Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - CED (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/95415-machete-lucru-ced.html)

CED 02-11-08 10:02

Re: Macheta in lucru - CED

6 Attachment(s)
nu cred ca reusesc mai bine in partea din spate in zona tobelor
unul din parguri a iesit bine cu al doilea ma lupt imediat

eddy - inteleg ca finisajele trebuie sa fie mai bine facute - eu deocamdata incercam sa construiesc planurile - si apoi cu finisarea va fi greu - stiu

cind dau cu sprit chit se mai estompeaza din imperfectiuni ?

CED 02-11-08 10:11

Quote:

Originally Posted by eddycdk (Post 1838930)
hey, vad ca te-ai apucat de treaba serios, nu gluma!
sincer, te descurci bine pt o incepatoare. nu prea am tp sa intru pe mess sa m vb...:cry:
sa acorzi mai multa atentie finisajelor, in special la interior!
succes in continuare, astept sa vad cum decurge treaba :-P

cind am vopsit interiorul am lucrat la lumina artificiala si pe urma mi=am dat seama ca nu e bine - a doua zi dimineata am vazut toate imperfectiunile ( si pozele sint nemiloase la capitolul acesta) - o sa le corectez

va multumesc mult pentru sfaturi - stiu ca in domeniul asta experienta e esentiala dar eu am acum entuziasm si o oarecare doza de inconstienta :D:D:D ( asa am facut si cu masina - si acolo am fost incepatoare si am invatat din mers cu pasiune maxima)

intrebare: ca sa se vada mai bine planurile si muchiile folositi ceva care sa uniformizeze culoarea? Am folosit si poxilina si chit si cum sint diferite la culoare creeza un pic de iluzie optica.
La atelierul de tinichigerie era un praf gri care il dadea peste chit in timpul slefuirii probabil pentru uniformizare. M-a mai invatat ceva domnul super meserias care s-a chinuit cu MR CAT - sa inchid ochii si sa trec cu mina peste zona in lucru - si intradevar se simtea mult mai bine daca mai sint denivelari. Nu stiu daca asta merge si la machete.

eddycdk 02-11-08 10:57

da, daca dai cu filler se mai acopera din imperfectiuni, insa trebuie sa dai cu pensula, mai gros DOAR in locul unde este imperfectiunea si pe urma sa slefuiesti
mai exista o solutie, exista o pasta galbena care se intareste f repede si se da pe imperfectiuni dupa care se slefuieste...insa nu imi vine in minte cum se cheama si nu sunt acasa sa ma uit :cry:
si eu dau cu mana peste locurile unde am lucrat...fara sa ma fi invatat nimeni si intr-adevar se simt sau nu defectele, deci urmeaza sfatul!! ;)
iar de lucrat mereu sa lucrezi la lumina f buna, cel mai bine e sa lucrezi la lumina de neon, acolo observi toate defectele, mai ales defecte de vopsire (asta am invatat de la cineva care se ocupa de polish auto profesional)
succes!

P.S. te-am cautat pe mess!

andrew 46 02-11-08 13:30

foarte misto au iesit pragurile
si bara spate imi place
cu finisajele va fi mai greu...

bafta

adi.schumi_tm 02-11-08 15:05

Pe zi ce trece se vede cum avanseaza intr-un sens foarte bun lucrarile la macheta,se vede toata pasiunea ta pt CAT.Felicitari si spor in continuare !

CED 02-11-08 16:21

3 Attachment(s)
se contureaza si fata

imi trebuie un cutitas mult mai fin si mai subtire ca pina acum m-am chinuit cu caterul
oare unde gasesc ceva de genul asta - sa pot lucra mai usor?

eddycdk 02-11-08 17:23

Quote:

Originally Posted by CED (Post 1839512)
se contureaza si fata

imi trebuie un cutitas mult mai fin si mai subtire ca pina acum m-am chinuit cu caterul

incearca...Metro sau un magazin de hobby...eu folosesc niste cuttere de dimensiuni diferite si niste pile f mici, mai mici chiar decat cele pt unghii, dar mult mai rezistente
mi le-a adus cineva demult, insa nush de unde...:cry:
pilele alea ma ajuta enorm de mult sa dau forme, inceraca sa faci rost!

CED 02-11-08 17:34

am fost pe la fondul plastic ca m-am gindit ca acolo as avea sanse dar nu aveau nimic si metro sau practiker nu e in alba iulia si nu am rabdare pina reusesc sa fug la cluj sau la deva

gasesc eu ceva - pina la urma

am un set de pile foarte fine dar nu mi s-au parut utile - poate nu stiu eu sa le folosesc sau poate ca nu sint pentru asa ceva

oare la spoilerul fata sa fac gaura acolo unde o sa fie grila sau sa fie numai adincitura si sa pun grila peste? - imi e frica ca o sa se rupa si mai ales la proiectoarele de ceata o sa fie foarte greu

eddycdk 02-11-08 17:42

Quote:

Originally Posted by CED (Post 1839620)
am fost pe la fondul plastic ca m-am gindit ca acolo as avea sanse dar nu aveau nimic si metro sau practiker nu e in alba iulia si nu am rabdare pina reusesc sa fug la cluj sau la deva

gasesc eu ceva - pina la urma

am un set de pile foarte fine dar nu mi s-au parut utile - poate nu stiu eu sa le folosesc sau poate ca nu sint pentru asa ceva

oare la spoilerul fata sa fac gaura acolo unde o sa fie grila sau sa fie numai adincitura si sa pun grila peste? - imi e frica ca o sa se rupa si mai ales la proiectoarele de ceata o sa fie foarte greu

pai la proiectoare trebuie sa dai gaura cu bormasina iar la grila din bara, la cum ai facut-o tiu eu te sfatuiesc sa mai finisezi in jurul ei si sa pui sita asa, fara sa tai/decupezi
eu unul decupez si pun plasa prin spate, pt ca iese mult mai profi, insa sfatul meu nu taia! (bine, decat daca esti sigura ca iti iese)

bodyspeed 02-11-08 19:29

Quote:

Originally Posted by CED (Post 1839512)
se contureaza si fata

În primul rând felicitari ... incepe să îi semene lui Mr CAT , deşi mai este de muncă, dar important e că ai talent şi foarte multă răbdare !!!
Încearcă cu un cutter cum sunt acelea de se gasesc in cutiile de folie auto de geam ( de e pachetul 8 -10lei) sau la un magazin cu diverse cuttere găseste unul mai subţire..
Urmăresc indeaproape munca ta asiduă .. şi astept să vad lucrarea finalizată!!
Multă baftă!!

andrew 46 03-11-08 16:55

foarte misto
bafta in continuare

CED 03-11-08 17:05

multumesc mult,
din pacate azi nu am putut lucra ca ma chinuie MR CAT cel mare - il cam dor articulatiile si am fost azi la doctor

am gasit niste cutitase mai finute si o sa lucrez mai usor cu ele

jante gasesc asa ca piese de schimb? diverse modele?

L4uR 03-11-08 19:52

sti ce te-ar ajuta?:)...daca cunosti vreun doctor sau poate gasesti la farmacie ceea ce nu cred bisturiu:).....sau alte cutite folosite de doctori...frumos ce ai facut pana acum:)daca gasesti dai o bere:))

rekin 03-11-08 20:03

da da,e foarte bine cu un bisturiu,se gasesc truse cu mai mulde modele;)sculptezi in chit si e si mai usor,asta mai folosesc si eu:D

eddycdk 04-11-08 06:33

Quote:

Originally Posted by rekin (Post 1841803)
da da,e foarte bine cu un bisturiu,se gasesc truse cu mai mulde modele;)sculptezi in chit si e si mai usor,asta mai folosesc si eu:D

si eu folosesc! ma ajuta enorm! mai ales cand prepar si intaind chit!
dar il am de 10 ani si tare as fi curios de unde mai pot face rost de unul!
am taiat si tabla cu el si inca isi face treaba bine...insa as mai vrea cel putin unul
help me pls!

All times are GMT +2. The time now is 16:27.

- Copyright 2026 4Tuning