![]() |
Re: ce pot face la un SDI?
Seby, Hexer .. n-are rost ! Oricum omul nu isi va face nimic la masina ! Bafta
|
dolb - asta stim de cand s-a creat thread-ul :D dar daca cine vrea...poate o data ii dam o idee.
Cum spuneam si anterior, daca masina costa 4000e nu mai conteaza ce te faci la el. Cutie gasim cu 200e, dar nu prea sunt probleme la golf4 cu el pana la 250-300Nm, numia ambreajul nu tine, dar cu 400e intarit totul si ajunge peste 600 fara probleme, daca nu facem cu doua discuri si atunci tine. Un motor intact si in stare buna de sdi costa 4-500e maxim, cui mai tine de ea. Si acum sincer, toti de acea ne place dieselul ca are turbo, intre 1500-2000 odata vine presiunea si ne apasa in scaun, fara asta se pierde distractia. Nu zic ca nu se poate cu compresor, fie care cu preferitnele lui. |
Cine din voi a condus sdi?
|
:tetter:
Si altele diesel aspirate comandate deja electric, Punto, Merc, polo si golf si ca bonus transporter (U 650 si DAC pe care nu sunt mandru). Merg ca un benzinar aspirat, in oras sa zic e confortabil, ca un benzinar de pe vremuri...dar au un lipsa de putere. |
Ai condus SDI?
|
Quote:
|
Pentru a intelege ce spun trebuie sa conduci SDI, are ceva special ce nu vreau sa pierd, vreau sa amplific. Chiar daca nu toti apreciaza motorul asta mie imi place f mult si consider ca are un rafinament special.
|
Este si o problema de abordare de mentalitate, poti face orice insa daca vrei stralucire, daca vrei sa faci o opera de arta trebuie sa iti folosesti "simtul artistic".
Un SDI in stare perfecta are un raspuns la accelerare demn de o masina sport chiar daca in continuare lipseste consistenta de asa zisa putere. Reactia este foarte prompta. Asta mi-a dat la volan o senzatie speciala, care daca este amplificata devine adorabila. |
Quote:
|
Nu stiu daca nu din electonica este amplificat rectia aia la gaz, cum e la masinile cu motoare mici cand apesi butonul sport.
|
Sunt doar doua trei masini care aveau pe diesel aspirat o astfel de reactie.
Asta din cate am condus eu , dar mai sunt. SDI este special! |
Quote:
Poate ca la SDI electronica da un pic mai multa motorina decat la TDI, si mai ajuta si faptul ca are compresie mai mare. |
Forma camerei de ardere, compresia, axa cu came si volanta.Motorul cuplat la cutia standard da bine.
Nu as vrea sa pierd nimic din ce are bun acest motor chiar daca nu as obtine cea mai mare putere. |
Quote:
ps. care e diferenta la camera de ardera, stima ca e plat. |
sunt diferente acolo mai multe greu de explicat, e de forma si la chiulasa difera, e alt motor.
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:23. |
- Copyright 2026 4Tuning