Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Instalare subwoofer+amplificator(incepator) (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/127387-instalare-subwoofer-amplificator-incepator.html)

AlexBanu 09-05-11 00:10

Re: Instalare subwoofer+amplificator(incepator)

Quote:

Originally Posted by figo_jr2008 (Post 4312762)
Pe langa amp-ul pt sub daca vreau inca unul pentru boxele masinii trebuie sa mai iau un kit complet de cabluri si sa urmez aceeasi procedura cu trasul firelor de alimentare nu? Ma gandeam ca poate e vreo posibilitate sa trag alimentarea din kitul deja existent

Daca ai un cablu de alimentare destul de ok ca si dimensiune poti foarte simplu sa folosesti un distribuitor si sa alimentezi ambele amplificatoare.

cristy_shmen08 29-11-11 12:15

salut!am achizitionat o statie si un subwoofer si as vrea sa le pun pe masina!problema este ca cd-playerul meu sony nu are iesirce RCA,asa ca am cumparat un adaptor high-low,dar nu stiu unde sa leg remote-ul de la statie!m-am uitat la cd-player la fire ,si are 2 fire albastre,unu mai inchis pe care nu scrie nimic,si unu mai deschis pe care scrie ATT!ma poate ajuta cineva?

SQ Addict 29-11-11 13:33

Firul pe care nu scrie ATT e remote-ul. ;)

cristy_shmen08 29-11-11 15:19

da,dar ala pe care nu scrie nimic e mufat,nu e liber ca asta pe care scrie ATT,il scobesc si leg remote-ul pe el?

Bigu 29-11-11 18:15

La unele modele remoteul este fara, la altele cu (mufa). Ia un multimetru si masoara ce tensiune iese pe acel fir. Spor!

cynegeticos 29-11-11 19:14

Firul albastru este cel de remote care iti trebuie tie, cel alb+albastru este mai mult ca sigur pentru remote antena electrica...

Bogz02 01-12-11 21:27

Nu-i asa ca o siguranta de 300A, pusa pe un SPLeu XTR250D2 , nu va sarii in caz de scurt? :-s Cam maricica nu? :)

Norberto 30-04-12 21:51

2 Attachment(s)
Salut!
Am si eu un pioneer mai vechi modelul GM-1200 70W+70W si un subwoofer JBL GT 152 cu nominal power rating: 150W, 4 Ohmi si neavand suficient bas intro skoda octavia combi ma gandeam sa le instalez. problema e in felul urmator: ma intereseaza daca pot monta astea doua impreuna, fara sa se bata:-) pe urma ma intereseaza cam cu ce fir (ce grosime) ar trebui sa vin de la baterie pentru statia asta, am atasat si doua poze.
Am inteles ca Rca-urile vin de la cd player si intra in statie si ca plusul si minusul principal vin la Power + si la GND (cel putin asa banuiesc:-)din cate scrie acolo)
In schimb Nu stiu unde ar trebui sa leg plusul si minusul de la subwoofer. Tot asa nu stiu ce trebuie legat la acea mufa cu trei picioruse care este deasupra scrisului "Dinamic bridge" (Vezi poza), tot ce stiu e ca dupa ce l-am desfacut am vazut ca scria la unul dintrepicioruse B.REM la altul ACC si la ultimul ILM.
Ce ma mai intereseaza ar fi acel buton de "Drive mode" care comuta intre "normal 4ohm" si "Dynamic bridge". A da si locul acela pentru mufa aia mare DiN habar nu am pt cei.
Potentiometrele de deasupra din poza a doua banuiesc ca sunt pentru volumul RCA-urilor si acelei mufe DIN.
In concluzie nu stiu mai nimic:-) da daca puteti sa ma ajutati cu ceva informatii m-as bucura.
Mersi oricum!

saxo 30-04-12 22:35

Du-te mai bine la un centru car-audio, sa nu dai foc la masina.
Nu glumesc absolut deloc !

avinyo 02-05-12 13:23

buna am montat si eu un subwoofer cu amplificator incorporar sub scaunul din fata al masini,functioneaza perfect intrebarea mea este siguranta aia groasa care vine pe fitul rosu de + este pusa cam la 1m de borna bateriei trebuie so pun mai aproape si pe firul asta care vne de la baterie trebuie sa mai bag vreo izolatie pe el sau este facut sa reziste si el la o temperatura anume cred ca este oricinal am cumparat chit de instalare,msy

saxo 02-05-12 15:01

Cat mai aproape !

dragosssh 02-05-12 22:53

buna.. am si eu o intrebare.am o baterie de 45A..si duce un ground zero 30 spl amplificat de un magnat tribal x one..cablul este de 50mm iar siguranta este de 150 amperi..daca se face vreun scurt.se arde siguranta? sau este prea mare?

AlexBanu 03-05-12 09:14

Este ok sigurata pentru cablul de 0AWG (50mm2)

saxo 03-05-12 09:43

Quote:

Originally Posted by AlexBanu (Post 5007570)
Este ok sigurata pentru cablul de 0AWG (50mm2)

Siguranta da, dar bateria e mult prea mica si va ceda destul de repede. Nemaivorbind ca nici nu face fata amplificatorului !

dragosssh 03-05-12 21:58

ok.Multumesc..In sensul ca nu o sa functioneze la capacitate maxima?

saxo 03-05-12 22:01

Nu numai, dar risti sa prajesti difuzorul extrem de rapid.

dragosssh 03-05-12 22:03

nu inteleg, de ce?...mii se pare absurd

saxo 03-05-12 22:07

Nu-i deloc absurd. Daca NU ai curent suficient, statia intra in limitare si arzi orice difuzor ai pune.
Multi fac ca tine, dupa care plang pe la usile magazinului de unde au luat difuzorul sa-l schimbe pe garantie.
Exista si vanzatori prosti care le mai schimba ...

dragosssh 03-05-12 22:09

inteleg. ce a si putea sa fac pana schimb bateria.?

saxo 03-05-12 22:11

Sa nu-l folosesti la putere mare, si n-ai probleme.

dragosssh 03-05-12 22:13

OK! Va multumesc de avertizare!

uzkh21 21-05-12 16:30

Salutare tuturor,

As dori sa imi montez si eu un sub si un amplif. de 600W rms fiecare. Am inteles ca statia nu ar avea chiar 600W rms in cap, ci mai putin cu vreo 10-20w:)

Intrebarea mea este ce cabluri trebuie sa folosesc pentru montarea lor?
Am inteles ca nu si-ar avea rostul un condensator daca am cabluri groase - chiar si de sudura, insa acum as dori sa stiu si ce anume sa montez (la service bineinteles:)

Va multumesc tuturor pentru sprjin.

Numai bine.

vwvento 23-05-12 09:02

Cabluri de 50mm, siguranta de 300A!

uzkh21 23-05-12 09:19

Quote:

Originally Posted by vwvento (Post 5035000)

Cei de la ******* mi-au recomandat asa ceva:

http://www.***********/produse/Acces...nect/PPA-701A/

(un kit PPA-701A)

dar vad ca siguranta e doar de 100A.:!:

vwvento 23-05-12 09:30

Quote:

Originally Posted by uzkh21 (Post 5035020)
Cei de la ******* mi-au recomandat asa ceva:

http://www.***********/produse/Acces...nect/PPA-701A/

(un kit PPA-701A)

dar vad ca siguranta e doar de 100A.:!:

Mai bine iti iei un kit Hollywood HE-3020 - 60 euro !
Siguranta 200A!

saxo 23-05-12 09:31

Quote:

Originally Posted by vwvento (Post 5035000)

Decat sa scrii prostii, mai bine te abtii !

@uzkh21
Siguranta de 100 amperi e suficienta.

uzkh21 08-06-12 14:48

Quote:

Originally Posted by vwvento (Post 5035038)
Mai bine iti iei un kit Hollywood HE-3020 - 60 euro !
Siguranta 200A!

Unde as putea gasi asa ceva in tara? Ms.

vwvento 08-06-12 16:41

Quote:

Originally Posted by uzkh21 (Post 5057891)
Unde as putea gasi asa ceva in tara? Ms.

iti dau nr. de telefon al dealer-ului pe privat :)

blackshaddow 14-07-12 11:49

va salut prieteni
nustiu daca am postat la sectiunea potrivita dar am o problema legata de semnalul pentru subwoofer

am avut montat pe masina un sony xplode cu iesiri rca pentru sub L/R din aceste iesiri m-am dus in amplificator MAC cu 2 canale cu cablu rca si din amplificator am legat in punte sub-ul buuuun a mers bine si frumos pana acum 2 zile cand mi-am schimbat HU cu un dvd player cu ecran retractabil care are doar o singura iesire rca pentru subwoofer nu 2 cum aveam pe sony.
acum am iesit din dvd de pe 2 iesiri pentru spate rear rca output cable care se vad si in pozade mai jos dar se aude sunet in subwoofer nu doar basul
pot face ceva sa scap de sunetul din subwoofer?
pun o poza cu schema de montaj a dvd playerului in care se opserva toate cablurile iesirile rca cu functia pe care o are fiecare fir in parte
https://s17.postimage.org/v0vikh7p7/IMG_4624.jpg

miku2019 17-09-12 12:38

Am un subwoofer boxxer xb-10 a ..dar nu am mufa din spate care vine la +, - , remote .. stie cineva exista de cumparat ? ca nu as prea merge pe improvizatii .. Multumesc

AndRei88GUL 25-05-13 20:34

salut .. am o statie de 300 ( http://www.hifi-pictures.net/base-ca...A-3010/amp.htm ) w si un tub de 200 SAL .

am cumparat un kit de cabluri M.N.C cu cabluri de +/- 8GA si siguranta de 60A
la tub am fire de 4mm2...statia are si ea siguranta pe ea de 25A

intrebarea este urmatoarea : e ok daca leg statia pe masina cu configuratia asta de cabluri/siguranta ...

multumesc.

daca imi cumpar statie de 1200 w va trebui sa schimb firele?

FlaviusSp 07-07-13 16:26

Salutare , sunt nou pe acest forum si vreau sa va spun ca am si eu o mica problema , mi-am facut un sistem de sunet cat de cat bunicel (Radio Sony xplod 4x53W , amplificator BOSS Audio PH3000D si un subwoofer JL Audio 15W0v2 500W RMS bobina simpla , sasiu extrarigid etc etc si l-am montat cu sistem da cabluri profesional de la Phonocar de 30 de MM cu fuzibila si toate cele , si la fel patesc , cand ii dau umpik volum imi baraie , si eu vrezand ca e din cauza subwoofarului l-am schimbat , ca inainte am avut un Sony Explod tot de 15" de 1500 PWP 450 RMS. care ar putea fii problema baraitului , ca din amplificator am filtrul de distorsiuni reglat bine si totul , ce ar putea fii? ce sa ii fac? Multumesc anticipat !!!

The29031993 21-07-13 12:30

Quote:

Originally Posted by blackshaddow (Post 5102188)
va salut prieteni
nustiu daca am postat la sectiunea potrivita dar am o problema legata de semnalul pentru subwoofer

am avut montat pe masina un sony xplode cu iesiri rca pentru sub L/R din aceste iesiri m-am dus in amplificator MAC cu 2 canale cu cablu rca si din amplificator am legat in punte sub-ul buuuun a mers bine si frumos pana acum 2 zile cand mi-am schimbat HU cu un dvd player cu ecran retractabil care are doar o singura iesire rca pentru subwoofer nu 2 cum aveam pe sony.
acum am iesit din dvd de pe 2 iesiri pentru spate rear rca output cable care se vad si in pozade mai jos dar se aude sunet in subwoofer nu doar basul
pot face ceva sa scap de sunetul din subwoofer?
pun o poza cu schema de montaj a dvd playerului in care se opserva toate cablurile iesirile rca cu functia pe care o are fiecare fir in parte
https://s17.postimage.org/v0vikh7p7/IMG_4624.jpg

Salut,
Daca nu ai rezolvat inca problema fi atent. Problema e ca dvd-ul tau nu are iesire de subwoofer, are iesire pt statie la modul general. Acum poti cauta prin setarile subwooferului sau setarile statiei sa iti micsorezi frecventele care intra in statie/ies din statie. Frecvente joase = bass, Recomand un maxim 80hz pt subwoofer, Frecvente mari = medii si chiar inalte. https://www.youtube.com/watch?v=E_hTMpjiZXM - il consider edificator. Sper ca stii engleza. Daca nu, cauta despre LPF, HPF, SubSonic pe google incat sa te lamuresti. Bafta!

teen.ager 19-05-14 10:53

Salutari oameni buni, am prins la oferta foarte buna un subwoofer Pioneer TS-W304R, care are 300w la 4 ohmi. Acuma intrebarea mea este urmatoarea: ce specificatii trebuie sa aiba statia pe care o caut in ideea de a o cumpara pentru a scoate cam tot ce poate sub-ul asta mic?!

Va multumesc anticipat de ajutor.

suvi_xxx 19-05-14 11:47

sa scoata cel putin 300W la 4 ohm.

ideal ar fi sa ai ceva cu 500w la 4 ohm

teen.ager 19-05-14 19:38

e ok si 2x200 la 4 ohmi, legat in punte?

si mai am o intrebare: o statie mai puternica de 300w cat are sub-ul, nu o sa il sparga?

suvi_xxx 19-05-14 22:39

2 x 200w la 4 ohmi inseamna ca scoate 200w pe fiecare canal

deci legate in punte, puterea pe un singur canal ar trebui sa fie mai mare, sa verifici din nou specificatiile. despre ce amplif e vorba?

nu o sa il arda, pentru ca puterea declarata e mai mare decat cea reala, si in orice caz e mult mai bine sa ai amplificator mai puternic ca sa nu il fortezi atunci cand dai volumul mai tare.

pe langa toate astea, conteaza si ce cabluri ai in masina, cat de groase, ce baterie, ce alternator si ce masina :)

teen.ager 20-05-14 18:50

Amplificator inca nu am, nici cabluri, masina e un Opel Astra G 1.6 16v, baterie ARKTIK de 68 si alternator, nu sunt 100% sigur dar cred ca e Bosch de 100A.

suvi_xxx 21-05-14 04:59

daca inca nu ai luat amplificator, cauta ceva monoblock, adica un singur canal.

merge si un 2 canale, daca nu gasesti altceva.

cabluri sa-ti iei cat mai groase, 35 sau 50 mm.

Ivan Eduard 30-05-14 21:10

1 Attachment(s)
Va rog ajutati-ma ca nu stiu cum sa leg subwooferul la amplificator..
Subw: Alpine swr-12d2
Amplif: Pioneer GM-D8601
Varianta 1 sau 2?
Multumesc!

All times are GMT +2. The time now is 08:16.

- Copyright 2026 4Tuning