Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Koenigsegg CCX (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/13339-koenigsegg-ccx.html)

Race 08-03-06 23:28

Re: Koenigsegg CCX

ESPinoza daca ai probleme de concentrare poti sa cauti medicamente pentru asa ceva,nu cred ca sunt foarte scumpe.Nu am zis ca alea nu sunt supercar-uri,nu am zis ca Veyron nu e supercar.
Quote:

Dupa parerea mea,supercar-ul perfect trebuie sa
Sa-ti desenez o schema,poate pricepi mai bine ?
Se vede ca ai cam lipsit la scoala la orele de logica.Faptul ca un supercar TREBUIE sa aiba motor central nu inseamna ca ORICE masina cu motor central e supercar.Si daca Dacia ar scoate o masina exact cum am descris-o eu,care sa aiba si 600 CP,ar fi supercar...nu insigna face masina.

Quote:

bugatti a reusit sa faca un super car mai rapid decat toate
Iarasi dovedesti ca nu esti in stare sa intelegi ceea ce citesti.Asta tot zic si eu,ca NU e mai rapid decat toate.Pe Nurburgring,Carrera GT si Zonda F scot 7:32,CCR 7:39 si Veyron 7:40.De doua ori si un pic mai scump,ceva mai lent...nu asta e scopul unui supercar.Daca scotea 7:27,pretul nu mai conta,era numarul 1.Cum nu e,se impune concluzia de mai devreme:masinile AWD de doua tone pot fi niste pick-up-uri excelente (nu stiu exact cum e cu CCR-ul,dar in linie dreapta Veyron spulbera Carrera GT si Zonda F,deci e clar cat de bine sta pe curbe daca totusi pierde).Dupa cum vezi,sunt alternative mai bune pentru circuit.De drag ce sa mai zic...un Corvette sau Mustang mai rapid decat Veyron la acceleratie costa ~200.000 USD.

ESPinoza 08-03-06 23:38

in primul rand nu e novoie de jignire.. dar na asa se simt altzi mai bine..
si un super car nu inseamna doar o mashina rapida pe circuit sau in linie dreapta inseamna sa fie buna la toate per total... asa cum e veyronu poate scoate el un timp mai slab pe Nurburgring desi pt mine timpi de acolo nu inseamna prea mult.. pooate daca erau conduse toate mashinile de acelasi pilot pe aceleasi conditzii da, dar e mai rapid decat ele in linie dreapta... nu vezi ca tu ca sa compari ceva cu veyronu trebuie sa gasesti vreo 3-4 mashini.. pe circut cu pagani si pe linie dreapta cu corvette sau mustang care sincer n`au ce cautau in aceasta comparatie.. mashinile de care zici tu nu cred ca sunt stock. si nici una din acestea nu au luxul bugatti hai sa mai bagai si un rolls royce.. si poate toate adunate fac 1 milion cate e bugatti nu?
si faza cu dacia :) pt tine tot ce conteaza la o mashina e sa aibe un motor central si puternic? eu cred ca e nevoie de muult mai mult decat atat
bugatty este un adevarat supercap chiar daca va convine chiar daca nu

Race 09-03-06 00:38

Quote:

mashinile de care zici tu nu cred ca sunt stock
Tinand seama ca un Mustang GT costa 26.000 USD,iar un Corvette C6 45.000,tu ce crezi daca e vorba de masini de 200.000 ?

Zici ca nu e nevoie de jigniri,dar chiar tu pari chiar batut in cap.Am facut o lista intreaga despre cum cred eu ca ar trebui sa fie un supercar,si am zis ca testul suprem e pe circuit.Din asta,tu tragi concluzia ca tot ce vreau e sa aiba motor central si puternic.In cazul asta as fi fan Veyron.

Bugatti se scrie cu "I",nu cu "Y".Iar CCR-ul probabil ca e mai rapid si la acceleratie decat Veyron.Nu am gasit cat ar trebui sa fie timpul pe sfert de mila pentru Veyron,dar in teorie ar fi mai rapid CCR.Putere la roti doar putin mai mica datorita RWD vs AWD,avantaj minor de tractiune la plecare pentru Veyron...avantaj imens la rapotul putere/masa pentru CCR.

Quote:

nici una din acestea nu au luxul bugatti
Probabil ca daca am fi fata in fata te-as da cu capul de masa in mod repetat.E a nu stiu cata oara cand intreb asta,ca vad ca dati inainte cu luxul fara argumente:
CE ARE BUGATTI VEYRON IN PLUS FATA DE PAGANI ZONDA C12 F SAU PORSCHE CARRERA GT IN MATERIE DE LUX ???

ESPinoza 09-03-06 00:57

Quote:

Originally Posted by Race
Tinand seama ca un Mustang GT costa 26.000 USD,iar un Corvette C6 45.000,tu ce crezi daca e vorba de masini de 200.000 ?

Zici ca nu e nevoie de jigniri,dar chiar tu pari chiar batut in cap.Am facut o lista intreaga despre cum cred eu ca ar trebui sa fie un supercar,si am zis ca testul suprem e pe circuit.Din asta,tu tragi concluzia ca tot ce vreau e sa aiba motor central si puternic.In cazul asta as fi fan Veyron.

Bugatti se scrie cu "I",nu cu "Y".Iar CCR-ul probabil ca e mai rapid si la acceleratie decat Veyron.Nu am gasit cat ar trebui sa fie timpul pe sfert de mila pentru Veyron,dar in teorie ar fi mai rapid CCR.Putere la roti doar putin mai mica datorita RWD vs AWD,avantaj minor de tractiune la plecare pentru Veyron...avantaj imens la rapotul putere/masa pentru CCR.

Probabil ca daca am fi fata in fata te-as da cu capul de masa in mod repetat.E a nu stiu cata oara cand intreb asta,ca vad ca dati inainte cu luxul fara argumente:
CE ARE BUGATTI VEYRON IN PLUS FATA DE PAGANI ZONDA C12 F SAU PORSCHE CARRERA GT IN MATERIE DE LUX ???

mda nu are rost sa fac o conversactie contradictorie cu tine bugatti e cel mai prost super car si gata are 2 tone ce prostie si 4x4 lol ca la aro. multumit?

GabiByte 09-03-06 15:30

Bugatti e pentru cei neinteresati de domeniu cum Escaladeu e pentru negri.

Supercarurile IN NICI UN CAZ nu trebuie sa fie bune la toate.

Trebuie sa fie rapide. Interiorul trebuie sa fie mai special. Interiorul de la Bugatti e estetic. Dar la fel e si cel de la Zonda.

Dar totusi e 4wd. Si ma mira ca multi au zis ca e mai performanta daca e 4WD...
Koenigsegg au reusit sa o faca mult mai ieftina. Si daca vor face un model care va depasi Veyronul in materie de top speed, va fi mai ieftina.

einstein1984 09-03-06 20:44

Mai copii, pur si simplu faptul ca toata lumea i-si compara supercarul preferat cu Veyron insemana ca momentan e cel mai bun. E ca detergentul "obisnuit " din reclame.
Si chiar daca mai apare unul sau 2 sau 3 in stare sa treca de 400 km/h, Bugatti este si va fi PRIMUL. Asa ca ciocul mic si joc de glezne.
Revenind la Koeniggsesggesgeegs sau cum naiba se scrie, ceva valori pentru forta deportanta stie cineva? Ca vad ca eleronul e fix, difuzorul la fel. La www.jalopnik.com se spunea orice numai asta nu.

einstein1984 09-03-06 20:53

Quote:

Originally Posted by Race
.Daca era cel mai bun,putea costa si dublu,avea un motiv.Cum nu e,cei de la VW au reusit sa faca un dragster mai scump si mai slab decat concurenta.Acum,cand pui un DSG de Golf si un Quattro de A6 pe o masina de 1.000 CP,nu vad de ce te-ai astepta sa rezulte un supercar performant...Sa nu credeti ca am ceva special contra masinilor de 2 tone cu tractiune integrala...pot fi niste pick-up-uri excelente !

Cand o sa proiectezi vreo trnsmisie (chiar si de strung) poti sa vorbesti, dar momentan e mai sanatos sa te abtii. Transmisia lui Veyron e proiectata de Ricardo (transmisia lui Audi R8 e facuta de ei, daca i-ti spune ceva) si proiectarea a durat vreo 5 ani . Sa transmiti un asemena cuplu si sa nu refaci transmisia la 500 km e o realizare mai mare decat poti sa-ti imaginezi.
CCX ce transmisie foloseste, facuta in casa sau de la altcineva.

GabiByte 09-03-06 21:49

Cutia de la Koenigsegg e facuta de CIMA. Ei or facut-o bazandu-se pe experienta din Formula 1.
Ambreiaju poate nu duce atata putere pentru mult timp. Cat despre rezistenta unu ceramic, ca si pe Carrera GT e numa bun.
Si cu eleronu ala mic, iti garantez ca genereaza destul downforce. E stabila la 388km/h deci e bine facut designu. Probabil Bugattiu cu spoileru ala mare genereaza mai multa. Dar pana la urma cateva chestii conteaza: nurburgring si top speed.

GabiByte 09-03-06 21:58

Oricum Jaguar a dovedit ca marimea nu conteaza chiar asa mult cu XJ15 care avea un eleron cat o casa, care oferea putin downforce. Conteaza si pozitionarea. Si trebuie gasit un compromis intre forta deportanta si coeficientul aerodinamic pentru a atinge un top speed cat mai mare. Dar dupa cum vezi toti de pe forumul acesta sunt cunoscatori, deci nici nu mai merita sa le mentionez.

adi01 10-03-06 00:26

GabyByte

Bai cretinule ca altfel nu iti pot spune ....

1) Bugatti Veyron are viteza maxima 407 KM/h LImitata Electronic , deci mai are ceva rezerve

2) Este sau nu la ora actuala cea mai rapida masina de serie din lume? Este! Taci naibii odata cu CCR`urile tale si Zondele tale ca vor face si vor drege! Cine stie , poate maine va veni o cometa si va fi sfarsitu lumii si ramane Veyronu pe primu loc cu cea mai mare viteza

3) Nu te inteleg ce ai tu cu Veyron si VW? de ce compari Musca cu Elefantu?? daca aveai CCR ziceam si eu ... ca aveai ce sa lauzi .. deh masina mea dar asa??? taci oleaca ! Poate ca e timpul sa si asculti ... nu cred ca la 16 ani ai atins punctul maxim al vietii tale .. deci taci si asculta ca ai de invatat

Bafta....

P.S. Sorry daca am fost cam dur cu baietu ;)

Race 10-03-06 02:40

Quote:

Revenind la Koeniggsesggesgeegs sau cum naiba se scrie, ceva valori pentru forta deportanta stie cineva?
Sa mai postez o data timpii pe Nurburgring ? CCR e mai rapid decat Veyron,la jumatate de pret.Poate fi si magie neagra la mijloc,important e ca E MAI RAPID.

Transmisia de Veyron suporta atata cuplu si putere...sunt profund impresionat ! La fel si o cutie manuala.Daca vreau sa schimb vitezele din buton,imi iau Playstation.Si un aparat automat de scarpinat in nas ar fi greu de realizat...pe de alta parte pot sa fac asta manual,mai simplu si mai eficient.

Quote:

1) Bugatti Veyron are viteza maxima 407 KM/h LImitata Electronic
Ce amuzant ! Povesti de adormit copiii,ca tre' sa se laude si ei cu ceva daca viteza maxima e singurul lucru bun la aceasta masina.

Quote:

Este sau nu la ora actuala cea mai rapida masina de serie din lume
Nu este ! Daca s-a intamplat ceva,si am scris posturile de mai devreme cu fonturi ilizibile,culoare alba sau orice le-ar face de necitit,spuneti si remediez.Daca nu,raspunsul se afla acolo...

Discutia asta devine aberanta.Dati inainte cu luxul fara a argumenta in nici un fel,spuneti ca Veyron e mai rapid iarasi fara a argumenta (si ignorand argumentele care spun ca e mai lent)...ideea cand postezi e sa citesti ce au scris ceilalti,dar pare prea complexa pentru unii dintre voi.

GabiByte 10-03-06 13:50

adi01.
Stii de ce e limitata macar?
Habar n-aveti de nimic mah si va bagati dupa ce ati vazut la stiri despre Bugatti ala.
Pe Nurburgring se vede ce si cum. Bugatti are un top speed mare si ceva lux in interior si acolo se termina tot.
SE POATE MULT MAI BINE SI KOENIGSEGG O VOR DEMONSTRA.

Maka 10-03-06 18:48

Am urmarit toata discutia voastra, dar se pare ca omitem ceva ! bugatti-ul este o piesa de inginerie! vw a investit in acest proiect multe milioane. cum va explicati ca fabricarea unui singur veyron 16/4 costa in jur de 5 milioane de dolari, iar pretul de vanzare e putin peste un milion ? s-au autodepasit si trebuie sa o luam ca atare! pe de alta parte, daca privim lucrurile din punct de vedere pret / performante , Koenigsegg CCX este de preferat ! totusi ambele demonstreaza avansul extraordinar al tehnologiei !

GabiByte 11-03-06 07:00

Stai linistit ca is dume foarte mari cu 5 milioane. E drept ca s-ar putea sa nu scoata profit VW de pe ea, dar in orice caz nu costa 5 milioane. Koenigsegg e mult mai ieftina si producatorul isi ia si profit, ca doara pe astia nu stiu cine ii sustine...

Maka 11-03-06 21:52

Se poate sa nu fie chiar 5 milioane.eu asa am inteles din mass-media. Koenigsegg e pe cont propriu din cate stiu eu si asta e o bila alba pt ei ! asteptam alte concepte...

adi01 12-03-06 17:29

Gata nu ma mai cert cu prostii ca o sa creada lumea ca sunt mai prost ca ei ... bine Gabybyte... asai cum zici tu .. defapt chiar in spatele blocului meu se afla cea mai tare masina din lume la ora actuala ! Are numele de Trabant TDFSICSUPERDUPERULTRACOMPRESOR merge si pe benzina si pe motorina si pe gaz si pe keroseen si pe apa si pe stuchitzi si pe pishat si pe cacat si pe ce mai vrei tu ! are motor de 16KG nu e 16 L ca au spus ca e mai tare si are nici mai mult nici mai putin de 2000 de veverite constipate care alearga pe 2000 de rotite ... si in treapta intai se duce in 400 a doua sare de 1000 si are 10 trepte de toate... oricum cu marsalieru a depasit viteza sunetului .. Gabybouyte stai cu ce stii tu ca stii f bine .. si nush parca astia de la VW ti-au dat la *** si nu te-au platit la ce nervozat esti pe ei ;) iar aia de la Koenigsegg te-au platit bine dupa !

Sorry pt limbaj dar nu m-am putut abtine ! :P

GabiByte 12-03-06 21:26

vad ca nu te-ai putut abtine.
Inteleg ca esti revoltat. Dar trebuie macar sa purtam o discutie pasnica. Daca nu poti purta asa ceva nu posta in thread. Un sustinator al WCeyronul in minus nu strica...mai putine explicatii de dat. Io cre ca stiu bine. Tu crezi ca stii bine. Nu ajungem niciunde.

einstein1984 14-03-06 20:58

Eu unul astept o Zonda cu 2 turbine. Cred ca Koenig specials ar putea rezolva asta, daca nu Gemballa sau Hamann. Barem e mai frumoasa decat suedeza.

GabiByte 15-03-06 11:57

un Zonda cu 2 turbine nu va aparea prea curand. Probabil daca ar face un tuner...tot pe motoru de 7.3 aspirat vor merge, dar va aparea o versiune interesanta cu 650cp.

All times are GMT +2. The time now is 14:10.

- Copyright 2026 4Tuning