Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   dual mono drive+dual voice coils (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/7587-dual-mono-drive-dual-voice-coils.html)

Sir_KnupSKull 31-08-05 19:16

groundzero am kicker compvr de 15\",vezi ca am pus un link pe prima pagina cu specificatiile.Zi-mi repede un pretz ca stau cu subu in casa :lol:

fi mai explicit te rog cu reglajele la amp

Ground Zero 31-08-05 20:30

1 Attachment(s)
:arrow:
http://www.kicker.com/05/tech-suppor...b%20Manual.pdf

Referitor la incinta,
ai 4 variante recomandate de Kicker...
1. Incinta inchisa - compact... 51litri
2. Incinta inchisa - SQ... 147litri
3. Incinta bas reflex - compact... 85litri
4. Incinta bas reflex - SPL/DEEP BASS... 142litri

Eu as alege 4!

Tu ce alegi?
Citeste inainte caracteristicile fiecareia dintre ele.

Referitor la reglajele de pe amplificator...
-folosesti filtrul subsonic, daca esxista... il pui undeva pe la 25Hz...
-folosesti filtrul lowpass... si incerci sa il cobori cat mai jos... 65-80Hz... acum depinde cat de jos iti coboara in frecventa celelalte difuzoare din masina... subwoofer-ul trebuie sa completeze lipsa de randament si incapacitataea acestora de a reproduce domeniul de frecvente sub-joase... fara a lasa vreo GAURA intre spectrul reprodus de el si restul...
-setezi gain-ul amp. pe minim
Mergi cu volumul din HU pana la nivelul la care sistemul tinde sa intre in distorsiuni... apoi reduci volumul pana atunci cand sunetul ramane clar si puternic!
in momentul acesta incepi sa maresti gain-ul de pe amp. pana atunci cand consideri ca subwoofer-ul se aude asa cum iti place... atentie insa sa nu intri in distorsiuni!! ...de obicei se ia un aparat de masura si se masoara tensiunea in curent alternativ pe bornele subwoofer-ului ...si in functie de tensiunea indicata, stiind impedanta subwoofer-ului --- 2ohmi in cazul tau --- calculezi puterea care se disipa pe subwoofer.
Pentru aceasta se foloseste un semnal sinusoidal de 40Hz sau 50Hz.... nu un o piesa muzicala!
Formula este
P=UxI
P=IxI / r
P=tensiunea pe care o citesti pe aparatul de masura / 2 (2ohmi)

Sir_KnupSKull 01-09-05 01:21

ok am inteles,mersi mult de tot,varianta o iau ultima,acum sa gasesc om care sa imi faca cutia ca la carte :?

saxo 01-09-05 07:07

Re:

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"Ground Zero\"
:?

Deci, pur teoretic, incinta cu cele 2 GZPW de 15 in bandpass instalata in masina lui saxo ar fi creat o presiune acustica de peste 151,5db...

: [/b]

:wink:

Daca e s-o luam corect:
-2 dif de 15\" = 3 !! dif de 12\"=cistig de minim 4,5 dB PASTRIND aceeasi putere !
-Marirea de 4 ori a puterii = 12 dB !! dar la 6 ori ??
Dupa calculele mele ar fi iesit lejer PESTE 158 dB !!
Corect ? :D

saxo 01-09-05 07:24

Un lucru deloc lipsit de importanta :
O masina \"normala\" NU va rezista la o asemenea presiune.
De pe la 150 dB masinile vor trebui preparate in sensul schimbarii geamurilor,ranforsarii masive a caroseriei,etc...
Aviz celor ce-si doresc presiuni MARI !! in masinile lor :D

viperu 01-09-05 07:29

tine la 150dB fara probleme... chiar si 155dB... daca este insonorizata cum trebuie...

Ground Zero 01-09-05 09:52

viperu, cred ca se poate... numai ca este foarte greu de facut... pentru ca antifonare estem una iar rigidizarea cavitatii interioare, a caroseriei masinii estem cu totul alta...
la fiat doblo, la noi, oricat am antifonat-o... am suprafata vitrata extrem de mare, geamuri in cheder la usi glisante, usi glisante foarte mari cu un singur rand de chedere... pe care din pacate nu am cum sa o rigidizez... iar asta implica pierderi foarte mari in SPL...

saxo,
nu prea ai dreptate...
am sa imi fac timp sa explic
nu stiu de ce am impresia ca noi comparam mere cu pere...
Observ ca majoritatea compara cifre...

Sir_KnupSKull 01-09-05 09:56

stiti vreo firma la care sa ma duc dupa o cutie de care vreau eu la wooferu asta?

saxo 01-09-05 11:24

@ground zero
Eu cred ca de fapt spunem aceleasi lucruri si anume:
La Arad,Lancia a pierdut enorm din eficienta tocmai din cauza incintelor.La SPL nu se merge pe cutii de 30 hz ci macar 70,reflex si nu band-pass.
Eu subliniez faptul ca TOT ansamblul e responsabil de performanta.Daca se vrea SQ e una si daca se vrea SPL e cu totul altceva.
Din ceea ce stiu eu,la SPL marele secret e tocmai incinta difuzorului.Cunosc cazuri in care s-au depasit 150 dB cu 2 dif. de 10\" !!! si vreo 1500 W.
Contrar a ceea ce cred multi,SPL-ul este o ARTA si necesita experienta si cunostinte deosebite.

In legatura cu rezistenta masinilor functie de presiune,am VAZUT cam CUM face o masina pe la 147 dB si m-am linistit cu spl-ul in masina personala....Nu zic ca nu voi mai merge,dar in nici un caz nu voi incerca sa obtin mai mult decit acum !!

Ground Zero 01-09-05 19:12

Sistemul pe care il puteti vedea in link-ul urmator este instalat intr-o @masina@ gen extreamly small car...
Cu 6 JL13W7 spera sa obtina 160db?
Acum, saxo, ma intelegi de ce spun ca am indoieli la modul in care ai calculat 158db???
http://www.carsound.com/UBB/ultimate...1;t=000817;p=1
Este un lucru extraordinar atunci cand subwoofer-e de SQ pot crea un nivel mare de presiune acustica...
as mai scrie...
dar din pacate nu am timp...

PS.
Se anunta un sfarsit de luna cu foarte multi decibeli la kartodrom...

8)

sfigmo 01-09-05 19:34

decibeli, kartodrom???unde unde ?? :P :P :P...bafta

Ground Zero 01-09-05 20:27

Primul db Drag Racing - din cate stiu eu...
Finala EMMA Romania.
Ambele se pare in acelasi week-end, in acceasi locatie!
Care este sambata si care este duminica, cred ca vom afla in curand!

Ground Zero 01-09-05 20:31

Sir_KnupSKull
Deci sa inteleg ca vrei incinta bas reflex de 142litri?
Daca da, atunci iti va trimite cinava de la noi din firma maine o oferta, cu detalii...

...

:idea:
Daca spatiul este critic cred ca ar fi acceptabil si una de 110litri, dar aricum nu mai putin!

Sir_KnupSKull 01-09-05 22:35

le-am instalat si sunt multumit pe deplin de ce am,cutia e ceva intre compacta si mare nu stiu cat are dar e facuta de cei de la jbl cu bass reflex si din mdf :) topicu se poate inchide

multumiri celor care au incercat sa ma ajute

ReLLaXX 02-09-05 01:51

Ai folosit o incinta gandita pt alt difuzor? :!:

All times are GMT +2. The time now is 08:57.

- Copyright 2026 4Tuning