![]() |
Re: Cea Mai Urata Masina A Momentului
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Re: Motoarele germane versus motoarele italiene
mie personal linea mi se pare o chestie gen aveo sau accent.... doar ca e mai lenesa :lol: si astra nu cred ca ar trebui cumva sa fie mai slaba ca imagine decat linea, din punctul meu de vedere, in general, e cu o clasa mai sus ca performanta, si ca sedan,astra arata mai bine decat linea. nu stiu de ce si-ar lua cineva linea.... :rolleyes2
|
Uratania aia? astra sedan ?..la inceput era frumoasa dar acu.. o compar cu 206 sedan and.co ! Linea e superba.
|
mah voi puneti tara la cale...si nemtii si italienii au facut multe in industria auto si mai ai multe de spus. mi`ar placea o masina cu liniile unei italience, lafel de completa si serioasa ca o nemtoaica (adica nu prea feminina) si fiabila.sa aiba acel ceva.. (love it or hate it) ca un bmw, sa fie impunatoare si stilata ca un merc si acel ceva superior ca o alfa. ce sa mai... visez cu ochii deschisi. eu unul nu ma pot decide pe cine sa votez inca
|
for fuck sakes, cu ce o compari?? come on man, sunt putine sedanuri la fel de urate ca 206 .... si astra nu e printre ele... trebuie sa te mai uiti putin la ea , sincer...
|
Quote:
|
cate ceva despre istoria vvt-ului(adica a axelor cu came care deschid admisiile/evacuarile de aer si carburant in functie de turatie: cu cat turatia e mai mare, cu atat e nevoie ca amestecul carburant sa fie mai bogat in aer, deci deschide supapele de aer mai mult timp, si cu cat e mai mica turatia, cu atat amestecul e necesar sa fie mai bogat in carburant, deci deschide supapele de admisie la aer mai putin timp, si pe cele de evacuare in functie de ele), se pare ca italienii au fost primii care au folosit-o la automobile, desi ea exista de pe vremea motoarelor cu aburi...
Fiat was the first auto manufacturer to patent a functional automotive variable valve timing system which included variable lift. Developed by Giovanni Torazza in the late 1960s, the system used hydraulic pressure to vary the fulcrum of the cam followers (US Patent 3,641,988). The hydraulic pressure changed according to engine speed and intake pressure. The typical opening variation was 37%. In September 1975, General Motors (GM) patented a system intended to vary valve lift. GM was interested in throttling the intake valves in order to reduce emissions. This was done by minimizing the amount of lift at low load to keep the intake velocity higher, thereby atomizing the intake charge. GM encountered problems running at very low lift, and abandoned the project. Alfa Romeo was the first manufacturer to use a variable valve timing system in production cars (US Patent 4,231,330). The 1980 Alfa Romeo Spider 2.0 L had a mechanical VVT system in SPICA fuel injected cars sold in the USA. Later this was also used in the 1983 Alfetta 2.0 Quadrifoglio Oro models as well as other cars. The system was engineered by Ing Giampaolo Garcea in the 1970s.<sup id="cite_ref-alfaspiderfaq.org_1-0" class="reference">[2]</sup> Honda's REV motorcycle engine employed on the Japanese market-only Honda CBR400F in 1983 provided a technology base for VTEC. Germanii abia tarziu se trezesc, cu sistemul vanos la bmw, in 92 In 1992 BMW introduced the VANOS system. Like the Nissan NVCS system it could provide timing variation for the intake cam in steps (or phases), the VANOS system differed in that it could provide one additional step for a total of three. Then in 1996 the Double Vanos system was introduced which significantly enhances emission management, increases output and torque, and offers better idling quality and fuel economy. Double Vanos was the first system which could provide electronically controlled, continuous timing variation for both the intake and exhaust valves. In 2001 BMW introduced the Valvetronic system. The Valvetronic system is unique in that it can continuously vary intake valve lift, in addition to timing for both the intake and exhaust valves. The precise control the system has over the intake valves allows for the intake charge to be controlled entirely by the intake valves, eliminating the need for a throttle valve and greatly reducing pumping loss. The reduction of pumping loss accounts for more than a 10% increase in power output and fuel economy. |
putin offtopic, dar pana la urma care e diferenta intre cvvt de bmw si cvvt de hyundai-kia?
|
Quote:
|
da, foarte argumentat raspuns....
|
nu stii totul despre idolul tau, beemveul :)
are 3 tipuri: valvetronicul, care variaza in mod continuu timpii in functie de rpm, dar actioneaza atat asupra axului cu came cat si asupra supapelor; vanosul, primul sistem dealtfel al lor, care actioneaza doar asupra supapelor de admisie, nu si de evacuare, rotind axul cu came in functie de treapta de viteza in care esti ( interesant si ciudat, dar totusi foarte popular printre amatori) si vanosul evoluat, double vanos, dublu pentru ca actioneaza si asupra supapelor de admisie cat si de evacuare. are meritul de a fi primul producator german care a sesizat avantajele(relative, din pt meu de vedere) sistemului vvt. la kia, lucrurile stau mai simplu complicat, e un singur sistem, si acela folosit in comun cu hyundai, sper sa nu spun o prostie dar eu asa stiu, se numeste mpi cvvt, si in functie de multi parametri variaza foarte multe, inclusiv puterea(da, puterea:) ), cuplul, evacuarea, si feed-back-ul motorului. e un sistem mai complicat, nu l-am inteles foarte bine asa ca nu insist asupra lui ca sa nu ma fac de ras spunand vreo prostie. |
Quote:
si mai e un avantaj al motoarelor bmw fata de restu cu injectie directa de benzina la bmw motoru poate functiona si cu benzina cu cifra octanica mai mica si nu am sustinut niciodata ca stiu totu despre BMW:evil: astea nici tu nu le stiai..:D si pana la urma tot e o diferenta intre un motor BMW si unul KIA |
wow... :lol:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
In Italia,un 500 Abarth cu climatizare automata si bancheta spate fractionabila+tetiere reglabile pe inatime costa 19100 EURO.E drept ca e mai scump acolo ca in Romania...insa si la noi o sa coste cam cat (probabil a mai mult decat) un Clio RS (17700,si are dotarile mentionate mai sus standard).Masina mai mare,mai rapida cu mult in linie dreapta,mai rapida cu mult pe curbe...ce alegere grea :lol: Pretul pentru 500 in general si 500 Abarth in special e PENIBIL.Trebuie sa fii un tip aparte de idiot sa dai ~18000 EURO pe un Matiz de 135 CP.Pe care probabil il alergi pe un drum real (adica din ala cu viteze mai mari de 100 km/h) cu o banala Ocavia 1.8 TSI (masina de familie fara "insigna de smecher,model special manca-ti-as") cat de Abarth e el. Quote:
Nu intram in discutii despre eficienta volumetrica si inertia gazelor (si necesitatea distributiei variabile din acest motiv),ca aia e teorie si e vazuta cu ochi rai pe aici ;) E foarte tare discutia asta oricum."Uite ce au facut italienii acum 15/25/68 ani,uite ce tari sunt masinile lor modificate comparativ cu alea germane stock,ce conteaza ca acum fac cacaturi,Bravo-ul meu de 120 CP/camionul meu Iveco (cel mai tare :D )/Matiz-ul meu cu sigla de Fiat si pret exorbitant se pisa pe GTI-ul tau amarat,si pe 335-ul tau,si pe SL65-ul tau".Stilul clasic de "am Panda 1.2 dar firma care il face are si firma care face Enzo,care e mai bun decat SLR,care e facut de Mercedes,deci C350-ul tau e de cacat". Realitatea e ca un GTI e mai rapid decat orice cacat de Lancia/Fiat/Alfa in productie,exceptand 8C-ul care la ce pretentii are nici nu misca fata de concurenti.Alta realitate e ca posesorul de GTI vrea GTI si conduce GTI,in timp ce posesorul de 500 ESSESESESESESSSSESSEESESESSESSE (nume inteligent) conduce Matiz pe steroizi si viseaza la Ferrari.Cred ca e destul de clar cine si-a cheltuit banii mai inteligent. Ce e mai trist e ca vorbim de cel mai prost hot-hatch dupa CTR...si tot e mai bun decat rahaturile alea italiene. Dar nu conteaza asta...orice Lamborghini/Ferrari de 150.000+ EURO fara TVA va bate GTI-ul de 20.000,si proprietarul de Iveco va fi in continuare fericit in prostia lui si va povesti tuturor ce "suflet" au masinile italiene :lol: |
Quote:
uite, un exemplu despre cat de bine stai la capitolul drag tie, teorie: At high speeds, and at high rotations, an normal engine requires large amounts of air and the intake valves may close before all the air has flow in, reducing performance. am impresia ca si aia de au inventat vvt-urile, tot niste tampiti sunt, ma mir la ce le-au mai construit... eu as zice sa-ti gasesti alt hoby decat urmaritul si corectatul posturilor mele, energia neconsumata ti-ai putea-o folosi intr-un sens constructiv... |
Race:
https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek ( acu' fa spume ) Masina Sport? Alfa GT Marangoni? AutoDelta? Ce vroiam sa spun eu e ca EXISTA aceste motorizari, studentule! Nu stiu cum naiba numa' tu nu te-ai prins. Cat despre ultima parte a postului tau, nu comentez nimic. Tot ce vreau sa zic e ca (slava domnului), Abarth deocamdata nu e emblema "de smecher" si sper sa ramana asa si in continuare. Cine cumpara asa ceva, stie de ce cumpara. Cat despre ce masina conduc eu, studentule, imi scrie in semnatura. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
adrian , eu foarte greu imi gasesc locul intr-o masina , problema pe care in fiat n-am avut-o niciodata , singura masina care mi-a pus probleme a fost peugeot boxer care-i cam 90% ducato restu franceza , din care ieseam intr-un picior si cu dureri de spate , cam la asta ma refeream , confort inseamna si o pozitie buna la volan si mai multe turboss mai vedem noi cine si cu ce se sterge la fund , ca pana acum cand si-au propus italienii sa bata germanii au facut-o , alfa 155 i-a batut pe teren propriu ;) darkjedi , cauta cate ceva despre fiat itala si ai sa te lamuresti , ps: era de 14.800 dolb valabil si pentru tine ce am scris mai sus sa te convingi mini si-o lua asa grav de la 600 abarth pe vremea lor , pe cand mini avea tractiune fata si motor transversal masina echilibrata na , fiatu facea motor spate tractiune spate si niste jante pe 13 exagerat de late care sa duca acel motoras nervos italian , a si mini ce facea ? avea jante pe 12 ... mai mari si late am vaut la bicicleta cand eram copil , noul 500 abarth are 920 cp , o performanta foarte buna pentru un "amarat" de 1.4 turbo edit: multumesc aleks pentru mesajul acela lung despre supape... poate pe mine nu ma cred ca sunt doar un copil deh... ce sa stiu eu... |
Ma copii, opriti-va. Luand in considerare ce masini se vand in romania, sa comparam mai degraba Golf 4 1,9 Tdi cu Stilo 1,9 JTD / Polo 1,4 benzina cu Grande Punto 1,4 benzina.. etc.
|
mi-am permis sa sterg "alinturile" pe care vi le adresaserati unii altora, dealtfel veyronul nu e nici italiana, nici germana, sa o lasam deoparte in discutia noastra, va rog...
p.s.: il sustin pe ionut in sugestiile lui, sa comparam mai degraba ce avem noi prin zona decat super masinile, ar ajuta mai multi cititori ai topicului, cred eu... |
iubi... iubi! hai cu mine sa `numaram nisipul! iubi... iubi! ia cu tine numai slipul!! trala la la
e bine totusi ca targetul nostru e veyron sau enzo :d sa stam toti la semafor in rosu sau argintiu-gri sobolan :D si sa fim noi fericiti...de motoare in 3 pistoane ( ce ne permintem noi) nu mai vorbim, vorbim de v12 si 14000cc. deh... romani :D |
Quote:
on: intre polo si punto clar grande punto! |
in ro exista grande punto abarth... stiam pe cineva cu unul , din pacate l-a vandut... dar totusi nu strica sa mai discutam si despre ceva exotic , in ro exista alfe gta , deci intra in discutie... poate a auzit cineva de power... o alfa 75 cu un 3.0 v6 caracterizat si de nume , in mare parte parerile sunt impartite din cauza egoismului si gusturilor proprii , daca stam bine sa ne uitam fiecare a contribuit intr-un fel sau altul la avansarea in lumea auto cu cate o inovatie , dar sa fim sinceri baieti , italienii cand se pun pe treaba fac treaba si punct , indiferent de parerile unora , ei vor sa-si vanda produsele nu sa le faca pe placul nostru... eu inca regret ca n-au mai scos modele rwd exceptand alfa 8c care momentan nu mi-o permit , dar as cumpara eu , si cati ar mai cumpara ? poate ceva mai deosebit de 200-300 cp rwd visul racerilor da ar fi interesant si cumparat destul de mult cred , dar nu cat vor ei
|
n-as lua Alfa 8C ! ii ia un secol sa schimbe vitezele si cand le schimba se bruscheaza toata masina! Prastie.
|
Quote:
ai mers tu cu ea ? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Problema e exact aia pe care am zis-o,si anume inertia gazelor.La un motor de 2 litri de exemplu,fiecare cilindru ar trebui sa se umple cu ~500 cmc de gaz(amestec aer/benzina,motoarele cu 4 valva/cilindru au eficienta volumetrica maxima 98-99% deci e pe acolo).Ceea ce o sa si faca la turatii mici.La turatii mari pistonul se misca foarte repede si creeaza o presiune negativa foarte mare,iar cei 500 ml de gaz nu apuca sa intre in cilindru cand pistonul a ajuns in punctul mort inferior.De aia are sens sa tii supapa de admisie deschisa si in timpul compresiei,pentru ca gazul inca are inertie si moment si inca intra in cilindru desi pistonul urca.La un motor normal fara distributie variabila,la turatii mici intra sa zicem doar 400 ml de aer intr-un cilindru (el se umple cu 500 dar fiind viteza pistonului si deci si a gazului mica va fi scos inapoi afara din cilindru la compresie),la turatia de cuplu maxim (definita de cat de mult tii deschisa supapa de admisie) intra aproape 500 ml,apoi cantitatea de aer ca intra in cilindru scade iar pentru ca vitezele devin foarte mari si supapa de admisie sta deschisa prea putin).De asta curbele de cuplu pentru motoarele fara distributie variabila cresc pana la un maxim si apoi scad.Tot de asta,curbele de cuplu la motoare cu distributie variabila arata dubios (doua maxime,platouri),in functie de ce face sistemul respectiv.Ideal,un sistem perfect ar avea maxim mereu (maxim insemnand maxim posibil NU constant cum e la M3,care are 400 Nm pe o plaja larga cel mai probabil din cauza ca e limitat,altfel e inexplicabil cum motorul ala face doar 400 Nm). M-am referit doar la cat sta deschisa supapa de admisie pentru ca e cel mai important aspect.Mai sunt destule altele,dar cu influenta mai mica.Cele mai multe sisteme VVT (care isi merita numele,adica Variable Valce Timing) doar iti invart axele cu came in pinioane,schimband astfel momentul deschiderii/inchiderii supapelor.Ceea ce nu e foarte eficient,dar suna bine pentru cumparator. Quote:
Oricum,felicitari domnului moderator care explica VVT-ul ca modificand AFR-ul :lol: Quote:
Ce e relevant,pe de alta parte,e ca 159 e mai lent pe circuit decat un 3,de exemplu.Autozeitung au facut in 2005 un test pe circuitul lor,si un 159 2.4 JTDm a scos 1:55.2,iar un 320d 1:54.6 .Tinand seama ca Alfa avea 200 CP iar BMW-ul 163,te las sa-ti dai singur seama de dinamica masinii si cat de stabila e. Quote:
Revenind la discutie: :lol::lol::lol: Deci tu te plangi de GTI ca e un rahat,dar consideri un cacat cu motor transversal,tractiune fata,distributie de masa de acadea si dinamica de camion masina sport ? GTI-ul e mult superior dinamic Alfei GT.Sport Auto le-au testat la Hockenheim,Evo la Bedford,revista greceasca Drive la Serres,cu aceeasi concluzie:Alfa GT 3.2 e mai LENTA decat Golf GTI,desi are 40 CP in plus.Si costa si mult mai mult decat GTI-ul. Si totusi,GTI-ul e un rahat iar Alfa GT masina sport...daca asta e tot ce pot face Alfa Romeo,o masina sport care ia bataie de la un hot-hatch,vai de industria italiana de automobile. Quote:
Proud owner of:Vectra B (nici macar C !!!) alungita,cu design modificat si alta sigla,vanduta la un pret exorbitant dobitocilor care se cred "cunoscatori" cand de fapt cumpara o antichitate la pret extrem de mare, 2,3 TURBO Quote:
Quote:
Quote:
Samsaria de masini nu merge,poate era mai buna scoala ? :shock: |
Quote:
Nu de alta dar il cunosc extrem de bine pe Ionut si nu e nici''dobitoc'' nici ''samsar de masini''.Iar descrierea masinii lui Ionut denota un dispret si un dezgust exagerat. Amice,acesta este un forum in care fiecare isi expune opiniile,gusturile,fiecare mai invata una alta dar totul pe fondul unui limbaj civilizat.GUSTURILE NU SE DISCUTA iar daca un anume interlocutor are o alta opinie nu-l jignesti pentru asta. Propun moderatorului sa inchida acest topic,vad ca sa ajuns cam departe. |
Quote:
nu pare inferior m3ul din contra sunt cam a fel de rapide :) http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=170720 http://www.carfolio.com/specificatio.../car/?car=9405 oricum versusul mi se pare inutil atat germanii cat si italienii producand motoare bune |
Quote:
|
Quote:
|
Chiar daca din videoclip , Lancia a iesit castigatoare.. clar as fi ales E30-ul :) e mai... altfel ! Insa nici Delta Integrale nu e rea.. tin minte ca la liniute batea mai toate masinile puternice :D
|
Quote:
1. Reclama mascata? trezeste-te :) Eu inteleg ca iti stau tie in gat masinile italiene pentru ca-s frumoase, apreciate si performante... sau tu te dai cu un sedan pe circuit? Ai fost vreodata pe unul? Singurul tau mod de a aprecia o masina e dpdv al performantelor, reisare? 2.GTI este un rahat, nu stiu cum de vezi tu altfel. E un surogat de masina, anosta, urata, lipsita de personalitate, inutila. Nu vad relevanta comparatia cu Alfa GT, atata timp cat nu vei merge niciodata pe un circuit adecvat. 3. Sa vedem noi, prietene, ce imparte Saab 9-5 cu Vectra b: - platforma : da - motoare: Stupoare! nu (inafara de 2.2 Dti de provenienta Isuzu) - elemente design exterior: nu - elemente design interior: nu - suspensii: nu - cutii de viteze : nu - sisteme de franare: nu Deeci? Ce inseamna, ce este, cu ce se mananca Saab tu n-ai cum sa intelegi. Pur si simplu. 4. Am convenit (vad ca), ca Abarth nu este o marca de "smecheri". Acum e de snobi. Ia zi, reisare, cati snobi stii tu cu Abarth? Stii pe cineva cu Abarth? 500 Abarth nu merge repede? Ai fost cu vreunul? Imi recomanzi o alternativa in aceeasi suma de bani, la fel de performanta si cel putin la fel de frumoasa? In concluzie, pe langa faptul ca esti macinat de un subiectivism evident, ai tu ceva cu masinile italiene; mie unul mi s-a acrit de atatia pupincuristi vag. |
...in aceeasi bani cu 500 abarth iti recomand eu clio rs(cu multe optiuni) sau o corsa opc(fara optiuni)...ar mai fi polo gti si ibiza cupra(amandoua cu f putine optiuni dar cu cele mai urate design-uri)...suzuki swift sport(full) si fiesta st(cu ceva optiuni) sunt iarasi niste alternative...e adevarat ca abarth e cea mai exclusivista dintre toate datorita faptului ca e rara...dar...e si cea mai mica si mai putin practica dintre toate
|
clio rs sa mearga cateva zile apoi la garantie cu el , polo gti si ibiza cupra sunt deh cam acelasi lucru ... pacat de seat ca-mi placea , a ramas o masina pe care o recunosti dintre multe dar si-a bagat vw prea mult nasul... fiesta st nu-i o masina rea dar nici mare branza nu-i de capu ei , n-am condus nu stiu deci nu vorbesc aiurea zicand ca-i proasta dar cam toate`s prea anoste , interesant ar fi suzuki in rest toate sunt cam banale... in schimb 500 abarth este o masina usoara si capabila , poate pentru multi suna ciudat un 1.4 turbo dar poate destule...
iar tu race , matiz de 18.000 de euro , cred ca tu ai fost violat de vreo masina italiana , nu stiu cum s-ar putea intampla acest lucru.... dar altfel nu-mi explic comportamentul tau , toti va considerati niste experti dar pana acum s-au spus mai putine lucruri concrete , multi nu ati condus , habar nu aveti macar un singur lucru despre masinile care le urati atat de tare , dar totusi vorbiti despre ele... sunt obosit , nu stiu cat de bine am scris nici eu , n-are nimic continuam maine |
Lasati-l pe bietul Race.. el saracu se plictiseste si face multi-quoting mereu intrand in contradictoriu cu oricine ! Daca ii zici golf 4 e mai tare ca golf 3..el vine si zice ca nu e adevarat ca golf 3 e mai tare! Daca ii mai zici peste o saptamana ca golf 3 e mai tare ca golf 4.. vine si te contrazice ca nu..ca golf 4 e mai tare ca golf 3. Si tot asa ! Fie-va mila de bietul STUDENT.
|
Quote:
B)cantitate mai mica de oxigen= amestec sarac in oxigen. Chestiune de logica elementara, pe care un mic pici de gradinita o intelege. nu si tu. Race, nu te mai contrazic, e inutil, nu stiam cu cine vorbesc initial, acum m-am convins, esti omul care intotdeauna trebuie sa aiba dreptate. chiar daca habar n-are despre ce vorbeste. e inutil sa-ti argumentez, tu intotdeauna vei gasi argumentul suprem. chiar daca vorbesti despre cu totul altceva. insa data viitoare cand vei folosi tonul asta superior si arogant cu ceilalti useri, nu cu mine, vei primi o penalizare. |
...ionut e doar parerea ta ca gti-ul este un rahat de masina...nu stiu cum poate fi un rahat de masina cand a fost votat unul dintre cele mai echilibrate hot-hatch-uri,si in viziunea top gear a iesit masina anului la vremea ei...normal ca acum dupa 4-5 ani nu mai impresioneaza cu nimic,dar lasa ca apare mk6gti care va pune la zid competitorii cum a facut si mk5gti la vremea lui...si nu inteleg cum poate fi inutila cand poate fi cumparata si in varianta cu 4 usi,iar fiat 500 abarth care este o cutie de 2 pe 2 este superrr...se vorbeste pe alte threaduri de premiatul motor de 1.4 tsi de la vag cum ca ar fi o mare petarda de motor(deeeh 160,170,180 de cai sunt prea multi pentru motorul asta)...in schimb 1.4 de 200 cai de la fiat e genial,fiabil,super performant...vorbiti de subiectivism dar...numai bine
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:41. |
- Copyright 2026 4Tuning