![]() |
Re: Porsche 928 in RO
este si in Alba un 928 dar nu prea am cum sa ajung la el..
|
a nins pe el ? :P
|
Quote:
|
Ma bate gandul sa achizitionez si eu un Porsche 928. Am inteles ca aripile si alte cateva componente sunt din aluminiu. La ce sa ma uit in mod special cand cumpar una? (ma refer aici la caroserie).
Stie cineva mai exact care sunt piesele din aluminiu si daca pe toata perioada de fabricatie au avut aceleasi caracteristici? Am inteles ca sunt foarte scumpe esapamentul si problemele electrice. Etrierii au tendinta de a se bloca daca masina sta mult nefolosita... Cum va descurcati cu piesele? Gasisem un anunt in germania cu un proprietar care isi vindea 928-ul + inca un 928 pentru piese de schimb (in acelasi pret). Cat de greu este sa-l inregistrezi ca vehicul istoric? Ce ar trebui sa ii lipsesasca ca sa nu poata fi inscris ca vehicul istoric? |
Quote:
-aripile,capota,usile si hayonul sunt din aluminiu iar restul caroseriei este zincata si foarte bine protejata impotriva ruginii. -esapamentul nu stiu cat este de scump pt ca pe cele 2 928 ,care le am, este inca cel original( '83 respectiv '85) -am avut probleme electrice la cateva relee si sigurante din cauza vechimii acestora si a contactelor care se oxideaza in timp. -etrierii se blocheaza ca si la majoritatea masinilor nefolosite periodic si lasate afara -piesele sunt relativ usor de gasit ,putin cam scumpe dar de foarte buna calitate ( porsche nu a acordat ,pt. 928, liceenta decat la foarte putini producatori de piese; mahle, victor reinz ,inna etc.) asta iti spun din proprie experienta. |
Porsche 928 s-a fabricat pana la finele lui'95, deci conform legii nu poate fi inmatriculat ca vehicul istoric decat dupa 30 ani de la incetarea fabricatiei ( dupa 2025). Daca totusi "se poate" as fi si eu interesat sa scap de impozitul de 7200RON.
|
poate 720 :)
|
Eu am citit legea si ai mari sanse sa inmatriculezi o masina pana in 1981 destul de lejer.
Eu am gasit un anunt si asta m-a facut sa ma apuc de sapaturi: "Descriere anunt auto vanzare masina (Porsche 928) Vand porsche 928 s,in stare buna,trebuie restaurat,itp valabil pana in 01.2014.actele la zi scoasa de la taxe si impozite.pentru cunoscatori.pret negociabil 5500 e. 1980 Coupe 200.000 km Benzina " Bogdan928 - nu tre sa faci nicio invarteala: Treaba se face pe buchia legii: In sensul ca poti dovedi ca masina ta are o optiune unica; sau o combinatie de optiuni; caz in care, este singura cu acele caracteristici; (nu s-au mai produs si altele identice). In acest caz, data fabricatiei este si data in care s-a produs ultima masina cu acea configuratie caracteristica. Masinile au suferit oricum destul de mari modificari de-a lungul timpului. Sunt 4 motoare diferite, 3 transmisii (am citit mult in ultimile zile.) Engine 4.5 L V8 4.7 L V8 5.0 L V8 5.4 L V8 Transmission 5-speed manual 3-speed automatic 4-speed automatic Au fost 3 tipuri diferite de injectie de-a lungul timpului: 1978 - Bosch K-Jetronic injection 1980 - Bosch L-Jetronic injection in North America. 1984 - Bosch LH-Jetronic injection 1987 - Updated LH-Jetronic injection and ignition changed to EZK system, two knock sensors added to engine. In nici un caz un model din 1978 nu are de impartit mare lucru cu unul din 1995 (cu motor de 5,4 si filtru de polen); Ca sa stai linistit ar trebui ca masina sa fie mai veche de 1980; 1980 si 1981 sunt ani in care s-au facut destul de multe modificari - si masinile s-au produs asa pana in 1982-1983; Pe de alta parte am inteles ca masinile pana in 1980 aveau directie mult mai proasta si imprecisa. Din aceasta cauza marja de eroare este foarte mica. Vreau ca masina sa fie dupa 1980 - dar daca trece de 1981 risc sa nu o pot inregistra ca vehicul istoric. Intreaba la: http://www.retromobil.ro/ si posteaza aici ce raspuns ai primit (pe mine sigur ma intereseaza). Oricum ca sa ai sanse masina trebuie sa fie mai veche de 30 de ani / deci 1982 este deja foarte la limita. |
Un exemplar din anii '80-'83 in stare buna este, nu greu ,ci extrem de greu de gasit chiar si afara.Cu 5-6000 de euro gasesti doar epave, in care oricat de multi bani ai investi, nu o aduci in veci la nivelul unei masini originale si bine intretinute. Eu am invatat asta pe propria piele si am ajuns la concluzia ca m-a costat mai putin sa dau 23000 euro pe 928-ul meu din '91 decat sa cumpar un chilipir cu 8-9000 de euro si sa bag bani in el lunar. Sa fim sinceri acum, 928-urile sunt deja niste masini vechi, la care se pot strica multe chestii iar diferentele dintre un model din '80 si un GTS sunt imense la toate capitolele. Eu am fost fan 928 de cand ma stiu, si crede-ma ca desi am plecat sa caut 928-ul "perfect" cu 26000 de euro in buzunar, mi-au trebuit cam 2 ani sa gasesc masina in potrivita, adica 100% originala si 100% functionala. Acum n-as mai repeta experienta pentru ca la urma urmei sunt doar niste masini si nu merita agitatia, dar daca ai o tacaneala trebuie sa-ti faci damblaua pana la capat.
|
Eu nu as fi asa pesimist. La emisiunea wheeler dealer au gasit un exemplar ok cu 1400 lire. Motivul pentru care l-au cumparat asa ieftin a fost ca vopseaua era crapata si arata nasol (tot felul de mici indoituri). In plus, franele erau blocate.
Au schimbat etrierii, au vopsit integral masina, au schimbat switchul de ridicat farurile (initial nu se ridicau) si au schimbat jantele cu unele originale (masina avea BBS-uri). Costul total a ajuns pe undeva pe la 3000 lire. Masina mergea si arata demential. (era cu BC, piele la interior etc). Am gasit in UK vreo 2-3 masini la 2500 lire care aratau la prima vedere foarte bine (mai bine decat cea cumparata in emisiune). La o adica imi permit sa iau una din uk doar pentru piese la acest pret - masina donatoare de piese. Partea proasta este ca eu vreau musai cu volanul pe stanga. Si aici am o problema. (nu gasesc la un 5000-6000 ceva cu bord / interior bun / motor+ CV buna). Nu vreau o masina cu bord crapat sau scaune vai de mama lor. La frane sau caroserie as face rabat - la interior / motor nu. Ar mai fi o parte proasta: M-am hotarat ca vreau motorul de 4.7 310 CP. Asta reduce si mai mult probabilitatea sa gasesc ceva. |
Quote:
Ce inteleg eu din ce e scris pe site la retromobil este ca abia in 2025 poate fi inscris un Porsche 928 ca veh istoric ,daca stii tu altfel lumineaza ne si pe noi :-) |
Quote:
cred ca am exact 928-ul pe care-l cauti |
Quote:
"motanul" are dreptate legea spune ca trebuie sa treaca 30 de ani de cand a iesit din fabricatie modelul respectiv ( model inseamna caroserie,motor,injectie,cutie) daca a fost schimbat ceva din cele enumerate este automat considerat alt model iar 928 au fost 8 modele diferite :'78-'82 , '80-'83 , '84-'86 , '87-'91 , '88-jumatatea lui '89 , '88 , jumatatea lui'89-'91 si '92-'95 |
Quote:
Ref, la retromobil am citit pe alte site-uri de masini clasice (ca nu este porsche singura masina istorica din lumea asta) si se mergea pe varianta motor-caroserie nu pe model porsche 928 de cand s-a fabricat pana a iesit din productie. Partea proasta este ca intre anii 1980-1983 au fost cam aceleasi motoare pe modelul S - asa ca imi cam iau teapa cu inscrisul ca vehicul istoric. Oricum ma voi documenta inainte; dupa va fi tardiv. (nu am luat inca legatura pentru detalii). Am gasit o masina care deja are certificat de masina istorica (evident in afara tarii). Trebuie intrebat si daca acel certificat are vreo valoare in romania. Mentionez ca Porschele asta in cazul in care il cumpar va fi utilizat ca masina istorica. (vreo 2-3 iesiri pe an din garaj). Pentru utilizare zilnica voi avea alta masina In anglia de exemplu au scutire la impozit, asigurare mai ieftina (au daunalitate foarte mica masinile istorice), nu platesc taxa de drum etc. |
Re: porsche 928
ofer un cielo din 2003. 80 000 de km rulati. aer conditionat. inchidere centralizata. 4 geamuri electrice. instalatie gaz secventiala. jante aliaj. perfecta stare de functionare. comsuma 8 litri de gaz la auta de km mers intre 110 - 130 km/h.
|
wow, imi cer scuze dar nu ma pot abtine
porsche..........cielo ??????? |
mai bine te abtineai electronic. e 75 de milioane pe an impozitul la 928.
|
Si asta inseamna ca trebuie sa o dea pe castane ?
Omul vinde o masina, nu impozitul. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Pe mine ma interesa mai mult cel "aproape complet" - daca ar fi fost din 81-82;
Dat fiind ca este din 83 un an trebuie sa-l tin pe bara si am timp sa-l pun pe linia de plutire. (banuiesc ca nu este inmatriculat - deci nu dau impozit pe el ca sta in garaj) Ca sa-l cumpar, trebuie sa aiba bordul complet si fara crapaturi, cutia si motorul functional si original. Daca si interiorul arata bine - cu atat mai bine. (frane, articulatii, starea vopselei - ma intereseaza mai putin) Daca vrei sa il dai separat - eu sunt interesat de acesta. Evident trebuie sa definim ce inseamna aproape complet si in ce stare este. Cel albastru m-a atras de mult. Pacat ca nu este un pic mai vechi. 3 ani nu am rabdare sa-l tin pe tuse... Cel din 83 merge... |
aveti si voi rabdare cu Issues:)
|
D.aia e omor pe ea.........
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Am gasit pe un site specializat in oldtimere un porsche 928 mai ieftin decat valoarea de piata in general si care arata mult mai bine decat ma asteptam sa arate la banii astia:
Este exact ce caut 928 S / 1980 Costa 2950 euro https://img406.imageshack.us/img406/4996/928z.jpg Din masina demontata pentru piese ai cumva interior din piele si cruise control? Se poate monta cruise control ulterior daca nu are? Intreb de interior pentru ca majoritatea au interiorul cu semne de uzura evidente. L-am rugat sa-mi descrie masina in engleza si a spus ca nu stie engleza/ :x (probabil o fi in varsta). Din ce am tradus cu google translator masina are toate piesele originale; a avut doar 2 proprietari - si cel din urma o are de 10 ani. Din fericire pentru mine masina asta este un moft-pasiune nu necesitate. Asa ca timpul este de partea mea. (pot sa astept pana apare unul la un dealer care stie engleza - in olanda par sa fie cele mai ieftine dupa UK). |
Quote:
pretul la cel care l-ai gasit este destul de ok. dar sti ca este cel cu motor de 4.5 l si doar 220 CP |
Cum ti-ai dat seama ca este cel de 4.5? Eu am speculat ca ar fi cel de 4,7 pentru ca este prezentat ca 928 S.
Eu gasisem ca pana in 1980 - 928 4.5 176 kW/240 PS) (la inceputuri a avut si 219 PS) - 928 S 4.7 are fie 300 PS (221 kW/297 hp), fie 310 PS (228 kW/306 hp) for 1984 model year - 1983 and 1984 S models used UK si US au intradevar doar 234 hp (174 kW/230 PS intrucat au "additional pollution equipment in order to meet emissions regulations" Eu nu ar trebui sa ma ating de ele pentru ca nu au 30 de ani. - dupa 1985 apare 5.0 320 PS (235 kW/316 hp) - dupa 1993 apare 5.4 350 PS (257 kW/345 hp) Uite aici mai multe poze: poate imi spui ce detaliu face diferenta. http://www.vacautos.nl/fotoalbum-5.html Cu 241 CP il gasisem si pe asta: http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...o&pageNumber=1 |
eu ti-am facut propunere. vrezi sau nu te priveste. mult success cu vanzarea la 70 de milioane impozit pe an !!
|
Quote:
Dar de ce ai vrea tu masina cu impozit 70 de milioane cand cand la 928 consumul de benzina nu e punctul forte ...ce o sa faci ? o sa te uiti la ea in sufragerie? sincer cam pe unde ai intrat si ai zis o vb ai dat cu noroi...esti putin frustrat ...ori esti pitic ori tigan..cum vinde vineva ceva hop si tu cu o combinatie...O sa faci vreo propunere gen dau 3 saci de grau pe un set de placute frana cred....succes in toate ...daca vrei accesibil ca pret 928 gasesti pe ebay machete sa iti pui si sub perna. Pace. |
928 ramane ceea ce a fost mereu, masina oamenilor bogati...928-ul fiind un inlocuitor pt 911 la vremea lui. Costurile au ramas ca si pe vremuri...ca la un 911 :)
Bravo lor celor care isi pot permite asa o masina in ziua de astazi...928-ul este intradevar o masina extraordinara...in special modelele mai noi. spor la vanzare. |
ma dar tu cine esti de te bagi cu mine-n seama ? te freaca grija de 928-ul omului sau de oferta mea? vinde-ti rosia si lasa-ne pe noi sa ne combinam cum putem. astea sint niste junghiuri de masini si stim bine ca nu fac nici cit 2 saci de ciment sau griu ce ai zis. 924 ala al meu l-am dat degeaba in stare de functionare pt ca era o mare cazatura. adevarul ca masini mai proaste ca astea n-am pomenit niciodata si in legatura cu oferta mea cu cielo cred ca e prea rezonabila. cielo e o masina in comparatie cu 924, 944 928 si ce mai exista pe linga. cielo are servo are aer. e fiabila. silentioasa. poti s-o si futi daca vrei. Morghen. 928-urile de la noi sint niste cazaturi ordinare. nu amesteca 928 o masina in stare buna cu 928-urile de se cere 5 000 de euro pe ea si nu primesti nici un cal cu caruta pe ea.
|
Primul sau printre primele lucruri care vreau sa le fac - ar fi sa schimb distributia si pompa de apa. Ai o idee cam care ar fi costurile acestei operatiuni?
|
Quote:
|
Quote:
sau poate ar trebui sa-ti vinzi "supercarul" si sa-ti iei din banii aia muzeul de la stuttgart. |
Quote:
@Issues - incearca sa vorbesti si tu de Porsche 928. Daca ai probleme cu impozitul scrie o petitie la parlament ca nu l-a calculat khamsin si daca ai o problema cu oldtimerele - urmareste topicuri doar cu modele noi. Eu am un deosebit respect pentru ce a facut el (inclusiv ca plateste atata impozit - desi putea sa o inmatriculeze in Bulgaria sau sa faca alte invarteli). |
@ khamsin: Ai facut si un test dyno daca tot ai reconditionat si motorul si cutia? Ai apucat sa mergi si pe una de 240CP? Este si motorul de 4.5 acceptabil sau sa il exclud din start si sa am rabdare pana gasesc de 4.7?
4.7 sunt mai rare (cam <25%). |
Quote:
nu am mers cu cel de 4.5 dar sa sti ca in realitate are doar 220 CP ( manualul de reparatii porsche 928) ,nu 240 cat apare cam peste tot,asta pt cele fabricate intre '80 si '82. eu am mers cu cel de 4.7 din '83 ,cel pe care l-am dezmembrat, si care are in realitate 242CP si este diferenta mare fata de cel 4.7 din '84. cei aproape 70 de CP se simt plus diferenta de cutie de viteze dintre cele doua. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:58. |
- Copyright 2026 4Tuning