![]() |
Re: Trecut vs. Prezent: Bugatti Veyron vs. McLaren F1
@anaconda
http://www.supercars.net/cars/1177.html ,,production years 1992 - 1998" ,,released at 1992 Monaco F1" http://automobile.automotive.com/900...-f1/index.html ,,The McLaren F1 debuted in 1992.... " http://www.globalcar.com/datasheet/McLaren.htm http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_F1 Lectura placuta. |
Quote:
|
Ma oamenilor, multe masini care bat Veyron pe circuit au si casetofon, au si dvd player, SACS player, unitate multimedia, sisteme audio de tot felul (pe Veyron e vai mama lui, si aici stiu ce zic exact) interior customizabil la comanda la fiecare detaliu, garda la sol si suspensie reglabila, si alte chestii care tin de confort si accesorii pe care Veyron NU LE ARE! Deci de unde si pana unde sunt masinile care "fac" Veyronu pe circuit chele de accesorii, inconfortabile, ne-dotate...plus ca in F1 incape un om cu 1,95 m inaltime, in Veyron la 1.92 dai cu capu de acoperis! Sunt masini care intrec Veyronu pe circuit care au si portbagaj de capacitate dubla, sau tripla...Eu zic sa nu confundati luxul magalomanist si sclipiciu cu dotarile si confortul...sunt chestii diferite.
PS: Am vrut sa zic veche de 15 ani, nu cu 15 ani mai veche...oricum nu conteaza...e mult mai veche...asta e adevarul...atunci masinile de genul nu aveau dotari multimedia de obicei...acum sunt multe care intrec Veyronu la dotari fara probleme...si moara pot sa te consider si eu pe tine...te simti ca detii adevarul absolut? Daca ceilalti isi sustin o parere diferita de a ta sunt ca morile inseamna? |
2 supercaruri din 2 generatii diferite doua vitrine tehnologice care nu prea au grad de comparatie : turbo vs aspirat ,4wd vs rwd ,lux vs dotarea spartana ..din punctul meu de vedere raman doua supercaruri supreme Bugatti cea mai rapida masina iar McLaren F1 ramane cea mai rapida masina cu motor aspirat..pentru mine Veyron nu are grad de comparatie cu nici o masina de serie e prea extrema incepand de la putere cauciucuri ,discuri de frana ,radiatoare de racire si ost creata sa fie cea mai rapida si doar atat .jumate de vot merge la McLaren F1 cealalta la Veyron
|
Nu e vorba de circuit, e vorba de traseu virajat, care e in "real world" din abundenta. Sa luam de exemplu un GT2. Zi-mi ce dotari are Veyron la confort sau multimedia in plus? Sau un Gemballa de "pocnitoare de 3 litri" la 800 de cai care sunt frecate de ani buni pe circuite si strada si nu fac "poc" dupa cum crezi tu...si au dotari despre care tu habar nu ai, pentru ca nu stii la ce folosesc macar...Sunt Gemballa de 800 cai folosite zilnic si in weekend pe circuit, complet ajustabile, cu tot confortul, nu se termina rezervoru ca prin magie, incap bagaje mai multe decat in 2 Veyron-uri la un loc (nu stiu daca ai vazut portbagaj de Veyron deschis sa vezi ca abia bagi un rucsac iar in GT2 bagi 2 rucsacuri in fata si 2 pe locurile din spate. Sistem audio de 100 de ori mai bun, poti opta pentru omnipolare de la 2000 Hz si auzi si sub 60 Hz (in Veyron nu ai cum din cauza amplasarii), au display-uri de tot felul, unitati care ruleaza orice format si au stocare SSD. Poti opta pentru ce timp de piele vrei. Garda se modifica...zi si mie, ce face Veyron la o bordura? Suspensia se modifica in fct. de stilul de condus iar in service nu am auzit sa stea toata ziua, ci pe strada...la fel cum Veyronurile stau prin garaje sau meeting-uri de oameni in varsta plictisiti de viata.
|
Quote:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=unRvo...eature=related |
Quote:
|
apropo, mai oameni buni, fani ai Veyronului, am vz foarte multe posturi in care se compara INTERIORUL celor 2 masini, "Veyronul are si interior calumea....etc" , voi ati innebunit, in primul rand la masinile de categoria aceasta ce ma intereseaza la interior este sa ma tina strans in scaun si sa imi ofere siguranta ca mai prind si ziua de maine, nu imi pasa deloc daca are piele, CD-player si alte prostii deastea, la un supercar/hipercar, se apreciaza pozitia de condus, sunetul motorului, siguranta. Plus ca F1 are 15 ani, cum poti compara un interior de acum, cu unul de 15 ani........ mai si ganditi inainte sa spuneti aberatii......
|
Deci trebuie sa neglijezi locul unde stai 100% din timpul petrecut cu masina nu ? Si sa stai in fiare, la fiecare groapa sa iti sara pietrele de la rinichi si tot tacamul ? Ca tot ziceai de aberatii :lol:
|
Quote:
|
Sunt alte masini mai dotate decat Veyronul. Am zis: are sistem audio praf, dotari praf...are piele si sclipici...ce dracu vezi tu ca are? Zi o dotare tehnologica sau care tine de confort in Veyron pe care un Carrera GT nu o are de exemplu! Apoi sa vezi ca asa cum e Carrera GT dotata si confortabila (chiar este!) se joaca cu Veyronu pe drum virajat. Si niste piele si 2-3 bucati de crom nu scuza un comportament defectuos in curbe! E o super masina totusi, nu trebuie sa se lase intrecuta de toate masinile de 100 si ceva de mii de euro!
Inca ceva, daca v-ati gasit alt forum ce naiba cautati aici printre copii prosti si nestiutori si bateti apa in piua cu aceleasi aberatii in continuu? |
Quote:
lasand asta la o parte veyronul e limitat la 350km/h si nu la 407km/h, iar legat de vot daca mclaren e lider nu inseamna ca e mai bun ci doar ca multi l-au preferat(printre care si eu pentru ce au realizat in urma cu 17 ani, fiind inca in top5) in detrimentul veyronului ok..indiferent de cine si ce zice, de ce preferinte are fiecare si indiferent daca recunoaste sau nu, bugatti veyron este Regele Supercarurilor, si a fost construit sa te duca la peste 400km/h..........IN LUX ps:chiar daca ssc ultimate aero este cea mai rapida masina din lume, eu personal nu o consider de serie ci mai degraba un supercar dopat, la fel ca si brabusul tkr(ai putea la fel de bine sa iei un sasiu de lambo, o noua caroserie de fibra de carbon, pui un nume ciudat+4 turbine si obtii acelasi rezultat) |
Quote:
|
Toti zic "lux, lux" dar nu pot spune o dotare pe care o are Veyronul in plus fata de Carrera GT sau Zonda F. Toate au piele, aluminiu, un pic de crom, eventual lemn prin unele locuri...toate au sisteme audio (cel de pe Veyron e cel mai prost dintre ele), deci ce are in plus Veyron?
http://zfclubsport.files.wordpress.c...sport_-_44.jpg Interiorul de la Zonda mi se pare mult mai luxos si elegant. Si cu toate ca are interior luxos are si comportament de masina sportiva...ceea ce Veyron nu o sa aiba vreodata, e doar un dragster. |
Quote:
La celelalte mentionate de tine.. tot ce vei auzi este , un motor al dracu de fortat, vantul fluierand puternic, scartait de bord, rupt rinichi..etc. ;) |
Quote:
|
In ce super-masina te-ai plimbat tu si ai constatat ca vantul suiera mai tare decat la Veyron? De unde aberatiile astea? Cine ti-a zis ca la Zonda scartaie bordul sau ca se rup rinichii? Inventezi niste prostii din imaginatia ta bolnava doar.
|
Quote:
va tine la infinit topicul asta pentru ca multi posteaza cu mintea inchisa |
Ce spirite incinse avem pe aici.. :D
Eu zic sa lasam pe altii care chiar au condus masinile astea sa-si dea cu parerea, de exemplu nenea asta de mai jos... care stie cu ce se mananca toate super/hiper/ultra/megacar-urile dupa piata. https://www.youtube.com/watch?v=fmYJlZvaKfc Legat de performantele veyron-ului pe circuit, Tiff Needell, pilot la viata lui zice ca sta destul de bine! https://www.youtube.com/watch?v=aZ_tuwoASs0 |
Cifrele zic ca NU.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
McLaren F1 ce acceleratie uimitoare , din cauza aceasta nu suport sistemele electronice
|
Dupa 11 pagini scrise hop ce acceleratie uimitoare ? Unde ?
0-300 in 30 secunde ti se pare uimitor ? Veyron are cam jumate. Vezi ca e film pus cu plecare la Veyron cu Launch Control sa vezi acolo acceleratie. |
Conteaza secundele pe circuit, si chiar este in spatele multor GT2 si altele de genu care costa 100k+ euro, deci nu e masina absoluta in niciun caz...Nu am ascultat sistemul audio, dar ii stiu caracteristicile si e praf. Si Zonda are piele de cea mai buna calitate, aluminiu, si culmea...imbinate tot perfect...e o opera de arta pe langa Veyron si pe drum virajat il spulbera. Noile Zonda F (de pe la jumatea seriei) sunt perfecte, nu tremura, nu rup rinichii sau mai stiu eu ce...mie Veyronu mi se parea ca huruie si tremura in clipu ala unde ii da peste 300 kmph.
|
Ha ha. Pai ia arata-ne cum o fura de la GT2. Singurul Track care are timp e ala de la Top Gear, si e peste F430, GT2, Murcielago si multe altele. In niciun caz nu sunt alea peste ea, iar pe drum virajat Zonda este ~ la fel. Insa in linie dreapta singurul care spulbera ceva este Veyron. O avea Zonda piele dar uita-te cum arata interioru ala fata de Veyron. Nu mai bate campii cu huruitu, uita-te la filmu cand ii da James May 407 si sa vezi ca si la 350 si la 400 treaba era smooth, se intelegea perfect, nu huruia nimic. Apoi uita-te la cum se aude o Zonda, sau un Enzo (e un film unde ii da unu talpa). Pe langa faptu ca dai numai informatii eronate mai si exagerezi. Pana una alta vino cu datele alea pe circuit. Plus ca circuit nu e numai ring, sunt multe altele. Tare as vrea sa vad ce se intampla pe Monza, sau Indianapolis la Veyron vs alte masini. Eventual importanta mare ar avea secundele pe circuit pentru o masina facuta pentru asta. Pentru a 5-a oara, inca nu te-ai prins ca Veyron nu e facut pentru asta? Daca nici acum nu iti intra intre urechi, data viitoare incerc cu un desen. Tie ti se par cam multe, si se par gresit. Nu iti place asta e da macar nu bate campii cu informatii total aiurea pe forum.
Avand in vedere ca nici macar sistemul audio standard de pe un A4 nu e praf, tare ma indoiesc ca ala de pe Veyron este. PS: Si mai era ala pe ring care se pare ca era 7:40. Uita-te sa vezi cine este peste sau sub el, pentru o masina de 2TONE si performante/lux-ul din Veyron este respectabil, avand in vedere ca Scuderia care e chel scoate ~ atat si masina aia asta stie sa faca, track car si atat. |
@ anaconda: ce-ar fi sa iti aplici semnatura? Ai spus-o de o mie de ori cat de bun e veyronu. Avand in vedere cifrele seci da, e aun, dar e prea sofisticat ca sa ofere senzatiile oferite de McLaren. Deci, fiecare cu gusturile lui. Daca tu vrei sa mergi cu 400 in timp ce savurezi o cafea veyronu e masina ideala. Cei care vor sa aiba parte de senzatii tari si pure aleg McLaren-u.
|
Quote:
|
Quote:
|
7:24.7 Pagani Zonda F Clubsport
7:28.71 Porsche Carrera GT 7:34 Porsche 911 GT2 7:32.02 2008 Porsche 911 GT2 7:33.6 Koenigsegg CCX 7:34 Porsche 911 GT2 7:38 Porsche 911 Turbo 7:39 F430 Scuderia 7:40 Bugatti Veyron 16.4 Hmmm...scuze daca am sarit multe masini care fac Veyronu din top, dar am ales cateva asa... PS: Tigani sunt numai la noi?! traiesti pe o planeta cu extraterestri tu lol. |
ce timpi sunt aia nurburgring? ... nu stiam ca acel circuit este ETALON ! Daca s-ar fi intamplat pe monza..altfel era clasamentul
|
Quote:
The LM machine has the following performance figures: peak torque of 705.0 nm (520.0 ft·lbf) at 4500 rpm and peak power of 680 PS (500 kW) at 7800 rpm, it has a redline at 8500 rpm. The total weight of 1,062 kg (2,341 lb) gives the car a 110.16 bhp (82 kW; 112 PS) per litre ratio.[33] With a 0-60 mph (97 km/h) time of 2.9 seconds,[34] 0-100 mph (161 km/h) in 5.9 seconds[34] the LM is the fastest accelerating incarnation of the F1 car. It was once the holder of the 0-100-0 mph record which it completed in 11.5 seconds when driven by Andy Wallace at the disused airbase RAF Alconbury in Cambridgeshire eu zic s-o lasam asa ca va certati degeaba Bugatti Veyron e cea mai rapida masina de serie iar cand vine vorba de vot acolo intervine subiectivismul si nostalgia.. |
Quote:
|
Posibil ca nu, la viteza mare masa are rol mai mic, rezistenta aerului avand un rol mult mai mare. La acceleratie insa s-ar vedea diferenta...plus de asta F1 nu sunt sigur ca prinde peste 370 kmph dupa parerea mea.
PS: Am vazut dupa ca are 900 cai, asa trece de 400 sigur. Nuerburgring chiar este etalon de fapt...asa ca imi pare rau pentru Bugatti. Arata-mi timpii de pe alt circuit pe care s-a incumetat Bugatti si a invins alte masini, daca nu sunt alte date astea raman singurele...deci concluzia este ca e o masina LENTA, asa spun datele, iar daca e sa calculezi ca in linie dreapta recupereaza mult fata de celelalte...nici nu vreau sa ma gandesc cat pierde in curbe...cred ca opreste pe loc si intoarce ca tancurile lol. |
F1 LM , nu cred ca prinde mai mult de 340, pt ca are acel eleron imens !
|
Quote:
|
Eu vreau date ca Bugatti nu e o masina foarte lenta pe traseu virajat, atata tot, nu conteaza care si cat prinde...o masina de genul asta trebuie sa se comporte macar decent si in curbe...deci daca cu atata avantaj la acceleratie si pe linie dreapta iese tot in urma...care e concluzia? Nu e pentru circuit, nu e pentru drum virajat, e doar un exercitiu de megalomanie a celor de la VAG.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:37. |
- Copyright 2026 4Tuning