Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   evacuare goala.. mai multi cai putere..? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/7517-evacuare-goala-cai-putere.html)

tuning 03-01-06 02:42

cam asa e cum zice speedfreak...

firmele serioase baga o gramada de bani sa proiecteze ceva de performanta si calitate si cu toate astea nu e usor...depinde de mai multi factori....depinde de cine si cum e facuta noua toba finala, cum a fost proiectata toba original, motor, etc.

de exemplu, o toba finala aftermarket fabricata de MAGNAFLOW, liderul mondial in esapamente si catalizatoare de tuning, contribuie de regula la cresterea in jur de 2-5% din puterea initiala a motorului. cu un sistem catback (dupa catalizator) poti castiga de regula intre 5-10% iar daca schimbi si catalizatorul (tot cu un produs de performanta MAGNAFLOW) poti obtine un castig de 10-17%.

Tico Power 28-01-06 21:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"shadow\"
Intrebarea mea:
Are serpishori???
Sau doar evacuarea din catalizator???

Bai frate ce sunt aia serpisorii despre care tot vorbiti. ? lamuritima si pe mine.

200SX 29-01-06 09:46

Re:

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"Tico Power\"
Bai frate ce sunt aia serpisorii despre care tot vorbiti. ? lamuritima si pe mine.

galeria de evacuare, dar se refera la faptul ca de la fiecare cilindru vine cate o bucata de teava separata.

uite niste poze mai jos

Ciuciadi 06-02-06 10:21

se poate si cu a 2

am mers cu o HONDA PRELUDE cu 140km/h cu a 2,dar tico ... in nici un caz. . dak merge tico inseamna ca si dacia ia 100 cu a 2:))la 9 mi de ture:D

STREET 13-08-06 15:27

Re: evacuare goala.. mai multi cai putere..?

Quote:

Originally Posted by tuning
cam asa e cum zice speedfreak...

firmele serioase baga o gramada de bani sa proiecteze ceva de performanta si calitate si cu toate astea nu e usor...depinde de mai multi factori....depinde de cine si cum e facuta noua toba finala, cum a fost proiectata toba original, motor, etc.

de exemplu, o toba finala aftermarket fabricata de MAGNAFLOW, liderul mondial in esapamente si catalizatoare de tuning, contribuie de regula la cresterea in jur de 2-5% din puterea initiala a motorului. cu un sistem catback (dupa catalizator) poti castiga de regula intre 5-10% iar daca schimbi si catalizatorul (tot cu un produs de performanta MAGNAFLOW) poti obtine un castig de 10-17%.

ai dreptate ;) catalizatorul performance8)

B-14-BYE 18-08-06 09:13

3-a 120 5800 ture dacia berlina 1.4 doar fara toba de mijloc si toba finala sport si filtru de aer sport

200SX 02-09-06 17:55

era pe aicea un topic cu galerii de evacuare nu l-am gasit asa ca am pus aicea link-ul

http://www.cardomain.com/ride/280589/5

E31 03-09-06 01:24

Mei fratilor, ce e cu razboiul asta cu 110/140 la ora intr-a 2a??
1. Asta nu spune deloc ca masina e tare. Daca o masina care merge cu maxim 160-180 atinge 120 intr-a doua, inseamna ca are cutia foarte prost etajata! Adica restul de 2 sau 3 viteze se impart pe restul de 40km/h ramasi???
Si cat despre 140 la ora intr-a 2a in Prelude... asa ceva n-am mai auzit, se vede ca baiatu are 16 ani. La mine schimba la 125 dintr-a 2a, dar asta la o putere stock de 3-4 ori mai mare si o viteza maxima stock de 270 fara limitator. Da in fine...

Revenind la subiect, nush daca Olcitul e pe injectie ori pe carburator... daca e pe carburator, in masura in care rezisti la zgomot, poti taia tzevile si la 15cm de supapa de evacuare. Ce e f imp insa daca mergi pe 2 tzevi care nu comunica direct e sa fie de exact aceeasi lungime, daca nu se creaza presiuni diferite pe fiecare parte a motorului si asta iti uzeaza internele mult mai repede. Motoarele in V ori Boxer care au 2 cai de evacuare folosesc un X-pipe sau un H pipe dupa galeriile de evacuare si Kat-uri pt a egaliza presiunile dintre liniile de cilindri. Daca duci un sistem din fata in spate, e f important sa unesti la un moment dat cele 2 trasee. Poti taia evacuarea de dupa y si sa pui din nou un y pt a scoate 2 cai. O sa vezi ca o sa mearga mai bine:)

gaby_4ss 05-09-06 12:20

eu unu prindeam in a 2 a 80 si dupa ce am pus filtru si evacuare tot 80 prind dar mai repede putzin chiar nu stiu ce sa mai cred |:D

marius_eugen 05-09-06 15:00

Ma rog .. vad ca e o manie cu a doua ... probabil ca deja cu a treia nu va mai rezista masinile si va e frica sa nu va luati zborul . Dupa o modificare genul evacuare sport si/sau filtru aer sport si/sau chip viteza maxima creste , precum si cuplul . NU trebuie sa duceti masinile in limitare ( care are :) ) ca sa vedeti ca masina merge mai bine . In a doua trage orice masina ... vedeti puterea pe bancul de test ( dyno ) . LA viteza maxima sunt multi factori care conteaza , astfel incat nici viteza atinsa in cea mai mare treapta tot nu poate fi corecta , pt ca depinde de : vant , suprafata , carburant , presiunea din cauciucuri , greutatea din masina , ...
Nu mai incercati a doua , a treia , chiar si a 4-a la maxim ca va sar pistoanele daca nu aveti limitare si in nici un caz nu rezolvati nimic .
Ex : prima data a spus ca a mers cu a doua la 90 si apoi la 100 parca ... pai ce a rezolvat ca masina avea aceaasi turatie la aceeasi viteza ... iar masina nu a devenit mai aerodinamica intre timp , iar treapta a doua nu se poate numi ca nu o cuce in limitare , asa cum se intampla cu a -5-a la masinile pe injectie ( Solenza , Logan , Clio ) . Ele se plafoneaza din cauza rezistentei la inaintare inainte sa ajunga la limitare intr-a 5-a si la unele chiar si la a 4-a .

sponsoru 05-09-06 18:12

a prins bunicu 133,2 in a 3 cu dacie 1310 mls dedicatie.Evacuare sport circa 23.3 cai in plus, filtru Jr performance inca vreo 15 cai, resoftare vreo 11,4 cai..Am ajuns la aceste calcule dupa vreo 2 nopti nedormite .
Acum prinde cam 110 in a 2a la vreo 7334 de rpm..Plauzibil nu?
=))) LAUGH OUT LOUD .
Ca sa revenim la topic..Baietii care viseaza cai putere..Si viteze de ozn cu dacia..in a 2 ,3 ,4 shpea viteza..TREZITI-VA !!!! TREZIREAAA!!! =)))))

marius_eugen 06-09-06 08:45

Pai baietii se trezesc , doar ca s-ar putea sa fie prea tarziu si cu motorul facut praf ... :evil:

bil1706 12-09-06 19:12

treaba era...ca... ce se castiga cu o evacuare goala sau serpishori >> eu am spus ce am simtit dupa skimbarea galeriei de evacuare cu una sport (serpishori). Ce face o galerie de ev sport ? face ca gazele rezultate din ardere sa fie evacuate mai repede >> astea inseamna ca ... se castiga ceva turatie... masina trage mai bine. Iar la faza cu a2a ... eu am testat-o doar cu treapta a2a (la mine fiind foarte lunga) ca..in a3a nu i-am dat mai mult de 140 (nu ca nu ar mai fi dus...dar deja la 140 parca tzie frica sa o mai tii in turatia aia ... nu de alta dar eram si in orash). Asa ca ...va rog sa nu va mai iritati cu treburi d'astea ca nu e frumos. Mai ales ca vad ... "iritatii" din partea unora care nu au testat asa ceva pe masina lor.
Ok recunosc masina mea nu e o "racheta" de cand i-am pus ev sport ...si ca atinge 110 in a 2a ... dar...am castigat ceva cu serpishorii.
Dacia spre ex am mers cu o dacie 1310 care atingea 80 in a2a si cu una care atingea cu greu 65 in a2a (la blana)...difera de la masina la masina
ca exemplu... motorul meu de 1600 are 68,72,73 de cai (difera carburatorul... dar numai cu carb monocorp) iar motorul de 1600 GT avea 88 de cai (in plus avea evacuare sport, carburator dublucorp si supalele de admisie si evacuare un pic mai mari)...asta la motorul de fabrica>>> deci evacuarea sport ajuta ... si se castiga ceva cu ea.
Bafta

sponsoru 12-09-06 23:38

nu inteleg ideea cu "atine 110 in a 2a",....asa si?...ce relevanta are asta?....inseamna ca are cutia f prost etajata..atat..daca nu cumva e porsche si atunci se explica...nu am inteles nici treaba cu " o dacie ia 65 in a 2a si alta 80"////ce vrea sa sugereze?..evacuarea sport facuta in spatele blocului sau cine stie unde poate inrautati si scadea performantele..in fine.....:-??

bil1706 13-09-06 17:28

evacuarea mea nu e facuta in spatele blocului...e una originala (cea pe care a pus-o fabricantu' pe masina)

All times are GMT +2. The time now is 19:12.

- Copyright 2026 4Tuning