Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General: Opel vs. Renault (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/82335-general-opel-vs-renault.html)

apache 14-07-08 00:03

Re: General- Opel vs Renault

ma uit la peugeoturile astea...si incerc din ras ras ras puteri sa gasesc ceva care sa-mi placa

~ EWN ~ 14-07-08 02:53

Aici se vorbeste de Opel vs. Renault, chiar nu puteti fi on-topic?....si legat de Peugeot....este peste Renault cu 10 clase......ce *** vorbiti daca nici macar nu ati mers cu vreunul....puneti un Peugeot stock HDI de 110 cai fie el de 2.0 sau 1.6 cu un 1.9 DCI de 120....130....sa vedem care e mai sprinten....care scoate fum....care e mai bun.....judecam masinile dupa aspect.....foarte foarte inteligent ce pot sa zic....si porma va luati de cei care zic ca Logan-ul e prost...pai normal nu sunteti departe de aia.....aia judeca dupa aspect dupa renume.....voi la fel dupa aspect dupa renume.....habar n-aveti nimic de Peugeot....dar nimic 0 (zero)..... si porma afirmati ca sunt proaste sau ca nu gasiti nimic care sa va placa....vedeti-va de avioanele voastre.....si fiti on-topic! Numai idei comuniste in tara asta!!

Numai bine.

apache 14-07-08 14:01

am mai vorbit eu (cel care a afirmat ca nu gasesc nimic bun la ele) pe alt topic despre peugeot, si am povestit ca am mers cu un 407 si mi-a lasat impresie mai proasta ca RENATUL CLIO..nici gand sa se ridice in clasa cu Megane etc etc

apache 14-07-08 14:02

aaaa..si am uitat sa precizez...e vorba de sprintenimea masinii,nicidecum de aspect..pentru ca e evident ca 407 e mai frumos decat clio

TURBOSS 14-07-08 14:06

vb strict de calitate, parerea mea este ca peugeot este superior renault-ului, dar suntem offtopic!

raduku 14-07-08 14:08

Renault a fost votata in Ungaria drept masina cu cel mai slab raport calitate/pret.Nici celelalte marci frantuzesti nu se bucura de o mare simpatie dar Renault e pe departe cea mai slaba marca in viziunea .Dupa mine ei au cam pierdut teren de vreo 8 ani .R 19 a fost o masina frumoasa si fiabila,Laguna 1 si Safrane dupa mine inca arata extraordinar .Va mai pot spune ca exista o mare diferenta intre Clio-ul facut in Turcia si cel din Franta.Am condus amandoua modelele si pot spune ca cel frantuzesc e mai bine facut,nu am auzit nici un scartait in interior.
In viziunea mea cel mai frumos model creat de Renault in ultimii ani e Vel Satis , o masina extrem de reusita si cu un design modern.
Cand spui Opel spui GM ,spui Monza, Manta sau Calibra,modele extraordinar de frumoase si de actualitate,Calibra cel putin va fi tot timpul frumos.Nu mai are rost sa spun cine e GM,cred ca toata lumea stie. Vectra,Astra sau Corsa si-au demonstrat de-a lungul timpului calitatea,drept dovada Opel fiind unul dintre constructorii cu cifre bune la vanzari an de an.
Dupa mine Opel are un pic de avantaj in competitia cu Renault dar aici totul depinde de gusturi si mai ales de finante.
P.S. Hai sa nu aruncam cu noroi in PSA doar pentru ca nu ne plac anumite ceasuri de bord.Gusturile nu se discuta,nu toata lumea se da in vant dupa ceasurile de bord traditionale.Unii doresc altceva,iar Citroen in special a incercat sa vina pe piata cu acest altceva.Si,dupa parerea mea a reusit.Nu uitati,fiecare cu gusturile sale,mie in special imi plac japonezele,niciodata nu o sa reuseasca cineva sa-mi schimbe gusturile,dar asta nu inseamna ca folosesc comparatii jignitoare pentru a cataloga o masina.

vacaroz 15-07-08 04:44

aici ai dreptate. peugeot e o clasa peste renault indiferent daca impart aceleasi motoare sau alte componente.opel si`a castigat renumele de o masina buna comparativ pret/calitate

~ EWN ~ 15-07-08 17:54

Or fi ele bune ca raport pret/calitate dar tot puturoase sunt......majoritatea....vorbesc de cele Diesel....

nos2techno 15-07-08 18:35

Aceasta comparatie ar trebui clasificata cumva:

1. Departament sport : Balanta clar in favoarea Renault pentru ca nu stiu daca vreodata va ajunge Opel sa faca vreo masina de F1 si sa mai si castige ani la randul. Nu numai a Renault, ci a frantuzestilor in general, pentru ca PSA domina WRC-ul.
2. Vanzari: adresandu-se cam aceluiasi segment de piata, au si cam aceeasi cota. Inclin sa cred ca poate un pic in favoarea Renault-ului.
3. Fiabilitate: aici este un capitol intradevar la care Opel exceleaza, si nu pentru ca sunt foarte bune, dar pentru ca piesele sunt foarte ieftine.
4. Varietatea modelelor: Ideea celor de la Renault "createur d'automobiles" este acoperita pentru ca intotdeauna au avut prototipuri, dar si modele care au fost revolutionare ca design cand au aparut. Opelul din pacate, nu prea exceleaza la design fiind chiar plictisitor (vezi seria Astra, Vectra, etc.)

Daca as compara masinile pe modele as alege asa:

Corsa vs. Clio (inainte as fi ales clio, acum parca sunt la egalitate, dar parca Corsa)
Astra vs. Megane (mie imi place mai mult Meganul)
Vectra vs. Laguna (indiscutabil Vectra)
Scenic vs. Zafira (eu nu as alege niciuna, dar sa fie Zafira)
Vel Satis vs. .... nu mai avem competitor
Tigra vs. ... fara competitor.

Snoopy 15-07-08 19:30

Parere ta e pur subiectiva...eu nu gasesc astra H plictisitoare ca design ba chiar una din cele mai reusite compacte actuale iar calitatea interiorului e peste Megane.Mai sus se vorbea de dieseluri puturoase de la opel...1.9 cdti de 150 cai e un motor reusit si face pereche buna cu astra + IDS 8.9 parca suta..nu e chiar asa puturos.. Meganul cu ce vine impotriva concurentei?

22VIN 15-07-08 20:19

1.9cdti+IDS + modul SPORT e ceva rau... am testat destul pe GTC... e ireprosabil. nu ai zice ca este diesel... s-a dus in 180 chiar prea repede:)) daca la 0-100 desi e super nu e excelent (imobilizat bine in scaun esti in orice caz - 320nm cuplu), dupa 100 se duce extrem de bine...
iar Vel Satis ar avea un fel de concurent, si anume signum (ambele clasa mare hatch). signum beneficiaza de dotari enorme, dar vel satis e mai special.
intre astra si megane... hmmm... depinde ce astra... astra g impreuna cu golf 4 si focus si-au aratat clar pozitia superioara fata de restul hatchurilor, dar la fel cum golf 5 e oarecum sub golf 4 asa este si astra h. asta e... sa speram ca golf 6, astra i (probabil) si megane 3 vor fi superioare modelelor actuale

dragos002 15-07-08 21:23

Opel clar .Renault nu imi place la design .

TURBOSS 16-07-08 13:46

Quote:

Originally Posted by nos2techno (Post 1646858)

1. Departament sport : Balanta clar in favoarea Renault pentru ca nu stiu daca vreodata va ajunge Opel sa faca vreo masina de F1 si sa mai si castige ani la randul. Nu numai a Renault, ci a frantuzestilor in general, pentru ca PSA domina WRC-ul.
2. Vanzari: adresandu-se cam aceluiasi segment de piata, au si cam aceeasi cota. Inclin sa cred ca poate un pic in favoarea Renault-ului.
.

opel are alta filozofie, nu le-a stat gandul la f1, pt ca daca vroiau pute-au face un monopost de f1(asta nu inseamna ca era foarte performant, pt ca nu au expierenta in f1)!
este drept ca in marele circ renault a fost cam mereu in primele 3 locuri(avand mana buna si la piloti), dar noi nu conducem masini de f1 si majoritatea discutiilor se refera la strazi normale si foarte putin despre circuite...

si opel a participat in dtm si a casigat curse impotriva mercedes-ului...!

daca renault-ul ar avea preturi mai mici la piese si service sunt sigur ca ar fii avut mult mai multe vanzari, dar pana atunci...opel are vanzari mult mai mari!
vanzarea pe scara larga a unui produs, sau mai multora din acelasi brand NU inseamna ca x este mai bun ca y care are vanzari mai mici, sau mult mai mici ;)

UNLORD 17-07-08 16:20

Quote:

Originally Posted by nos2techno (Post 1646858)
Aceasta comparatie ar trebui clasificata cumva:

2. Opelul din pacate, nu prea exceleaza la design fiind chiar plictisitor (vezi seria Astra, Vectra, etc.)

1. In WRC de 2 ani domina Ford, anul asta pana acuma tot Ford sunt pe locul I, eventual poti spune de PSA ca sunt si ei in carti.

2. Astra (incluzand GTC-ul) mi se par mult mai reusite decat Meganeul.

79BYG 19-07-08 20:52

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1650546)
1. In WRC de 2 ani domina Ford, anul asta pana acuma tot Ford sunt pe locul I, eventual poti spune de PSA ca sunt si ei in carti.

2. Astra (incluzand GTC-ul) mi se par mult mai reusite decat Meganeul.

La punctul .2. ai notat corect din punctul meu de vedere !!!

All times are GMT +2. The time now is 14:10.

- Copyright 2026 4Tuning