![]() |
A3,A4,A5,A6,A8,TT,R8,Q5,Q7 si toate viitoarele Audi sunt in clasa premium indiferent de pretul lor si diferentierea fata de alte masini "premium" ca BMW la interior e clara chiar si la A3 unde materialele si design-ul e premium 100% vs BMW clasic si simplu cu materiale inferioare...vezi si u un review sau pune-te pe un test personal la dealeri sa vezi diferenta enorma intre interiorul premium al unui audi si al unui bmw! Si sa nu mai zic nimic de exterior unde e cu multi ani peste nivelul lui BMW actual!Nimeni, absolut nimeni nu a facut vreun gest sau a avut vreodata de comentat fata de un interior al unui audi si mai ales noile generatii care arata si se simt demential...
Se vede si in testul de la Autobild cu ochiul liber ce inseamna premium si ce nu...uita-te numai putin si compara design, materiale, subansamble etc...am vb cu un mecanic de la Bavaria Motors si mi-a spus si el clar...BMW e premium doar la motoare, la restul e executivehttp://www.autobild.de/artikel/vier-kompakte-diesel-im-test_898979.html |
Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Vezi ca a inceput sa miroasa ceva aici...minti de spargi, de unde le scoti?Ai vz ce zapaceala ii da RS6 sedan lui M5 Sedan? Cauta si pe youtube...e si un test neloial intre Avant contra m5 sedan si tot RS6 i-o da tare de tot!Ba chiar diferenta e si mai mare dupa 200km/h in colo! Asa ca nu mai vb prostii ca nu stii ce vb! Am facut si drive test cu noul RS6 si nici nu se compara cu M5...e altceva, mult superior la manevrabilitate si franare si mai ales la accelerare!
Ahh si inca ceva...pe circuit RS6 sedan e mult mai rapid ca M5...vezi toate teste de pe circuite si din reviste si online dak nu vrei sa crezi! |
tu chiar nu vezi cat de ironic sunt cu tine?
|
alo copilasi pentru M5 RS6 este un versus separat AMG vs RS vs M..referiti-va doar de ce (motivul) alegeti una din marci
|
Nu e singurul care a zis ca BMW nu e premium decat la motoare, sunt foarte multi cei care iau contact si detin bmw si se plang de interior cand vad si intra intr-un audi sau mercedes, unde e cu totul alta mancare de peste...alea sunt nave la interior, arata incredibil in schimb la bmw simplitatea e prea dusa spre extrem...ia zi-mi si mie o chestie: De ce M3 E92 nu are fibra de carbon la interior ci piele cu aspect de fibra de carbon spre deosebire de RS4 B7 (vechi deja) si C63AMG?! U chiar nu vezi cate reduceri de costuri fac mereu bmw si mai ales la interior?! Cand a av bmw vreodata un interior premiat?!
Plus inca ceva...BMW a anuntat ca nu va mai produce masini cu aluminiu si platforme usoare ca nu-si mai pot permite sa dezvolte asa ceva, iar asta se vede...stiai ca 750i are 2020kg cu motor V8 biturbo iar S8 are cu motor V10 normal aspirat 1900kg?! Cine are tehnologie mai avansata?Tot bmw e regele in tehnologie?:))) https://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk uite exemplul aproape perfect ca M5 e muuult sub performantele unui RS6 si aici e avant-ul care ar trebui sa fie testat contra M5 touring...sedan contra sedan e incredibil de rapid RS6! Stiai ca in multe teste RS6 sedan a scos 0-100 in 4.1? |
Quote:
pe circuit nu au niciuna treaba, iar pe hartie nu stiu ce diferenta sunt la ambele, eu m-am referit la testele care le-am vazut.. un test 50 - 270 iti pot arata: https://www.youtube.com/watch?v=0bdAp...eature=channel |
De ce aleg una dintre marci? Simplu:aleg Audi pt calitate, design exclusivist, siguranta in conducere si in caz de accident, interior foarte bine desenat si performante pe masura, plus imaginea de brand puternica! Dar aleg si Mercedes pe locul 2 pt ca isi merita statutul de brand-ul cu cel mai luxos interior, acel lux aristocratic si foarte bine proportionat...maama si ce masaj incredibil iti fac pernutele din S...plus siguranta scaunelor si a masinii, ca in momentul in care iei curba rotind din volan se misca si aripioarele laterale ale lor! E dementa pura, plus acel night-vision care m-a impresionat ff tare:) Audi si Mercedes clar pt mine si pt tot restul lumii sunt liderii incoronati ai luxului sportiv Audi si ai luxului aristocratic Mercedes.
|
@ PvDTranceAddicted
Serios? Nu credeam ca si in design se foloseste termenul premium. Hai sa-ti demonstrez cat de premium e Audi A3. Pe langa faptul ca este construit pe platforma A5 a celor de la Volkswagen o mai imparte cu urmatoarele modele * 2003 Audi A3 Mk2 (8P) * 2003 Volkswagen Touran (1T) * 2004 Volkswagen Caddy (2K) * 2004 SEAT Altea (5P) * 2004 Volkswagen Golf / GTI / R32 / Rabbit Mk5 (1K) * 2005 koda Octavia Mk2 (1Z) * 2005 Volkswagen Golf Plus (5M) * 2005 SEAT Toledo Mk3 (5P) * 2006 Volkswagen Jetta / Vento / Bora Mk5 (1K) * 2006 SEAT León Mk2 (1P) * 2007 Audi TT Mk2 (8J) * 2007 Volkswagen Eos (1F) * 2008 Volkswagen Tiguan (5N) * 2008 Volkswagen Scirocco (13) * 2009 Volkswagen Golf Mk6 (5K) Nu cred ca are rost sa-ti arat poze sa vezi cate similitudini sunt intre un A3 si un Scirocco de exemplu(si vorbesc strict de interior) Si nu stiu daca prin premium se intelege aceasi consola centrala si schimbator de viteze si pe Scirocco si pe Golf si pe A3. Bord clasic si simplu? Daca tu prin - design premium la interior intelegi ergonomie si felul in care sunt pozitionate diverse elemente, aia e cu totul alta mancare de peste. BMW dupa cum am mai zis(pe prima pagina) isi conserva stilul clasic(ca are multe elemente definitorii atat la interior cat si la exterior) si nu cred pe masinile acestea se afla materiale de o calitate inferioara. Sa ne continuam discutia despre interior. Care a fost primul constructor dintre cei 2 sa ,,inglobeze" majoritatea butoanelor de pe consola centrala intr-unul singur. Sau sa-ti pun altfel intrebarea. Idrive sau Multi Media Interface? Daca tot vrei sa vorbim despre premium.... BMW are Idrive chiar si pe seria 1. Audi are MMi pe A3? BMW z4 are Idrive Audi TT are MMi? Cat despre comparatiile facute de majoritatea jurnalistilor germani de profil am observat urmatoarea chestie. La Mercedes un + pentru confort, la BMW un + pentru sportivitate iar la Audi un + pentru design si astfel toate masinile sunt echilibrate ;) Quote:
De ce nu compari Audi A8 w12 cu 760i? |
Sa inteleg si eu despre ce e vorba.avem aici un grup de oameni prosperi,care datorita situatiei materiale excelente si-a permis un numar foarte mare de masini,pe care acum le critica.bun.ce am aflat...ca bmw e muci,mercedes nu conteaza,iar audi face legea.intamplator am vazut o emisiune...in care faceau analiza noului m3,care...e varza...pentru cei care nu stiu sa-l aprecieze sau sa-l conduca si atunci se indreptau spre Rs4,o masina geniala,parerea mea.verdictul celor din emisiune:audi isi pierde din importanta fiind solutia de avarie.deci fiecare masina are plusurile si minusurile ei.acum,ma intreb de ce nimeni nu s-a gandit la japoneze,gen lexus cand s-a facut sondajul asta sau la jaguar.sau atunci cand ne gandim la clasa premium,nu ne uitam la costuri,sau prestanta?
|
Esti prost informat! MLP e platforma FACUTA DE AUDI DOAR PT AUDI SI E FOLOSITA DE A4, A5 si va fi folosita de viitoarele A6,A7 si noul A8!
A3 are o alta platforma mult imbunatatita fata de Golf VI plus ca MLP de pe A5 e cea mai platforma de dezvoltare a masinilor sport, iar A5 si S5 se manevreaza exceptional, iar raportul maselor e imbunatatit fata de vechea platforma folosita de A4. Daca VW-Audi grup e asa "naspa" de ce Veyron e opera de arta si de ce Porsche, Lamborghini, Bentley si Audi sunt asa de sus in ierarhia premium?! Din cauza "proastei organizari manageriale" si a "impartirii foarte nasoale a componentelor testate si extraordinar de calitative intre brand-urile de lux nu?":)) A8 D5 apare in toamna nu compar nou cu vechi doar iti dem ca Audi S8 V10TT va fi muuult mai rapid si muuult mai usor si dinamic decat 760i ca sa stii...plus ca la dinamica mereu A8 a fost referinta clasei, vezi toate testele cu vechiul 7 comparat cu A8 si S klass.. Intamplator singurul brand premium care nu prea e premium e BMW...Lexus si Jaguar si Caddilac sunt de apreciat pe langa deja magicele Audi si Mercedes...totul se leaga, bmw n-are ce cauta in liga premium cu interioarele si materialele alea si mai ales cu nesiguranta lor pe vreme nu tocmai favorabila sau in viraje. Punct. |
Eu cred ca tot deviat de la subiect,
mai ales ca unul din voi chiar a deschis acest topic? Discutand on-topic: 1. Mercedes C-klasse - f frumos, cam plastifiat inauntru, dar intinerit mult, cu aceeasi senzatie de siguranta si confort, si o paleta de motoare f buna. BMW 3 - nu ami are mult pana la schimbare de generatie, frumos, mai ales coupe-ul, o platforma de exceptie, motoare f bune dar cu un interior anost, chiar urat in echiparea de baza, parca mai batran decat concurenta, cam neconcordant cu traditie lui sportiva. Audi A4 - un exterior frumos, dar permanent arata ca un facelift al modelului interior, cu o platforma enorm imbunatatita, un interior foarte frumos, cu finisari de exceptie, cu motoare bunicele, sa speram ca noua generatie diesel este mult mai buna. 2. Noul E - klasse - se pare ca este noul etalon din clasa lui, foarte frumos atat exterior cat si interior, putin intinerit in interior in defavoarea insa a elegantei. BMW 5 - alt model care mai are foarte putin pana la schimbarea generatiei, fost etalon in clasa lui, in ceea ce priveste platforma si motoarizarile, dar cu un design interior mult sub asteptari. Audi A6 - aceeasi problema exterioara a gamei Audi - parca un facelift al modelului anterior, ceva mai intinerit, cu o platforma mai buna, motoare ok, interior deosebit (atat design cat si finisare). 3. S-Klasse - model care domina clasa, si-a pastrat imaginea deosebita, atat exterioara cat si interioara + confortul si dotarile de cel mai inalt nivel. New BMW 7 - mi se pare o ratare a designului, un model vechi slefuit exterior, complet anost, nu mira pe nimeni daca-l minti ca este model din 2000. Interiorul sobru i se potriveste seriei 7, tehnologia deasemenea este de top in clasa. Audi A8 - Mie personal imi place f mult, dar tot in anonimatul clasei S se afla, cu aceeasi linie clasic Audi, din aceasta cauza sufera de o lipsa de personalitate. Mentionez ca toate cele scrise mai sus sunt parerea mea personala si argumentata. O zi buna. |
1 Attachment(s)
daca nici interioru asta nu e premium ce ai mai vrea butoane de aur?chiar daca nu e atat de frumos ..mie personal mi se pare ca interioru de cklasse nou e dezamagitor
deci tanjesc dupa interioare vechi de seria 5 e39 ,seria 7 e38.seria 3 e46 audi a6 96-2003 si audi a8 gen 1994-2002 mercedes w211 eklasse si w220 sklasse si fostul clk |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Pun o poza cu un interior premium. Imi pare rau ca nu am si poza cu butonul de aprins farurile tot decojit. Pana sa vezi asa ceva intr-un BMW o sa mai curga multa apa pe Dunare.
Apropos de R8, nu cumva butoanele de deschis geamul sunt de golf, la fel si butonul de aprin farurile? E posibil sa ma insel desi nu prea cred. Rusine. VW. |
cu decojirea iti dau perfecta dreptate! si la mine a inceput sa se decojeasca butonul de faruri si placuta din jurul climatronicului.
Butoanele de geam sunt cele de la golf iar butonul de faruri e cel de la passat/golf 6. In nici un caz grupul VAG nu are un interior premium, intr-adevar au interioare calitative si destul de frumusele dar nu se compara cu unele de la bmw , majoritatea de la merc si toate de la lexus. Mai au de invatat. |
Quote:
Cu A3, ti-am dat un exemplu concret in ceea ce priveste ,,modularitatea" in acelasi concern. Iar ,,A5" este codul cronologic al platformei PQ35, nicidecum masina propiu-zisa. Poti sa-ti dau exemple si cu Audi Touareg daca vrei... pardon, Q7. Si eu n-am atacat VAGul(fara a-mi da tu un motiv). Recunosc imi place Audi, imi place Bentley, Bugatti etc... DAR cineva ar trebui sa-ti mai taie din bagajul tau de preconceptii. Si cum altfel daca nu prin contra - argumente? A! Vrei sa zici ca Audi A8 D4 va aparea in toamna. Mi se pare patetic ca 100 de oameni, incearca sa te convinga pe tine sa-ti dai ochelarii de cal jos si sa accepti ca Audi mai si pierde. Eu unul am teminat sa ma contrazic cu tine mai ales dupa ce am vazut ce ai scris in posturile anterioare. Numai bine! ;) Sper ca pe thread sa gasesc in continuare posturi ca cel a lui GTR si nu a unor pusti putin mai mari ca mine care sustin ca au condus veyron pana la stele si inapoi. |
Eu am condus seria 3 Full cu navigatie si DVD plus piele pe bord (cu mult peste ce mi-ai aratat u acolo), si tot nu m-a impresionat! Despre R8 n-ai habar...inafara de 2 butoane asemanatoare dar nu la fel cu VW chiar mult crom bine pus la punct si fibra de carbon si piele!Am stat si am si condus R8 din fericire si e cu adevarat nava spatiala si a interior si la exterior si chiar e varf absolut al industriei. Sa iti amintesc ce a zis Clarkson si toti cei care au testat R8 contra alte supercaruri?Daca ai Porsche, Aston, Lambo, Ferrari etc si intrii in R8 o sa te oftici tare ca masina ta nu arata ca R8 in interior!Ii vedeam pe disperatii din Logan-uri (ma refer cand conduceam 3) ce fete invidioase aveau dar doar atat, nu prea era impresionanta masina nici exterior si nici interior...la condus mi-a facut o impresie buna, dar nu este nici prea grozava la condus extrem si nici ff comfortabila...
|
N-am de gand sa intru in polemici cu nimeni, imi voi expune parerea si atat.
Personal cred ca totul este o chestiune de gust. Fiecare marca are un anumit public tinta, fiecare are aspecte la care este mai buna decat celelalte. In final, decizia fiecaruia dintre noi de a plasa una dintre ele deasupra celorlalte tine de suma notelor obtinute la criteriile socotite relevante (si aici diferim). Pe mine Audi nu m-a atras niciodata, am oscilat intre Mercedes si BMW (desi am avut si VW - la vremea aceea n-aveam bani de premium). A justifica insa alegerea asta intr-un mod perfect rational mi se pare absurd: e ca si cum as raspunde la intrebarea "De ce alegi o bruneta si nu o blonda sau o satena?". |
desi am audi la mine clasamentul sta asa
Mercedes-pentru lux si comfort audi-ca le are cam pe toate bmw-pentru sportivitate |
Cam "naspa" sa castigi din nou testul autobild best cabrio sportscars test..http://www.autobild.de/artikel/fuenf...ch_900304.html
Si TT-S e aparut de anul trecut pe langa noul Z4 care are maxim 2-3 luni...hmmm, cine face cele mai rapide, dezirabile, frumoase, usoare, echilibrate si fun 2 drive masini?! Tot bmw?:))) Si asta e "doar" TT-S...sa vezi primele teste cu TT-RS ce zapaceala va da la toti...55800euro pt 0-100 in 4.6?!Ahhh si o masa incredibil de mica de numai 1450kg?Hmm...cam "naspa" sa fii cel mai bun. Fratioare din toate comunicatele de presa Audi reiese clar ca sunt bazati la ora actuala numai pe sport si lux si se vede asta si mai ales se simte. Asteapta noile generatii de RS-uri de anul asta si ai sa vezi ca am dreptate. Ce face Quattro g.m.b.h. nu mai poate face nici M, nici AMG, cu toate ca AMG mai ajunge la egalitate cu RS-urile dar M e cu mult in urma fata de anii precedenti. Din momentul in care RS4 B7 a iesit pe piata atunci Audi a inceput sa zapaceasca fara mila tot ce inseamna masina sport din clasa lui, balansul si manevrabilitatea lui RS4 sunt incredibile si asta pe un sasiu fff vechi de prin 1999-2000...acum ca a venit MLP si cu motoarele amplasate mai in spate o sa vezi ce inseamna Audi. Sunt curios ce fete or sa faca cei de la M Power cand o sa vada si o sa testeze noul RS5 Coupe...sa amintesc cuiva ca va depasii lejer 8000rot/min?Unii zic chiar un 8400-8500rot/min, iar cutia DSG in 7 trepte isi va spune cuv si la performante si la tot! Deja se stie 0-100:4.5s! |
Quote:
Sky News motoring is fanning up the debate on BMW's possible new small petrol turbo engines. The source claims to have details of the new motors which will be comprised of a 1.35-litre three-cylinder and a larger 1.8-litre four-cylinder. Five engines in total, three 1.35-litre and two 1.8-litre are listed as being part of the offering. They will be installed in 1 and 3 Series cars and perhaps in baseline 5 Series, X3 and X1 models. Power is said to range from 163bhp (122kW) and 140 lb-ft (190Nm) for a baseline model, to 241bhp (180kW) and 192 lb-ft (260Nm) for the 1.35-litre. The 1.8-litre will produce a massive 273bhp (204kW) minimum and 321bhp (239kW) tops. http://www.topgear.ro/masini/teste/bmw-seria-7 |
Quote:
Modelul Audi RS4 quattro (B7) are o platforma foarte buna, foarte ecilibrata, foarte confortabil cu un motor bun dar in privinta tuningului sta rau de tot. Adica modelul vechi cu o investitie mica ii rupe capul modelului nou. Apropo, la noi in VTM sunt doua RS4 (B7) cu motoarele de pe (B5). Si ar mai trebui sa sti ca Audi RS4 quattro (B7) duce o grava lipsa de senzatie, perfect valabil si la noul RS6 (cu asta nu am mers dar sunt declaratiile tuturor redactorilor care l-au testat). M3 si C63 AMG iti ofera o senzatie de exceptie. Referitor la testul aratat de tine astept sa vad varianta complata a testului si dupa o sa pot comenta si pacat ca nu a fost noul Nissan 370Z care mai are 1,2 luni pana la aparitie, oricum este clar ca noul TT este o masina foarte echilibrata si chiar sunt curios de performantele noului TTRS care va fi pe o platforma modificata a TT-ului si care s-ar putea sa impuna noi standarde in clasa. Oricum este clar ca AUDI a facut progrese enorme in ceea ce privest platformele si nu e rau ca se incinge concurenta. |
In primul rand exista avantaje si dezavantaje la motoarele normal aspirate fata de biturbo. In primul rand faptul ca se tureaza excesiv si plaja de cuplu e foarte larga iar raspunsul motorului este instantaneu este un avantaj enorm fata de turbo, dar noile turbo gen V10 TT de pe noul RS6 e un pas inainte pt dezv motoarelor turbo avand cuplu maxim pe cea mai larga turatie posibila, dar motoarele turbo sunt greu de racit, necesita mai multe componente care ingreuneaza masina etc. Pai zi-mi si mie un motor normal aspirat usor de tunat de pe bmw sau de pe orice alt brand?! Nu exista...inafara de 20-30CP din evacuare si 10-30CP din CIP nu ai ce modifica...poate doar filtrele de aer cu vreo 5CP in plus si un ulei mai performant etc. Dar motoarele turbo sunt facute pt tuning asa ca e normal ca un turbo sa fie usor de modificat iar unul normal aspirat de ff inalta turatie sa fie mai greu si mai costisitor de modificat.
Ma bucur ca esti obiectiv cel putin si da TT are o platforma uimitoare, ba chiar a primit premiul de inovatia anului acea tehnologie ASF prezenta si pe A8 si R8. Plus ca avand o greutate asa mica agilitatea e maxima. Sincer mor de nerabdare sa vad primul test concret cu TT-RS, dar folosind performance box ca masurare a performantelor nu cele date de producator sa vedem exact 0-100, 0-200 si daca e delimitat si 0-280etc. Dar am obs o generalizare a netestarii de catre redactorii revistelor sau cei abilitati in vederea observarii adevarului despre performantele masinilor. Doar autobild si auto-motor si sport mai fac asta, iar uneori si EVO care nu exista in ro. |
o poza cu interiorul masinii premium a lui PvDtrance...
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...0&d=1202666969 daca nu ati identificat interiorul inca puteti gasi aici raspunsul https://forum.4tuning.ro/showthread.p...888#post604888 |
=)))))) gg tzepos =))) daewoo rullz...
OnTopic : clasamentul dupa parerea mea este in urmatorul fel : mercedes,bmw,lexus,.....,audi. Dar acum toata lumea interpreteaza cum vrea,unora le plac masinile mai sport (bmw) altora mai lux ( mercedes) altora audi :)) cu toate ca nu inteleg de ce =)) Consider ca aceasta lupta se da intre bmw si mercedes,alte marci nu prea mai au loc aici.Dar fiecare cu gustul lui,nu poti sa te bagi. |
de ce sport bmw ? de ce lux mercedes ? de ce nu invers ? a ramas impresia inca din trecut ca bmw inseamna sport si mercedes lux, dar la ambele gasim si lux si sport, poate doar diferenta de design dintre cele doua ne spune ca bmw tinteste mai mult spre sportivitate, dar eu le pun la egalitate pe ambele, mai ales la cate sportive are si mercedes in ziua de azi.. Iar daca ne gandim la sportivitate in adevaratul sens al cuvantului audi are cel mai reprezentativ model deocamdata..
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
sport bmw pentru ca dintotdeauna au vrut sa faca masini mai dinamice,cu o inclinatie mai pronuntata spre sport ( nu mereu au reusit,dar asta e,orice livada are si stricaciunile ei ) lux mercedes pentru ca dintotdeauna bla bla bla...au avut inclinatie spre masinile de lux ( vezi pullman`urile ). cand zici bmw in multe cazuri te gandesti la m3 (nu conteaza daca e e30e36 sau eXX ) si cand zici mercedes multi se gandesc la S...am fost destul de clar? aici nu vorbesc de o perioada anume a unei marci,ci despre istoria si traditia lor. Cand ma gandesc la audi...cred ca singura masina care as putea sa o respect ( fara sa ma bag peste motor sport,vb de masini de strada ) ar fi rs2...si ala mai cu retineri. P.S. : nu da reply la postu` asta pentru ca oricum n`o sa ma intereseze ce scri,pentru ca observ ca esti un indoctrinat "vag rullz".nu`ti voi raspunde. |
Quote:
Da, la putere doar, unde chiar si E63 sedan cu 7 locuri castiga in fata unui r8 (chestie testata).. Dar am spus sportivitate, adica pe circuit unde motorul situat in spatele soferului (centrul de greutate fiind in centru masinii) si sistemul de tractiune o ajuta foarte mult.. |
Quote:
nu stiu de ce te-ai mai obosit tu sa-mi dai mie reply cu aberatiile astea, si nu este niciun vag rullz, daca ai citi tot topicul si nu doar ultimul post ai sa observi ca nici pe departe nu apreciez vag-ul asa cum apreciez mercedes si bmw. Si ce ai vrut sa-mi demosntrezi ? ''wannabe bmw'' sau ''wannabe mercedes'' sau mercedes doar lux iar bmw sport, deci bmw e doar sport exact asta este conceptia unui pusti de gradinita care a auzit de bmw.. Si ce ''bla bla bla'' ? asa iti exprimi tu punctul de vedere in spatele blocului si crezi ca o sa te inteleg lumea si aici, ma bucur ca pentru tine bmw inseamna doar m3, urs si pisicuta iar mercedes doar S. Cu explicatiile de mai sus nu ai convins pe nimeni |
modelele sportive de la mercedes sunt mai mult niste GTuri cu prea multa putere.bune de autostrada. Bmw nu se axeaza mult pe lux ci pe perormanta , desi cand sunt combinate cu suvurile ies niste kitschuri, mie unu nu imi plac si sunt mai multi ca imi impartasesc opinia. audi e divizia premium al lui vag si sunt bine echilibrate
|
Quote:
chiar banuiam ca tipul "fuge" cu o spuersportiva avand in vedere ca nu prea stie sa poarte o discutie contradictorie si e blocat pe ceva anume |
facem pariu ca are wallpaper cu vreun audiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Quote:
De ce sa imi iau masina premium cu motor de DRUJBA (AKA benzina) cand pot sa-mi iau masina premium cu motor de tractor (diesel)? Numele asta macar da senzatia de putere si masivitate! Replicile astea cu "tractor" sunt tampite rau si rasuflate. Motoarele diesel de acum sunt super, puternice, silentioase, tot ce vrei! Nu se compara cu motorul de camion de acu XX ani. In alta ordine de idei, liderul clasei premium pentru mine este Mercedes-Benz. Calitate de invidiat la interior, design exterior pe placul multora, confort cum nici nu se poate mai bine. Nici nu stau sa ma gandesc, la MB se duce votul meu. |
pentru mine confortu pentru mercedes si sportivitatea pentru bmw vine din perioada aniilor 1970-1980-1990 atunci
Mercedes fabricau modele mari si confortabile (bot de cal .cobra w123;modelele 200E 250 TD 230E w124 ;300SEL 280SE 500 SEC W126 gama SL . BMW s-a remarcat ca o marca care facea modele cu inclinatii sportive :bmw 1500 1800 2002ti ,seria CS 3200 CS 2000cs 2800cs .M1 un supercar la vremea aceea apoi seriile 3,5,6 cu versiunile M si nu in ultimu rand seria 8 imi pare rau despre audi singurul lor model deosebit pana in anii 90 a fost doar audi V8 ,audi 80 era doar un passat si nu cred ca avea nici sportivitatea unui seria 3 e30 si nici confortul unui mercedes 190 dar marca audi a inceput sa se cunoasca mai bine dupa anu 1994 odata cu audi a4 audi a8 dupa cu transformarea lui c100 in audi a6.. de atunci ierarhiile s-a mai schimbat putin fiecare producator a inceput sa-l concureze pe celalalt intr-un segment anume si au diversificat productia.. |
BMW este si in acest an cea mai valoroasa marca germana, ocupand pozitia 18 in clasamentul general, cu o valoare de 23,9 miliarde dolari americani. Urmatoarele marci germane sunt SAP (locul 19), Porsche (35), Mercedes (40), Siemens (51).
Cel de-al patrulea clasament "BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands" realizat de Millward Brown Optimor arata ca majoritatea marcilor isi pastreaza valoarea, in ciuda unui climat economic nefavorabil. Clasamentul, cel mai important de acest gen, masoara valoarea in dolari a celor mai importante branduri. Aceasta se realizeaza combinand informatii financiare cu studii realizate asupra clientilor si studii de tip business-to-business. In acelasi timp, intr-o evaluare a marcilor cu cea mai mare perspectiva de crestere, BMW ocupa pozitia a saptea si este cel mai performant reprezentant din industria auto, cu un indice de 9 din 10. "Aceasta indica faptul ca cererea pentru modelele BMW este inca foarte mare, momentul achizitiei este insa amanat datorita recesiunii, clientii ramanand insa loiali marcii", explica realizatorii topului. |
opinia mea:
BMW - spre sportivitate - se zice ca au cele mai bune motoare. Mercedes - spre confort Audi - merge in mai multe directii: design, confort, sportivitate. Un compromis dar exceleaza la design. La BMW vad ca nu sunt singurul care e nemultumit de interiorul acestora si de plansa de bord. Nu ma refer la cele extrem de scumpe ci la seria 1,3,5 |
| All times are GMT +2. The time now is 11:09. |
- Copyright 2026 4Tuning