Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Masina perfecta pentru muzica (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/9231-masina-perfecta-muzica.html)

ReLLaXX 23-11-05 17:13

S-ar putea ca parerea ta sa nu fie tocmai corecta. :P Gandeste-te putin la detaliile constructive optime pt o masina de SPL. Gandeste-te ce are de ex Fiat Panda (modelul vechi) si nu au altele. :wink:

Dirty Pusherman 24-11-05 00:33

Daca zicetzi ca Fiat Panda ar fi mashina optima cred ca shi TICO ar fi bun ca nu e mare diferentza...nu???

ReLLaXX 24-11-05 09:29

Din pacate e cam mare diferenta.

viperu 24-11-05 09:39

Cele mai bune masini pt SPL:

http://www.blindate.ro/masini.php

Nautilus 24-11-05 12:56

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Swat-Cat\"
eu mizez pe VW Golf/passat SEAT Leon si poate ibizta pt SQ.....
am mizat pe respectivele din cauza portierelor bine construite...

In locul tau n-as risca :) Leon 1M, cu instalatia stock, are doar o calitate medie a sunetului la volum 20 si peste... si se simte afara. Nu se aude, se simte vibratia

~Nautilus

FlippE[R]75 24-11-05 19:19

o Ibiza cu HU Sony (care stiti si voi ce \"calitati\" are) si boxe tot sony 2x20 RMS pe spate 2x30 pe fata se aude afara ca dracii aia mari ... e sub orice critica masina la partea de izolatie fonica ... am fost uimit cat de slaba e ... mult mai slaba ca loganul la partea asta ;)

pesteimputit 24-11-05 23:44

complet offtopic:
taci ba din gura ca hu sony \"e bune\"DAAAA?????
btw sa iti arat ce stie difuzorul asta cand dai in el cu 700w RMS

FlippE[R]75 25-11-05 08:44

abia astept ... dar poate reusesti si pui si un HU capabil k sa nu se mai auda ca porcu :P :twisted:

ReLLaXX 25-11-05 09:55

Relax.... :lol:

Sony XES Z50 e bun. A lui peste nu este. :lol:

Adevaru' e ca pe Tico playerul nu vrea sa colaboreze cu noi. :P

Marinu 10-02-06 22:15

1:Nu vreau sa exagerez, dar cred ca fara doar si poate, cea mai potrivita masin pt. un system SQ este Mc'laren F1. Pozitia soferului centrala, caroserie din fibra de carbon, adica foarte rigida si stabila din punt de vedere al vibratiilor, o face cu siguranta no.1 on the list
2:Mini cooper
3:Golf iv & Bora

Primul ca imp. fiind tot instalatorul ca in orice instalatie audio. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

ReLLaXX 10-02-06 22:55

Iti dau o varianta mai simpla la un un McLaren F1. ;)

Orice masina cu bancheta fata in loc de scaune separate. Pt. un pumn de bani ai posibilitatea ascultarii dintr-o pozitie centrala. Si fii sigur ca nu ti-e rusine cu rigiditatea masinii. :wink: Ar trebui sa te intereseze mai tare posibilitatea amplasarii difuzoarelor in asa fel incat sa ai cat mai putine suprafete de reflexie intre difuzoare si pozitia de ascultare. Asta e mult mai greu de corectat decat rigiditatea masinii si antifonarea ei.

Nu Bora suna bine, ci usile de VW in general, de la Golf 4 in sus in mod special. Asta include si Passat-ul, dar exclude Polo-ul si Lupo care nu au panourile interne dublate de partea de tabla care \"inchid\" usa, acestea din urma avand obisnuitele traverse pt rigidizare.

Marinu 10-02-06 23:16

Sunt constient ca este mult mai greu sa pozitionezi difuzoarele in asa fel incat sa elimini reflexiile pe cat mai mult pozibil atunci cand nu ai deaface cu o pozitie centrala, si cred ca dupa cate idei mi-au tercut prin cap in legatura cu reflexiile dif-urilor fata ale sistemului meu audio, am ales una buna pt sunet si chiar daca unii ar crede ca dif. din stanga este deranjant la condus, eu m-am obisnuit si mi se pare chiar ok.Cum cred eu am rezolvat problema o sa vezi pe 25 la Oradea. Poate atunci o sa purtam o discutie mai amanuntita si o sa-ti dai si tu cu parerea.

In legatura cu Mc'Laren F1 probabil ca am exagerat, dar daca un instalator bun ar face un F1 si un golf, teoretic ar trebui sa sune la fel, practic nu cred ca nu ar fi cel putin o mica diferenta care ar favoriza F1

ReLLaXX 10-02-06 23:18

Financiar vorbind, cu banii de pe McLaren ai posibilitatea sa faci o masina de SQ cum nu indrazneste nimeni sa viseze la ora actuala... Deci la acelasi buget, nu stiu ce sa zic. ;)

Marinu 10-02-06 23:20

Adevarat.

Ce parere ai despre golf 5????????????

ReLLaXX 10-02-06 23:25

Amplasarea difuzoarelor pe usi e cel putin incomoda, dar accesul in interiorul usii e de vis. As merge pe 2 cai in golf 5, cu repozitionarea kick-bas-ului si un tweeter care sa coboare pe cat de jos posibil sau un 3 cai cu woofer in locasul original, taiat pe cat de jos posibil, ca sa nu incurce prea tare construirea stage-ului in zona frevcentelor medii-joase. In ambele cazuri cred ca e preferabil de mers full-activ. Fara discutii e nevoie de un player sau un DSP cu corectii pe timp sau distanta (acelasi lucru, alta culoare).

All times are GMT +2. The time now is 23:14.

- Copyright 2026 4Tuning