![]() |
Re: Nissan 200SX 323 HP
1 Attachment(s)
Din pacate a ....cedat ....dar am dat citeva cox-uri ...super ...nu imi pare rau ...asa ca acum o luam de la capat .!!!!primul efect .....in poze ...:!::rolleyes2:!:
|
Bujiile alea nici macar de iridium nu sunt mah, la ce ai tu acolo iti trebuia factor de conbustie 8 nu 6 :confused2
|
Moaaaaaaaamaaaaaaaaaaa nu am mai vazut asa ceva nici la Dacia lu' bunicamiu!!!!
Deci sincer la faza asta esti singurul vinovat a tot ce sa intamplat deoarece o masina care merge.....trebuie sa aiba, boost corelat cu debit benzina si timp de aprindere!!!! Sorry dar asta este adevarul!!!! |
Din pacate ...e usor dupa ...sa nu uitam ca motorul asta e refacut de la 0 ..asa ca am tot testat din pacate la noi sint multi care cred ca stiu ...dar nu au facut nici o masina de la cap la coada ...asta e ..e un hobby scump asa ca cine se apuca ar trebui sa stie ce inseamna !!!!!
Eu am inceput si nu ma las ...probabil am un piston topit ..asta e ...dar satisfactia e mare ...cind te dai cu ea !!! Plus ca eu sint sigur ca toti am trcut prin asta ...si diferenta e ca unii nu spun cite motoare au schimbat ...sau vibrochene au rectificat , ca de cuzineti schimbati sint sigur ca nici nu are rost sa vb .;) |
Re: NISSAN 200SX 323 HP
Quote:
este foarte adevarat ca toti invatam din greseli dar puteai sa asculti si sfatu nostru de pe aici .....nu cred ca vreun coleg iti vrea rau la mine am mers cel mai bine cu bujii bcpr7es 20ron bucata :lol: cap redus la 0.9mm cred ca pe viitor iti va trebui un senzor o2 wideband si un debitmetru z32 |
Am spus din prima ca detoneaza...pune un stand alone si cineva care sa regleze cum trebue si scapti de debitmetru si alte porcarii.
|
Dane iti dau dreptate cu faza ca te dai cu ea si satisfactia e mare...dar sa vezi cand te dai cu ea , ai satisfactie maxima si nu pusca, aici e satisfactia mare ! Esti pe acolo...il mai spargi de 2 3 ori si imediat treci la un SR20DET :mrgreen:
Asa il spargeam si eu intruna...ghetz de motor dupa cum am mai zis :lol: |
1 Attachment(s)
Fi atent ca bag si poza aia zmekera !! :lol:
(emisiunea este un pamflet,luatio va rog ca atare) |
Quote:
dar daca pe un forum cineva sparge un CA spune ca era plea slab si merge pe SR...daca sparge SR-ul zice ca a dat prea tare si normal ac nu rezista motorul... plus ca din banii in plus pentru SR cumperi un set de pistoane si biele forjate... nici SR-ul nu rezista stoc peste 400 cai, evident ca e mai bun decat CA, dar pana nu vrei peste 500 cai nu e semnificativ... |
Nasoala treaba Dane :flamed:. Stand alone ar fi o solutie...nu stiu insa cat de scumpa. Sa pui niste poze dupa ce desfaci motorul. Bafta!
Quote:
|
Quote:
Si de unde cumperi tu stand alone in Romania si mai mult decat atat ....CINE NAIBA TI-L SETEAZA???? |
Quote:
Vorba lui U_tuning aer, gaz si ceva BUN sa le aprinda ... tziuning :D |
Quote:
|
Quote:
ca sa faci un soft bun la nissan iti treb ceva acuratete .... si ochi umflati de forumuri citite si documentatie................................... "nu prea merge aici cu + avans + benzina + presiune si hai sa vedem cat da pe dyno" eu unu am egt , afr si un stetoscop montat pe bloc si am luoato incet incet ce naiba colegul nostru folosea debitmetru stock si gt2876 dak nu ma insel in conditiile astea strica si pistoane forjate.....+ buji cu indice 6 mor cand aud ca CA18DET e prost sau Nistune nu e bun ( poate omul atat poate ) dan_veres imi pare rau pentru cele intamplate data viitoare incearca sa ceri mai multe pareri cand faci experimente de genul asta ....... sunt sigur ca pana la urma o sa obtii ce iti doresti :wink: |
Quote:
Quote:
Dar ori cum...cine tea setat motorul trebue sa se uita sau macar se se intrebe ce bujii ai pus, plus ca se vede din log daca nu e ok, de la dwell sesimte diferenta. Plus ca trebueia as stie si sa vada, ca debitmetrul nu ajunge si sa nu seteze peste, de asta sa dus si garnitura si acum internele probabil. Dupa cum se prezinta bujiile pot garanta ca detona motorul! am vazut cateva asemanatoare. Pistoanele rezista mult si bine daca nu lasi sa detoneze si sa se urca temperatura mult prea mult, iti garantez ca ai avut peste 1100 grade EGT, macar la setare ai masurat ce EGT face? De asta se distrug motoare in romania...fac tuning fara cunostinta duap care cine ai mai apuca aude ca distrugi motorul si arunci bani pe fereastra.... |
baieti ce e ala stand alone:?:
|
Quote:
Poate in cazul tau mah ca tu esti dujmanos asa...dujmanosule... cu motorul tau de jucarie :lol: |
Nistune practic este un stand alone si nu prea.....deoarece:
Foloseste senzorii existenti pe masina (lambda, afr etc) si cu acestia el isi seteaza parametrii. De fapt Nistune este un integrat care se cupleaza pe placa ecu-ului si cu aceasta iti transforma ecu-ul tau intr-un ecu reprogramabil implementand printr-un software propriu....teoretic trebuie sa stie cineva sa programeze nistune-ul si dupa tu te joci de acolo incepand (trebuie sa fie un cunoscator in domeniu care sa iti faca un base map si de acolo inainte e treaba ta)...... |
Quote:
Probelmele cu asta sunt: nu ai WBO2, numia daca cumperi un controler care transfoarma wbo2 in 0-5V (100$), practic nbo2, ramai cu debitmetrul, ori cumperi inca un adaptor de map (ultima data era 150$) si ramai cu aprinderea ce are din start masina... Daca mai adaugam pretul de nisstune ajungem la un stana alone si mai raman bani la pus si programat... ps. la nisstune se poate seta Dwell-ul, correctia lambda, accel enrichment si controlerul de injectoare la fle PID-ul se poate modifica? |
Nistune are niste ''features'' destul de marfa.....
-Launch controll -setare boost in trepte....etc etc Deci este fff apropiat de un stand alone |
Quote:
de setat mi se pare destul de simplu ( eu nu am vazut cum se seteza un stand alone dar inclin sa cred ca procedeul este asemanator ) ca baza de plecare ai harta stock sau in cazul meu un h-dev stage 3 (pentru a usura munca ) nistune.com .... gasiti mai mult detalii acolo este o solutie ieftina si buna din punctul meu de vedere iar softul evolueaza de la o versiune la alta :peace: |
Launch control care functioneaza ca si ALS-ul?
ultima e chear util, ma intereseaza pid-ul, mie in general nu imi place cum tine electronica bootul, mai ales la presiuni mari, unde oscileaza 0.1-0.2 bari, depinde de hardware si de wg...dar ori cum e mult. in schimb foarte util e sa pui un solenoid care deschide cu 0.2 bari inainte de boostol reglat la wg, sool up cu 3-600 rpm mai repede si esti fara problema de motor mic turbo mare. Bine ca acum vad ca nici alti nu cunosc asta... Ce am vazut pe soft e in mare aceasi, adica ca si programat ca un stand alone, in schimb la stand alone munca e un pic mai grea nu cu hartiel ci parte de baza, adica calibrat sensori si dar varietati la functionarea acestora, dar dupa cateva masini e gata intro ora. In schimb ai libertatea de a juca cu multe piese, multe tipuri de injectie, admisie, setesi auxiliarele... |
4 Attachment(s)
cam asta s-a intamplat inauntru
de detonat,nu a detonat,probabil atata e limita la pistoanele de serie. se schimba si va merge mai departe |
Dumnezoooo, cica nu a detonat, inca nu am vazut pana acum piston si chiulasa atat de mancat, tipic urme de detonatie !!!
Am cava carti despre aceste efecte si ce problema cum arata...dar va asigur cu asta e detonati, in plus mi e ciuda ca nu ati auzit ca merge ca un diesel, cum arat aceste pistoane deja era la ciclu de diesel, daca tai aprinderea continua sa mearga motorul... |
Azi o sa reusim sa desfacem si motorul sa vedem ce mai e pe interior .....;)
|
Quote:
|
https://www.youtube.com/watch?v=-TVWBIGHy_U
cam asta ar fi ...nu e greu de gasit Dbz I've Got The Power (Rock Remix);) |
saru` mana. stiu melodia de mai demult, daca nu ma insel in videoclip apareau 2 hot road`uri care se intreceau si o bucata buna :D oricum inca odata ms
|
Baieti ...careva are doua pistoane stoc ..de rezerva ...??? :?:
|
6 Attachment(s)
Simbata si duminica am fost la KOE partea de est in UNGARIA ..a fost super ..pacat ca nu am reusit sa particip cu masina ...aveam sanse sa cistig grupa la care as fi fost ...asta daca totul bineinteles ar fi functionat perfect .....:!:
Pe locul doi a fost un NISSAN 200sxmodelul silvia ....dar a cedat in finala ambreiajul ...si asa a ramas pe 2 cu un foarte bun timp de 13,218 pe 400m . Masini au fost multe ..si frumoase ....una o pun ...dar nu a participat decit demonstrativ caci ea participa la campionatul european de drift ....dar e competitiva si la drag ...a facut un test si a scos un 12.5 lejer ...:lol: |
8 Attachment(s)
Niste poze de album ...dupa ce am desfacut motorul .....;)
|
Iar niste fier vechi:(
|
frumos-frumos ...
|
Apropo ..sa nu uit ...adevarat ca un pic cu intirziere ....mersi TARNAFES ...( DAN ) pentru ajutor adica pentru pistoane !!!!;)
|
Quote:
|
Na atunci sint linistit ....pot sa o calc ...:lol::lol::lol:
|
Am inceput sa ansamblez motorul !!!:!:
|
baga poze :D
|
doua vorbe despre Nistune
Nistune nu este stand alone, iti permite niste modificari in timp real ale softului in calculatorul de fabrica prin sacrificarea performantei calculatorului care si asa nu era prea buna. procesorul din calculator este un cip la 1Mhz pe 8 biti conceput prin 1986 care se ocupa de managementul motorului acuma cu nistune tre sa se ocupe de managementul motorului + toate functiile oferite de nistune, gen logare date etc etc. In fazele de inceput Matt a avut f multe probleme deoarece adaugarile lui la softul de fabrica mancau resursele procesorului mult prea mult si afectau vizibil functionarea motorului, Nistune sacrifica performanta pentru a adauga functionalitate. BTW nu dau cu pietre in Nistune ca si eu am pe SX asa ceva si ce a facut Matt acolo mi se pare f interesant, luatil ca un post cu caracter informativ |
8 Attachment(s)
Am ramas in urma cu pozele din pacate asa ca ma revansez un pic .....oricum motorul e sus si functioneaza destul de bine !!!!!:twisted: Acum e un pic in rodaj ...avind in vedere ca sint citeva chestii noi ...dar trece ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:49. |
- Copyright 2026 4Tuning