Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Masini de liniutze-Combinatia Greutate-Putere-Aderenta-TIMP (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/913-masini-liniutze-combinatia-greutate-putere-aderenta-timp.html)

CT-87-ADY 24-08-04 10:20

Cred k s-a referit la propulsie--- k l-a avion! Nuh?

costa 25-08-04 23:16

.

:idea: :idea: :idea:
propulsie = puntea motoare spate

tractiune = puntea motoare fata

RoSonic 25-08-04 23:34

Re: .

Quote:

Originally Posted by \"costa\"
:idea: :idea: :idea:
propulsie = puntea motoare spate

tractiune = puntea motoare fata

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sper ca ce-ai scris e fost o gluma.... si nu ai vorbit serios..... :roll: :roll: ca daca ai vorbit serios nu pot decat sa-ti citez din Parazitii \"CITESTE-O CARTE\"..... eventual DEX-ul... (sa explic DEX= Dictionar Explicativ )

BogdanCMS 25-08-04 23:43

Costa..aberezi rau de tot...subscriu la sfatul lui Rosonic: CITESTE!!! :shock: :? Eu in locul tau ash sterge ce ai scris tu acolo sa nu ma fac de ras...

COObra 26-08-04 08:05

adika io am propalshan?
ai em propulseiting in mai bemve mwahahahhahahaa
o sa-i zicem shfortza de impingere. la dacie e de tragere. sa vezi ce futai iese :lol:

mara 26-08-04 10:29

La Dacia cind cumperi un papuc te intreaba:cu tractiune ,cu propulsie sau 4x4,si asta nu oral,asa scrie!

BogdanCMS 26-08-04 15:17

Pai cam atat ii duce capul...
:arrow:

Definitii:

SYLLABICATION: trac·tion
PRONUNCIATION: trkshn
NOUN: 1a. The act of drawing or pulling, especially the drawing of a vehicle or load over a surface by motor power. b. The condition of being drawn or pulled. 2. Pulling power, as of a draft animal or engine. 3. Adhesive friction, as of a wheel on a track or a tire on a road.

Trac´tion
Noun 1. traction - the friction between a body and the surface on which it moves (as between an automobile tire and the road)
adhesive friction, grip
auto, automobile, car, motorcar, machine - 4-wheeled motor vehicle; usually propelled by an internal combustion engine; \"he needs a car to get to work\"

pro·pul·sion Listen: [ pr-plshn ]
n.

The process of driving or propelling.
A driving or propelling force.

Pro`pul´sion
Noun 1. propulsion - a propelling force
force
- (physics) the influence that produces a change in a physical quantity; \"force equals mass times acceleration\"

...Ca sa nu mai existe dubii... :?

RoSonic 26-08-04 15:30

si in ro...:

PROPÚLSIE, propulsii, s.f. Forţă care se exercită asupra unui obiect (de obicei asupra unui vehicul), provocând înaintarea lui. ♦ Sistem tehnic prin care se realizează propulsarea unui vehicul.

TRACŢIÚN//E ~i f. 1) Deplasare a unui vehicul prin aplicarea unei forţe (animale sau mecanice). 2) Forţă care provoacă deplasarea unui vehicul. [G.-D. tracţiunii; Sil. -ţi-u-] /<fr. traction

CT-87-ADY 26-08-04 17:10

Deci pana la urma... propulsia e cum am zis eu... K la avioane nu...?
:?

BogdanCMS 26-08-04 23:51

Offf...Da, si la avioane, si la mashini, si la motoare, pana si la biciclete(tu esti propulsorul) e la fel...tb sa propulseze ceva vehicolul, indiferent cum o face...Ce-o fi asha greu?

CT-87-ADY 27-08-04 00:19

Erm... Eu ma refeream la altceva... Da nu conteaza :?

n0namee 28-08-04 13:00

:wink: hmmm ... jocuri de cuvinte. eu zic pentru studenti si profesori sa luati totusi si un dictionar tehnic. poate e putin mai explicit decat unul normal de pe net!

CT-87-ADY 28-08-04 13:20

:? Say wha`?

costa 30-08-04 00:25

.

Quote:

La Dacia cind cumperi un papuc te intreaba:cu tractiune ,cu propulsie sau 4x4,si asta nu oral,asa scrie!

bazandu-ma pe chestia asta am scris ce am scris mai sus :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
acuma iertati-ma si pe mine ce sa fac sa-mi fie invatare de mminte sa nu-i mai cred pe astia de la dacia

BogdanCMS 30-08-04 00:47

nonamee, jocuri de cuvinte my ass!!! Ce explicatii vrei mai mult de atat? Astea sunt si-n cartea de fizica de-a 10-a, da-o-n colo....
Cum am zis, aia de la Dacia sunt niste cretini...de scriu asha ceva...parerea mea...

All times are GMT +2. The time now is 18:26.

- Copyright 2026 4Tuning