Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Campanie de 500.000 euro impotriva vitezei (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/85993-campanie-500-000-euro-impotriva-vitezei.html)

cassadao 31-07-08 01:10

Re: Campanie de 500.000 euro impotriva vitezei

banii mei ai tai ai nostrii cheltuiti aiurea in tranvai eu voi merge ca si pana acum adika maxim pe unde se poate nu ma impresioneaza un film dar ma deranjeaza banii mei ai tai ai nostrii cheltuiti aiurea

Marius_mym89 31-07-08 01:17

pfff...sunt foarte bine gandite mai ales primul ... si al 2-lea la partea cu "viteza.ti se mai pare cool ! " e prea gandit "motto"-ul asta....

ICE-M 31-07-08 01:26

bune gagicile imi amintesc de un film cand se deschise-se hbo "crash" parca ii zicea. toate drumurile din romania sunt o banda dus una intors si astia arata un clip pe autostrada. copilul si nevasta sunt, mai lipseste catelul mic si pufos. e simplu sa faci un clip in loc sa torni o "galeata" de asfalt.la orice accident e ori de prioritate ori de neadaptarea vitezei. sa faca un clip sa ne arate cum te pupi cu tiru la 50 la ora cand intri in depasire de caruta pe dn si cum dai in groapa si te duci in sant. mie unu mi-se rupe de clipul lor auzi si campanie de 500.000 de euro.

El3ctr0n 31-07-08 02:34

mai bine de 500k de euro puteau sa cumpere niste radare...macar asa mai scapam de vitozomani... daca toti am respecta regurile impuse pe drumurile publice ar fi mult mai putine accidente...si hai sa terminam cu prostii de genu "prioritatea de smecher" "top speed" etc

Fixius 31-07-08 02:40

Filmuletze-le de genul asta trebuiau sa apara acum 4 5 ani...
si acum poate nu se ajungea aici...

viruszatu1 31-07-08 10:14

raman la parerea ca totusi nu viteza ucide, ci inconstienta...desigur si soselele proaste de la noi din tara isi au ponderea in producerea accidentelor rutiere.
Cum putem noi sa`i schimbam pe guvernanti/politicieni/presedinte ca sa nu mai bage atatia bani in spoturi publicitare, ci sa se ocupe de infrastructura tarii.Cam asta ma framanta pe mine deocamdata.Ceva pute in tara asta, nimeni nu face nimic :(
Nu zic ca nu`s bune reclamele astea insa nu stiu cati vor invata din ele...

RUDY20140TDI 31-07-08 12:11

Sal,
In primul rand eu cred ca vina accidentelor o are imfrasrtructura rutiera care este la pamant .
In al doilea rand in mare parte accidenctele a caror motiv principal este viteza excesiva este ca cei mai multi soferi au varste sub 23 de ani si masini pe care doar cei foarte experimentati sau chiar pilotii prifesionisti abia le pot tine sub control .
Eu daca as lucra in cadrul politiei rutiere nu as lasa sa conduca un sofer care nu are cel putin 5 ani de experienta in conducere, si la asta ma refer ca in anii aceeia sa parcurga suficienti km, nu sa tina permisul in rama ca sa treaca timpul o masina mai puternica de 100 cp, desi si una de 100 cp este prea puternica pentru un incepator sau un sofer fara experienta .
Ma uita la unii pusti de bani gata se dau cu Porsche de peste 350 cp, la 20 de ani si el nu stie sa mearga bine nici pe bicicleta .
De aia se moare pe capete pe drumurile tarii .
Iar scolile de soferi fac ore doar asa de ochii lumii ca sunt ferm comvins ca elevii nu fac nici macar 1/2 din cate ore ar trebui sa faca normal .

allexutzzu 31-07-08 13:01

cu drumurile asfaltate am alerga si mai rau...singura modalitate ar fi sa puna radare la fiecare km al strazilor...numai asa ar putea opri vitezomanii romani care este :-P...si sa faca piste speciale cu intrare gratis...ca nu e toata lumea avuta :|

SV25MBN 31-07-08 13:24

Nu ai alerga neaparat si mai mult, pt ca se merge oricum foarte tare si pe drumurile astea care le avem. Copiii inexperimentati si teribilisti oricum vor face la fel ca inainte "ii vor da cat poate", fie ca drumurile sunt bune sau rele. Sunt multe, foarte multe aspecte legate de accidente la noi in tara, si nu doar calitatea drumurilor ar rezolva toate problemele.Uite cam la ce ma refer, astea sunt o parte din ele :
Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1670501)
pana nu se rezolva problema infrastructurii in romania, campaniile pot fi oricat de bine intentionate, de socante, si de agresiv promovate, efectul lor tinde spre zero, cu siguranta.
pistele nu au nicio legatura cu numarul accidentelor, accidentele provocate din cauza liniutelor sunt extrem de reduse ca procent, la modul real vorbind, si nu luandu-ne dupa reportajele idioate si pline de clisee de la televizor.
autostrazi, sosele expres(cu banda de siguranta pe margine adica) centuri adevarate de ocolire a localitatilor, parcari decente pentru a te odihni pe drum, macar pret de o cafea si o toaleta decenta, sa nu mergi stresat si obosit, drumuri paralele in sate pentru carute si utilajele agricole, semnalizari si marcaje rutiere vizibile si clare, astea ar scadea numarul accidentelor cu procente de 2 cifre, nu campanii inutile cu procente de 2 unitati, si alea ipotetice...

Alfa 164 31-07-08 13:58

In primul rand, cum a spus cineva mai sus , la noi NU SE FACE SCOALA DE SOFERI ! In cele 30 de ore de "condus" inveti sa tii masina dreapta in vitezele 1 , 2 si poate uneori 3 cu maxim 40 Km / ora. La noi lumea nu stie sa conduca ! Un incepator se loveste de ceva cu totul nou si despre care nu stie nimic in momentul in care a iesit prima data din localitate !

Nu spun ca trebuie sa facem scoala ca la nemti , unde elevii invata sa mearga si pe autostrada cu 200 Km / ora si in oras , unde instructorul iti spune :"Baga-te pe autostrada si accelereaz-o pt. ca incurcam lumea" , dar un poligon la examen si cateva ore de condus noaptea si in afara localitatii nu ar strica inainte sa iti iei permisul...

DjRainManFast 31-07-08 14:10

Cu scoala de soferi e foarte adevarat.....NU EXISTA....masinile alea cu scoala pe ele...sunt doar alta modalitate de a-ti lua banii fara sa iti dea nimic!! Viteza ucide nu zic.......dar eu cred ca asta e ultimu lucru la care trebuie lucrat in tara asta...viteza!!! Zilele astea am facut de la valcea la pitesti .....2 h 35 min..superb nu? si sunt 60 de km....vi se pare ca am mers foarte tare? Stiti ce ucide....ROMANIA ucide....asta e tara iad...plina de hoti,violatori,criminali,tarfe,tigani si foarte foarte multi prosti!!!

~ EWN ~ 31-07-08 14:10

Problema nu sunt neaparat incepatorii.....ca probabil sunt unii pusti de 18-19 ani care iti dau clasa la condus.....problema e ca unii au toata viata Dacia (nimic rau in asta toata lumea a avut) si apoi trec la Golf TDI, Bmw din 90 toamna cu nush cate sute de cai, si alte masini puternice pentru ei....ca nu poti numii o masina pana in 200 de cai tocmai puternica.... atunci alea de 400-1000 cum se mai numesc? si uite asa dau de masinile astea ¨puternice¨ si se cred Fernando Alonso si dai tata......si se intampla ce se intampla.....toata treaba tine de mentalitate....poti sa fii si incepator sa ai de 2 zile carnetul daca in mintea ta sti ca esti varza cu condusul conduci si tu mai usor nu faci cum fac altii flashuriiiiiii figuriiiiii.... n-ai ce sa faci....Romania....

Numai bine.

kronos_e36 31-07-08 15:04

salut.
mai oameni buni yo am 20 de ani si conduc o masina de 150 de cp....in 2 ani de permis nu am facut un accident si nu mint....fug ca nebunu....ideea e ca trebuie sa sti unde sa-i dai sa nu pui in pericol viata altor persoane...sunt sosele de la marginea orasului in stare cat de cat buna sau cele care nu sunt circulate fregvent daca tot ai nebuneala in cap....pana la urma toti am fost tentati odata sa vedem ce poate masina si asa mai departe....orice masina isi ia viteza....vorbiti de cai putere aiurea...dacia 1310 are 40 de cai si ajunge la 160 km/h....pai la viteza aia se face masina acordeon....si chiar daca s-ar face piste nu ar conta ca sunt multi care nu am produs un leu in viata lor si au masina de nush cate zeci de mii de euro....tigani si tot felu de nebuni care nu au nici o treaba cu condusu ca a platit taticu si tre sa se dea mare sa-l vada vecina de la 4 cum face el drift.....e inevitabil...traim in romania si daca ar veni regina elisabeta sa ne conduca toti romani am fi....realitate...respect

ciprian.20 31-07-08 15:17

cam au si politistii dreptate uneori.sincer vorbind cateodata cam ne ia valu' si acceleram la maxim iar apoi dupa ce facem vreun accident ne dorim sa dam timpu inapoi si sa nu mai bagam picioru chiar asa in masini.

Geox` 31-07-08 15:47

Buna Reclama!

All times are GMT +2. The time now is 12:45.

- Copyright 2026 4Tuning