![]() |
Re: Un mister nedeslusit (de mine cel putin) denumirea de rechin,urs,pisicuta
Versiunea cred.. de exemplu golf 3 este si MK3 .. , golf 4 este si MK4...
La E46 stiu ca i se spunea papagal .. |
Ma rog, stiu ca inseamna versiunea, dar nush de la ce vine MK. Adica in loc de mk puteau sa puna si yz. De ce au ales mk... de la ce vine? :|
|
Quote:
''Mk'' sau ''mk'' este prescurtatre de la cuvantul englezeasc Mark, adica ''model'' in limba romana. Sau, altfel spus ''generatia'' 1,2,3, etc ''Coada de randunica'' erau Mercedes-urile din perioada anilor '60. Daca o sa cautati pe Wikipedia, e posibil sa gasiti si explicatia poreclelor: rechin, butoias, cocosat, etc. |
Multumesc, pentru schema cu MK. Cu denumirile astea... Habar nu am, eu doar asa stiam, dar e foarte posibil sa fie eronate, ca doar fiecare numeste o masina dupa cum are chef. Mie de exemplu mi se pare ca Smart-urile seamana a zaruri, ca sunt foarte patrate, si le zic zaruri :D
Am mai vazut si un crash test cu Merc 600SEL ( ~1997) vs. Smart, si m-am convins :) |
Quote:
http://www.bmwe21.net/forum/viewtopi...a8688588904749 Si cum am mai spus deja, puteti gasi pe net poreclele de la VW cocosat:D, Audi 80 butoias:D, Opel Kadet oulet:D, etc in diverse tari din lume nu doar in Ro ;) Sigur ca nu este greu sa dai o porecla unui model de masina, dar ca sa ''prinda'' trebuie sa fie inspirata, sugestiva si sa fie promovata puternic ; iar asta e posibil doar prin presa auto... Altfel, porecla va ramane doar la nivel de familie, grup de prieteni sau colegi de servici :D |
Scurt si la obiect:
- rechin: dupa look - urs: dupa sunet - mormaie si e destul de zgomotos cu o evacuare pe masura - pisica: motor de generatie mai noua - toarce mai frumos ca o pisicuta la gura sobei |
Scurt și la obiect, nu cred că ați citit primul post...
|
Quote:
:!::?::!::?::!::?::D Daca citeai ce am postat eu, gaseai raspuns la intrebaile de la primul post...Sau poate ai uitat tu ce ai postat atunci...:?::oops::cry: |
capricosti, nu ma refeream la tine. Raspunsul tau a fost singurul la obiect
|
Am eu o intrebare. Am inteles ca 318, 316,730 etc. vine de la serie / motorizare : 315 :arrow: seria 3 motor de 1600 cmc. Acum vine intrebarea: Dar E30 , E46 etc. de la ce vine? de ex. cum imi dau seama ca un bmw 730 din 91' e E32?
|
Iti dai seama dupa design-ul masinii. Nu pot sa confunzi de exemplu un e36 (pisica) 316i cu un e46 (papagal sau cum i se zice) 316i. Pur si simplu iti dai seama dupa design-ul masinii (modelul). e30, e36, e46 s.a.m.d. sunt codurile modelului masinii respective, masina in sine.
|
Quote:
|
Quote:
E46 - cioc de papagal - formă (sunet mult mai subtire) in germania se spune "sageata" E60 - delfin E87 - rătoi E67 - bufniţă E34 - balenă nu stiu nici eu exact de ce sau dupa ce criterii au obtinut aceste porecle, stiu doar ca dupa forma in principal, multe din poreclele mentionate pe acest topic sunt folosite doar in Europa. |
Quote:
Quote:
P.S.: vad in celelalte topicuri destule aberatii,omu a intrebat strict despre BMW nu despre cocosei si iliescu8) Iar la modelele M am inteles ca le zice avioane cu motor...hai ma ce dreaq ... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:10. |
- Copyright 2026 4Tuning