Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   ce masina sa imi iau ? (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/1213-masina-iau.html)

BogdanCMS 02-06-04 15:55

akimoto, e bine stiut ca la motoarele Diesel Tdi, deci cu TURBO, pe care banuiesc ca tu nu-l ai, ca Honda n-a facut motoare cu turbo, cipul da multa putere, chiar 30-40cp....din Honda e f f greu sa storci vreun calut, si in general din motoarele aspirate(spre ex la mine la 101cp abia dacami da vreo 8-9 cai, si mai tre sa si platesc vreo 300E fara TVA).

akimoto 02-06-04 17:58

din contra, e foarte usor sa scoti mai multi cai din Honda...simplu: trantesti pe ea un kit turbo cu 3000$ si te-ai facut cu 60-70 de cai
asa este, skimbarea cipului la un motor turbo poate aduce si 40cp...dar daca tu ai modificat grav softul...hmmmm....nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa reziste motorul ala
parametri dati de producator se modifica in anumite limite, daca il fortezi prea tare....treaba ta

n0namee 03-06-04 07:03

Re:

Quote:

Originally Posted by \"EvLSant0S\"
n0namee cred ca ar trebuii sa-ti vezi de masina si gata.... da?

mars mah ... din toti care au scris pana acum aici numai de mine te iei ? eu zic sa te calmezi cu aerele astea de mare smecher! vad ca nu am voie sa imi spun parerea ca imi sar toti in spate. iar tu comentezi tot ce am de spus! mergi de iti fa un control la cap ca deja ma enervezi! pur si simplu mi-am spus parerea! am vazut si eu motoare modificate si am vorbit cu multa lume despre asta. 200 de CP e cam greu de scos numai cu chip si cu o toba!

Hondarul 03-06-04 12:00

Hai fratilor, lasati hartza ca nu face bine, o stiu prea bine !!! Face nervi !!!

:x :x :x

BogdanCMS 03-06-04 12:02

n0namee, cu proxima okazie te invitam sa faci o vizita la C&C, la Pit Stop, si sa intrebi cat se poate scoate cu un cip, o toba si un FILTRU ca n-ai mentionat de el, dintr-un diesel de 150cp. In mod normal si fara prea multa dificultate, cel putin 40cp. Daca ti-e lene sa dai o fuga pana la astea, te poti documenta si pe Internet, pe Google, vezi ca nu mushca. Cel mai la indemana e www.chiptuning.ro , daca-i dai la lista de mashini o sa te convingi...Ca sa nu te mai contrzaici ca Gica contra...ce esti :P :P :lol:

Zyx 04-06-04 12:37

Fratilor, hai sa va zic ceva:
1. suntem rau de tot offtopic!!!!
2. daca zic ca am 200cp din 150, nu crede lumea si incepe cu mistouri - foarte bine, nu am! E bine asa?! Putin ma intereseaza ce cred uny!
3. si chiar daca uny s-au convins (mai mult sau mai putin) ca am 200cp pe masina incep: \"nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa tina motorul ala...\" Bun, fratie, dar chiar tre sa fiti tot timpul contra?! Cam atat am avut de zis...
R35P3CT!

Hondarul 04-06-04 12:46

Bah, nu va mai f_teti pe Eugenii, ce draqu...

S-a vazut clar ca mi ti l-a lucrat pe omul cu RX8, masina sport... Asa ca hai s-o lasam balta...

Faptele conteaza, nu teoria sau vorbaria.

akimoto 04-06-04 13:37

zyx, chiar crezi ca are cineva ceva cu tine ? foarte bine ca ai 200cp DAR, una e sa ai 200cp din modificari grave ale softului, si alta e sa ai 200cp din modificari la motor, turbina, intercooler, etc.....crezi ca e totuna ?
parerea mea e ca motorul tau se va uza mult prea repede, daca te deranjeaza parerea mea, te rog sa-mi spui si voi incerca sa ma limitez la a citi ce scriu altii

_RaZVaN_ 04-06-04 13:50

nu am mai postat k de mult k am fost plekat din localitate ... de hotarat cam da m-am hotarat pe honda ... da chiar imi place ce vorbiti voi pe aici :) ... nare nici o legatura cu topic-ul ... eh da ce mai conteaza cat timp e interesant ... :P ... salut!

Zyx 05-06-04 00:24

Bravo, frate. Ia-ti Honda, dar aqm te intreb eu, si nu numai (cred...) ce Honda?!

Cat despre chip nu este modificat sa dea cat mai multa motorina sau sa rupa turbina cat se poate... Fiecare chestie este facuta cu cap... Cum sa dea aer, la fel si q gazele... Este un stage mai sus decat unul obisnuit(decat se gaseste pe piata). Ma rog sunt mai multe, dar nu stiu eu sa va explic, va dati seama! E clar ca motorul o sa aiba alta \"traictorie\" insa aceasta modificare este numai pentru curse!

n0namee 05-06-04 14:12

bine mah ... din partea mea poti sa iti faci si 400. despre faptul ca ai facut un rx8 ... asta nu e nu stiu ce chestie! si akimoto a facut ieri un TT care avea nu stiu cati zeci de cai in plus fata de a lui. si pe trei viteze ia dat fum! eu am zis ca mi se pare greu de crezut ca ai reusit sa scoti dintr-un cip si evacuare 200 CP. daca e sa ne luam dupa ce spun fiecare producator despre piesele lui poate ai trece si peste!
dar daca o pui pe dyno s-ar putea sa nu fie asa! pe mine alta chestie ma seaca!
daca omu spune ceva care nu va convine toti sariti ca nu stie despre ce vorbeste si ca abereaza si ca ar trebui sa isi vada de masina lui. pana una alta bine macar ca am masina spre deosebire de multi dintre criticii atat de bine vazuti!

tekno 05-06-04 14:48

200 de cai din cip shi evacuare???!!! :lol: :lol: :lol: NICIODATA!!!

akimoto 06-06-04 12:46

zyx, m-ai bagat in ceata...cum adika \"aceasta modificare este numai pentru curse\" ?
sa inteleg ca ai si chip si tuningbox, iar boxul il pui numai la curse ? ai tot computerul skimbat ? ai mai multe stage-uri ?

BogdanCMS 07-06-04 00:35

Razvane---bine frateeee!Asha te vreau! Honda accord pp iti iei. mai aveam o varianta pt tine: S40 T5 220cp la 1250kg, 25.000 Cip. Rupe masinutza(testata de baiatu' :wink: )!!!
Bai fratzilor, cu tot respectul, ati dat-o-n balarii grav de tot!!! Bai oameni buni, mai duceti-va si voi nene si mai documentati-va pe un Internet, la un magazin de tuning ceva, si o sa vedeti ca dintr-un motor de 150cp TURBO se pot scoate 200 cu cip, evacuare si FILTRU, pe care-l uitati, cred ca, intentionat, sa-l mentionati, ca doar omu' a spus ca-l are. Insa, daca voi va pricepeti mai bine decat inginerii care au realizat tuninguri la motor, asta e bine nene, inseamna ca avem popor de ingineri supra-dotati!!!
n0namee, intr-adevar, ce *** de masina e RX8ul, nu? Nu-i mare chestie sa-l faci, mai ales cu un diesel, este?? TTul putea sa aiba si 180cp, oricum AIA intr-adevar e o masina de ***, nush daca-l stii pe H Coupe-ul din Buc cu nr BOG, ala a dat rushinici grave la TTuri. Si Coupe-ul e orice, numai mashina sport nu!
Si nimeni n-a zis nimic de faptul ca nu esti de acord, f bine, contrazice-te, ca d-aia-i forum, sa-ti spui parerea, da fa-o nene in temei stiintific, cu dovezi, nu cu vb de genu' \"hai frate, ca bati campii, n-ai tu 200cp\".Si eu am zis cam asha pana am vazut filmuletele si m-am ingrozit. Iar la legale pp ca stii ce-a facut Zyx...Asha ca...Intai va documentai si dup-aia vb!!!
Pace voua!!!!

pimp_lex 07-06-04 05:24

bravo rasvan pt alegere

eu nu inteleg de ce a trebuit avuta toata discutie de mai sus......
adica exista Google, unde se poate face un mic search, si unde se vor gasi N dynoteste la 1.8T care arata ca cresterile sunt de aprox 40 hp peste stock(depinzand de marca chipului) daca masina are aerul si evacuaorea facuta, lucru identic pt TDI-ul de 150 cp sau 180 cp.

Asta se intampla insa la VW. Nu am auzit de alte motoare sa aiba castiguri similare doar prin punerea unui chip, fie acel motor turbo, diesel, sau eu stiu ce gen de motor. Asta e unul din avantajele majore ale acestor motoare VW. Insa pt a trece de cifrele astea, tre inceput si schimbat multe alte componente care nu mai adauga aprope nimic.....

Hondarul 07-06-04 09:28

Quote:

n0namee, intr-adevar, ce *** de masina e RX8ul, nu? Nu-i mare chestie sa-l faci, mai ales cu un diesel, este?? TTul putea sa aiba si 180cp, oricum AIA intr-adevar e o masina de ***, nush daca-l stii pe H Coupe-ul din Buc cu nr BOG, ala a dat rushinici grave la TTuri. Si Coupe-ul e orice, numai mashina sport nu!
Bogdane, la Baneasa, un TT a lucrat un Subaru STI... :shock: :shock:

CeReS 07-06-04 10:00

bah sunteti offtopic rau de tot :!: :!: :!:

probabil a facut vreo greseala soferul de pe STi sau TT era modificat f mult (asta ca sa fiu si eu offtopic cu voi :lol: )

tox 07-06-04 15:39

lasatzi mah ca si io am facut un 535 din 2001... de la intrarea in pasaj la obor pana la iancului
da' omu nu stia sa-i dea _DELOC_ ca altfel va dati seama ca-mi dadea fum rau de tot... Clar tipu de pe Subaru a facut ceva naspa :)

CataNOS 07-06-04 17:28

Hai sa-mi zic si eu parerea in legatura cu Seatul Leon...
Un chiptuning normal duce motorul de Seat Leon 1.9 PD 150 CP la aproximativ 182-184 CP. Daca proprietarul Seat-ului zice k softul este un pic mai destept decat cel normal atunci nu vad k-re ar fi problema ridicarii puterii motorului la 190 - 192 CP.
Un filtru de aer si o evacuare smechera adauga 2-3 CP.
Per total Puterea motorului ar fi de 195 CP.
5 CP pana la 200 nu prea conteaza, zic eu.
Oricum, un Dyno Test ar fi sg solutie pt aflarea puterii reale a motorului dat fiind k producatorii echipamentelor de tuning exagereaza de multe ori.

Ca sa pun si un rasp la topic, Razvane, o masina buna in banii aia mi se pare Toyota Rav4 2.0 150 CP sau Nissan Terrano
De ce o masina 4X4? Pt k suntem in Romania, patria gropilor, pt k masina e f solida si o sa te tina mult timp de-acum incolo si nu in ultimul rand pt k o masina trebuie folosita si iarna :D :lol: :lol:

Bafta All!

P.S. Voi iar incepeti cu cearta?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

CataNOS 07-06-04 17:44

Cat despre liniutzele ocazionale de la semafoare am doar atat de zis:
NU SUNT RELEVANTE! :P :P :lol: :lol:
Una e cand te tragi cu masina pregatita si alta e cand stai la semafor si turezi motoru` doar-doar il vei face pe ala de langa tine sa tureze si el.
De ce liniutzele ocazionale nu sunt relevante:
-una din masini nu are motorul incalzit
-una din masini are o defectiune la motor
-soferul rateaza o treapta de viteza - de obicei se intampla la Dacii
-soferul nu prea vrea sa dea in ea de gura nevestii sa zicem :)
-unul din soferi e manga, neexperimentat sau pur si simplu... prasite
-una din masini are un cartof infipt in evacuarea Borla de bulangiul k-re zice \"da-l dreaq are bani sa-si ia alta\"
-bate vantu mai mult pe stanga decat pe dreapta :lol:

Ultimele doua au fost puse la kterink da` intelegeti voi ideea :)

Bafta!

akimoto 07-06-04 17:46

LOOOOOOOOL :lol: :lol: :lol: faina semnatura
si io am zis ca toti exagereaza, da' nu crede nimeni

CataNOS 07-06-04 18:35

akimoto, ce sa zic.. lumea tre sa-si vanda marpha :)

pimp_lex 07-06-04 20:43

nu exagereaza, daor nu zic totul :lol:

adica de exemplu o sa zica tot timpul cuvintele magice \"pana la\"

filtru poate sa-ti dea PANA LA 15 cp si oamenii imediat iau ca la ei pe masina a adugat 15 cai si ajung cu alte cateva modificari imediat la cateva sute de cai :lol: , dar apoi daca intrebi companie, in ce conditii se castiga exact 15 cp, pai iti da o lista de de chestii care trebui sa mai fie prezente , lista care nornal ca-n vatza reala nu se intampal niciodata........deci nu tre crezut ce zic aia, mai mult ce se demonstreaza cu dynoteste facute de propietari (ca dynoteste de companii care-si promoveaza produsu n-au nici o credibilitate)

BogdanCMS 07-06-04 21:14

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CataNOS\"
Ca sa pun si un rasp la topic, Razvane, o masina buna in banii aia mi se pare Toyota Rav4 2.0 150 CP sau Nissan Terrano
De ce o masina 4X4? Pt k suntem in Romania, patria gropilor, pt k masina e f solida si o sa te tina mult timp de-acum incolo si nu in ultimul rand pt k o masina trebuie folosita si iarna :D :lol: :lol:
P.S. Voi iar incepeti cu cearta?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Cata, Razvan vroia o masina mai sport, ori alea care le-ai zis tu sunt cam departe de sport... :wink: :) Tie chiar iti plac simulacrele alea de masini de teren? Si-a luat o cunostinta un Rav4 si iarna n-a putut sa urce o panta pe care un alt amic a urcat-o cu un Cielo(bine, a venit mai lansat).
Nu ne certam, nici vb de cearta, dar cand vad pe unii ca dau cu tifla asha numai de dragu de a fi zeflemitori, desi au acces la dovezi clare, ma apuca asha o stare de nervi...Motto-ul ar trebui sa fie:\"See the facts, then do the talk\".

CataNOS 07-06-04 21:41

Bine Bogdan, ai dreptate, my bad, nu m-am uitat bine. :)
Dar tot cred k o masina 4X4 e cea mai buna pt Romania :lol:

Bafta, ma intorc la treaba k e najpa cu sesiunea asta :( :(

CeReS 07-06-04 22:30

ai dreptate... de aia am zis Subaru Impreza WRX

Zyx 07-06-04 22:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"akimoto\"
zyx, m-ai bagat in ceata...cum adika \"aceasta modificare este numai pentru curse\" ?
sa inteleg ca ai si chip si tuningbox, iar boxul il pui numai la curse ? ai tot computerul skimbat ? ai mai multe stage-uri ?

Deci, aceasta modificare este numai pentru curse, numai ca, de la mare (cand am \"instalat-o\") a ramas pe masina... Modificarea este ceva mai grava, dupa cum am mai zis... Decat una care se gaseste pe piata... Si cai, cred ca am pe undeva pe la 210. Acum, astept sa vad cum merge treaba k sa fac un Dynotest k sa nu mai fie toata lumea atat de intrigata! Cui nu ii vine sa creada, facem si pariuri. Sau, mai simplu: fac testul iar daca este cum zic eu, cine se baga, plateste! Daca nu este asa... platesc eu! Ce ziceti?!Eu, zic ca cel putin 200! Care se baga?! S-ar putea chiar sa treaca de 210, nu stiu, dar oricum nu credeti voi, corect?! Si , k sa stiti toate datele problemei: filtrul este BMC, in cutia originala de la masina (deci nu este conic, direct pe admisie sau q carcasa din fibra de carbon...), iar la evacuare am pusa o toba Sebring (k sa faca ceva zgomot :wink: ) si ... cam atat!

Zyx 07-06-04 23:03

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Hondarul\"
Quote:

Bogdane, la Baneasa, un TT a lucrat un Subaru STI... :shock: :shock:

Fratilor, TT-ul de la Baneasa, este facut la MTM, care, va rog frumos... face treaba, nu gluma. Are din cate stiu eu Stage 3, fiind dus in 280cp... Asa ca, nu stiu, dar daca Subaru ala era stock... este foarte posibil sa-l fi facut TT-ul. Parerea mea!

RoSonic 07-06-04 23:10

dynotest pe un leon 1.9tdi de 150 cai chipuit:

http://www.insomniaracing.org/advice/dyno/dyno.avi

film facut de baietii de la Insomnia...

Zyx 07-06-04 23:21

Da, dar la masina mea... e altceva... Aia este modificarea care o aveam inainte de cursele de la mare, daca ma inlegeti!!! :wink:

Hondarul 08-06-04 07:47

Mai astia pesimisti, cand o sa vedeti rezultatul testului aici, ce-o sa mai ziceti cand la 5400 rpm apar 233 cp ????

BogdanCMS 08-06-04 09:41

Lasa mah, ca aici discutam cu ingineri cu ani de munca si experienta in spate, nu cu orisicine. Uite ce am umplut noi topicu' omului cu discutii inutile si departe de subiect...

CeReS 08-06-04 10:09

zyx s-a vazut cati cai are masina ta la Baneasa, asa ca nu vad ce rost are discutia asta
respekt ptr masina ta, kiar daca are doar 150hp si merge cu motorina tot ai castigat grupa
asa ca lasa-i sa creada ce vor :lol:

akimoto 08-06-04 10:32

zyx, ocolesti raspunsul. CE AI PE MASINA ? CARE-I MODIFICAREA NUMAI PENTRU CURSE ? spune daca e secret ca sa nu mai insist.
toba si filtrul iti dau vro 5cp deci restu cailor de unde vin ? ai un chip mai tare si unu mai slabutz ? ala tare il pui la curse si dup-aia il skimbi ? box-tuning ?

Zyx 08-06-04 12:08

Fratilor, sub capota am un 1.9TDI. Nu am nimic special, v-am mai zis... Sunt de acord cu tine, akimoto, ca filtrul si toba imi dau cam 5 cp, de fapt eu cred ca intre 5 si 10cp... Parerea mea...
Deci, nu am nici un box(nu este bun si am mai ziso). V-am mai zis dar hai sa repet: la mare, am modificat softul mai... rau. Ce este atat de greu de priceput?! Da, aqm tre sa-l schimb pt ca imi omoara motorul daca-l tin mai mult... Nu de alta, dar daca nu ii dau talpa nu are nimic... dar cum naiba sa nu ii dai cand ... rupeeeeeeeee?!

akimoto 08-06-04 13:56

ahaaaa....si cand io ti-am zis ca n-o sa tina motoru' daca modifici softul peste limita te-ai enervat

Zyx 08-06-04 18:35

Fratilor, sunteti culmea... Nu va convine nimic... Deci sa inteleg ca nu se baga nimeni la pariu?

Hondarul 08-06-04 18:57

Io ma bag, dar PRO Zyx... Ca am vazut masinutza in actiune !!!

n0namee 09-06-04 01:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"BogdanCMS\"
Lasa mah, ca aici discutam cu ingineri cu ani de munca si experienta in spate, nu cu orisicine. Uite ce am umplut noi topicu' omului cu discutii inutile si departe de subiect...

frate lasa ca e mai bine asa ... vorbim cu destepti care ii iau pe toti in balon. frate din partea mea spala-te pe cap cu seat cu tot. nu vad ce trebe sa sari tu asa in sus de cur. ok am gresit ... exista posibilitatea ca sa aiba 200 de cai. da in loc sa vii sa o spui ca omu' vii si ne iei aici in balon ampulea. la urma urmei seat-ul ca masina nu imi spune nimic.

Zyx 09-06-04 01:25

Re:

Quote:

Originally Posted by \"n0namee\"
Quote:

Originally Posted by \"Zyx\"
Fratilor, eu nu am avut probleme cu masina asa cum a avut CMS si am tot Seat, mai exact cea care spune Ceres... Si este dusa (poate uni stiti, poate nu) pe la 200cp (fara nici un fel de aberatie... cum se mai face pe la noi). Dar asta este, ce sa-i faci... cine stie care este treaba pana la urma...
_RaZVaN_, intreaba-l pe Alex(RX-8) de masina mea... Sunt curios ce iti va spune... Spune-i de Seat-ul negru pe motorina!

Zyx da ce i-ai facut? I-ai pus un final de toba sau ce ? :twisted: :twisted:

Frate, nOnamee, nu stiu care pe care... Avand in vedere ca tu ai inceput cu mistourile...
Si sa mori tu ca Seat-ul (ca masina) nu iti zice nimic?! Ma abtin!!! De fapt nu: BESHI MAH!!!

All times are GMT +2. The time now is 02:08.

- Copyright 2026 4Tuning