![]() |
Re: Filtru sport montat pe turbodiesel
nu mi-ai inteles ideea ! desigur ca sunt chipuri care costa 1500-3000 euro. Dar eu vorbeam de un chip decent la 200-300 euro care nu cred ca iti distruge masina in viitorul apropiat! De ce sa dau 300 de euro pe un lucru nefolositor, care nu are nici o intrebuintare..ba chiar imi strica masina, cand pot sa dau aceeasi bani pe un lucru cat de cat folositor chiar daca nu e de calitate!
|
daca cipul nu e folositor....nu are intrebuintare...ma abtin sa mai comentez.
|
Deci pentru tine un chip facut de Voinea (TCM ) sau de Rabanne .. la 300 euro nu e bun nu ?
|
depinde pt ce...
sa zicem ca prefer sa dau 500lire pe unu la superchips sau revo.... si asta din cunostinta de cauza (desi acum am chip facut in RO...si nu cum 500lire) te-ai intrebat de ce softurile alea costa cat costa? pe langa garantie... |
pai noi vorbeam de tdi-uri p'aici..din cate am inteles parca era vb de un 2.0 TDI...
|
Quote:
:))))) Singurul lucru care te poate incanta e ca au (poate) mai multa experienta decat tunerii nostri cunoscuti. |
dar si ai nostrii sunt destul de buni! Inca nu am auzit masina stricata de Rabanne/Voinea.
|
Quote:
Accidente se intampla oricui.Indiferent cat cere pe un soft. |
multumesc bluey.
dolb...stii cat de buni sunt ai nostrii? fie baga presiune in turbina de face ca avionu si d-abia atunci fuge masina, fie la aceeasi presiune ca superchips scot 25 de cai in minus. ex: GTI cu soft facut in RO...fie are presiune maxima in turbina si d-abia atunci fuge, (dar mai sunt 5-6 2.0TFSI stricate facute de tunerul respectiv) fie cu soft facut la alta firma in RO, d-abia bate GTI stock. cu soft superchips...e alta masina, cu presiune mica. si corect, nu masina care fuge cel mai bine are cel mai bun soft...dar cand e vb de GTI te uiti si la asta...si ma indoiesc ca aia care softeaza toate masinile la GTI CUP UK or face softuri gresite... repet, am soft facut in RO, de cineva nu asa cunoscut cu TCM sau RBN...dar am incredere in el, masina fuge corespunzator de bine pt ce presiune low am, si pana acum toti s-au mirat de cum merge masina.asa ca se poate...dar de ceva timp..toti fac cipuri. pana acum stiu 4-5 care au plecat de la firme romanesti pt superchips...si acum a intrat REVO in tara..dar banuiesc ca tu nu ai auzit de ei... garantie la soft ;) bine, ei zic ca si la componente...dar nu as vrea sa vad daca vorbesc sau nu serios. accidente se intampla, dar pana ajung la noi softurile deja sunt sute de masini facute... si daca etsi in primul lot, ma indoiesc sa fie prob de garantie daca totul e facut "cu acte". |
Pai garantie la soft e ca si cum ai primi garantie la un CD cu un program pe el :D
|
Da io nu inteleg de ce ziceti ca nu merge filtru sport la motoare diesel .... cum adica distruge motoru , bloc- motoru sau ce ??:D Ca la diesel pe supapa de admisie intra doar aer .... Si la fel softu la diesel ce are ?? Puteti sa imi dati pm daca vreti :D
|
Danny... intra aer :) dar nu intotdeauna! spre exemplu, un filtru normal nu permite sa intre orice in motor, ci doar aer ! in schimb filtrul sport mai lasa unele particule de praf sau chiar muste care pot distruge motorul sau cel putin debitmetrul.
|
Ca sa fiu ontopic la partea cu praful, ca mustele si alte insecte/animale sau diverse necuvantatoare le las deoparte... praf trece printr-un filtrul sport bun (nu yed, miel si alte marci facute pe vapor) atunci cand nu e intretinut cum trebuie. Exista doua variante de proasta intretinere: nu e uns (deloc sau insuficient) si atunci nu filteaza cum trebuie, sau e uns excesiv si uleiul in exces poate ajunge la debitmetru (la masinile care au asa ceva). Subliniez poate... fiindca cred ca ar trebui sa musteasca uleiul din filtru ca sa fie tras in debitmetru.
Tu folosesti filtru sport sau stock de hartie? Crezi ca cele de hartie filtreaza mai bine sau perfect? Eu il am pe al meu de aproape un an, abea acum am reusit sa-l curat si sa-l ung si era sub orice critica de murdar. Nu a trecut deloc praf prin el, indiferent cat de murdar sau curat a fost. |
eu folosesc fitru stock dar nu e de hartie! nu stiu ce material e.. ceva gen cauciuc sau silicon ! Nu mi-as pune niciodata filtru sport decat daca masina ar cere asa ceva ( gen.. sa am o supra sau o pisica de 500 cp iar filtru sa fie acolo cu un scop ! )
Eu am auzit de cazuri in care praful s-a depus pe blocul motorului sau ceva de genul si s-au dus dracu tot motorul ! Si bine inteles.. majoritatea folosesc turcismele YED :) |
Quote:
Intr-o alta ordine de idei, calitatea costa, lucruri bune la bani putini nu exista doar intr-o conceptie proasta a romanului... Eu sincer nu as pune alt filtru la turbo-diesel, nu ii vad rostu, daca chiar vrei un boost de putere, un chip/o resoftare este cea mai buna solutie. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:11. |
- Copyright 2026 4Tuning