![]() |
Re: Siguranta circulatiei& Curse legale sau ilegale
Stiu ca asa se rezolva totul si tocmai asta e problema.
|
Sunt pentru legale... dar in acelasi timp si ilegale.. Cele din urma, cu conditia sa fie intr-o zona cu trafic foarte redus, pietoni sau auto, si de asemenea ora cat de tarzie... Eu in general prefer 1 - 4 noaptea, cand e cel mai mic trafic prin oras.
Cu toate astea am fost la un pas de a face o masina zob intr-o noapte, dar era devreme, aprox. 9 seara. Fara sa dau detalii, stanga, dreapta si altele, am iesit dintre blocuri, iar un alfa romeo 146 de 1.8 da forja pe langa mine si ma provoaca. Ma iau dupa el sa vad ce vrea si incepe sa o calce... ma iau dupa el pana intr-un sens giratoriu unde am vrut sa intorc. Mai eram cu 2 in masina si n-am vrut sa ma duc aiurea, dar m-am hotarat sa ma duc sa-l fac pana la urma, chiar daca era deja dus. In fine.. ma iau iar dupa el, intru in depasire si in momentul acela, aveam 150-160 km/h vad o masina care iese de pe o straduta laturalnica fara se se asigure sau sa dea prioritate... Era un A4, iar omu' nu a aproxmat viteza noastra, clar se gandea ca apuca sa iasa. Noroc ca a reusit sa treaca pe cealalta parte, altfel l-as fi luat in plin. Nici nu vreau sa ma gandesc la posibilele urmari... Asa ca SIGURANTA primeaza. |
" Noroc ca a reusit sa treaca pe cealalta parte, altfel l-as fi luat in plin." - dar tot esti pentru curse ilegale?
Tie nu ti s`a intamplat vreodata sa gresesti din neatentie? Daca ai veni frumos de undeva cu mama, ai parca masina si ai trece strada aproximand prost distanta pana la un "jmecheras", acesta din urma lovind`o pe mama ta si lasand`o paralizata, cum te`ai simti? Iti garantez ca lui i`ar trece destul de repede. Voi nu realizati ca si daca va sare un caine vagabond mai mare in cale puteti sa ajungeti in stalp si sa muriti. Sau realizati asta? Oricum, daca ar fi in joc doar viata voastra chiar nu m`ar interesa.. |
Deci.. peste caine am trecut :lol: ala mi-a spart si toba... dar era gata mort :P
Nu am accentuat, sunt pt ilegale, dar ce inseamna asta. Strada publica, practic necirculata, cu grija aleasa, mai ales la ore tarzii cand nu exista sansa ca o vietate sa treaca pe acolo, in fine ... pot fi mai multe lucruri aici, cursa ilegala nu inseamna neaparat periculos pt altii in afara de soferi. .. Nu curse pe mijlocul bulevardului sau undeva sa ma "admire" lumea cat de tare's eu ca forjez. Am gresit si eu din neatentie ca tot omul, dar lucruri minore, iar partea cu distanta e discutabila .. omul nu a oprit deloc sa se asigure, s-o fi asigurat din mers... Mai sus am relatat si eu o intamplare.. si m-am exprimat destul de clar cand am zis ca siguranta e mai importanta. Asa ca daca e vorba de curse ilegale, care vor avea loc oricum, si toti suntem constienti, vorbim de curse care sa nu puna in pericol siguranta publica. Accidente care au loc, sau au avut, nu au fost din cauza implicarii intr-o cursa, ori foarte putine. :lol: daca tot mentionez, cauta pe forum ca o sa gasesti accident in care unuia i-a cazut o vaca pe masina din senin. Asa ca .. ;)) |
Quote:
|
E o mica mare diferenta intre a fi precaut si paranoic. Ca sa nu ies din casa ar trebui sa fiu paranoic.
Nu vedeti cati mor datorita vitezei si 18`ismului ? Dar nu numai ca mor ei, dar mor si aceia in care "intra". Nu sunt destule statistici ca sa constientizam odata ca Nu conducem asa de bine pe cum credem (asta e cel mai dureros de realizat) si ca mai poate interveni si improbabilul? Oricum, eu am spus ce s`ar putea intampla si se intampla destul de des.. Nu am vorbit despre ceva cu o frecventa de mii de ani. Totusi, daca sansele ca sa faci cancer sunt, sa zicem, de 1 la 1000 si tu esti al 1000lea, parca nu conteaza, nu? |
bah extension da tu esti revoltat tare....eu oricum sunt pentru ILEGALE..acolo e senzatie fratee....dar in locuri mai ferite oricum..sa nu fie riscuri mari(acuma nu ca nu ar mere un slalom printre masini in plin centru:D)...acuma sa ziceti ca nu va place ca nu va cred......fac pariu ca 90% din cei de aici dau forje(cand ii mai apuca normal)...oricum fiecare cu parerea lui..
|
mie mi se pare ca cu cat ai masina mai tare, cu atat dai mai putin forje prin centru. in rest...plin de masinutze cu putzni cai care se rup in figuri. hai pa
|
Tocmai, eu sunt de acord ca senzatia de la ilegale e total alta, dar una e sa fie organizate, adica loc ferit, sa nu fie lume, sa nu fie trafic si alta e sa stai la semafor si sa te apuce nebunia, iar dupa sa lovesti ghereta de ziare sau sa rupi un clio parcat in doua (si asta s`a intamplat,tot in Arad).
|
Quote:
|
Quote:
E de inteles, dar nu participantii la curse ilegale sunt acei pe care esti tu atat de revoltat :) si ai dreptate. Cine e atat de nebun (ca sa nu zic alt cuvant) sa iasa pe centru si sa se se ia la intrecere cu cine ii pica in plasa? |
Nu asta tot zic? Eu am probleme "cu jmecherasii". Bine, nu sunt tocmai curse ilegale .. Dar tot un fel de curse sunt. Sau astea intra la "plimbari cu familia" ? :D
|
Quote:
|
Quote:
e adevarat ca nu faci lucruri riscante...faci pe cat te simti sigurr... |
Da? Si cum determini tu ce este sigur? Gandeste`te ca sunt milioane(!) de oameni care spun ca ceea ce faci tu nu este sigur(altfel nu ar fi legea asa), asa ca ..
Legea trebuie sa fie ingraditoare mai ales pentru cei care nu stiu in ce se baga. Legea nu poate sa dea libertati prea mari pentru toti, pentru ca atunci orice n00b ar putea merge cu 100 in oras si ar iesi.. De aceea limita e de 50, nu pentru ca nu ar exista UNII capabili de mai mul. Dar, cine esti tu sa spui ca esti destul de talentat ca sa fii in stare sa reactionezi la viteza aceea? Din acest motiv pentru unii e safe sa mergi pe stradute inguste cu 120 (idiotu mentionat mai sus). Daca isi da seama iar ca are sange de tuner in el si intra pe forum va spune ca ceea ce a facut este perfect sigur. Un om care se lauda ca "face" Dacii si se mira ca opel "astra" (de fapt calibra, dar el nu stie asta) fuge de el ? Sincer, crezi ca are dreptate? Milioane de oameni spun ca nu, tu pe cine crezi ? |
| All times are GMT +2. The time now is 20:19. |
- Copyright 2026 4Tuning