![]() |
Re: Masina mea: Opel Insignia
1 Attachment(s)
Quote:
o sa ma duc sa fac softul eds la bucuresti, poate de data asta o sa am noroc. stiu ca sunt multi romani buni, meseriasi si nu hoti. cand romanul este inconjurat de oameni de calitate atunci se mai cizeleaza si el. acum ma pregatesc de revizia de 60.000 km, cand trebuie sa schimb distributia. asta nu prea mi se pare ok, dar poate asa este mai bine. |
cel mai tampit sistem de filtru de aer o au cei de la opel, in acest moment.
am curatat filtrul de aer k&n cu solutiile speciale si am incercat sa-l montez inapoi in garaj mai pe intuneric, cu o lumina difuza si m-am chinuit mult... la vectra b care o aveam mai demult era cel mai simplu avea niste cleme, pe care le demonta imediat, nu ca la modelul insignia la care are iti trebuie torx si cheie... in loc sa faca cat mai usor si facil, se complica mult, cred ca inginerul care a proiectat sist. de inchidere a filtrului se drogheaza puternic. |
am vazut la mai multe masini chestii dinastea. adica la modelel mai vechi avea niste chestii simple mult mai elegante si au recurs la o cale neanteleasa de nimeni sa modifice sistemul, desii tot aceeleasi lucru fac.
ai resoftat masina la eds? |
da nici eu nu inteleg dc fac asemenea lucruri fara sens.
multi spun ca la diesel nu conteaza fitrul sport, desii eu am simtit o diferenta in bine, cum ar fii o acceleratie mai buna. |
Quote:
Cat despre EDS am auzit ca s-ar pricepe foarte bine la Opel`uri |
Quote:
nu am vopsit bara mai rpd pt ca era vremea sa platesc casco si daca o faceam mai rpd de noul contract plateam mai mult. acum este timpul sa actionez. problema cu tunerii ca ei iti promit 55 cp,45 cp... pe stand nu iti da exact ce iti spun ei! nu ma refer la eds ci la toata lumea(superchips, dimsport, tcm...etc..). oricum mai bine ca eds pt opel nu poate nimeni. doar sper sa nu am probleme cu pdf-ul. o sa fac dino inainte si dupa, doar pt mine sa vad niste masuratori(din nou evazive, pt ca nici alea nu sunt exacte) sa vad pe unde se situeaza masina. |
Superba masina. Sa o folosesti sanatos si cat mai multi km fara incidente.
PS: culoarea as lasa-o cea originala ca e foarte frumoasa. |
Quote:
singurul lucru care ar putea fi inconvenient este pretul([parca 100 Euro metrul patrat]) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Dar am vazut multe masini facute frumos.RS8,LP460 ,masinii de teapa lor;) La un Chevy Malibu 2005 aveam pe partea din spate a rotilor pe aripi pana la usa si pe capota pana la jumatate si nici nu se observa. PPF WIKI Prezentare Video |
Quote:
cand am luat masina am vrut sa ii pun pe jumatatea din fata de masina un fel de colant pe vremea aia 09', dar acum este prea tarziu, este ciuruita de la pietricele, parbrizul are vreo 6 ciupituri, trebuie sa-l schimb cu bara spate. |
Quote:
Cu pietricelele este ceva normal peste tot,mai ales pe drumurile noastre.Am facut in weekendul asta un drum pana la Comana in AG si am zis ca nu mai merg acolo in viata mea.Trebuie sa pui magnet in spatele masinii sa aduni piesele de la ce hartoape sunt pe acolo. Astia vor ca sa ne cumparam masini noi,dar drumuri de masini noi nu stiu sa faca. |
salut,
foarte misto masina poti sa-mi spui si mie ce consumuri ai avut cu cele doua motoare? |
7.3 insignia turbo D ~205 cp 255/40/19, si 8.5 insignia 4x4 biTurbo D ~235 cp 245/45/18, consumuri medii, mai mult decat ok.
cu jante pe 16 cred ca consuma sub 6%. nu de alta dar si cu jante pe 18 am scos consum mediu de 6.3! cu insignia turbo D alergata tare tare 240 km/h, depasiri... am scos 8% consum. |
1 Attachment(s)
noile jante si anvelope 255/40/19.
poate in toamna, pt ca nu o mai duc la garantie o sa ii schimb turbina cu una mai mare. |
1 Attachment(s)
poza de familie, fara clio care este retinut de service!
|
1 Attachment(s)
sora din japonia cu surioara din germania...dar au aceeasi culoare, la ten!
|
Nu va duce-ti in bulgaria. Azi mi-au furat-o din fata de la hotel de 5 stele !!!!!
|
WOW....ce nasol!
Ai recuperat-o?:( |
Da cu ajutorul unor cunoscuti. Sanchi a fost parcata naspa>in parcarea hotelului. Daca nu o recuperam aseara, azi avea nr de tx...
|
Ma bucur ca ai recuperat-o si ca nu a patit nimic. Sper sa nu ti se mai intample.
Multa bafta in continuare. |
iti dai seama ce senzatie smekera sa te duci la buda si cand iesi afara sa nu mai gasesti masina, sa iti pui semne de intrebare, unde ai lasat masina, este posibil sa o fii parcat in alta parte, desii crezi ca esti in locul potrivit?
dar cand iti dai seama ca a disparut vanish...s-a evaporat, hocus-pocus-preparatus... ce senzatie traiesti? |
nu doresc la nimeni sa pateasca asa ceva>sa nu mai gasesti masina unde ai lasat-o.
on: mi s-a crapat un furtun de la intercooler, care este ~780 lei. mi se pare exagerat de scump. a vb cu cei de la eds pt soft, dar inca nu fac pt insignia. vroiam si un dpf-off, dar sunt inapoiati rau! "cica' e prea noua masina, desii au trecut aproape 2.5 luni de cand o am, iar modelul este aparut din 12.2008. |
Trebuie sa gandesti ca modificarile de soft nu se fac asa usor.
Un soft trebuie calibrat si recalibrat si testat si retestat pana se gaseste valoarea optima. Si la masina nu e ca la un telefon bagi un cablu USB si in 15 min e gata si daca se strica ceva se inlocuieste in 10 min.Plus ca e mult mai scump in caz ca da gres. |
Daca ei nu au scule s-o chipuiasca nu inseamna ca nu se poate...sunt deja multe rau pe strazi care sunt chip-uite. Numai ca modulele de EDC17C19 pe CAN nu le are oricine...sunt bani multi pe care-i recuperezi mai greu. Oricum are si protectie la tuning ceea ce face necesar pe langa modulul EDC17 si un modul anti-protectie Tricore care e din nou alti bani.
Totusi daca esti interesat da un telefon si iti dam niste preturi si valori. |
Quote:
oricum la eds germania este de ceva timp disponibil, la noi se misca treaba INTOTDEAUNA incet, incet! Quote:
lume a inceput sa le faca cam* peste tot(dimsport, supercips...) numai la eds dedicata opel, NU! au un mare minus, zic eu. oricum am vb sa dau jos dpf-ul si dupa aceea un soft! cred ca o sa cumpar si un intercooler mai mare sa fie treaba treaba! |
daca dai dpf-ul si pui intercooler mai mare masina o sa faca 230 cp cu siguranta!
|
nu. imtercooler mai mare o sa pun daca o sa schimb turbina, altfel o sa ma aleg cu un lag mai mare.
aveam o idee sa pui o turbina de insignia biturbo, dar cred ca o sa imi ajunga +200 cp. vedem dupa aia la ce putere o sa ajung. cand o sa ajung la bucuresti, o sa fac si un dyno, mai mult de curiozitate. |
masina se pregateste pt dpf-off si softul mult dorit. fac ~1000 km si dupa aceea facem si o resoftare de putere.
|
4 Attachment(s)
se pregateste sa fie si mai frumoasa:
|
La ce kit te-ai gandit ?
|
Quote:
|
deocamdata nu am reusit sa pacalim dpf-ul prin soft. nu prea a facut nimeni dpf-off la insignia si nu la noi ci nici in europa. inca mai astept...
|
belea..mi-au spart garajul si mi-au furat mai multe, dar cele mai importante erau bara fata/spate de opc. erau vopsite, dar trebuiau montate.
caut pe cineva care sa faca soft pt dpf-off. |
...ai PM.
|
ce ghinion .... sa faci ceva si cu farurile alea .... hai cu lupe si xenon
|
Quote:
Quote:
poate o sa le schimb, dar macum caut sa revolv alte probleme reale. |
astept raspunsul racing code pt 2 softuri.
|
am revopsit bara fata si am pus colant. nu a iesit chiar asa bine, ma refer ca, colantul nu s-a intins perfect pe bara se vad cateva colturi, dar macar nu o sa mai am ciuruita bara de la pietre, pietricele sau orice derival al pietrei.
am primit raspuns pozitiv cu softurile. acum sa vedem cum iese. dupa aia cand ajung pe la bucuresti o sa fac si un dyno, sa vad "exact" unde ma aflu. de fapt nici un dyno nu este exact, dar ai o orientare buna. |
i-am facut dpf-off+soft de putere. acum are ~200+ cp si 420 nm, este un soft mai mult de acomodare mai mult pt masina, daca pot spune asta.
se poate mai mult. de ex un soft mai race duce ~210 cp 440 nm, FARA dpf-off!!!!! cred ca o sa mai fac un update pt putere, dar mai merg cel putin 1000 km. la 230 km/h fiind in full-trotile, mi s-a aprins in bord check engine, iar masina a intrat in safe-mode, limitandu-mi acceleratia&turatia. inca mai trebuie lucrat la senzorul de temperatura de la iesirea din turbina. dupa ca am micsorat viteza si am mers normal, martorul lui ehava din bord s-a stins! cam ce temperatura maxima ar fii indicata sa fie ridicata? trebuie sa fie la limita ok pt turbina diesel(se stie ca lucreaza la temperaturi mai mici ca cele pe benzina)? |
| All times are GMT +2. The time now is 00:19. |
- Copyright 2026 4Tuning