Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   sistem audio cu intrebari (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/75585-sistem-audio-intrebari.html)

TheEnZo 24-04-08 22:58

Re: sistem audio cu intrebari

Eu nu ma cert cu nimenea ca eu ascult muzica la mine in masina nu la alti, dar jagga precizeaza ca 2 difuzoare de 8 ohmi, nu ai cum sa le legi la exemplu. 1x100w la 4Ohmi. si i-am explicat de 2 ori ...
Acuma mi-am adus aminte si de ce nu am mai postat pe aicea .... trebuie sa explicii acelas lucru de 500 de ori ...

Bogdan YBR 24-04-08 23:00

2 dif de 8 ohmi legate in paralel = 4ohmi
poti da cu 200w in 4ohmi.
200 fara distorsiuni si vor stoarce difuzoarele alea.

Hawkeye1103 24-04-08 23:03

diffurile n-au thiele small .... dar nu conteaza se aude bine :-?? vretzi o proba live knd le instalez?:))

jagga 24-04-08 23:07

In primul rand eu nu ma cert, ca am intrat pe forumul asta sa invat una alta.
Doi la mana, nu stiu de ce tot zici ca nu am inteles cum e cu legatu ca am gresit acolo :-?? : ce nu ti se pare bine din ce am zis acolo:
- SERIE: 2 difuzoare 8 ohmi, in serie dau 16 ohmi.
- PARALELE: 2 difuzoare de 8 ohmi, in paralel dau 4 ohmi.
Eu stiam ca daca le legi in punte se injumatateste rezistenta; daca nu e asa lamureste-ma si pe mine te rog, dar cu niste dovezi solide.
Bafta
PS: N-am zis nimic ca nu poti da 100W la 4 ohmi; poti sa dai si 1000W n-are importanta, conteaza difuzoarele alea sa reziste.

TheEnZo 24-04-08 23:08

1 Attachment(s)
Uite inca un argument ca difurile n-ar trebui sa comunice intre ele, un argumet adus de "fraierii" de la JL audio care habar nu au cu ce se mananca un subwoofer ....

Incercam alt tip de convingere ... Domnele jagga arata si mie amplificatorul de care zici tu, care daca ii legi 2 canale in punte i se injumatateste rezistenta, da un link un model de amplif de ceva ca sunt zeci de firme si netu e mare ...

jagga 24-04-08 23:15

:| ... nu i se injumatateste nici o rezistenta, "VEDE" rezistenta injumatatita de la difuzoare; cred ca aici nu ne intelegeam.

TheEnZo 24-04-08 23:16

Ce cunosti tu despre difuzoare este corect. Dar la amplificatoare legare a 2 canale in punte nu duce la injumatatirea rezistentei.
exemplu bluapunkt gt4 mk2:
4x65w rms 4ohmi
4x90w rms 2ohmi (stabil in 2 ohmi)
2x180w rms 4ohmi (punte) 2 canale cate 2 legate in punte.

Hawkeye1103 25-04-08 00:26

bv lor lu jl audio.... sa fie la ei:)) am facut punte pe statia de aksa si mi-a facut poc un final... si am fost nevoit sa-l inlocuiesc X( .... si acum sa mai construiest 2 peretzi si sa-i prind ..... poate alta data:)).
Dar nu inteleg avand incinta comuna cu ce le deranjeaza ... decat ca odata la 10 bashi scoate bass-u doar pe un canal si nu pe amandoua

Hawkeye1103 25-04-08 01:06

bun si dak nu-i fac peretzii aceia despratzitori... ce se intampla... adik inafara k sufera sunetu ... poate avea repercursiuni la dif-uri?

jagga 25-04-08 09:08

1 Attachment(s)
Pai nu trebuia sa faci punte la amplificator daca nu suporta functia de punte :| .. si avand in vedere ca zici ca e cam lowend mai mult ca sigur nu merge sa-i faci punte. Ideea e ca pe minusul de la al doilea canal amplificatorul trebuie sa emita imaginea in oglinda a undei din plusul primului canal ca sa poti sa faci punte.

Later edit: difuzoarele nu patesc nimic daca e incinta comuna; doar sunetul e cel unde apar probleme, distorsiuni.

Hawkeye1103 25-04-08 11:03

distorsiuni apar la volum maxim... adica becu care se aprinde la bass e mai mult aprins:) deci si statia e blana si atunci apar distorsiuni la voce.... ne avand alte dif-uri bagate in acel moment in rest sa sti k nu prea sunt

Hawkeye1103 25-04-08 12:28

nu fluiera, nu distorsioneaza, si sincer nu stiu daca distorsioneaza pentru k incep sa zbarnaie toate chestiile prin camera

jagga 25-04-08 12:43

Pai daca stai langa el nu iti dai seama daca sunt sau nu distorsiuni. Da volumul la maxim si dute la distanta si e foarte probabil sa auzi distorsiunile. De la distante mici urechea umana nu percepe distorsiunile din cauza presiunii mari a sunetului ce apasa pe timpan. Dar nu stiu cat o sa mergi cu el la maxim, ca te lasa urechile de tanar :), iar daca zici ca nu se aud distorsiuni e foarte bine. Nu trebuie sa fie perfect oricum ;)) .
Bafta

Rafaila 25-04-08 19:19

Daca totusi legi difurile pe canale diferite de la amp si ele comunica an volumul de aer din cutie ati spun din proprie experienta ca vei avea probleme....asa ca pune perete despatitor....

Lil' D 25-04-08 23:11

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 1501445)
Uite inca un argument ca difurile n-ar trebui sa comunice intre ele, un argumet adus de "fraierii" de la JL audio care habar nu au cu ce se mananca un subwoofer ....

Nu tot ce zboara se mananca.
Presupunand ca difuzoarele folosesc acelasi spatiu, diferentele dintre ele se vor "ameliora"(in lipsa unui cuvant potrivit). Dar la urma urmei foarte mare diferenta in sunet nu vei avea.

Cazul lui Rafaila a fost putin diferit, din moment ce singura comunicare intre acele 2 spatii era portul...

All times are GMT +2. The time now is 07:26.

- Copyright 2026 4Tuning