![]() |
Re: Cocalarii cei mai mari nu poartă căşti, ci ochelari
in general ... cand se intampla .. se intampla .. am n tov care i-a taiat unu fatza si pasagerul nu avea casca .. urat :(
|
pai ce cauta ma pasagerul fara casca?!?!?!sau era soacra-sa?
|
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/Owf9AHJ2ot8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/Owf9AHJ2ot8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Cum ziceai Gabi? :lol: |
deci fara casca nu merg 100 de metri stiu ce o patit unu o cazut shi ia spus doctoru ca daca nu avea casca acu era ..... la doamne doamne,,.
|
Aici nu este vorba despre cocalari sau pitipoance...este vorba doar despre niste oameni inconstienti care nu tin la viata lor..Ar trebui sa faca macar o vizita printr-un spital..(Nu neaparat in postura de pacient)..doar sa viziteze un spital pentru a vedea cati oameni se roaga ptr. sanatatea lor si atunci va spun eu ca ar realiza si nu le-ar mai trebui nici ochelari nici gel si nici sa fie "pa trend" :) Aici in suceava a fost acu ceva vreme un accident prin zona Cumparatura(pe langa piata Severin) cei din zona stiu..un teribil accident cu o yamaha(din cate imi aduc aminte) in care un baiat, foarte bogat..era posesorul a mai multor firme a decedat..si nu din cauza ca nu avea bani..:)
|
Din păcate e tare adevărat ce spui, şi dacă mersul pe motor înseamnă plăcere pură, trebuie să ţii pe tine măcar piesele alea care te fac să scapi cu viaţă în caz de accident.
|
Nimeni nu se bucura de moarte altora dar...din nefericire se mai intampla si de astea...dar doamne fereste sa se deplaseze un inel de pe coloana si ramai paralizat...gandeste-te ca esti o leguma si depinzi de ceilalti din jur...si de-abia tunci o sa iti treaca toata viata prin fata ochilor si o sa te gandesti: " Ce prost am fost!"..dar degeaba spui aceste lucruri cand faptul este consumat, si tu deja nu mai ai nici'o speranta...chiar daca am inceput cu scuteritul doar de anul trecut..am ajuns sa inteleg ca este mai importanta viata decat "impresiile" :)
|
Si pot sa pun pariu ca dintre cei 89 care au votat la poll "Eu port cască, pentru că am ce să protejez !" Doar 50%-70% poarta casti tot timpul cand se urca pe mopede.
|
voi chiar aveti impresia ca o casca face diferenta? casca e obligatorie prin lege si nu ar trebui sa fie subiect de poll...discutabil...
purtati echipament complet...ca degeaba va este capu intreg daca nu mai aveti maini si picioare...oricum...asta e topic de scuteristi ca motociclistii care se dau ok oricum tin echipamentul...sau cand nu au nu se risca. |
Referitor la intrebarea ta Socky-Da, o casca buna chiar face diferenta dintre viata si moarte,multi oameni au scapat cu viata din cauza nenorocitei aleia de casti, chiar daca au avut maini rupte sau alte probleme, este adevarat ce zici tu, ca e foarte important echipamentul,dar ca importanta, pe locul I este casca.
|
Eu sunt întreg azi doar din cauză că am avut echipament complet, cu cocoaşă cu tot, deci, da, e vital echipamentul, şi devine vital fix în fracţiunea aia nenorocită de secundă pe care nu voiai s-o apuci niciodată în viaţă.
are dreptate omul.... |
eu purtam si am sa port casca si cand faceam/v-oi face plinu din cauza unei intamplari nefericite eram la benzinarie si imi bagam benzina in motor cand a venit " Fanu nambar oan a lu Gutza " cu o pisicuta si ma dat gramada si dupaia tot el a iesit sa ma ia la bataie ca i-am crapat numaru cand a dat peste mine ca sa isi faca impresii si m-a aruncat jos si mi-a spart dovleacu... Sfat: Ca sa scapati din incidente de acest fel purtati la voi pistol electric de 110 V sau spray paralizant sau crimogene ( nu stiu cum se scrie )
|
Quote:
|
Eu am cazut de doua ori de pe scuter fara casca.Prima data nu am patit nimic si tot am mers fara casca ,a doua oara chiar a durut:-),iar de atunci nu am mai iesit cu scuterul fara casca (am cauzt pe zapada la viteze relativ mici 50-55km/h)
|
1 Attachment(s)
Am gasit si eu ceva aici da va rog frumos sa nu ma spuneti ca vine baiatu cu mafia si ma taie :)) aveti aici toata conversatia care am avuto cu el eu cred ca lesinati de ras...
luciansufletdetigan: am pasiunea yahoo id-ul meu : stai ca am o poza cu inculpatu luciansufletdetigan: ok yahoo id-ul meu : 400 de euro yahoo id-ul meu : SR luciansufletdetigan: decat are motoru luciansufletdetigan: cati cm luciansufletdetigan: da boss luciansufletdetigan: dar imi palche mai mult o paril,ia luciansufletdetigan: intelegi luciansufletdetigan: cu viteza luciansufletdetigan: viteze yahoo id-ul meu : aaaa luciansufletdetigan: alta senzatie luciansufletdetigan: :> yahoo id-ul meu : da da da am inteles yahoo id-ul meu : RS yahoo id-ul meu : rx yahoo id-ul meu : astea yahoo id-ul meu : da yahoo id-ul meu : ai A1 ? luciansufletdetigan: nu-mi trebuie luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: e tati la politie luciansufletdetigan: sef luciansufletdetigan: intelegi luciansufletdetigan: si ;) yahoo id-ul meu : aha luciansufletdetigan: numi trebuie yahoo id-ul meu : meserie atunci yahoo id-ul meu : :)) luciansufletdetigan: da luciansufletdetigan: plm luciansufletdetigan: nu ma laud luciansufletdetigan: dar si cu masina merg luciansufletdetigan: prin orash luciansufletdetigan: si am 16 ani yahoo id-ul meu : io nu stiu dc te complici cu astea mai bine iti iei yahoo id-ul meu : un yahoo id-ul meu : kava de 400 yahoo id-ul meu : .... yahoo id-ul meu : cati ani ai ? luciansufletdetigan: 16 yahoo id-ul meu : pai vezi mai ai 2 ani sau 1 an si ceva si iei A-u yahoo id-ul meu : saau B-u luciansufletdetigan: aha yahoo id-ul meu : parerea mea este ca yahoo id-ul meu : motoarele astea de pana in 125 luciansufletdetigan: plm yahoo id-ul meu : cum este rs-u mito sau rx-urile sunt o pierdere de timp luciansufletdetigan: ziceam o aprilia luciansufletdetigan: de 50 luciansufletdetigan: 80 luciansufletdetigan: sau 125 yahoo id-ul meu : la 125 iti trebuie maxim A1 legal dar daca consideri ca nu ai nevoie yahoo id-ul meu : atunci yahoo id-ul meu : te invat o smecherie cati bani ai luciansufletdetigan: nu am nevoie yahoo id-ul meu : disponibili ? luciansufletdetigan: am bani frate luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: nu conteaza yahoo id-ul meu : pai si atunci ce te complici cu ***-urile astea luciansufletdetigan: plm boss luciansufletdetigan: sa ma inat si eu yahoo id-ul meu : iati o yamaha yz de 125 luciansufletdetigan: sa mai merg luciansufletdetigan: ca asa am yamaha r1 yahoo id-ul meu : o honda CR 125 luciansufletdetigan: are unchjimio luciansufletdetigan: are unchimio luciansufletdetigan: yamaha r luciansufletdetigan: din 2009 luciansufletdetigan: intelegi luciansufletdetigan: yamaha r1 luciansufletdetigan: dar,, plm luciansufletdetigan: nu stiu sa merg bine yahoo id-ul meu : da stiu ca si eu sunt in situatia ta luciansufletdetigan: intelegi tu luciansufletdetigan: am mai rupt luciansufletdetigan: 2 luciansufletdetigan: :D yahoo id-ul meu : eu am dat de carnet si pentru motor si pentru atv / masina luciansufletdetigan: aprilia luciansufletdetigan: :( luciansufletdetigan: am 2 atv-uir luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: unu luciansufletdetigan: de 200 luciansufletdetigan: pe carda luciansufletdetigan: cardan luciansufletdetigan: si unu de 500 yahoo id-ul meu : am A1 si B1 luciansufletdetigan: pe lant luciansufletdetigan: ) luciansufletdetigan: bv fratew luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: lasa ca e bine luciansufletdetigan: tu deunde esti? yahoo id-ul meu : bucuresti luciansufletdetigan: ;) yahoo id-ul meu : vreau sa pun mana pe un Malaguti F12 sau Yamaha Aerox yahoo id-ul meu : sa le fac aceasi nebunie luciansufletdetigan: :D luciansufletdetigan: nene luciansufletdetigan: daca vroiam luciansufletdetigan: plm, luciansufletdetigan: ii ceream lu unchimio luciansufletdetigan: hayabusa luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: daca era luciansufletdetigan: nu e vb de bani la noi luciansufletdetigan: ;) yahoo id-ul meu : pai e si normal daca tatal tau este in politie.... luciansufletdetigan: nush luciansufletdetigan: nu zic ca te mint luciansufletdetigan: d luciansufletdetigan: da luciansufletdetigan: dar nu e vb numai de tata luciansufletdetigan: am si unchi luciansufletdetigan: mari luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: sunt mari yahoo id-ul meu : te cred am zis eu ceva ca mai cunosc si eu asa luciansufletdetigan: unde stai in buc luciansufletdetigan: aha luciansufletdetigan: unde stai in Bucuresti luciansufletdetigan: ca am umblat prin buc luciansufletdetigan: ala cu unchimio luciansufletdetigan: cunoaste luciansufletdetigan: jumate din buc luciansufletdetigan: ;) luciansufletdetigan: smecheri luciansufletdetigan: il sti pe caiac luciansufletdetigan: de la craiova yahoo id-ul meu : da luciansufletdetigan: :( luciansufletdetigan: care a murit yahoo id-ul meu : am auzit luciansufletdetigan: era umchimio luciansufletdetigan: :( luciansufletdetigan: de al 2 -lea luciansufletdetigan: sa te uiti pe net luciansufletdetigan: inmormantarea lu caiac yahoo id-ul meu : man acolo in craiova am vazut pe forum craiova sunt o groaza de RS-uri ai de unde alege luciansufletdetigan: si ma vezi si pe mn luciansufletdetigan: da boss luciansufletdetigan: daca ma duc acolo luciansufletdetigan: sunt sef luciansufletdetigan: crede-ma luciansufletdetigan: uitate pe youtube luciansufletdetigan: si scrie luciansufletdetigan: inmormantarea lui caiac luciansufletdetigan: si vezi luciansufletdetigan: brb 2 min yahoo id-ul meu : ok |
Din cauza problemelor cu motorul nu am mai dat pe la secţiunea asta dar sperând că o să-l fac cât de curând ...am zis să trec şi pe aici :D Bineînţeles că am bifat " Eu port cască, pentru că am ce să protejez ! " Nu am mers niciodata pe motor fără cască şi nici nu intenţionez să fac aşa ceva nici 2m , pentru că nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla ...Am avut parte de câteva accidente ...şi dacă nu aveam cască chiar dacă au fost minore ...poate nu scăpam doar cu nişte cicatrici ...putea să mi se întâmple ceva mai rău dar pot spune că m-a salvat .
Nu am cine ştie ce cască ...că îi aud pe unii ( raiseri de magheru ) că domne ..." dacă casca X nu are vizieră roz bombon cu picăţele mov ( vorba vine ) , eu nu port " ...este o mare prostie ....mică - mare , frumoasa - urâtă ...să o ai şi e bine ! p.s: am citit şi conversaţia de mai sus ( pe lângă amuzament parcă îmi vine să plâng când văd deseori prostie din ce în ce mai multă ) ...:sad: |
Ieri,30.04.2010,casca mi-a salvat viata. Un taximetrist era sa mi-o ia.
|
Quote:
De dimineaţă veneam de la munte şi ce trece pe lângă mine ...un domn ( motociclist nu se poate numi ) pe un motor foarte frumos şi puternic şi cum mai vreţi voi să-i spuneţi care la acest motor mare avea o căscutză mică de scuter şi îmbrăcat la costum :shock: |
:))) tare!!
Eu am bifat ca port casca. Am cazut mai demult, si am dat de cateva ori cu capul de asfalt. Probabil daca nu as fi avut casca, deznodamantul ar fi fost altul... |
Deci ...iar am văzut ceva ce m-a lăsat mască ...eram la geam fumam o ţigară şi trece un scuterist la mine pe stradă cu doi copii care aveau în jur de 5-6 anişori cam aşa , puşi unde se ţin picioarele la scuter şi omu dădea blană pe stradă nu avea niciun stres :shock:
|
Quote:
|
Quote:
Până o să dai de unu care să te lovească sau o să cazi ( Doamne fereşte ) şi o să te loveşti atât de tare încât o să dormi cu casca pe cap ( metaforic vorbind ) ;) Şi dacă e cald ce ? Ai motor ? Numai rezervorul motorului se încinge şi emană căldură ca să poţi spune că îţi este cald ...dar mă indoiesc că ai motor , deci ai scuter ...ce căldură " simţi " tu pe scuter ? Scuterul nu emană căldură şi nu se încinge ca un motor şi mai ales casca NU îţi încinge capul ;) Eu zic să nu te mai dai viteaz că mergi fără cască nu este nicio fitză să mergi fără cască ;) |
Quote:
|
Quote:
Da , nu am citit eu bine ...in orice caz tot imi sustin verdictul ...pantaloni scurti ?? Din pacate nu sunt acasa , dar cand ajung ...o sa bag niste poze ...si atunci sa va vad ...in pantaloni scurti :D |
Acum 2 zile,in zona Orsova(spre Crangasi) am vazut un extraterestru dasta pe un jaf de scuter..omu in pantaloni scurti cu maieu..vorbea la telefon cu o mana si cu cealalta tinea de gaz..si nici nu ii lipseau ochelarii de soare..pacat ca n am avut cum sa il pozez..
app..echipamentul mi a salvat mana dreapta si capul(casca,manusile long,geaca de piele(nu de moto dar merge))...si asta cand am cazut de la 60kmh... |
daca intra in discutie si atv-urile, atunci votez ca port casca. M-am invatat minte de cand am luat o tranta urata rau pe un deal . Port casca de enduro, pentru ca dupa parerea mea sunt cele mai rezistente, plus de asta au o ventilatie foarte buna in mers si stau fixe pe cap a.i. in caz de accident doamne fereste sa nu zboare din cap ;) de altfel sunt obligat sa port si echipament, in general goretex, pentru ca daca as "calari" in pantaloni scurti, cand ajung acasa imi scot noroi si din c** :lol:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Attachment 1503254 |
Quote:
|
pentru un Linhai cu o viteza maxima de 65 km/h e foarte buna casca aceea tinand cont ca prea putin il folosesti pe strada, ci mai mult off road, unde nici macar aia 65 km/h n-ai cum sa-i prinzi ;) iarna....iti cam ingheata nanaul daca porti modelul ala, mai ales ca n-ai cum sa iei cagula pe dedesubt .
|
Ma nici eu nu port casca , dar nu din cauza k imi stric freza sau altceva... nu imi place , ma deranjeaza pe cap bine aku knd plec la drum lung o port normal dar asa prin oras nu..
|
Quote:
Bine că n-ar fi problema noastră dacă te-am vedea la ştiriile de la ora 5 ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Păi şi ce legătură au ? :lol: Mai citeşte odata fraza mea :-P On topic : Casca e Dumnezeiască şi trebuie purtată fie că vrem fie că nu ...bine cine are cap în loc de o cutie goala pe umeri ( poartă ) cine nu , numai stau să mă repet ce consider :D Românul trebuie să fie întotdeauna şmecher , hai să ne lăudăm că mergem fără cască ...vai ce viteji suntem ...:sad: dar mă întreb ...ăia fără căşti care erau la fel de " şmecheri " ...şi cu creierii întinşi pe astfalt ...oare or fi vrut acolo în adâncul lor să dea timpul înapoi ca să pună bucata aia de plastic pe cap ? Eu zic că da :D Oricum , e tare să mergi fără cască .....deh cum se agaţă mai uşor ? Cu sau fără ? patetic ! |
Păi în general fără cască merg scuteriştii, care de multe ori nici nu îşi mai cumpără cască.
Dacă eşti motociclist, eu zic că mai repede agăţi gagici dacă ai o cască jmecheră, decât deloc. Oricum, nu asta e ideea! Casca e facută ca să fie purtată!! |
Eu am avut momente când eram cu maşina şi mi-au ieşit în faţă scuterişti-motociclişti şi mi-au mai şi căzut...am avut parte de un scuterist fără cască care fix în faţa mea a plonjat....dacă nu puneam frână îl omoram pe prost ? Îi întindeam creierii pe astfalt ?
Să nu porţi cască înseamnă inconştienţă şi prostie ...unii vor să dea dovadă de şmecherie dar mai bine s-ar gândi ce vede lumea când ei se afişează pe drumuri publice în şlapi şi căpşor gol ( eu când îi văd mă apucă râsul , văd o adunătură de proşti ) no offence ;) Când am făcut accident cu motorul , am intrat în portiera maşinii de pe spate şi am căzut cu capul fix lângă roata maşinii ..+ că am tras o zguduială calumea ...eh dacă nu aveam cască ....era de bine ? Într-o fraxiune de secundă te poţi lovi FOARTE uşor şi să rămâi acolo definitiv ;) |
si-ti mai dau un exemplu de o situatie : te rastorni cu atv-u pe dealuri, o iei rostogol, atv-ul peste tine si tot asa... cum ar fi daca n-ai avea casca?! raspund tot eu : NASOL.
|
Quote:
Mie nu trebuie să-mi dai exemple :lol: ( asta dacă era pentru mine ) ...am mers cu tot ce se poate de la ATV , skijet , snowmobil etc ...:) singurele căzături au fost la motocross când am participat la concurs la TG Jiu , şi a meritat că am ieşit locul 2 :D |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:59. |
- Copyright 2026 4Tuning