ma insel : http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=72

Si daca deviez subiectul te rog dami pe PM.
Multumesc frumos

Leul 02-03-07 17:58

Cati W are total ,RMS ? si dc ati pus subwooferu sub dorpedu ? ms

fuscobal 02-03-07 19:40

Quote:

Originally Posted by fuscobal (Post 777650)
Nu exista incinta specificata de producator pentru acest difuzor, el fiind vandut separat pentru boxe home. Incinta o concepi tu in functie de ce vrei sa obtii. In incinta inchisa, la 0.5L acest difuzor are Qtc-ul ideal de 0.707. Intr-ul litraj mai mic un difuzor va cobora mai putin in frecventa dar va avea un tranzient mai bun ! In 0.5L acest difuzor coboara liniar pana la 200Hz ceea ce e perfect pentru un difuzor atat de mic !

Mai sus n-am fost atent si am facut o mica greseala > Intr-un litraj mic, tranzientul este mai slab si vice-versa. Qtc este abilitatea incintei de a controla raspunsul difuzorului la frecventa de rezonanta. 0.707 este Qtc-ul la care se obtine un raspuns perfect liniar, cu un tranzient bun. La qtc peste 1 basul devine deja boomy iar la Qtc prea mic tranzientul este exceptional dar sunetul devine prea sec. Tranzientul este capacitatea difuzorului de a reactiona foarte repede la semnalul primit. Un difuzor bun este cel care nu are pic de intarziere dar asta desigur atunci cand si incinta este gandita pe masura !

MARI_NSL 03-03-07 00:15

bravo bravo ...foarte frumos lucrat ..ca la carte ..bravo ;) imi place cum a iesit...:);)

dorin_st 03-03-07 22:16

Uite aici ce am gasit eu despre difuzor, respectiv despre incinta recomandata!
Description: 12 cm Midrange for 3 way systems.
Impedance: 4ohms nominal
Power Handling: 50W RMS Continuous Pink noise
300W RMS System amplifier power
Frequency Range: 300 - 7000Hz as Midrange
Enclosure Volume: 3 –10 litres with damping material Fs Resonant Frequency: 75.0 Hz
Re D.C Resistance: 3.2 Ohms
Md Cone Mass: 6.5 Grams
Sd Cone area: 49 cm2
Bl Force Product: 5.3 Tm
Rm Mechanical resistance: 0.55 Ns/m
Qm Mechanical Q Factor: 5.6
Qe Electrical Q factor: 0.35
Qt Total Q factor: 0.33
Vas Equivalent volume : 2.4 litres
X-max Linear excursion (one way): 3.0 mm

fuscobal 04-03-07 18:16

Pai...daca faci raportul Fs/Qt obtii cam 200, adica mult mai mare decat 70-90 ceea ce inseamna ca se preteaza unei incinte bass reflex. Eu m-am riscat si l-am folosit in incinta inchisa. Cei minim 3L sunt in consecinta pentru o incinta BR !

Marinu 05-03-07 01:29

Difuzoarele de la scanspeak sunt exceptionale, imi aduc aminte ca am ascultat o masina la finala europeana Emma 2006, care a castigat locul 3 la categoria Pro Sound Only, exact aceste difuzoare de 12 cm de la Scanspeak erau taiate la 80Hz, deci practic masina folosea aceste difuzoare ca si mid-basi. Sunetul era extrem de coerent (tipic instalatiilor pe 2 cai) dat faptului ca difuzorul scanspeak canta o banda foarte larga de freq. Ca avantaje fata de alte sisteme pe 2 cai nu avea nici o problema cu reproducerea freq medii cum au majoritatea mid-basi-lor de 16cm, plus faptul ca instalarea unui difuzor de 12 cm in bord nu implica atat de multe modificari, fata de unul de 16cm care de multe ori te forteaza sa muti central si cadranele de bord.
In principiu, difuzoarele nu sunt alese doar prin prisma faptului ca au rezultate bune pe alte masini si ca specificatiile lor sunt favorabile (nici pe departe) in spatele alegeriii au stat sfaturi, ore bune de comparatii, teste si bineinteles experienta unica de al le compara direct cu celelalte echipamente de top, ascultand masinile de competitie ale celor mai renumiti instalatori din europa ;)

P.S. Inainte de montajul pe masina lui Fuscobal, au stat si pe la mine pt. teste timp de aproape o luna, si cred ca am petrecut vreo 30 de ore in total, testandu-le in diferite incinte si pozitii prin masina :D

fuscobal 01-05-07 01:59

1 Attachment(s)
Ma gandesc si la un upgrade de tweeter pe viitor dar deocamdata marca ramane secret de stat. Intre timp, am interceptat o discutie elevata despre subiectul in cauza intre mine si Marinu si am pus-o aici :

alex MG ZR 160 01-05-07 04:38

dar ai lasat sa se vada firma:)
HI*****N

fuscobal 01-05-07 12:16

Tare perspicac ai mai fost si tu :D

civic_ex 06-05-07 22:59

schimbi si tweeter-ul, si ai un DIYMA sistem

J.D 15-02-08 01:23

Super super tare masina. Felicitari nenumarate pentru rabdarea timpul si banii investiti in acest proiect care se si vad, dar sunt convins ca se si aud pe masura.
btw, in ce stadiu mai e masina acum?

fuscobal 15-02-08 07:14

1 Attachment(s)
N-am prea mai facut modificari majore in afara de niste grile pe difuzoare pentru protectie si ceva puncte in plus la EMMA pe partea de instalare ! Ascult ceva tweetere, poate gasesc si eu unul care sa-mi placa !

J.D 07-04-08 20:19

Ce frumos arata...:) Grilele de la scan-uri sunt ale lor sau sunt custom?

fuscobal 16-04-08 22:24

Custom toate. A venit si tweeterul si este tot un Scan :) ! Voi pune poze dupa ce cozmetizez putin !

wormostar 30-04-08 18:13

super job! am pus si io pe octavia mea niste chestii care se aud mai rau decat varianta stok.
Am sa postez niste poze sa va edificati

Marinu 09-03-09 17:28

6 Attachment(s)
Dupa cum era si timpul, schimbari radicale in sistemul prietenului nostru supranumit "FUSCOBAL" .
Mid-basii Perless HDS Exclusiv au fost inlocuiti cu o pereche de difuzoare construite manual in AMERICA, pe comanda speciala pentru FUSCOBAL (VW Golf MK5 GTI), de catre renumitul "NELSON PASS" (Pass Labs).

La fel si in cazul mediilor Scan-Speak Revelator 12M, care de data aceasta au fost inlocuite si repozitionate. Difuzoarele care vor reproduce spectrul freq. medii provin din celebrele boxe Chario Academy Milenium XXll.

Enjoy.

fuscobal 09-03-09 17:50

Mediile Scan-Speak erau nemaipomenite dar astea Chario sunt stelare. Prin urmare am renuntat la boxele de casa si din cele 2 medii de 13 cm, prin fuziune nucleara, am facut o medie ce va revolutiona domeniul car-audio. Tot din casa am imprumutat si ceva ambianta pe care am dus-o cu punga in masina ! Cu ocazia asta am facut si un 2-way exit teleport door intre casa si masina asa ca nu mai e nevoie s-o iau mereu pe scari !

Bigu 09-03-09 17:56

pot sa rad acum?!? =))

Marinu 09-03-09 19:22

Quote:

Originally Posted by fuscobal (Post 2132334)
Mediile Scan-Speak erau nemaipomenite dar astea Chario sunt stelare. Prin urmare am renuntat la boxele de casa si din cele 2 medii de 13 cm, prin fuziune nucleara, am facut o medie ce va revolutiona domeniul car-audio. Tot din casa am imprumutat si ceva ambianta pe care am dus-o cu punga in masina ! Cu ocazia asta am facut si un 2-way exit teleport door intre casa si masina asa ca nu mai e nevoie s-o iau mereu pe scari !

La ce frecventa ai tunat teleportul ?

Marinu 09-03-09 19:27

Tocmai asta-i secretul pe care nu ti-l spun...nu l-am tunat la frecventa ci la perioada...adica trec io si urmatoru hop...ramane fara cap !

Bigu 09-03-09 20:17

daca sinteti la capitolul asta... imi permit sa va intreb: Cati Gigabiti au boxele alea????

Bogdan YBR 10-03-09 01:29

asta-i noul si deja celebrul set component cu coaxial 10x7 si tweeter ?

Mamut 10-03-09 02:43

Quote:

Originally Posted by Bogdan YBR (Post 2133879)
asta-i noul si deja celebrul set component cu coaxial 10x7 si tweeter ?

NU, e o tigaie in care au prajit buze de cocos in ulei de sarpe:boogy:

ceachi 10-03-09 08:30

Ba baieti , nu mai faceti misto de difuzoarele omului , pe linga muzica difuzoarele astea fac si SPL , daca nu credeti urmeaza dovezi!

fuscobal 10-03-09 09:29

Quote:

Originally Posted by Marinu (Post 2132675)
Tocmai asta-i secretul pe care nu ti-l spun...nu l-am tunat la frecventa ci la perioada...adica trec io si urmatoru hop...ramane fara cap !

Frate incredibil. Eu mi-am furat mie insusima postul meu folosind userul lu Marinu ca am scris de la el de la birou cu userul lui cand colo trebuia sa ma loghez cu userul meu care n-am facut asta !

ReLLaXX 10-03-09 10:35

Quote:

Originally Posted by fuscobal (Post 2134315)
Frate incredibil. Eu mi-am furat mie insusima postul meu folosind userul lu Marinu ca am scris de la el de la birou cu userul lui cand colo trebuia sa ma loghez cu userul meu care n-am facut asta !

Tare frate...:blink:

dj81bas 10-03-09 14:49

laser frate....este cel putin fortza....este cea mai masina misto...:shock:

Marinu 10-03-09 23:51

Cea mai mas'na buna, asa zicea si gura mea.

Marinu 01-05-09 12:41

6 Attachment(s)
A sosit momentul pentru noutati in masina lui Fuscobal. Mai jos o sa prezint poze cu finisarea in totalitate a plafonului si a stalpilor masinii cu Alcantara bej. O sa prezentam mai multe poze in viitor 8-)

Marinu 01-05-09 13:24

15 Attachment(s)
Alte elemente modificate recent la capitolul Car-Audio sunt usile. Acestea au mai fost modificate acum 3 ani si chiar aveau nevoie de un refresh ;). Designul ales a fost cat mai simplu si in linia masinii, sper ca am reusit. Din punctul nostru de vedere, finisajele sunt mult mai bine facute decat cele de fabrica. Contructia este foarte rigida, intrucat rezonantele pastreaza un nivel mai mult decat decent, mai ales pentru difuzoarele pe care le foloseste.

pilula20 01-05-09 14:30

Quote:

Originally Posted by Marinu (Post 2281073)
Alte elemente modificate recent la capitolul Car-Audio sunt usile. Acestea au mai fost modificate acum 3 ani si chiar aveau nevoie de un refresh ;). Designul ales a fost cat mai simplu si in linia masinii, sper ca am reusit. Din punctul nostru de vedere, finisajele sunt mult mai bine facute decat cele de fabrica. Contructia este foarte rigida, intrucat rezonantele pastreaza un nivel mai mult decat decent, mai ales pentru difuzoarele pe care le foloseste.

arata cu mult mai bine acum fata de cum aratau fetele de usi stock .... de fapt toate finisajele au iesit super super bine i-ar sistemul este unu de invidiat....bv baieti pt munca depusa... a iesit totul foarte profi

SKR* 01-05-09 18:42

Quote:

Originally Posted by pilula20
arata cu mult mai bine acum fata de cum aratau fetele de usi stock .... de fapt toate finisajele au iesit super super bine i-ar sistemul este unu de invidiat....bv baieti pt munca depusa... a iesit totul foarte profi

idem :lol:

margineanu ovidiu 01-05-09 20:40

o masina care totdeauna imi aduce o mica lacrima in coltul ochiului cand o ascult,pentru mine e cel mai bun sistem pe care l-am ascultat vreodata,are sunetul exact pe gustul meu,bafta baieti :)

Andrei Suzuki 07-05-09 20:08

Felicitari! Foarte bine arata.

fuscobal 09-05-09 09:17

Multumesc pentru aprecieri. De la 4Tuning am mai facut mici reglaje si ajustari iar acum zic eu ca se aude putin mai bine ! Usor usor ne apropiem. Din pacate datorita unor probleme ce nu pot fi depasite nu se va ajunge niciodata la sunetul unui sistem foarte bun de casa !

Marinu 11-05-09 14:54

Pana ajungi sa te lovesti de problemele alea care nu pot fi "depasite", mai este mult de lucru. Mai sunt multe care trebuie imbunatatite, si dupa cum ai vazut si tu, in domeniul asta exista mereu loc de mai bine, chiar daca de la un nivel in sus diferentele nu sunt atat de mari in comparatie cu efortul. ;)

Nu te da batut asa repede :-), poate o sa fii tu ala care depaseste probleme acusticii unei masini :D, chiar am io cateva idei, numai ca nu sunt sigur daca se mai poate omologa masina :twisted:

fuscobal 13-05-09 16:04

Boss, mai bine se poate cu siguranta dar la ce costuri de acum incolo si cum mai pastrezi utilitatea zilnica a masinii ? Nu e vorba de dat batut dar atata timp cat masina nu permite fizic o montare perfecta a celor 2 mid-basi pe usa, degeaba caut un amplificator mai rapid sau un difuzor mai bun pentru ca nu le voi putea folosi la potential maxim !

All times are GMT +2. The time now is 03:40.

- Copyright 2026 4Tuning