Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   modificari evacuare (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/83606-modificari-evacuare.html)

D o n n 16-07-08 20:31

Re: modificari evacuare

am si io o problema daca tot s`a ajuns asa departe.....nush de ce...daca ii dau pana in 4000-5000 de la a2a in sus imi intrerupe....adica o "shuteaza" ...o intrerupe nush cum sa explic....la 2500-3000 de ture mai intrerupe putin de tot....nu merge ea perfect rotund...are toane nu face mereu asa...dar face.

gabilx 17-07-08 09:48

Gazele nearse sunt recuperate in sensul ca evacuarea fiind subdimensionata nu lasa sa iasa toate gazele din camera de ardere. Evacuarea sport elimina toate gazele din camera de ardere si calculatorul masinii trebuie sa compenseze acest lucru cu un amestec mai bogat de aer si carburant, ceea ce inseamna si putere mai mare dar si consum mai mare. Gazele carter sunt alta poveste, sunt pierderile de presiune pe la segmenti pentru ca segmentii se dilata si etanseizeaza camera de ardere doar cand motorul ajunge la temperatura optima, si mai e si uleiul care cand ajunge la temperaturi mari se transforma in vapori de ulei(a nu se intelege ca tot uleiul ... doar o mica parte), si sper ca nu mai trebuie sa explic pt ca se stie cum se recicleaza.

RD-Woo 18-07-08 09:49

Pana la urma s-a ajuns la discutii strict tehnice legate de admisie-
evacuare... e foarte bine si asa... sunt foarte utile sfaturile/opiniile/parerile
voastre si cine vrea sa faca treaba cu siguranta trebuie sa tina cont de ele!
insa... legat strict de ce anume vb Donn in primul post:
am cautat si am gasit asa:
in CJ (stiu ca-i departe....) se fac evacuari duble cu presiune egala pe
ambele tevi si sunet in functie de cum vrea clientul sa se auda!
STURIMEX cred ca se numeste firma.
cost (inox/teava normala): ~600/200ron cu montaj inclus si 18 luni garantie!

D o n n 18-07-08 12:04

aham ms rdwoo :) cred ca in iarna o fac si pe aia :D

Im2good4U 21-07-08 23:08

probabil ca sunt off topic.. dar am vazut ca s`a ajuns la discutii de evacuare si tobe sport.. si cum eu nu le prea am cu mecanica sa intreb si eu.. in special pe Geo(si eu am Cielo din 2005 ca si el daca nu ma insel.. deci sunt la fel) daca inlocuiesc doar finala.. cu una sport.. nu renunt la nici un catalizator nu?adica n`o sa am probleme la RAR cand va trebui sa`l fac..

D o n n 21-07-08 23:24

nu mai ...catalizatorul e pana in toba de la mijloc ;)

Geo_ZGA 21-07-08 23:41

Quote:

Originally Posted by Im2good4U (Post 1657069)
probabil ca sunt off topic.. dar am vazut ca s`a ajuns la discutii de evacuare si tobe sport.. si cum eu nu le prea am cu mecanica sa intreb si eu.. in special pe Geo(si eu am Cielo din 2005 ca si el daca nu ma insel.. deci sunt la fel) daca inlocuiesc doar finala.. cu una sport.. nu renunt la nici un catalizator nu?adica n`o sa am probleme la RAR cand va trebui sa`l fac..

Nu ai treaba cu catalizatoarele, dar s-ar putea sa ai probleme cu sunetul... depinde cat de tare "urla" toba aia. Daca li se pare ceva ciudat, iti pot bloca masina pana vin cei de la RAR si aia pot verifica numarul de decibeli scosi de evacuare... daca depaseste ce au ei inscris pe tabel... revenire ;)
Nu zic ca o sa ai probleme, depinde de toba... dar exista posibilitatea.

Im2good4U 22-07-08 08:28

multumesc frumos de raspuns.. am vrut sa fiu sigur.. :D
n`o sa iau ceva care sa urle tare.. asa finutz.. si peste 2500 de ture sa faca urat..

All times are GMT +2. The time now is 19:34.

- Copyright 2026 4Tuning