Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   IESIM IN STRADA !!!!!!!!!!! (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/100041-iesim-strada.html)

torquemaster 12-12-08 14:59

Re: IESIM IN STRADA !!!!!!!!!!!

Mare dreptate aveti!
Jos taxa auto!!

Sa bage taxe ANUALE de poluare!! Ca in vest frate!
Ai non euro 300-400 anual la fisc plus RAR (nu ITP) ANUAL la masini mai vechi de 10 ani.
Si uite asa o sa moara mai putini ca nu mai au frane sau directie sau nus ce s-a blocat si diverse.

mobiles_de 12-12-08 16:08

Quote:

Originally Posted by torquemaster (Post 1916769)
Mare dreptate aveti!
Jos taxa auto!!

Sa bage taxe ANUALE de poluare!! Ca in vest frate!
Ai non euro 300-400 anual la fisc plus RAR (nu ITP) ANUAL la masini mai vechi de 10 ani.
Si uite asa o sa moara mai putini ca nu mai au frane sau directie sau nus ce s-a blocat si diverse.

Taxe anuale ca in west ? nu vorbi prostii :-) Gandeste ca astfel de comunisti ca tariceanu nu sunt zeci de ani la putere ca sa adune bani din taxe anuale...Ei vor toti banii la inceput ,,,sigur e sigur !!! Bineinteles ca ai dreptate cu metoda de platit anual...insa la carpe de comunisti nu functioneaza !!!

ionut_cluj 12-12-08 16:14

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 1916201)
cu atitudinea asta poti sa ma pupi in (_._) .... cand o sa te vad la manifestatii impotriva a tot ceea ce ai enumerat tu mai sus o sa te cred ca esti intr-adevar motivat ... momentan esti ofticat ca nu-ti mai iei opel calibra turbo ;)

blazey nu te ambala inutil. Gandeste-te cat de simplu s-ar putea remedia prezenta acestor jafuri pe strazi prin inspectii tehnice la sange + impozite si asigurari mai mari. Asta ne doare pe noi, ca nu ni se ofera nicio alternativa. Imi da mie bani tariceanu de masina mai buna?

RA_2fast4u 12-12-08 16:40

Eu mai formulez odata intrebarea pe care am mai pus-o si pe alt topic:

Cata lume stiti voi ca ar vrea masina, dar nu o are din cauza taxei care ne va salava tara si va proteja planeta de la disparitie? Si nu ma refer la o anumita masina(cea visata?) , ci masina in general, cu care sa circule din punctul a in punctul b? Foarte putini. Poate nesemnificativ de putini. Diferenta dintre cu/fara taxa e ca acum, iti iei o dacie/tico sau mai stiu eu ce rabla din tara(e plina tara de masini la 10-20 de milioane), iar fara taxa probabil ti-ai lua ceva cu cel putin un euro mai sus, mai sigura, mai buna mai placuta pentru tine si pentru restul.

Important e ca salvam planeta.

demin2609 12-12-08 17:05

Quote:

Originally Posted by Turb0_Bt (Post 1916753)
:???: Am o dacie 1310 din '91 si poluaza de Non-Euro (*poate chiar mai rau) si daca as lua o alta masina cu EURO 2 din '95 ... cica trag romania in jos ... :???: si polueaza ... nu inteleg ... Deaceea cand e cate un accident e carnagiu pe sosele cu daciile , mor atatia oameni ... :sad:
DECI JOS TAXA AUTO , pentru a progresa tara asta !!!:evil:

frate la 2500 euro se gasesc si masini euro 3, iar unii spun ca polueaza..?|???|???|?|? . romanul de rand trebuie sa isi cumpere masina cu cel putin euro 4, din salarul de 650 lei ca asa vrea Taracila!!!!!, acum fiecare cu ce-l doare cand o sa-mi permit o sa iau euro 9 sa ii multumesc pe toti

BAIETI.. sI fete.. LUATI-VA UN AVOCAT, DATI IN JUDECATA STATUL! SI O SA CASTIGATI LA SIGUR!

CHELTUIELILE VOASTRE - CHELTUIELI DE JUDECATA SI 10 % DIN VALOAREA TAXEI PENTRU AVOCAT, IN REST NIMIC!!!

si nu aveti decat de castigat, pentru informare ducati-va la un avocat nu te costa nimic.

Dripci 12-12-08 17:15

Ma gandeam acum...si sper sa nu par prea dramatic..Persoanele care au masini de inmatriculat si risca sa plateasca taxa asta aberanta, daca nu vor iesi in strada..MERITA sa plateasca taxa de poluareX3. Normal...nu daca au si un motiv concret si plauzibil pt care nu au iesit/vor iesi in strada. Dar asa, ca idee..daca nu te implici din comoditate, PLATESTE !

mobiles_de 12-12-08 17:33

COUNTDOWN : INCA 15 1/2 ORE PANA LA MAREA DEMONSTRATIE

PROTEST ANTI-TAXA-COMUNISTA-TARICEANU
13 DECEMBRIE , BUCURESTI , PIATA VICTORIEI , BD-UL KISSELEFF , ORA 10:00

liviu27 12-12-08 18:00

http://www.adevarul.ro/rss/articol/guvernul-este-dat-in-judecata-pentru-triplarea-taxei-auto.html

Intrati pe site-ul asta.Ce parere aveti?

blazeyblaze 12-12-08 18:37

Quote:

Originally Posted by TwentyOne (Post 1916616)
prietene...cand ai un salariu de 10-12 milioane..iti permiti un hyundai de 7000 de euro..?

nu esti prieten cu mine unu la mana si doi la mana nu e vina mea ca ai un salariu de 10-12 mil....fa-ti leasing....same shit ca si cand bagi bani cu nesabuita in tuning la urs...eu vorbesc aici de NECESITATEA deplasarii cu ajutorul unei masini, nu necesitatea sa ai masina de viteza

EvLSant0S 12-12-08 18:40

https://www.youtube.com/watch?v=SDfL0...layer_embedded :) bun bun bun

liviu27 12-12-08 20:24

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1917243)

Super melodia.Maine ne vedem in Piata Victoriei.

Mustang 12-12-08 21:26

Quote:

Originally Posted by liviu27 (Post 1916617)
Si taxa cum o platesti?
La ce euro o baga?

Asta nu stiu ce sa iti zic. ;)

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 1916718)
In afara tarii, fiecare isi ia ce isi permite . In tara, majoritatea isi cumpara ce nu isi permit oricum, sa fie masina lata, lunga si sa fie smecheri.

Da, e o tampenie taxa auto triplata, dar pe de alta parte, de aia s-a inventat autobuzul, tramvaiul si metroul.

Asta e parerea unui om care e satul de ambuteiaje. Si putin ipocrit, dar nici nu ma intereseaza.

1. Ai dreptate - dar nu este problema noastra - or sa fie si smecheri intre 4 scanduri de la atata smecherie.
2. Nu imi convine sa schimb 3 mijloace de transport sa ajung la job. Prefer sa merg cu masina, in ciuda ambuteiajelor. ;)
3. Asta e problema multor romani - sunt ipocriti. Din acest motiv, tara asta merge cum vedeti. ;)

liviu27 12-12-08 21:35

Ma bag la somn sa fiu fresh maine la protest.Noapte buna.

Tzepozzz 12-12-08 23:30

blazeyblaze daca esti moderator/supermoderator sau ce pana mea mai esti, nu ai dreptul sa vorbesti in halul asta ca nu esti Dumnezeu pe pamant.
topicul se numeste "Iesim in strada!". nu este un topic in care sa-ti dai tu cu parerea de smecher cu RS4 cum ca-ti polueaza moaca sarantocii din jurul tau.
topicul a fost facut pentru cei care sunt impotriva taxei asteia de ***.

blazeyblaze 13-12-08 03:15

pot sa-mi dau cu parerea pe orice topic atata timp cat e un forum public...si da imi polueaza moaca mea de smecher cu RS4 masinile care depasesc limita bunului simt in noxe...iti inteleg si tie frustrarea....le inteleg multora frustrarea....multi nu au banii necesari sa isi cumpere o masina scumpa/performanta dar ASTA-I VIATA...aici intra in discutie NECESITATEA DE A TE DEPLASA CU AJUTORUL UNEI MASINI nu de a avea un urs care alearga putin mai tare si caruia ii cad plombele pe strada....ASTA E PROBLEMA MEA...ca s-au rasculat toti SAMSARII auto iar voi le haliti rahaturile....ma bucur NESPUS ca nu o sa mai vad toate cazanele imputite pe strazi....probabil te deranjeaza si pe tine daciile care abia se taraie caci sunt sigur ca gasesti destule pe centura din ploiesti cand vrei sa mergi spre munte si ii injuri de toti sfintii si dumnezeii....daca "saracia" (ca sa te parafrazez) aia care are motor de 2.5 si poarta emblema BMW ti se pare tie ca e cu mult mai tare iarta-ma dar purul adevar este ca e acelasi junghi dpdv estetic si al normelor de poluare cu acea dacia....poate chiar mai rau gandindu-ne ca toata lumea isi anuleaza catalizatoarele pentru un sound mai puternic si isi monteaza teava directa...ma rog nu are rost sa intram in discutii amanuntite...mi-am spus parerea si o sustin.....ma bucur ENORM daca ar mentine o taxa care sa nu mai permita tuturor junghiurilor sa intre in tara dar in acelasi timp sustin ideea ca taxa actuala este de o nesimtire mare....taxa ar trebui sa se calculeze EXCLUSIV dupa vechimea auto iar RAR-ul ar trebui sa intervina puternic la ITP-uri si omologari.....vrei masina din 86-87 cu motor ceva mai puternic? plateste frate atunci.....nu-ti convine sa platesti? ia-ti o masina mica , mai noua, fara cai putere ca nu suntem toti schumacher si isi va deservi scopul

si ca sa concluzionez, nu sunt Dumnezeu pe pamant dragul meu, am o opinie si mi-o expun, nu am facut nici un fel de abuz in functie aici, doar am expux o parere....si inca o data imi pare rau ca am RS4 si ca am moaca de smecher si ca te-am deranjat...si ca sa te lamuresc, un topic nu are cum sa fie facut pentru anunt decat daca este ANNOUNCE...in rest este un loc public de DEZBATERE...acum poti sa iei loc. multumesc

RA_2fast4u 13-12-08 04:12

blazeyblaze, faptul ca masinile care chiar polueaza mai rau ca o mica fabrica ar trebui sa fie taxate incat sa nu le colectam noi pe toate doar ca sa se scape nemtii de ele cred ca toat alumea o sustine. Dar asta se poate realiza si altfel, nu prin taxa aberante a lui tariceanu(ca de exemplu impozit ceva mai mare pentru ele; iar daca acel cutare nu si-a permis sa isi ia alta masina, o sa il arda si probabil o sa renunte, in favoarea uneia mai noi si mai putin poluante, iar daca acel cutare poate isi permitea una mai buna, dar lui asta ii place atuncea nu o sa il oblige sa renunte la pasiunea lui) si de asemenea sustin faptul ca RAR-ul ar trebui sa fie foarte strict mai ales cu masinile mai vechi. Nu vrem cosciuge pe roti pe langa noi prin trafic.

DAR, tu ti-ai expus parerea ca un parvenit, pe care il doare in cot de "plebea" asta care il inconjoara ;)

Si inca un dar. Sa iti arat ceva: http://www.autobizz.ro/taxa-inmatric...diesel=nu#jump
Si inmulteste asta cu 3. Aia inseamna 8029.35 EUROx3= 24088.05 EURO. Masina din 2000 !!! 2000, adica de 8 ani. Vrei sa ghicesti cam cat costa masina? in jur de 5000 EU.

Case closed, thank you.

Inca putin, si facem haos !!! "Power to the people" :))

blazeyblaze 13-12-08 04:24

da ai dreptate....doar pentru ca nu am un urs sunt parvenit.....iarta-ma ca imi permit o masina mai scumpa de 500 euro...shoot me!
on topic : Jos taxa lu Tariceanu, hai cu impozit si taxa de prima inmatriculare calculabile dupa anul masinii + RAR la sange....sa nu mai treaca nici o saracie de masina obosita careia ii cad rotile...a fost buna exprimarea mea de parvenit?

mobiles_de 13-12-08 07:33

Este a ***spea oara ca citesc faza asta cu harburile din germania si romania e cimitirul germaniei .Care din voi a fost in germania a vazut cate harburi* de golf 3 , passat 35 sau astra si corsa de 15 ani vechime circula aici !!! ASTA PT CEI PRO TAXA.

Mai mult de 80% din tineri intre 18 si 20 de ani au masini vechi...si de ce? fiindca nu isi pot permite masina noua...la noi nu plateste mama si tata permisul de conducere si masina euro 4 .Copilul trebuie sa invete valoarea banului muncind singur in vacanta pt permis de conducere (costa cam 2 mii euro...asta probabil ca nu stiti)

Iar punctul 3 referitor la harburi...la noi se repara masinile asa cum trebuie chiar daca ora de lucru este de 80 de euro...in Romania se foloseste sarma si sfoara in loc de suruburi...deci cimitirul l-ati facut singuri si in nici un caz nu il primiti din Germania.

Si ca sa nu uit...ca sfarsit...demonstratia e pt toti ...ce inseamna eu mi-am inscris masina nu ma intereseaza ??? toti astora le doresc sa aiba in urmatorii ani nevoie de alta masina !!! atunci le pare rau ca nu au demonstrat !

RaZv 13-12-08 08:16

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 1915853)
sfatul meu e sa stati in casa si sa va vedeti de treaba
nu mai exagerati atat de mult ca nu va da nu stiu cine voie sa aduceti masini de ~5000 euro....s-a gandit cineva la poluare? ma luase santos ca asta e manipulare in masa.... frate...nu mi se pare corect ca Romania, granarul Europei, sa devina gunoierul Europei... ma bucur EXTREM de tare ca nu o sa mai fie strazile pline de ursuleti carora le care caroseria sau de opel astra a 1.4 16v care sa imi sparga urechile cand trece prin spatele blocului sau de calibre "tunate" de baieti nebun care fac burnout si imi omoara plamanii cu noxele pe care le emit....good day to you all

Nu ai inteles ce este de fapt "triplarea taxei" pentru pasionatii si iubitorii de masini, pentru membrii 4tuning si pentru cetatenii (nefericiti) ai acestei tari ! Poate ca nu ma numar printre aceia a caror vis a fost spulberat de aceasta aberatie de lege ! Poate ca nu ma numar printre cei directi afectati de aceasta problema ! Dar admir aceasta initiativa de a protesta impotriva unei absurditati si ii respect pe membrii acestui forum care <lupta> uniti si destept impotriva ei.
JOS TAXA !

mobiles_de 13-12-08 09:55

Bai miscati-va c* din pat si plecati in piata victoriei !!! Ce dracu cu 100 de oameni nu se face nimic ...

blazeyblaze 13-12-08 13:27

ce jenibil.....

Insanerzw 13-12-08 14:17

10 Attachment(s)
Ce multi ati fost mai fratilor,pe forum toti sunteti zmeii "Da domne vin,fac,dreg.." Si cand colo...! Poze si video de la Protest!

claudiu lucian 13-12-08 14:31

am fost la protest in bucuresti, daca veneau cati au scris aici pe forum, era cu totul altceva! au venit toti samsarii din targ si unii oameni care au ramas cu masinile neinscrise, puteam fi mai multi, asa nu o sa facem nimic niciodata!

a fost un moment palpitant cand am iesit ft multi din parcari si am inceput sa dam ture in victoriei...militienii au blocat toata intersectia! lumea a sarit cu gura, unii au blocat intersectiile, dar...militia a stabilit repede ordinea...daca eram mai multi puteam sa facem ceva asa...ati preferat sa stati in casa, la caldura, v-ati uitat la stiri si la promotor!

SA VA FIE RUSINE!

p.s. daca stam in casa nu rezolvam nimic, hai sa ne mobilizam. am inteles ca s-a depus o cerere pt autorizatie pt marti 16.08.2008, hai SA DAM JOS TAXA HOTILOR

ronnaldinho 13-12-08 14:42

am fost si eu la prostest.....pacat ca nu au venit toti care au spus pe forumuri ca vin,dar este si vina noastra ca nu a fost un miting AUTORIZAT!cativa baieti au primit amenzi....[stiu ca era un baiat cu un BMW care accelera si claxona(acolo in parcare),si a primit amenda,si cateva minute mai inainte a primit iar amenda....nu mi se pare normal!!!].
voi participa si alta data,dar cu conditia ca mitingu sa fie organizat!
si pacat ca nu a venit toata lumea care zicea.....

Tzepozzz 13-12-08 15:13

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 1917990)
pot sa-mi dau cu parerea pe orice topic atata timp cat e un forum public...si da imi polueaza moaca mea de smecher cu RS4 masinile care depasesc limita bunului simt in noxe...iti inteleg si tie frustrarea....le inteleg multora frustrarea....multi nu au banii necesari sa isi cumpere o masina scumpa/performanta dar ASTA-I VIATA...aici intra in discutie NECESITATEA DE A TE DEPLASA CU AJUTORUL UNEI MASINI nu de a avea un urs care alearga putin mai tare si caruia ii cad plombele pe strada....ASTA E PROBLEMA MEA...ca s-au rasculat toti SAMSARII auto iar voi le haliti rahaturile....ma bucur NESPUS ca nu o sa mai vad toate cazanele imputite pe strazi....probabil te deranjeaza si pe tine daciile care abia se taraie caci sunt sigur ca gasesti destule pe centura din ploiesti cand vrei sa mergi spre munte si ii injuri de toti sfintii si dumnezeii....daca "saracia" (ca sa te parafrazez) aia care are motor de 2.5 si poarta emblema BMW ti se pare tie ca e cu mult mai tare iarta-ma dar purul adevar este ca e acelasi junghi dpdv estetic si al normelor de poluare cu acea dacia....poate chiar mai rau gandindu-ne ca toata lumea isi anuleaza catalizatoarele pentru un sound mai puternic si isi monteaza teava directa...ma rog nu are rost sa intram in discutii amanuntite...mi-am spus parerea si o sustin.....ma bucur ENORM daca ar mentine o taxa care sa nu mai permita tuturor junghiurilor sa intre in tara dar in acelasi timp sustin ideea ca taxa actuala este de o nesimtire mare....taxa ar trebui sa se calculeze EXCLUSIV dupa vechimea auto iar RAR-ul ar trebui sa intervina puternic la ITP-uri si omologari.....vrei masina din 86-87 cu motor ceva mai puternic? plateste frate atunci.....nu-ti convine sa platesti? ia-ti o masina mica , mai noua, fara cai putere ca nu suntem toti schumacher si isi va deservi scopul

si ca sa concluzionez, nu sunt Dumnezeu pe pamant dragul meu, am o opinie si mi-o expun, nu am facut nici un fel de abuz in functie aici, doar am expux o parere....si inca o data imi pare rau ca am RS4 si ca am moaca de smecher si ca te-am deranjat...si ca sa te lamuresc, un topic nu are cum sa fie facut pentru anunt decat daca este ANNOUNCE...in rest este un loc public de DEZBATERE...acum poti sa iei loc. multumesc

tot spui ca intelegi frustrarea multora, dar vad ca degeaba spui...crezi ca toata lumea e pasionata de tuning, de pisicute, ursi si alte animale? majoritatea vrea sa aiba o masina decenta cu un minim de dotari la 2000-3000 euro ca mai mult nu are.
tot vorbesti de dacii pe aici si le bagi in aceeasi oala cu cazanele de afara, dar e o mica mare diferenta intre ele si anume daciile sunt NON-EURO, pe cand majoritatea celor aduse de afara sunt de la EURO 2 in sus.in plus majoritatea masinilor aduse din Germania au catalizatoare D3, D4, care nu sunt recunoscute de jegosii de la RAR. daciile astea NON-EURO sunt in numar foarte mare in tara asta de rahat~2milioane de dacii.
ei nu polueaza? nu ar trebui sa plateasca si ei?
parerea mea e ca ori platim toti taxa de poluare(in functie de norma de poluare,cilindree,vechime la un nivel acceptabil) ori nu o mai plateste nimeni.
nu sunt de acord cu taxa asta nici pentru cei bogati, nici pentru cei saraci si nici pentru cei din patura de mijloc pentru ca este o bataie de joc...de ce sa platesti tu 10000 euro pentru inmatricularea masinii tale? de ce sa platesc eu 5000 euro pentru rabla mea pe care am dat de 3 ori mai putin? sunt oameni care nu au apucat sa-si plateasca taxa si acum isi vand masinile pentru ca nu au bani sa le inmatriculeze(in cele mai multe cazuri e vorba de 600-700 euro pe care nu au de unde sa-i scoata)

P.S. pe viitor te rog sa renunti la tonul asta superior pe care il ai

liviu27 13-12-08 15:16

Si eu vin de la protestul de la piata Victoriei.Sunt total dezamagit de cei ce s-au dat zmei pe forum(venim,facem,dregem) si cand colo erau mielusei.Au fost draq mai multi jandarmi si politisti.Rusine celor care au stat in pat si s-au uitat la tv.Mai avem o speranta la baietii din Ardeal.
Bravo baieti,meritati respectul nostru.

Insanerzw 13-12-08 15:30

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 1918723)
tot spui ca intelegi frustrarea multora, dar vad ca degeaba spui...crezi ca toata lumea e pasionata de tuning, de pisicute, ursi si alte animale? majoritatea vrea sa aiba o masina decenta cu un minim de dotari la 2000-3000 euro ca mai mult nu are.
tot vorbesti de dacii pe aici si le bagi in aceeasi oala cu cazanele de afara, dar e o mica mare diferenta intre ele si anume daciile sunt NON-EURO, pe cand majoritatea celor aduse de afara sunt de la EURO 2 in sus.in plus majoritatea masinilor aduse din Germania au catalizatoare D3, D4, care nu sunt recunoscute de jegosii de la RAR. daciile astea NON-EURO sunt in numar foarte mare in tara asta de rahat~2milioane de dacii.
ei nu polueaza? nu ar trebui sa plateasca si ei?
parerea mea e ca ori platim toti taxa de poluare(in functie de norma de poluare,cilindree,vechime la un nivel acceptabil) ori nu o mai plateste nimeni.
nu sunt de acord cu taxa asta nici pentru cei bogati, nici pentru cei saraci si nici pentru cei din patura de mijloc pentru ca este o bataie de joc...de ce sa platesti tu 10000 euro pentru inmatricularea masinii tale? de ce sa platesc eu 5000 euro pentru rabla mea pe care am dat de 3 ori mai putin? sunt oameni care nu au apucat sa-si plateasca taxa si acum isi vand masinile pentru ca nu au bani sa le inmatriculeze(in cele mai multe cazuri e vorba de 600-700 euro pe care nu au de unde sa-i scoata)

P.S. pe viitor te rog sa renunti la tonul asta superior pe care il ai

Bine a grait acest om ! Tot respectul ;) il am pentru tine!Eu nu compar un GOLF 3 EURO 2 cu o DACIA 1310 non euor ambele fiind la aceeasi bani !;)

Dripci 13-12-08 18:06

Am fost si eu la protest...Nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic...dau vina pe vremea infecta ! Putea fi mai bine pt noi..puteam fi mai multi.

liviu27 13-12-08 18:54

www.caba.ro

liviu27 13-12-08 19:48

Cineva a scris asta pe un alt forum.Ce parere aveti?Merita incercat?

PROCESE COLECTIVE IMPOTRIVA STATULUI ROMAN, IMPOTRIVA TAXEI AUTO!

Cu totii stim ca aceasta taxa, indiferent de numele ei, este abuziva si contravine atat Constitutiei Romaniei, cat si reglementarilor Uniunii Europene, pe care Romania, ca stat membru, trebuie sa le respecte, indiferent cine este primul-ministru si la ce firma de autovehicule este actionar...

In acest sens, noi vom porni doua actiuni in instanta, astfel:

1. un proces colectiv prin care cei care au platit deja taxa auto au posibilitatea sa ceara restituirea ei, plus plata dobanzilor legale aferente;
2. un proces colectiv prin care sa cerem anularea taxei auto ca fiind neconstitutionala, neconforma cu legislatia comunitara si abuziva.

Cu cat mai multi cetateni se vor alatura acestor doua procese impotriva autoritatilor statului, cu atat mai multe sanse vom avea sa tragem un semnal de alarma acestor autoritati . ca existam si ca vocea noastra se poate face auzita oricand. Si cu atat mai mari vor fi sansele sa schimbam legislatia in acest domeniu al taxei auto. Aveti posibilitatea sa fiti parte intr-unul din aceste procese sau in ambele. Incurajam sa participe la aceste procese atat persoane fizice cat si persoane juridice, ONG-uri, societati comerciale, asociatii si fundatii, etc., oricine a inmatriculat un autovehicul incepand cu 01.01.2007 si/sau doreste anularea acestei taxe.

Pentru aceasta, va punem la dispozitie un avocat, membru al Baroului Bucuresti, care sa va reprezinte interesele in aceste doua procese, contra onorariului fix de 20 Euro + taxa de timbru de 39 lei per proces. Daca alegeti sa participati la ambele procese, veti achita 40 Euro si 78 lei taxa de timbru. Sumele in Euro se platesc in echivalent lei la cursul BNR din ziua platii. Pentru o mai mare transparenta, puteti achita dvs. personal taxele de timbru, prin mandat postal (conform instructiunilor pe care le veti gasi pe acest site). De asemenea, daca doriti sa faceti economie de timp, ne puteti trimite noua sumele aferente taxelor de timbru si noi le putem achita pentru dvs.

Pentru a intra in aceste procese, va rugam sa ne contactati prin unul din mijloacele pe care acest site vi le pune la dispozitie:

1. Program: Luni-Vineri, 09:00 - 18:00
2. prin telefon: 0720 399 102 - contactati direct avocatul, sau 0732 356 771 - asistentul avocatului;
3. prin e-mail la adresele: [email protected]; [email protected]
4. inregistrandu-va pe acest site folosind formularul Online Registration Form pe http://proces.taxa-auto.payserv.ro;
5. printand si trimitand formularele de contract de asistenta juridica si de imputernicire avocatiala, prin posta, conform instructiunilor de completare si trimitere a acestora.

CE PROCEDURI SE URMEAZA IN CADRUL ACESTOR PROCESE?

1. In cazul primul proces, pentru recuperarea taxei auto, avocatul va formula si depune pentru dvs. o cerere de restituire la Administratia Finantelor publice (A.F.P.) unde ati achitat taxa auto. Aceasta este obligata ca in termen de 30 de zile sa va comunice un raspuns, fie negativ fie pozitiv. Daca raspunsul este pozitiv, va va fi restituita taxa auto si nu veti fi nevoiti sa intrati in proces. Daca raspunsul este negativ, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, avocatul va depune pentru dvs. o contestatie la acest refuz, la Directia Generala a Finantelor Publice (D.G.F.P.) a judetului unde ati platit taxa, care tot in 30 de zile. La fel, daca raspunsul este pozitiv, va va fi restituita taxa auto si nu veti fi nevoiti sa intrati in proces. Daca raspunsul este tot negativ, avocatul depune pentru dvs. cererea de chemare in judecata a A.F.P. si a D.G.F.P. la Tribunalul in raza caruia ati platit taxa . Sectia Contencios Administrativ, instanta judecatoreasca urmand sa se pronunte. Procesul are doua faze: fond si recurs (daca va fi cazul). Procedura prealabila a cererii de restituire si a contestatiei este obligatorie, fiind prevazuta de Legea Contenciosului Administrativ. Nu este necesar ca dvs. personal sa fiti prezenti in sala de judecata la termenele procesului. Insa aveti acest drept, putand de asemenea sa va prezentati oricand la instanta de judecata si sa cereti sa aveti acces la dosar, pe baza cartii de identitate. Comunicarile referitoare la proces vor fi facute pe adresa cabinetului de avocat, insa acesta va va pune la dispozitie toate documentele pe care le depune/primeste in numele dvs. De asemenea, puteti solicita avocatului informatii prin telefon sau e-mail.
2. Cel de-al doilea proces consta in faptul ca avocatul va depune, in numele fiecarui cetatean nemultumit, o cerere de chemare in judecata a Guvernului Romaniei la Curtea de Apel Bucuresti, pentru anularea taxei ca fiind abuziva, precum si faptul ca va invoca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor legale care reglementeaza taxa auto. Scopul final al acestui demers este anularea acestei taxe, indiferent de denumirea ei. In acest proces nu este nevoie de o procedura prealabila, insa va puteti informa si veti primi informari din partea noastra privind stadiul procesului, la fel ca in cazul procesului prevazut la pct. 1.

ACTELE NECESARE PENTRU A DEVENI PARTE IN PROCESE:

Setul de acte este acelasi fie ca intrati numai in unul dintre procese, fie ca intrati in amandoua. In acest din urma caz, puteti trimite, conform Instructiunilor de trimitere, fie doua plicuri continand fiecare un set de acte, fie un singur plic, continand cate doua seturi de contract de asistenta juridica+imputernicire, completate conform instructiunilor pentru fiecare proces si un set de acte.

Actele necesare sunt:

1. contract de asistenta juridica si imputernicire avocatiala, completate pentru unul sau ambele procese;
2. copie de pe contractul de vanzare-cumparare al autovehiculului;
3. copie de pe cartea de identitate a autovehiculului;
4. copie de pe chitanta prin care ati achitat taxa auto. Acest document este foarte important si va rugam sa incercati sa il gasiti in arhiva dvs. personala; daca nu il mai aveti si nu aveti nici un alt document din care sa rezulte suma si/sau data achitarii, va rugam sa precizati suma pe care ati achitat-o si data (exacta sau aproximativa) cand ati achitat-o.
5. o copie de pe cartea/buletinul dvs. de identitate/certificatul de inregistrare al persoanei juridice si copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal al acesteia (asociat, asociat unic, administrator, etc.).
6. in cazul in care ati depus deja cerere de restituire/contestatie la A.F.P. si D.G.F.P., copii de pe aceste documente, precum si de pe raspunsurile pe care le-ati primit.

Va rugam de asemenea sa inserati in plic si datele dvs., pentru a va putea contacta ulterior (nume, prenume, adresa unde va putem trimite corespondenta, un numar de telefon si o adresa de e-mail, daca aveti).

IMPORTANT! In afara de contractul de asistenta juridica si imputernicirea, semnate in original, nu expediati documente in original (nu sunt necesare in proces) si nici sume de bani. Nu expediati scrisoare recomandata cu confirmare de primire, ci scrisoare simpla, insa intr-un plic nu foarte subtire, pentru a se evita deteriorarea la transport. Tocmai datorita faptului ca nu se trimit documente originale, ci numai copii xerox, nu este necesara scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Va rugam sa trimiteti copii xerox lizibile.

Ford_V6 14-12-08 09:46

se strang 1000 de oameni ... x 20 de euro .... asa la un minim ... se cam scoate domnu avocat chiar daca pierde ;)

Mustang 14-12-08 09:55

http://www.mediafax.ro/social/partic...l?1688;3658234

Cea mai mare tiganime!

liviu27 14-12-08 11:50

Quote:

Originally Posted by Ford_V6 (Post 1919870)
se strang 1000 de oameni ... x 20 de euro .... asa la un minim ... se cam scoate domnu avocat chiar daca pierde ;)

Am cerut pareri.Ai dreptate,ar fi o suma frumoasa.Ar lua o masina si ar plati si taxa.:):)

69WRX 14-12-08 13:50

daca se aproba protestul ar fi fost mai multa lume...dar asa a fost ilegal..eu am fost acolo am vazut ce e..nu era cam nimic asa ca am plecat..

claudiu lucian 14-12-08 15:54

daca se aproba protestul masina mea va sta in piata victoriei de dimineata inscriptionata Antitaxa!

OltcitPower 14-12-08 17:40

la timisoara, azi s-a lasat cu arestari... (nu s-a respectat autorizatia mitingului, protestatarii vrand sa blocheze o intersectie din oras)

liviu27 14-12-08 18:51

Quote:

Originally Posted by OltcitPower (Post 1920623)
la timisoara, azi s-a lasat cu arestari... (nu s-a respectat autorizatia mitingului, protestatarii vrand sa blocheze o intersectie din oras)

Si la noi ca la rusi.Comunismul e la conducere,dar sub alte chipuri.

claudiu lucian 15-12-08 01:00

am vazut la stiri ce e in timisoara! de acolo a pornit si in 1989! si tot decembrie era!

OpReA 15-12-08 17:19

http://www.libertatea.ro/stire/mitin...ie-224095.html
ne vedem joi:)...este o ora f matinala...uni mai muncesc...altii au scoala(ca mn:| )...dar,important este ca ne vedem ...sper sa fim un numar mai mare decat sambata trecuta...app...care stiti vrun tratament de gat?ca inca sunt ragusit:))

claudiu lucian 15-12-08 20:02

FAC APEL LA PRESEDINTII DE CLUB...DESEMNATI CATIVA MEMBRII PE CARE II STITI CA AU TIMP LIBER SAU POT SA ISI FACA! cum se zicea mai sus, conteaza fiecare persoana, daca un club desemneaza minim 5 membrii se strang mai bine de 50 de pers! si unele cluburi au o potenta mai mare, pot veni mult mai multi!

nush de unde ati aparut atatia pe forum k ati fost sambata la protest in victoriei, k mai mult de 3 masini cu stiker de la vr-un club nu erau!

All times are GMT +2. The time now is 03:01.

- Copyright 2026 4Tuning