![]() |
Re: TSI vs TDI
Asta am zis si eu,ca ,cel putin din caracteristicile motoarelor(stock),la 0-100 ,1.8 T e mai rapid cam cu o secunda decat 1.9 131cp DAR la noi startul nu a fost de pe loc(unde se stie ca benzina e net superioara).
On topic: au inceput sa apara incet incet si la diesel motoare mici si puteri maricele pt capacitatea lor.Ex: motorul de pe Astra H -1.3(1.248 cmc) CDTI -90 CP care vine si cu o cutie 6+1. |
Quote:
|
voi ce stiti de fiabilitatea TSIurilor? am intrebat niste nemti posesori de asa ceva pe youtube si mi-au zis ca e mai fiabil un GTI sau TDI..ziceau ceva ca sunt posibile probleme cu compresorul..
|
Mai nou in AMS TSI-ul de 105 CP a iesit la calcul mai rentabil decat TDI-ul de 105 CP.
|
pai da..este impozitul mai mic,iar consumul probabil ca nu este mult mai mare.Dar 1.6le are cuplu mai mare la turatii mici,iar 1.2 TSI nu are supercharger sa il ajute de la turatii mici. Eu ma refeream in special la 1.4 TSi(stiu ca doar varianta de 160 cp este twincharged)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
77/5,000 Cuplu maxim/turatie (Nm/min-1) 175/1,550–4,100 Acceleratie 0-100 10.1sec Consum mediu 5.3 1.6 TDI CR DPF/105 CP Cuplu maxim 250/1,500–2,500 Acceleratie 0-100 10.9sec Consum mediu 4.2 Cuplul e obtinut la aceasi turatie la amandoua Pana sa vedem cat de fiabil este 1.2TSI are de partea lui toate avantajele |
Cuplu obtinut la aceeasi turatie dar mentinut MULT mai mult de benzinar, pana la peste 4000 RPM, la dizal de la 2500 deja scade. Cat despre fiabilitate, nu vad de ce un motor turbo cu < 90 CP / litru nu ar fi fiabil.
|
Quote:
Voi comparati mere cu pere, adica care motor trage mai bine de la 1500sau 2000 de ture pana in 3000 ca mai sus vi-i frica ca suna tare si sa nu sara ceva din ele, sau la benzinar mai ales consumu!!! Ca sa ma credeti hai sa facem un test d-ala de urcat dealul: -eu urc o panta cu masina de 1.500kg in total si 150cai benzinar(un 520i) -si altcineva sa urce o panta cu mandru de pasat dizel de 131cai care sa aiba in total tot 1500kg Rezultatul va spun ca si de conduce Schumacher passatu, tot eu ajung sus primul! La asta cu taxele mari la 1.8-2.0 am ras cu lacrimi, si mai ales la faza cu: "motoare mari 1.8-2.0" :lol:.......atunci ce sa zic de un 3.5 sau 4.2 asta ca sa nu zic de 7.3 :twisted: 8) Si inca una tare: oao, mare diferenta intre 100lei impozitul la 1.6 si 180-200lei la 2.0......asta fara sa te gandesti la diferenta de impozit intre 2.5 si 3.5 care e de 1000E/an :shock: PS: Si eu prefer motoare mari, da mare insemnand la mine 4.0; 5.2; 5.5, 6.5 si mai nou prefer inscrise pe alte meleaguri :-P Ontopic: Nemtii astia pe sistem Japonez se cred jmecheri cu turbo-urile lor si umflatul motorului, dar abea astept ca sa se puna impozit ca si in Irlanda si Italia, si anume pe puterea motorului nu pe capacitate.....ce o sa mai rad ca o sa plateasca ala cu 1.4 impozit cat unu cu pajero de 2.8 :lol: Strict pe intrebare: Decat TSi clar mai bine TDi |
Quote:
|
Quote:
Conteaza cat de lunga e rampa, cati km are si de la ce viteza pleci din baza, ca daca nu cunosti drumul si pleci din vale cu 80/h adio acceleratie oricat ai apasa tu pedala in timp ce un TDI lejer te "ia" in cazul asta. Ce ai sa faci? ai sa ii dai cu a3a pana la capat? Daca vii "lansat" din baza 130-140 atunci e discutabil, dar chiar si asa as paria pe TDI pentru ca el iti urca si in tr5a fara sa ii scade tare turatia. Oricum te asteptam sa faci testul. |
si totusi Gixer ai comparat o masina cu propulsie cu unu cu tractiune..din cate stiu RWD ajuta la urcarea pantelor,right?
|
TSI am condus cu cutie DSG 7 viteze motor de 122 cai pe skoda si merge foarte bine tdi inca nu am condus sa fac comparatie
|
Quote:
Quote:
Eu as vrea sa fac testul, dar chiar daca benzinarul l-as avea, mai imi trebuie diesel.....poate o fac monomarca cu 320d de 136 Cp a unui prieten.... Quote:
Cuplu este o componenta a puterii, si prin urmare sunt strans legate una de alta, sunt interdependente: P[kw]=C[Nm]*t[rpm] |
| All times are GMT +2. The time now is 18:40. |
- Copyright 2026 4Tuning