Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Skyline vs NSX vs RX-7 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/9922-skyline-vs-nsx-vs-rx-7-a.html)

Race 02-12-05 17:09

Nissan Altima SE-R - 29.550 USD -> 31.000 USD
Chevrolet Impala SS - 27.790 USD ->33.000 USD
Ceea ce vroiam eu sa intreb e de ce dealerii adauga 1.450 USD la pretul unui Altima si 5.210 la pretul unui Impala ? Mi se par foarte trase de par preturile tale.Daca adaugau aceeasi suma sau acelasi procent din pret intelegeam,dar asa...

Daca puterile unui 350Z si ale unui Impala SS sunt similare,inseamna ca sunt concurenti ?! Iti dai seama ca un Neon SRT-4 e mai rapid decat Altima de 250 CP pe circuit si in linie dreapta.Tu de ce ai dat mai mult pe Altima,cand puteai avea Dodge-ul ?
Chiar n-ai priceput nimic din M3 vs 730i,sau doar te prefaci de dragul discutiei ? Altima e concurent pentru Impala.Dupa logica ta,350Z e si el concurent pentru Altima.Deci Nissan se concureaza singuri...(tot dupa parerea ta,evident)
Japonezii pot castiga la drifting cand vor ei.Ti-am zis ca ma lasa rece,e o tampenie.Nu inteleg de ce vrei sa continui discutia pe tema asta.
Pretul pentru Corvette e pretul producatorului,la fel ca si cel pentru 360 CS.La ambele se adauga taxe/accize,TVA,comision al dealerului etc.,in functie de tara.Deci,cel mai corect este sa comparam preturile date de producator.

fishbone 02-12-05 19:22

Quote:

Nissan Altima SE-R - 29.550 USD -> 31.000 USD
Chevrolet Impala SS - 27.790 USD ->33.000 USD
Ceea ce vroiam eu sa intreb e de ce dealerii adauga 1.450 USD la pretul unui Altima si 5.210 la pretul unui Impala ? Mi se par foarte trase de par preturile tale.Daca adaugau aceeasi suma sau acelasi procent din pret intelegeam,dar asa...
Asta nu ma intreba pe mine, intreaba dealerii Chevrolet ce au in cap.

Quote:

Daca puterile unui 350Z si ale unui Impala SS sunt similare,inseamna ca sunt concurenti ?!
Nu numai pe asta mi-am bazat afirmatia. Vezi diferentele la acceleratie 0-100km/h si sfert de mila. Baga in comparatie si GTO daca vrei.

Quote:

Iti dai seama ca un Neon SRT-4 e mai rapid decat Altima de 250 CP pe circuit si in linie dreapta.Tu de ce ai dat mai mult pe Altima,cand puteai avea Dodge-ul ?
Tu ai vazut vreodata cum arata un Neon in interior? Fa o comparatie cu masina mea si ia in considerare si optiunile de pe ele. E net inferior. Dodge SRT-4 nu e altceva decat un Dodge Neon pe steroizi. E o masina care si-o iau toti pustanii de liceu. Dodge Neon e echivalentul unui Nissan Sentra, ala inaintea celui de acum. Daca ma urcam intr-un SRT-4 practic dadeam bani in plus pentru o Sentra cu turbo. Asa, mai bine pastram Sentra si puneam eu turbo direct pe ea si iaca aveam o masina comparabila, la juma' de pretz.

Quote:

Chiar n-ai priceput nimic din M3 vs 730i,sau doar te prefaci de dragul discutiei ?
Am trecut peste partea aceea pentru ca nu am interpretat-o ca un contraargument, adica sunt de acord si nu vad exact la ce e adresata.

Quote:

Altima e concurent pentru Impala.
Strict V6 si cand este vorba de optiuni. Nici macar SE-R, compara trim-urile PANA la SE-R. Singura concluzie educata si logica pe care o poti trage este ca americanul alege Impala din motive precum: prefera look-ul, prefera ca e masina americana. Atat.

Quote:

Dupa logica ta,350Z e si el concurent pentru Altima.
SE-R se tine binisor dupa 350z-ul de 287cp. Deci depinde foarte mult care versiuni le compari.

Quote:

Deci,cel mai corect este sa comparam preturile date de producator.
Nu tot timpul, deoarece piata variaza si preturile sunt umflate artificial groaznic de dealeri.

Eu chiar nu mai inteleg unde nu ne intelegem. Amandoi sustinem ca fiecare fabricant isi are meritele lui si ca adevarul e undeva la mijloc, corect?
Mai uita-te putin peste reply-urile mele si vei vedea ca noi nici macar nu ne mai argumentam aici la fel de mult cat crezi tu. Deci daca poti, fa un rezumat si spune-mi unde nu esti de acord cu ce scriu sau cum abordez problema.

Race 02-12-05 19:54

Quote:

Tu ai vazut vreodata cum arata un Neon in interior? Fa o comparatie cu masina mea si ia in considerare si optiunile de pe ele
Hopa ! Deci brusc mai exista si alte chestii in afara de performante,indiferent de clasa masinii ?! Exact asta vroiam sa zic si eu.Compara numai spatiul interior la 350Z si Impala.Exemplul cu M3 vs 730i l-am dat pentru ca era acelasi lucru cu comparatia ta:un coupe compact contra unei limuzine full-size...evident ca e mai scumpa limuzina si mai performant coupe-ul,dar mai exista si alte criterii.Nu ca as fi fan limuzine,de banii de Impala SS te mai fortezi putin si iei Pontiac GTO,dar ca idee.Cum tu ai luat Altima pentru confort desi e mai lenta,acelasi lucru e cu Impala vs 350Z.Ce e greu de priceput ca sunt clase diferite de masini ?! Impala actuala nu mai e muscle-car-ul din '60,ci un sedan cu tractiune fata.
Impala si Altima au cam aceleasi dimensiuni,cam acelasi pret,cam aceleasi performante,ambele sunt sedanuri FWD...cum sa nu fie concurenti directi ?! Ca preferi tu Altima e alta treaba.
Sentra SE-R Spec V costa 18.200,iar Neon SRT-4 21.300.Un kit turbo probabil te costa mai mult de 3.100 USD cu montaj,deci costa chiar mai mult Sentra,nicidecum jumatate de pret.Daca vorbim de modificari,oricum e alta treaba.Si nu cred ca Sentra turbo s-ar tine de SRT-4 pe circuit.

fishbone 02-12-05 20:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Hopa ! Deci brusc mai exista si alte chestii in afara de performante,indiferent de clasa masinii ?!

Chestia asta am recunoscut-o de la bun inceput, dar cred ca noi doi ne-am stalcit in reply-uri. Eu fac tot posibilul sa raman neutru, dar atunci cand cineva trece de o parte sau cealalta a tabere, in efortul de a restabiliza argumentul, instinctiv trec de partea cealalta.

Quote:

Impala si Altima au cam aceleasi dimensiuni,cam acelasi pret,cam aceleasi performante,ambele sunt sedanuri FWD...cum sa nu fie concurenti directi ?!
Iti spun o povestioara, faza intamplata acum 3 saptamani. O amica isi cauta o masina noua, ea vrea neaparat Chevy. Bun. I-a dat dealerul 3 zile sa se plimbe intr-un Impala LTZ, care nou costa cat Altima SL. M-am dat si eu cu acea Impala. Cele 2 masini nu se compara. Impala practic este o masina mare care incearca sa imite o masina de lux si esueaza lamentabil. Pe autostrada si stradute se comporta ca o barca, ai senzatia ca plutesti pe perne de aer cumva. Optiunile, dizainul interior si atmosfera per total nu se compara. Te urci apoi in Altima sau, la naiba, o Acord sau un Mitsubishi comparabil, ca sa nu zici ca am ce am cu Nissan, diferenta e mare. Cand ne-am dus sa i-o trantim la dealer inapoi si l-am intrebat de ce costa asa de mult, ne-a zis pai uite cate optiuni are. I-am zis ca Altima are mai multe optiuni, un motor mai mic dar mai puternic si mai economic. Sti care a fost singura replica a lui? Pai da, dar asta e Chevrolet, iar noi ...bla bla bla, atat am auzit. L-am lasat acolo si am plecat. Prietena a ramas cu al ei Chevy Equinox pana-si ia un pick-up truck, probabil tot Chevy. Putem face 2 deduceri: LTZ si celalalt trim sunt nesimtit de scumpe si nu-si justifica pretul. In schimb, SS merita. Iti mai zic o faza. Noul Mitsubishi Eclipse GT la unii dealeri este mai scump chiar decat Z, chit ca e inferioara in toate punctele de aspecte. Am vorbit cu niste amici care s-au plimbat pe la dealeri, incercand sa-i faca sa explice diferenta de 5 mii de dolari intre MRSP si ce cer ei. Argumentul nu le-a fost dat pe fata dar sti care e? GT-ul e o masina rara cica, foarte putini dealeri o au si se gaseste greu. Asadar, daca esti entizuast, platesti banii. Aceasi politica din pacate o aplica si dealership-urile Chevy la SS si Nissan la SE-R care uneori depaseste in pretz un Z base model.

Quote:

Sentra SE-R Spec V costa 18.200,iar Neon SRT-4 21.300.Un kit turbo probabil te costa mai mult de 3.100 USD cu montaj,deci costa chiar mai mult Sentra,nicidecum jumatate de pret.Daca vorbim de modificari,oricum e alta treaba.Si nu cred ca Sentra turbo s-ar tine de SRT-4 pe circuit.
Nu ziceam de Sentra noua, ma repet, era vorba de sentra veche, deci generatia anterioara. Un B14 pe o Sentra care astazi costa 3k cu turbocompresor de 3k Gredy bate un SRT-4 la 6 mii de dolari, dar deja nu mai comparam merele cu merele. Nu contest, sunt de acord, SRT-4 nu are concurent la acel pretz daca e sa iei ceva nou. DAR, odata ce te urci in ea iti dai seama de ce e asa ieftina. Nici nu stiu cu ce masina europeana sa o compar ca sa-ti faci o idee. E ca o Octavia. Eu n-as considera o asa masina daily driver niciodata, nici macar demna de cineva trecut de varsta adolescentei care se respecta. Imi place SRT-4, e o masina distractiva, dar la sfarsitul zilei imi prefer Altima care-mi incalzeste fundul in iernile friguroase, imi mentine temperatura fix la cate grade ii zic eu, imi tine ceasca de cafea langa bord in timp ce eu o conduc cu un deget si-un picior ...

Duruselu 21-12-05 17:54

Le Lasa NSX`u pe toate.. la coada...fara prea multe discutii :wink:

NOS 13-01-06 00:45

La o astfel de comparatie, e cam greu de spus o parere obiectiva... imi place skyline-ul foarte mult.

Trebuie sa compari performantele varfului de gama stock a fiecarui model, apoi performantele de varf ale fiecaruia dintre ele obtinute de tunneri... raman la SKYLINE (a fost dus pana la 1400 CP) atat ca performante cat si manevrabilitate (concursurile de drifting sunt cele mai concludente dupa parerea mea desi acolo se impune tractiunea spate)

emperor5k 02-04-06 03:38

Re: Skyline vs NSX vs RX-7

cine ia rx u sa uitat prea mult la the fast and the furious :D

GabiByte 02-04-06 07:23

Toate 3 sunt masini bune, DAR:
Mazda Rx-8 cantareste cu aproape 200kg mai putin decat skyline. NSX e cea mai usoara dintre ele.
Nu vad de ce nu ar alege cineva Rx-8 pentru ca nu e o masina slaba. E RWD are 239cp si face 0-100 in 5.2 secunde. E folosita destul de mult in competitii de drifting, dar pe circuit nu dezamageste.
Oricum aleg NSX, pentru ca e singura cu motor central, deci cu handlingul cel mai bun.

GTR 03-04-06 02:27

Nici nu am avut rabdare sa citesc tot dupa ce m-am uitat pe prima pagina dar sunt o gramada de afoni care-si dau cu parerea pe forumul asta (exe: RACE, Calimero2003, etc.).
Atat pe uscat cat si pe ud NSX rupe pe pista si Skyline si RX7.

Vedeti ca exista vre-o 50 GB de "best-motoring"(emisiuni facute de japonezi in mare parte cu masini japoneze si in general stock).
Dupa ce le vedeti ar trebui sa va dati cu parerea (unii dintre voi, nu toti :D)

Race 03-04-06 13:03

Prefer sa cred teste facute de piloti/publicatii cu renume,pe circuite reprezentative,nu filmuletele facute de cine stie ce amatori in conditii obscure.Evident ca un OREZAR va crede ce il avantajeaza,fara sa ia in considerare "mici detalii" in genul cat de veridice sunt testele.Dar nu ar trebui ca eu,un afon,sa-mi permit sa dau sfaturi maestrului absolut in domeniu,cel care stie ca oamenii galbeni cu penisul de dimensiuni reduse sunt cei mai tari in domeniul auto.Probabil ca ai ceva in comun cu ei daca ii admiri atat...poate esti galben,poate...:D

GTR 03-04-06 14:43

Stai linistit ca sunt de partea cealalta, nu sunt galbejit si nici ... :D

Am spus mai sus de ce filme era vorba dar daca tu nu ai auzit de "best-motoring" nu e vina mea.

Pe langa tine, ai dreptate, sunt un fel de maestru.

GabiByte 03-04-06 15:06

GTR tu esti ceva de genu "OMG LA TOP GEAR O ZIS CA EVO E LA FEL DE TARE CA MURCIELAGO!!! IOI TRE SA AIBA DREPTATE!! CE PROSTI SUNTETI!! EVO E LA FEL DE TARE SI LA PRET MAI MIC!!! EU IMI MASOR CUNOSTINTELE IN GB DE FILME!!!"

Ai vreun argument ca rupe NSX pe pista?
De unde stii ca RX-7 nu e mai rapid?
De unde stii ca Skyline nu e mai rapid?

GTR 03-04-06 15:14

Pai daca vrei vi cu 15 DVD-uri blank la mine si-ti trag demonstratiile.
(si e gratis :D).

Majoritatea sunt pe pista, si cu europene si japoneze si stock si tunnate etc.

Si chiar merita, crede-ma.

adi01 04-04-06 20:44

un Skyline R34 a fost odata aici in oras... cei din Piatra Neamt probabil ca il stiu ... unu negru parca .. avea nr de matriculare ... O sa radeti daca va spun .. P I Z D A si nu glumesc.. de mers merge fainut dar nu cine stie ce ... si omu mergea cat de cat... ;)

AleX-34 04-04-06 21:48

Eu zic in felul urmator.... un Skyline R34 GT-R se pisa pe tot ce e stock in clasa ei... atunci incluzand RX7, NSX, Supra, S2000, RX8 si asa mai departe... si mai zic ceva lui Race... frate tu habar nu ai ce poate un Skyline...intreaba-ma pe mine ca eu conduc unul... si cand vine vorba de tuning tot Skyline este cel mai performant si nu ma lua pe mine cu draguri si cu prostii din astea... vorbim de pista... si daca vrei tu un Skyline "stock" sa faca pipi pe corvete si C5 si C6 ia unul care se numeste "Skyline GT-R V-Spec2 N1" si atunci poti sa iei amandoua corveturile si sa le arunci in cea mai mare prapastie posibila.... bafta si cand vrei sa stii ceva despre Skyline sa ma intrebi pe mine ca-ti spun eu....;)

All times are GMT +2. The time now is 16:35.

- Copyright 2026 4Tuning