Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Volvo C70 vs Saab 9-3 cabrio (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/96814-volvo-c70-vs-saab-9-3-cabrio.html)

GTR 25-11-08 21:17

Re: Volvo C70 vs Saab 9-3 cabrio

Quote:

Originally Posted by -LEXION- (Post 1886260)
GTR, da-mi voie sa te contrazic. Am Volvo de cand ma stiu, si cu asta ma ocup, am vandut cam toate modelele de Volvo produse pana acum, si preturile de intretinere NU sunt deloc MARI!

Intretinerea la Volvo nu este exorbitanta. Din pacate, multa lume crede asta, iar cei din service nu ii dezamagesc. Daca cumperi fiecare piesa in parte si ai mecanicul propriu, iesi la o suma muuult mai mica, decat , daca iti lasi maisna la un service “volvo” si ii lasi sa te buzunareasca. Exemplu: curea de distributie , role si pompa de apa pentru un Volvo S40 model 2001-2004 este aprox 600 de lei, variator de distributie pentru motoarele benzina de pe S/V 40 este 700 de lei (un service mi-a ceriut 1500 de lei pe aceasta piesa!!!!), Bieleta antiruliu fata de S60/S80 la 130 de lei (cineva mi-a zis ca a dat 250 de lei pe aceasta piesa), curea de distributie ORIGINALA pt XC70 a fost 200 lei (am schimbat una recent), un schimb de ulei pt un S40 de 2.0 Turbo (6 litrii Mobil 1+ filtru MANN) a fost 270 de lei…. Curea distributie S60/V70II/S80/XC70/XC90 diesel, 115.00RON, Kit ambreiaj S40/V40(Turbo)/S60/C70/S70/V70/S80/XC70, 940.00RON, (preturile pieselor, fara manopera). Nu mi se pare deloc scump, avand in vedere, ca la un Renault sau Peugeot scoti mult mai mult din buzunar pt aceleasi piese. Daca va intereseaza: http://www.piese-volvo.ro/

continuare:
Pompa apa Volvo 850/960/S40/V40/V50/S60/C70/S70/V70/S80/XC70/XC90 benzina ,196.00RON si la diesel e 160 de roni
Set placute frana fata S60/V70/S80/XC70/XC90, 260.00RON
Set placute frana spate S60/V70/S80/XC70, 185.00RON
Filtru polen cu carbon activ S60/C70/S70/V70/S80/XC70/XC90, 167.00RON

Chiar asa scumpe ti se par? Si de unde ai scos preturile alea? chiar de 10 ori mai mare pretul la pompa de apa, mi se pare o aberatie si o inventie.

1.Omule, aici nu este reclama pt magazin de piese, iar daca-ti cumperi o masina noua, reviziile si intretinerea trebuiesc facute la reprezentanta altfel se pierde garantia.

Si nu vad decat pret de consumabile, nu vad de vre-un subansamblu gen far, motoras stergator far (ca pretul la asta chiar m-a frapat), capota, aripa dar producator original, la fel si plaute etc.

-LEXION- 25-11-08 23:37

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 1886588)
1.Omule, aici nu este reclama pt magazin de piese, iar daca-ti cumperi o masina noua, reviziile si intretinerea trebuiesc facute la reprezentanta altfel se pierde garantia.

Si nu vad decat pret de consumabile, nu vad de vre-un subansamblu gen far, motoras stergator far (ca pretul la asta chiar m-a frapat), capota, aripa dar producator original, la fel si plaute etc.

NU este reclama, pt ca nu este magazinul meu. Am pus linkul sa te convingi ca piesele nu sunt la preturi de Ferrari. Si la reprezentanta, cam orice marca este scumpa de intretinut ;)

Piesele originale sunt putin mai scumpe decat celelalte, dar nu se aproprie de preturile inventate de tine. Placutele originale sunt cu 60 de lei mai scumpe, motoras stergator far nu am schimbat inca, sa stiu cat e pretul, dar am schimbat faruri de S40 special edition care sunt 100-120 de euro + 100 de roni semnalizatorul.

edit: acum am sunat distribuitorul, si mi-a zis ca un motoras de stergator de far este in jur la 800 de roni :!:

GTR 26-11-08 00:04

Quote:

Originally Posted by -LEXION- (Post 1886868)
NU este reclama, pt ca nu este magazinul meu. Am pus linkul sa te convingi ca piesele nu sunt la preturi de Ferrari. Si la reprezentanta, cam orice marca este scumpa de intretinut ;)

Piesele originale sunt putin mai scumpe decat celelalte, dar nu se aproprie de preturile inventate de tine. Placutele originale sunt cu 60 de lei mai scumpe, motoras stergator far nu am schimbat inca, sa stiu cat e pretul, dar am schimbat faruri de S40 special edition care sunt 100-120 de euro + 100 de roni semnalizatorul.

edit: acum am sunat distribuitorul, si mi-a zis ca un motoras de stergator de far este in jur la 800 de roni :!:

Daca la distribuitor e 800 de ron 350 de EUR este un pret normal pt. reprezentanta.
Oricum si 800 de ron mi se pare mult pentru un motoras minuscul, mult mai mic, mai putin intrebuintat si mai putin solicitat ca un motor de stergatoare parbriz.

Vezi ca nu toata lumea cumpara de la distribuitori, la distribuitori diferenta de pret nu este mare intre Volvo si alte marci dar, poate chiar inexistenta, dar la reprezentanta nesimtirea preturilor depaseste cu mult bunul simt.

Tu ai dreptate in felul tau, dar nu cred ca mai mult de 50% din cumparatorii unei masini noi cumpara piese de la magazine de specialitate, distribuitori etc., crede-ma ca o foarte mare parte se duc numai la reprezentanta si acolo te ard.

-LEXION- 26-11-08 00:16

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 1886892)
., crede-ma ca o foarte mare parte se duc numai la reprezentanta si acolo te ard.

Stiu....si din cauza asta, a intrat o "frica" de Volvo si de intretinere, care strica mult reputatia...:sad:

Asta, si faptul ca service, vanzare de piese si alte lucruri pt Volvo sunt mai rare la noi, si decat sa se caute o alternativa, se merge "la sigur" la reprezentanta, unde se taxeaza la fel de sigur.

All times are GMT +2. The time now is 12:18.

- Copyright 2026 4Tuning