Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   1 mai 2009, 402 m @ Constanta (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/107827-1-2009-402-constanta.html)

kimi 10-02-09 09:23

Re: 1 MAI 2009 CONSTANTA

Quote:

Originally Posted by kidu2006 (Post 2053512)
Mai bine iti iei tu o DELMA cu protectie pentru ASS,nu de alta dar te vom freca toti dupa postu tau..hal dreaq te scalzi in bani ma,ia fa tu pe sponsoru in cazu asta:lol:

Nu ma scald in bani dar performanta se face cu SPUMA nu cu ZATZUL...
Majoritatea merg de 1 mai la mare... si renunta la o sticla de wiskey in discoteca si au bani de taxa...Viata e simpla...:lol:

F_L_R 10-02-09 09:23

-Kimi ai dreptate ce spui tu "decat mult si prost mai bine putin si bun". In acest caz propun ca grupele de pana in 100 de Cp sa fie desfintate ca sa fie si "bun si putin". In acest fel cei buni au posibilitatea sa se dea la grupe si dupa aceea sa beneficieze de libere cat mai mult.
-Ani de zile am vazut cum grupele mari asteapta ore sa se dea ceilalti si de multe ori au plecat masinile si la start au ramas cati va.
-Dar nici asa nu e bine pt ca discriminam si cei pana in 100cp nu au posibilitatea sa participe....asa ca poate ai tu o formula magica la expresia "putin si bun".

kimi 10-02-09 09:29

Quote:

Originally Posted by NSL_Florica (Post 2053522)
-Kimi ai dreptate ce spui tu "decat mult si prost mai bine putin si bun". In acest caz propun ca grupele de pana in 100 de Cp sa fie desfintate ca sa fie si "bun si putin". In acest fel cei buni au posibilitatea sa se dea la grupe si dupa aceea sa beneficieze de libere cat mai mult.
-Ani de zile am vazut cum grupele mari asteapta ore sa se dea ceilalti si de multe ori au plecat masinile si la start au ramas cati va.
-Dar nici asa nu e bine pt ca discriminam si cei pana in 100cp nu au posibilitatea sa participe....asa ca poate ai tu o formula magica la expresia "putin si bun".

Lovitura sub centura :lol:...Ai perfecta dreptate si cu desfiintarea dar si cu discriminarea..

Formula magica: taxa mare => masini putine la grupele mici=>ajungerea rapida la grupele mari=> timp de libere => TOATA LUMEA MULTUMITA

Yoghy_bwc 10-02-09 09:46

Sincer are dreptate kimi... stiu ca si postul meu deranjeaza pe unii. Kimi cred ca s-a gandit in felul urmator... ai masina puternica si esti sigur pe ea atunci merita toti banii... si uite asa o sa se dea doar cei care stiu exact ca pot castiga. Asa nu vor mai aparea masinile stock si etc... bafta ce pot sa zic... si Sebastian... ia tu decizia finala si anunta-ne si pe noi. Mie unu mi-e indiferent la fel cum a zis si kimi... renuntam la o sticla de wiskey...

SEJ 10-02-09 09:50

O taxa mare, nejustificata si in acelas timp lipsa de respect in vederea promovarii acestui sport.
Eu unul 402m il vad ca pe un sport, si chiar as fi decord si cu o taxa de intrare mai mare daca la fiecare grupa s-ar face imperecheri sau subgrupe pentru ca la final pe fiecare grupa sa fie un clasament, iar locurile 1,2 si 3 sa plece acasa cu o mare parte de bani din cei adunati de la participanti ! atunci intr-adevar se promoveaza sportul si toti ar investii mai mult in performantele masinii! scuza-ma... exista sponsor nu-i de ajuns? de ce? sti, multi se prostesc si spun taci ma ca are dreptate nu stiu cine, ca stie el are nu stiu ce masina... hai sa fim seriosi totusi... prea multi merita respectul, prea multi nu au nici o treaba dar au bani si urmaresc o data cu pasiunea si altceva...

Sunt deacord cu grupele incepand de la cel putin 100cp... cine e pasionat de curse nu sta prea mult timp cu 60,70,80cp si se promoveaza iar sportul ca unii poate se lasa dar altii se ambitioneaza si fac mai mult... era bine grupa A sa fie direct pana in 130/140 cp... asta e parerea mea am voie s-o spun chiar daca nu sunteti de acord

kimi 10-02-09 09:58

Quote:

Originally Posted by Yoghy_bwc (Post 2053601)
si uite asa o sa se dea doar cei care stiu exact ca pot castiga. Asa nu vor mai aparea masinile stock si etc.

- Nu poti fi sigur niciodata ca vei castiga Yoghy;)
- Masinile stock vor aparea dar la grupele mari: GTI, MPS, RS, etc

PS: FLorica ti-am furat ideea cu liniutele in cadrul postului..Fac cinste ptr drepturile de autor:lol:

dolb 10-02-09 10:36

ideal ar fi ca grupele pana in 200 cp sa fie desfiintate! performanta adevarata incepe de acolo, insa ..la noi in romania se poate face o exceptie dat fiind faptul ca suntem vai de noi ( ca tara , buget, etc ). Le dau dreptate lui kimi ( cu replica, performanta se face cu spuma nu cu zatul ) , dar si lui Florica ( cu ideea de a elimina grupa pana in 100cp ). Oricum cei care au masini pana in 100 cp nu vor plati taxa de 150 si poate ca nici cea de 50.

Propunerea mea ar fi ca taxa sa se micsoreze la 75 - 80 ron, grupa pana in 100 cp sa fie eliminata si totul sa fie organizat bine. Pentru ca acum 2 ani ( desi a fost un spectacol pe cinste ), am ramas dezamagit , trebuia sa dau 50 ron sa ma inscriu si tot eu trebuia sa urlu "hai care te dai cu mine". Macar daca cereau taxa aia ( cum o cer si acum) sa ma puna intr-o grupa si sa ma dau cu toti din grupa aia pana nu mai am cauciucuri.

flexus 10-02-09 10:52

E ceva mai simpla problema. Oamenii nu sunt neaparat suparati pe faptul ca dau bani multi, ci ca nu stiu ce primesc pe banii astia si le e frica. Sebi, daca ne-ai spune clar ceva gen "numai masinile apte tehnic si -valabile- se vor da si vom organiza astfel incat toata lumea se da macar de 3-4 ori" scapi de majoritatea discutiilor de taxa.

Nu e prima data cand amintesc de cursele de pe baneasa unde nu erau nici un fel de limitari de clase grupe sau alte reguli stricte si ne dadeam de 10 ori/eveniment. La a 11-a trecere deja ma dadusem cu absolut toti competitorii directi de 2 ori, nu mai aveam benzina si aproape ma plictisisem si as fi plecat oricum daca nu se termina :D As da fericit 150 ron sa stiu ca ma asteapta ceva asemanator :D

P.S. Alta problema care nu a fost discutata deloc: Sebi, daca zici ca aduci cronometrare profi nu trecem pe sistem cronometrat in loc de piramidal/noroc? In sensul ca ne dam gen 2-3 manse garantat cu cine vrem noi (ca oricum nu conteaza) si se iau timpii cei mai buni si se face clasamentul etc? Sau inca nu e sigur cronometrul si de-aia nu se spune nimic legat de asta?

Si daca nu gresec, in acest fel se reduc mult si timpii morti de imperechere etc deoarece se pot da oamenii si intre clase cum vor ei, si ramane si timp de libere dupa sau alte chestii...

SEJ 10-02-09 10:54

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2053725)
ideal ar fi ca grupele pana in 200 cp sa fie desfiintate! performanta adevarata incepe de acolo, insa ..la noi in romania se poate face o exceptie dat fiind faptul ca suntem vai de noi ( ca tara , buget, etc ). Le dau dreptate lui kimi ( cu replica, performanta se face cu spuma nu cu zatul ) , dar si lui Florica ( cu ideea de a elimina grupa pana in 100cp ). Oricum cei care au masini pana in 100 cp nu vor plati taxa de 150 si poate ca nici cea de 50.

Propunerea mea ar fi ca taxa sa se micsoreze la 75 - 80 ron, grupa pana in 100 cp sa fie eliminata si totul sa fie organizat bine. Pentru ca acum 2 ani ( desi a fost un spectacol pe cinste ), am ramas dezamagit , trebuia sa dau 50 ron sa ma inscriu si tot eu trebuia sa urlu "hai care te dai cu mine". Macar daca cereau taxa aia ( cum o cer si acum) sa ma puna intr-o grupa si sa ma dau cu toti din grupa aia pana nu mai am cauciucuri.

Deacord !
Chiar daca ma exclud, pe buna dreptate, sunt corect, deacord... cand o sa-mi vina randul si cand o sa am cu ce atunci voi participa la curse, asa ar trebuii sa gandeasca toti...
Sa fim realisti ca trebuie sa avem ce arata, masini puternice nu biciclete de dragul de a se da... de dragul de a te da o faci pe "maidan" aici tre' sa ai o masina cu perspectiva si potenta, cine are cu ce se da cine nu are cu ce vine si se uite poate daca ar fi pe aeroport as fi dispus sa platesc si o taxa ca spectator! aici daca spuneti ca nu se poate ca e spatiu public...

kimi 10-02-09 11:04

Quote:

Originally Posted by SEJ (Post 2053770)
Deacord !
Chiar daca ma exclud, pe buna dreptate, sunt corect, deacord... cand o sa-mi vina randul si cand o sa am cu ce atunci voi participa la curse, asa ar trebuii sa gandeasca toti...
Sa fim realisti ca trebuie sa avem ce arata, masini puternice nu biciclete de dragul de a se da, de dragul de a te da o faci pe "maidan" aici tre' sa ai o masina cu perspectiva si potenta, cine are cu ce se da cine nu are cu ce vine si se uite poate daca ar fi pe aeroport as fi dispus sa platesc si o taxa ca spectator!

Respectele mele...Esti fair-play..
Din cate stiu eu tu ai mai mult de 100 cai deci nu ar fii cazul tau...;)

sparly 10-02-09 11:27

frate cate discuti si le fac numai cine nu crede ca se descurca taxa este 150 ron si eu zic ca este super ok punetiva si voi in pielea lui SEBASTIAN sa vedeti cate costuri si mai se da si spaga pe colo si pe colo ca sa fie totul ok nu vreti sa dat nu participati gata ce atatea discuti care are placere sa participe la curse ok cine nu sta pe bara si priveste va multumesc anticipat si scz pt cei care se simt deranjati dar asta este adevaru ,traim in ROMANIA si totul se plateste asa ca intelegetil si pe SEBASTIAN

Jeff 10-02-09 11:41

Jenanta nu e atat taxa (desi sunt 35 euro, fatza de 8 euro cat e la vecini) cat ceea ce se ofera in banii astia. Ma declar fan al curselor, dar nu as bate atata drum pentru acel nivel de organizare si calitate nici daca ar fi gratis. Chiar daca n-as avea alternative mai bune.

Cubanez84 10-02-09 13:43

Eu consider ca e o prostie sa spunem ca daca e taxa mare nu o sa vina masini proaste ala cu dacia 1310 daca vrea el neaparat se da si cu 150 ron taxa.Sunt deacord cu Florica si cred ca postul lui ar trebui pe viitor sa ajunga lege(adika masina pana in 100 hp acasa frate)Si eu am 90 de cai da imi vad lungul nasului si nu ma bag la apa mare ca acolo sunt rechini:),si mai sunt masini care au o suta de cai in talon da au mai mult pe aceea trebuie sa-i respectam si sa ii lasam sa participe ex:IulicaGTO se stie ca poate mult golfu ala si mai sunt si alte cazuri.Sincer de cate ori vin la curse deabea astept sa inceapa grupele C D s.a.m.d Nu vreau sa vad LOgan 1.4 sau altele sincer cei cu masini de genu sa nu spuna ca sunt pasionati daca ar fi se vedea ceva.Pai acum serios voua va place cand vine la start Uga ,BOH Dragos evo8 Subaru wrx ,sti s.a eu unu innebunesc cand vad asa ceva tot respectu pt baietii care fac ceva din masinile lor.Deci hai sa supunem la vot cine vrea sa dispara grupa A1 si o parte din A CARE SA FIE MUTATA LA B???????

kimi 10-02-09 14:40

Quote:

Originally Posted by Cubanez84 (Post 2054183)
Eu consider ca e o prostie sa spunem ca daca e taxa mare nu o sa vina masini proaste ala cu dacia 1310 daca vrea el neaparat se da si cu 150 ron taxa.Sunt deacord cu Florica si cred ca postul lui ar trebui pe viitor sa ajunga lege(adika masina pana in 100 hp acasa frate)Si eu am 90 de cai da imi vad lungul nasului si nu ma bag la apa mare ca acolo sunt rechini:),si mai sunt masini care au o suta de cai in talon da au mai mult pe aceea trebuie sa-i respectam si sa ii lasam sa participe ex:IulicaGTO se stie ca poate mult golfu ala si mai sunt si alte cazuri.Sincer de cate ori vin la curse deabea astept sa inceapa grupele C D s.a.m.d Nu vreau sa vad LOgan 1.4 sau altele sincer cei cu masini de genu sa nu spuna ca sunt pasionati daca ar fi se vedea ceva.Pai acum serios voua va place cand vine la start Uga ,BOH Dragos evo8 Subaru wrx ,sti s.a eu unu innebunesc cand vad asa ceva tot respectu pt baietii care fac ceva din masinile lor.Deci hai sa supunem la vot cine vrea sa dispara grupa A1 si o parte din A CARE SA FIE MUTATA LA B???????

Am zis 1310 stock, tin sa precizez...
Dacie 1310 a fost si SGM ul WRC ul, 1310 are si Morcov dar alea deja nu mai sunt dacii si eu personal le privesc cu interes si cu zambet pe buze si le aplaud la fiecare legala..EI dadeau/dau 150 ron sunt convins, dar o ruptura de dacie cu un rupt de sofer nu da iti zic eu..

P.S. : Iar ai folosit numele lu Florica in post si se supara:lol::lol::lol:

Cubanez84 10-02-09 15:53

Ce ziceam mai devreme despre egoism incapatanare si mandrie uite ca avem dovezi clare
din postul lui NSL florica.Daca tu crezi ca de unul singur sau impreuna cu clubul tau ai sa ai mari realizari atunci te inseli amarnic.Sincer imi pare bine ca ai spus intentiile clubului tau dar oricum era un mare ajutor clubul vostru compus din oameni pasionati.Cum a zis si Sebastian nu vorbim despre pacturi sau altceva,vorbim despre cum sa promovam acest fenomen si sa nu ne mai priveasca lumea ca pe niste haimanale care nu au ce face cu banii.Gandeste-te bine daca o sa fie vreodata probleme cum au fost la Timisoara sau in drumul Taberei crezi ca NSL o sa poata face fata la asa ceva de unul singur?Nu ar fi mai bine in caz de se mai intampla asa ceva sa ai sprijinul tuturor cluburilor?Nu ar fi mai bine sa ne cunoastem drepturile ca sa nu suferim mai tarziu?Nu ar fi mai bine sa fim cu totii o familie unita?Oricum mult respect pentru NSL SI PT TOT CEEA CE ATI REALIZAT.Succes in continuare si sper ca nu iei in nume de rau ce am zis!

Vreau sa imi cer scuze pe aceasta cale lui NSL FLORICA pt postul de mai sus am gafat rau tare si imi recunosc vina ma luase putin valul,dar sper ca o sa imi accepte scuzele.Am citit pe forum tot legat de el si NSL si mi-am dat seama de ce il iubeste lumea asa mult.Si KIMI daciile alea intadevar sunt o placere sa le vezi,stiu despre cine e vorba si au dat dovada ca si DACIA poate multe.

SEBASTIAN 10-02-09 18:32

Sunt de acord cu toat punctele de vedere evocate mai sus, chiar si al lui Jef, cu conditia sa fie bazate pe informatii reale.
Am vazut KOE in Ungaria anul trecut si am avut cel putin 20 etape mai frumoase decat acel eveniment de marca european.
Daca eu sunt de acord cu punctele voastre de vedere va rog sa va ganditi ca poate nu stiti tot ce stiu eu despre organizare si ca imi asum riscul acestor discutii cand anunt o masura nepopulara.
Dar nu pot sa va mint sau sa vrajesc cu voi.
Asta e realitatea si trebuie sa o acceptam cu barbatie ca atare, nu suntem in stare sa facem mai ieftin de atat. Spaga nu dau si nu voi da niciodata si nici voua nu va recomand sa faceti asta.
Daca cineva are o solutie reala mai ieftina, traim intr-o piata concurentiala si poate organiza altceva.

DragosT 10-02-09 18:50

Cat poate costa o ambulanta si 20 de cupe? 2000 de ron maxim. Jandarmii? Daca e ca la Braila, 0 ron. Daca nu, poate vreo 3000 de ron. Si la ambulanta si la jandarmi se poate achita dupa concurs, depinde de negociere, in fct de numarul exact de ore.
Ceea ce nu pricep eu este de ce nu ia nimeni sistemul ala de cronometrare? Intr-n an se amortizeaza. 100 euro licenta + 16 euro de pilot. Ai 100 de masini, ai scos 10.000 euro inainte de primul start si 1600 la finalul celei de-a doua etape. Poate, insa, ca nu sunt banii chiar asa la dispozitia oricui. Dar, daca banii erau suturile-n cur, eram departe acum cu totii.

SEBASTIAN 10-02-09 18:58

Foarte bine gandit sa te vad in practica!
Jandarmi la un eveniment cu 20000oameni sa coste peste 2500 euro.

DragosT 10-02-09 19:03

Scuze daca am deranjat cu ceva. 20.000 de oameni? Daca ar veni atatia, jandarmii ar trebui sa fie prezenti din oficiu. Nu ca si asa nu ar trebui s-o faca, in special ca e vb de un domeniu public iar legea ordinii publice chiar asta zice - vegheaza la buna desfasurare a manifestarilor culturale sau sportive. Daca era pe aeroport da, spatiu privat, bani gramada.
Am mai spus-o si anul trecut, o spun si acum: ma bucur ca ridici "stacheta" la taxa, pentru ca o faci si pentru restul tarii.

SEJ 10-02-09 19:10

Oricum o sa fie prezenti din oficiu si nu numarul asta colosal!!!!! aa si sponsorii ce fac???!!! aa isi fac reclama?? si altceva???!!!! mai face niste stikere sa le lipeasca pe masini?? asta face sponsorul??? in afara de interese mai exista ceva? ce? pasiune? unde?

dolb 10-02-09 19:12

pai nu prea au cum sa fie prezenti din oficiu ! ei iti dau de ales. Ori organizezi cursa dar platesti jandarmii , ori nu mai organizezi nimic! .. sa nu crezi ca te lasa ei sa organizezi, sa iti vina 20000 oameni si sa zica.. eh ..asta e .. daca nu ai platit jandarmi .. nu ai jandarmi

SEBASTIAN 10-02-09 19:12

Cosultati legile si osa vedeti ce spun!

DragosT 10-02-09 19:17

Stiu si eu cum e cu jandarmii, ca doar am refuzat sa-i platesc cat imi cereau tocmai pentru a pastra costurile mici. Asta pana cand am dat cu nasul (toate se intampla la timpul lor in viata ;) ) de Legea ordinii publice, 61/91. Pe site-ul lor se regaseste la atributii (nu servicii). De ce jandarmii stau doar in afara stadioanelor si bat in draci la suporteri? Pentru ca e domeniu public. De ce in stadioane sunt doar cei de la firma de paza? Pentru ca e spatiu privat. De ce intervin jandarmii pe stadioane cand iese macel? Pentru ca au atributii de RESTABILIRE a ordinii publice. Pe domeniu public o mentin si o restabilesc, pe cel privat o restabilesc. Ma rog, n-are legatura cu cursa. Plateste cine vrea, se da cine plateste.

dolb 10-02-09 19:42

Dragos .. nu intelegi un lucru ! E bine ce zici tu cu "domeniul public" dar intelege ca lui Sebastian sau .. organizatorului nu o sa ii dea acordul pentru a organiza asa ceva fara sa plateasca jandarmeria !

DragosT 10-02-09 20:08

Si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (descarcerarea) se plateste?
Cursul actelor este urmatorul:
- se adreseaza cerere pentru zona catre administratorul acesteia ( e drum, catre autoritati, e aeroport sari cu banul s.a.m.d.)
- dupa raspuns, faci dosarul competitiei (doar cand e vorba de domeniu public) si-l duci la SPR - harta, aprobarea zonei, cererea, conditiile pe care singur ti le trasezi sau le atribui, regulamentul
- astia dau raspuns in scris unde mentioneaza atributiile organizatorului ( e ca si la o firma de reparatii conducte de gaze - aproba blocarea cu mentiunea sa asiguri devierea, dirijarea, repunerea in circulatie a zonei si automat raspunderea in caz de nu acoperi sau semnalizezi groapa si isi rupe unul gatul acolo etc. )
- mergi la ISU, faci contract cu Ambulanta, anunti Jandarmeria de manifestarea publica sportiva
Nota: ISU si IJJ-urile nu se platesc. Jandarmii atat mai putin cu cat Sebastian a afirmat ca FRAS are un protocol cu ei. Sebastian e presedinte in FRAS. Jandarmii au protocol cu ramura sau nu pana la urma?
La Braila sigur nu au costat nimic. La Buzau au fost la prima editie de anul trecut si s-au mentinut separat, afirmand ca au atributii de restabilire a ordinii publice si nu cred ca a fost cazul de asa ceva. La a doua au ratat startul si nu au mai ajuns. Trebuia sa anulez?

Cred ca stiu despre ce vorbesc. Oricum, nu ma afecteaza, nu ma intereseaza cursele de la Constanta. Doar incercam sa-mi dau cu parerea intr-o chestie cu pretentie de "national". Daca s-au provocat flame-uri, se pot sterge post-urile si aia e. Nu se pierde nimic important. Daca stau bine si ma gandesc locatia nu e stabilita, taxa nu e stabilita, orarul nu e stabilit, premiile nu sunt stabilite dar se discuta de 7 pagini despre un lucru ipotetic. Si am retinut un aspect. Daca anul asta nu vine nicio masina care a fost anul trecut, cei prezenti vor acoperi pierderile din 2008, asa parca s-a afirmat anterior. Vrem transparenta si tratament egal pentru toti. Sau nu?

alecsutu1 10-02-09 20:42

adica poti face cursa fara sa chemi Jandarmeria si fara sa ai acceptul lor?sau cum ca nu inteleg?

DragosT 10-02-09 20:53

Serviciul de Politie Rutiera nu-ti impune. Iti traseaza ca obligatie sa iei masuri de siguranta. Tu le iei cu banda, cu garduri, cu ce ai. Poti sa contractezi si firma de paza care sa sparga seminte si se uite la curse. Pe Jandarmi ii anunti de locul, data si felul manifestarii publice cu carcater sportiv (e publica ca-i pe zona publica) iar daca ei simt nevoia de unele date suplimentare, plan de actiuni comun, te mai zdrangane cu intrebari. Daca esti precaut si le pui in instiintare niste cifre din trecut cu privire la public, durata si participanti, isi fac ei singuri necesarul. Este aceiasi situatie ca la pompieri. Prin statut au atributii de descarcerare (nu servicii, ca astea sunt prin definitie contra-cost). Evident ca daca nu-i anunti, n-au de unde sa stie ce faci tu acolo si nu vin. Acelasi lucru si cu jandarmii. Daca se intreaba cineva de ce vorbesc, ca la Buzau nu au fost niciodata raspund anticipat: IJJ Buzau nu are in dotare decat fabuloasa cantitate de 40 de metri de garduri - necesarul este format din oameni si garduri; daca au vazut ca nu au ce mentine (perimetru) au dat-o mereu de "gard" si s-au fofilat (ca e meci de Liga 1, ca sunt la Ploiesti la meci, ca au atributii de restabilire etc., toate aruncate ca scuze in ultima zi).
Pe scurt:
aici si aici
Daca vede cineva pe acolo sectiunea SERVICII...

SEBASTIAN 10-02-09 20:57

Aproximativ asa, dar nu chiar asa.
Jandarmeria trebuie adusa cu contract, se plateste dar primestirezerve suplimentare si interventie gratuita,insa sistemul de securitate al traseului se face cu contract.
Asa este legal si asa procedam, daca altii fac altfel noi nu ne permitem asta.
La Br am fost organizatori sportivi restul de detalii le-a rezolvat Florin I pe plan local, ce si cum ...
Altii poate dau spaga, fac trafic de influenta... poate tine totul dar daca ai un accident ca la Galati...

DragosT 10-02-09 21:14

Eu te cred, dar daca e legal, care e legea aia? Ar trebui sa o gasesti scrisa pe un contract mai vechi, acolo unde zice "prezentul contract a fost incheiat in baza...". Daca nu scrie, poti sa-ti faci cruce si sa zici Multumesc Doamne! ca nu s-a intamplat nimic, pentru ca jandarmii nu ar fi raspuns din moment ce prezenta lor nu era in baza unui act normativ care sa le confere atributii (obligatii) legale.
Eu stiu de Braila ca am intrebat un "gradat" daca au venit pe bani si a zis ca e in atributiile lor sa vina moca. Apoi m-am interesat inca o data aici.
Poti sa ai un accident si ca la Dragon sau Tg. Jiu (ambele din eroarea pilotilor, chiar daca publicul era pozitionat la cateva zeci de cm. de pista;la Tg. Jiu organizatorul fiind vinovat pentru ca... nu a avut ambulanta).
Asadar, cred ca-i mai ieftin un avocat care sa-ti aduca jandarmii la concurs decat sa-i platesti, pentru ca nu faci altceva decat sa dai... spaga involuntara. Cat despre numarul de jandarmi. Daca la un derby de fotbal "pazit" prin acte internationale sunt 2000, cati 20 iti trebuiesc la o cursa? La mare nu prea am vazut sa fie public pe ambele parti (masura foarte buna) decat atunci cand era haos. 1 om la 20 de metri nu ajunge? Ar insemna 10 euro (40 ron)/ora/jandarm timp de 10 ore ca sa ajungi la suma de 2000 de euro.
Faci cum crezi, doar ca mi se pare mult, atat taxa cat si costurile care o justifica.

kimi 10-02-09 21:16

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2055588)
poate tine totul dar daca ai un accident ca la Galati...

Sau ca la Dragon...

SEBASTIAN 10-02-09 21:24

Din fericire la Draon nu a murit nimeni si asta e important, dar desigur si in cazul asta a fost perfect legal totul.
Daca se gasea la cercetare cea mai mica hiba organizatorul era bun de plata.
Sunt acasa si nu la birou. De contractele noastre se ocupa o cabinet de avocat, iar in plus mi se pare penibil sa-mi ceri justificari.

kimi 10-02-09 21:32

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2055720)
Din fericire la Draon nu a murit nimeni si asta e important, dar desigur si in cazul asta a fost perfect legal totul.
Daca se gasea la cercetare cea mai mica hiba organizatorul era bun de plata.
Sunt acasa si nu la birou. De contractele noastre se ocupa o cabinet de avocat, iar in plus mi se pare penibil sa-mi ceri justificari.

Asa este din fericire nu a murit nimeni.
NU avea ce hiba sa se gaseasca la organizator din 2 motive:
1) nu a fost acuzat de nimic;)
2) era acoperit de hartiile semnate de participanti;)

In fine ala a fost un episod trist care sper sa nu se mai intample niciodata la nici o cursa.

Nu inteleg de ce mereu trebuie sa existe certuri presiuni si alte lucruri care nu fac altceva decat sa dauneze acestei lumi a curselor de masini si a oamenilor din ea...

S-a deschis prea devreme acest topic parerea mea..

DragosT 10-02-09 21:34

A "divulga" un act normativ (Lege, OU, HG, norma) ti se pare o justificare? Din intamplare am pregatirea necesara ca sa pot interpreta un asemenea act si ma gandeam ca daca exista as putea sa ma pun in lumina si sa intru-n rand cu lumea pe viitor.
Seara faina si bafta cu evenimentul! Am facut mai multe post-uri decat imi doream.

magnifiqo 10-02-09 21:49

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2053725)

Dar nu inteleg dc propui ca grupele pana in 200 de cai sa se desfiinteze. Eu cred ca toti cei de aici avem o pasiune : si anume masinile,si in special cei care posteaza pe acest thread legalele. Eu recunosc am o tigra,este stock,oricum pana la aceste legale nu voi face nimic pentru ai mari puterea motorului,insa VREAU sa particip. Nu cred ca ai ceva impotriva acestui lucru si chiar daca vei avea nu ma intereseaza. Nu am stat sa iti caut post sa vad ce masina ai,dar cred oricum ca ai una peste 200cp,doar cred nu sunt sigur de ceea ce zic. Si app de pret,sa zicem mersi ca am aflat de acuma cat ar fi taxa de inscriere,ca era zic eu mult mai grav daca primeai vestea cu 1 saptamana inaintea evenimentului. Din cate stiu eu,suntem in februarie,mai sunt aprox 3 luni pana la eveniment,deci destul timp pt a aduna niste bani,daca intr-adevar chiar vrei sa particip .

L.E : Nu am nimic cu nimeni,mi-am exprimat doar opinia

SEBASTIAN 10-02-09 21:51

Quote:

Originally Posted by kimi (Post 2055748)
Asa este din fericire nu a murit nimeni.
NU avea ce hiba sa se gaseasca la organizator din 2 motive:
1) nu a fost acuzat de nimic;)
2) era acoperit de hartiile semnate de participanti;)

In fine ala a fost un episod trist care sper sa nu se mai intample niciodata la nici o cursa.

Nu inteleg de ce mereu trebuie sa existe certuri presiuni si alte lucruri care nu fac altceva decat sa dauneze acestei lumi a curselor de masini si a oamenilor din ea...

S-a deschis prea devreme acest topic parerea mea..

Nu au fost hibe dar am fost acuzati.
Nu a vazut sosirea si a continuat sa accelereze pana in parcul de sosire adica inca 400m si nu a realizat sa franeze...
Am fost la cercetare sa dau cu pixul, plus expertize... puteam sa ma intorc sa cer mai departe banii, deranjul... dar sa se duca si sa ne lase...

dolb 10-02-09 22:01

Quote:

Originally Posted by magnifiqo (Post 2055794)
Dar nu inteleg dc propui ca grupele pana in 200 de cai sa se desfiinteze. Eu cred ca toti cei de aici avem o pasiune : si anume masinile,si in special cei care posteaza pe acest thread legalele. Eu recunosc am o tigra,este stock,oricum pana la aceste legale nu voi face nimic pentru ai mari puterea motorului,insa VREAU sa particip. Nu cred ca ai ceva impotriva acestui lucru si chiar daca vei avea nu ma intereseaza. Nu am stat sa iti caut post sa vad ce masina ai,dar cred oricum ca ai una peste 200cp,doar cred nu sunt sigur de ceea ce zic. Si app de pret,sa zicem mersi ca am aflat de acuma cat ar fi taxa de inscriere,ca era zic eu mult mai grav daca primeai vestea cu 1 saptamana inaintea evenimentului. Din cate stiu eu,suntem in februarie,mai sunt aprox 3 luni pana la eveniment,deci destul timp pt a aduna niste bani,daca intr-adevar chiar vrei sa particip .

L.E : Nu am nimic cu nimeni,mi-am exprimat doar opinia

te rog mult sa citesti mai atent posturile mele! nu de alta dar poate intelegi si mai bine! Eu am spus ca normal, performantele se fac de la 200cp in sus! pana acolo e doar joaca de copii..insa, dat fiind faptul ca pasiunea e mare la noi, finantele sunt mici si posibilitatile mult prea mici, ar fi corect ca grupele sa porneasca de la 100 cp in sus !

Nu am o masina de 200 cp, am una de 140 si una de 150, niciuna dintre ele nu e de "dat" la linii si eu oricum nu o sa ma inscriu ,decat cand voi avea o masina pentru asa ceva!

Iar in legatura cu taxa , cred ca majoritatea dintre noi stiam deja ca taxa va fi atata pentru ca se stie ce circ s-a facut anul trecut pe baza pretului mare!

Eu va doresc mult succes tuturor si impliniri si in viata persoanala, si pe strada !

SEBASTIAN 10-02-09 22:10

Eu va propun ceva si mai simplu.
Sa luati topicul asta ca pe o informare si atat, fara sa faceti discutii care nu au sensul.
Amanuntele vor fi puse mediat ce exista!

Lucian 11-02-09 08:23

Ma eu nu inteleg de ce sunt atatea comentarii. Avem un organizator al unei curse legale. El ne-a spus data si conditiile de participare. E prezenta obligatorie ? Cui nu ii convin regulile sau premiile sa nu se inscrie. Nu pierde nimic nu castiga nimic.

tase_astra 11-02-09 09:09

Revin si eu cu cateva precizari. Lumea vad ca le stie pe toate, cat costa, unde platesti si ce hartii trebuiesc intocmite.
Mi-as dori sa vad clipa cand costurile de organizare sunt cele specificate de DragosT si in felul asta poate am vedea si noi curse saptamanale.
Referitor la partea cu jandarmii, ambulanta si pompierii, intra la categoria prestari servicii, noi nefiind o institutie de stat care sa implice participarea jandareriei in mod gratuit.
Este un eveniment privat, organizat pe un drum public. Asa ca daca vrei platesti, daca nu stai acasa si joci NFS.

Toata lumea face anchete si calculeaza cat costa, insa vreau sa vad cine ghiceste cat ne-a costat etapa de anul trecut la care am platit conform contractelor incheiate si nu am avut o cursa din cauza conditiilor meteo. Asa ca, daca cineva isi inchipuie ca aducem bani de acasa pentru organizare, se insala amarnic.

Acest topic a fost creat in ideea promovarii din timp a evenimentului. Cand veti primi detaliile despre locatie si conditiile de desfasurare atunci va rog sa puneti in balanta daca se merita sau nu, pana atunci analizam problema cunoscand doar 20% din ea.

F_L_R 11-02-09 10:24

-Nu ma bag in discutii f adanc pt ca de certuri sunt satul. Evenimente trebuie sa aibe loc bune , proaste , ieftine ,scumpe pana la urma astea sunt si participarea nu este obligatorie. Tot timpul vor exista nemultumiti oricat de bun si ieftin ar iesi acel eveniment. Haideti sa asteptam noi detalii din partea organiatorului si sa ne pregatim mai bine masinile si dupa aceeea sa ne ridicam cu pretentii.
-Insa sunt sigur ca 2009 este un an in care cursele nu mai sunt nici pe departe pt masini stok.
-O mica precizare referitor la Pompieri. Daca evenimentul este org de ACS sau Fundatie dupa noua lege din 2008 prezenta lor este gratuita.

All times are GMT +2. The time now is 13:46.

- Copyright 2026 4Tuning