Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   M roadster vs slk AMG vs BOXSTER S vs S2000 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/86189-roadster-vs-slk-amg-vs-boxster-vs-s2000.html)

993turbo 23-09-08 03:28

Re: M roadster vs slk AMG vs BOXTER S vs S2000

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 1676068)
da,dar mercedes e renumit in construirea celor mai bune cutii automate.....+ ca o automata rezista mai bine

eu unul as avea in vizor s2000 si slk. atat

boxer cade datorita cheltuielilor mari de intretinere si z3 mi se pare urat in spume.

un prieten dupa ce si-a achizitionat un slk230K...a facut o bestie,si asta dupa ce a schimbat fuliile de la kompresor si injectoarele.

Cine spune ca Boxster ul are cheltuieli mari de intretinere?!? Eu am unul si inafara de consumabile nu am bagat nimic in 2 ani (ok, ok, am schimbat discurile pe fata dar astea intra tot la consumabile cand te joci pe circuit :D). Stii la cat se schimba bujiile la Boxster? Sau uleiul? A fost conceput "low maintenance" din start mai ales din cauza pozitiei centrale a motorului. Si e construit sanatos, "overengineerd" cum se fac toate Porsche le.

Revenind la alegere, pt fun ca asta se pare ca vrei, alegerea e intre M, Boxster si S2000. Mercedes ul e frumos si practic (hardtop) dar nu e masina sport adevarata. Iar aici apare subiectivismul. M ul are un motor super si e arhitectura clasica motor fata dar trenul de rulare e slab fata de celalate. S2000 o sa te omoare cu lipsa de cuplu la turatie mica (am condus de cateva ori si sub 4000-4500 rpm uita de orice sport..) Boxster ul e roadster ul cu motor central cu "grunt" la orice turatie, Variocam ul lor e net superior V-Tec ului (variatie continua nu on/off), plus cilindreea sanatoasa. Plus ca e mai mult de 50% 911 in el, prin partile esentiale cum ar fi franele (nu prea intreaba nimeni de frane pe aici vad). Cat de fiabile o fi japonezele nu mi spune ti ca (mai ales la second hand) un 4 cil de 9000 rpm e mai fiabil ca un boxer 6 de cilindree mult mai mare. Si mai intervine si efectul lui "da tu ce conduci?" , daca raspunzi Honda si ala/aia din fata ta nu stie ce e aia S2000 ai de explicat un pic, daca spui Porsche nu cred ca mai are nimeni nevoie de explicatii, nu i asa?
Testul cel mai bun trebuie sa l faci tu, sa le conduci pe toate preferabil la fel cum planuiesti sa o conduci pe a ta si dupa asta sa decizi. Bafta si have fun..

Brian 03-11-08 20:25

Imi plac BMW-urile in general .. pot sa spun ca sunt fan .. dar Z3 este urat. Parere personala :wink:
Am ales Honda S2000. Mi se pare cea mai frumoasa. Despre feeling nu pot sa zic nimic pentru ca nu am mers cu niciuna.. si nu vreau sa vorbesc prostii :-)

mowgli 30-11-08 02:23

aleg z3-m.o adevarata sportiva pur sange care pentru asta s-a nascut.performante superbe, motor la fel, foarte fiabil, dar costurile cam mari la modelele m.daca totusi nu-ti place aspectul, du-te pe porsche.o masina foarte buna si ea, motorul central ofera o stabilitate excelenta, o masina foarte bine construita si inchegata.cand spui cuiva ca conduci porsche, asa e, nu trebuie sa dai explciatii.mercedes nu mi se pare ca e pentru tine si ceea ce vrei tu sa faci.iar honda s2000 nu-mi spune absolut nimic.la turatii joase sigur o sa plangi, iar faptul ca are aproape aceeasi cai putere ca si porsche dar face pana la 0-100 mult mai mult desi e mai usoara, spune multe.motorul nu e dinamic precum la porsche sau m3.plus ca honda nu mi se pare o masina prea masculina.ma refer la aspect.e frumoasa dar... iar daca vrei sa iesi din aria celor 4 modele, du-te catre corvette.o fi mai scumpa, dar sigur le bate pe toate, si de-a lungu si de-a latu, si de-a inversu si de-a cum vrei tu.o masina cu multa traditie, un sunet superb de v8 american nu imitatie de la mercedes, cuplu imens, 0-100 foarte rapid, tot ce vrei.american power!!!.sunt fan bmw deci am votat z3-m.daca puneai corvette in top.....hmmmm

Alfa_band 30-11-08 02:59

Nu pot sa inteleg cum comparati motorul de pe s2000 cu cel de pe M , SLK, si Porsche.
Am avut Honda o masina formidabila DAR lipsa de cuplu o sa te termine psihic ...cu motorasul ala daca nu stai numai in 9000 de ture nu o sa simti ca ai masina.
Sper sa vina contraargumente de la cei care au condus Honda cu vtec nu de la privitori.
DPDV S2000 ar trebuii sa sara din schema...e o masina superba dar nu in comparatie cu celelalte 3.

300zxtt 30-11-08 10:05

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1770500)
Cine spune ca Boxster ul are cheltuieli mari de intretinere?!? Eu am unul si inafara de consumabile nu am bagat nimic in 2 ani (ok, ok, am schimbat discurile pe fata dar astea intra tot la consumabile cand te joci pe circuit :D). Stii la cat se schimba bujiile la Boxster? Sau uleiul? A fost conceput "low maintenance" din start mai ales din cauza pozitiei centrale a motorului. Si e construit sanatos, "overengineerd" cum se fac toate Porsche le. ..

daca in a intretine o masina trebuie sa iei in calcul numai consumabilele.......e clar.nu ai nevoie de vrun parbriz, un geam, vreun senzor, debitmetru ( la ce praf avem noi pe strazi....) sau alte piese de suspensie.....ca doar nu avem cele mai bune strazi.

si in legatura cu fiabilitatea motorului de S2000 , o sa fii uimit de cat de fiabile sunt.

All times are GMT +2. The time now is 04:45.

- Copyright 2026 4Tuning