![]() |
Re: Tuning - reducere greutate
oricum daca dai jos cam 200kg de pe ea o sa fuga ca si cum i-ai pune un motor de cam 100cp.Ideea e ca daca ai nova o sa te coste mai putin motorul de 100cp decat sa dai jos 200kg.si sti ca englezi au o vorba "there is no replacement for displacement".:)
|
Quote:
2. am mai cautat pe net si diferenta de greutate la fulii e destul de marisoara, spre exemplu fulia mare, de pe vilbrochen, are 1589g si inlocuitoarea ei, de la Craven, 375g, dar daca lumea spune ca nu se simte diferenta... nici motorul nu e asa de turat ca un VTEC sau un M, ca sa se simta ~Nautilus |
Raspunsul final in problema fuliilor usurate, de data asta un set de la Neuspeed (fulii pt vilbrochen, pompa de servodirectie si alternator, usurate si cu diametru mai mic pentru a reduce turatia pompei) care a fost testat pe un 1.8T:
Quote:
~Nautilus |
ideea ar fi ca daca iti faci o masina performanta, sa bata cam tot ce trage pe langa ea, cu toate ca ai usurat-o din caroserie, pastrand doar stictul necesar, singurele miimi de secunda se mai castiga din usurarea componentelor motorului si a transmisiei, dar aste costa bani multi, si o astfel de investitie nu e viabila decat daca scoti bani frumosi din masina, ori pe plaiurile noastre, mai greu.
da, acu' fiecare cu ale lui. |
[QUOTE=bakal;657220]....dar aste costa bani multi, si o astfel de investitie nu e viabila decat daca scoti bani frumosi din masina, ori pe plaiurile noastre, mai greu. ...QUOTE]
Daca nu esti un preparator de renume gen Brabus de exemplu,nu scoti nici macar investitia...:( |
pai pasiunea cere sacrificii...oricum sant rare masinile care au fost la cura...
sincer eu nu am vazut nici una la noi. |
Fulii usurate=moment polar de inertie mai mic. Caii putere sunt tot aia, dar coeficientul de influenta a maselor in miscare de rotatie e mai mic. Adica masina poate accelera mai repede. Se simte cel mai bine in trepte mici (3 kilograme date jos de pe volant, acolo unde trebuie, echivaleaza cu 100 kg date jos de pe masina, dar asta in treapta 1).
Amanunte despre dinamica maselor in miscare de rotatie gasesti aici: http://www.pumaracing.co.uk/FLYWHEEL.htm |
daca umbli la volant tre sa umbli si la contragreutatile vilbrochen-ului, biele si pistoane.
|
daca vrei sa o usurezi calumea ptr cursa
dai jos toate fetele de usi , toata mocheta , tot portbagaju golit , sa ramana doar scaunul soferului ...si ai castigat pe putin 40-50 kg... |
Eu zic sa facem o lista cu ce putem scoate din masina si cate kg ar avea fiecare .. eu am scos 50 kg din masina si prin inlocuiri de componente si se simte sa zic.. ieri mi a cazut ciorba de mancare de caini si am scos putin mocheta si am descoperit un bureti p acolo peste tot si am scos sa zic 3 4 kg..sau mai mult . Hai sa facem o lista plzzz mie mi e lene : )si dati copy paste la ultima lista ultimul post:-P
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:09. |
- Copyright 2026 4Tuning