Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   dacia vs matiz (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/74817-dacia-vs-matiz.html)

SV25MBN 17-04-08 15:20

Re: dacia vs matiz

Mustang, oricine a condus toate 3 masini e constient de asta. ******

Nebun4ever 17-04-08 15:25

In primul rand matizul meu nu are gradatii rosii la km
2 are in bord pana la 180km/h
3 a luat 160 km/h dar foarte greu
4 nu am de ce sa mint

Mustang 17-04-08 15:26

Asta pentru ca Matizul nu are turometru. :lol:

SV25MBN 17-04-08 15:26

Despre Tico vorbeam.

Bobytzul 17-04-08 23:35

Quote:

Originally Posted by Nebun4ever (Post 1489589)
Dacia nu are nicio sansa. O spun din experienta proprie pt ca am matiz si m.am dat cu prietenii mei cu dacii(si in 4 si in 5 viteze)... O sa revin cu un link pe youtube cu matizul meu :D
BAFTA!

Coane nu e cinstit ,stiu si eu chestia ca "Prietenul la nevoie se cunoaste" am si eu colegi de servici cu masini tari iau si eu un trabant ca sa il fac mai fioros ii lipesc cu pelikanol 4 tevi (nichelate) de aspirator pe sub bara spate ii desenez niste colti de rechin pe el si tragem un filmulet cu trabi pe primul loc.
-Daca chiar te maninca pielea cind ajung in Buzau te lecuiesc ,eu am un break 86 un cotet de masina dar o luam noi batrineste pe drumul spre Vernesti pina la Ciolanu, mai sunt si niste curbe si sa nu zici ca suna a discriminare te las sa pleci inaintea mea .garantat dupa primele 2 curbe esti mincat ca eu lejer le iau cu 100Km/h ca sta lipita de asfalt poate sa ai ceva sanse sa fiu in toane bune si sa o las pe GPL ca e reglata pe economic.

Nebun4ever 18-04-08 01:58

Quote:

Originally Posted by Bobytzul (Post 1490639)
Coane nu e cinstit ,stiu si eu chestia ca "Prietenul la nevoie se cunoaste" am si eu colegi de servici cu masini tari iau si eu un trabant ca sa il fac mai fioros ii lipesc cu pelikanol 4 tevi (nichelate) de aspirator pe sub bara spate ii desenez niste colti de rechin pe el si tragem un filmulet cu trabi pe primul loc.
-Daca chiar te maninca pielea cind ajung in Buzau te lecuiesc ,eu am un break 86 un cotet de masina dar o luam noi batrineste pe drumul spre Vernesti pina la Ciolanu, mai sunt si niste curbe si sa nu zici ca suna a discriminare te las sa pleci inaintea mea .garantat dupa primele 2 curbe esti mincat ca eu lejer le iau cu 100Km/h ca sta lipita de asfalt poate sa ai ceva sanse sa fiu in toane bune si sa o las pe GPL ca e reglata pe economic.

Din cate imi amintesc era vorba de demaraj... Oricum nu as fi sigur daca o sa reusesti. Drumul pe care l.ai mentionat e dezavantajos pt mine k are multe, multe curbe! Si la capitolul stabilitate matizul sta f prost... Asta e, nu ridic masina in slavi...
Revenind la capitolul demaraj, nu ma faci cu dacia... Daca ai doua garnituri de chiulasa, camera d ardere marita, atunci no-comment...
Inca ceva... Pentru ce sa ii rog pe prieteni sa ma la se in fata? Castig vre.un ban din asta?
Numa' bine!

Bryan 18-04-08 02:54

matizul nu face dacia
decat pe plecare
tico in schimb face
matizul e cam greu pentru cat e de mic,iar o dacie in mintile ei trage bine

ghiszmo 18-04-08 09:03

****** cand mai multi zic ceva iar tu esti singurul care sustine exact opusulatunci eu cred ca ar trebui sa te mai gandesti asupra parerii p care o sustii! sincer dupa cum am mai spus am condus dacia in 4 trepte 89 p carb,dacia 2002 p injectie si nu una, 2!recunosc, nu conduc zi de zi dacia, dar imi pot face si eu o parere! iar matiz conduc aproape in fiecare zi!****** eu raman la opinina mea ca matizul face dacia la demaraj si cu un sofer bun si la drum lung in ce curba vrei tu!

Mustang 18-04-08 09:43

Ghiszmo, acelasi lucru cu proverbul ti-l pot spune si eu.
Deci nu cred ca e cazul sa spui tampenii de genul celei de mai sus, pentru ca si eu impartasesc opinia lui sv25mbn.
Cred ca cel mai bine poate fi facut un test:

Ia-ti Matizul pretios si da-te cu o Dacie.
M-as fi dat eu cu tine daca mai aveam Dacia din 85 sa iti arat ca in 400 de metri erai in urma.

Incearca sa intelegi - ia-o logic pentru ca nu cred ca esti femeie sa nu poti gandi logic.

Dacia '85 (4 trepte - carburatie) vs. Logan 1.4 (5 trepte - injectie) => Castigator 1310 '85.
Dacia '85 (4 trepte - carburatie) vs. Logan 1.5 (5 trepte - diesel de 65 cp) => Castigator 1310 '85.
Dacia '85 (4 trepte - carburatie) vs. Matiz Euro 2 (5 trepte - injectie) => Castigator 1310 '85.
Dacia '85 (4 trepte - carburatie) vs. Tico (5 trepte - carburatie) => Castigator Tico.
Matiz Euro 2 (5 trepte - injectie) vs. Logan 1.4 (5 trepte - injectie) => Castigator Logan 1.4 (soferita).

M-am dat cu multe Matizuri si Loganuri 1.4, 1.5 cand aveam Dacia si am reusit sa le bat mai pe toate.
Singurul care mi-a creeat probleme serioase a fost Ticoul, pentru ca efectiv fuge.
In plus am observat ca Daciile in 4 trepte rup in treapta a treia.

Nu cred ca sunt chiar atat de bun incat sa bat toate alea ... sau paote ca da :lol::lol::lol:

Crisskro 18-04-08 10:05

Dupa cum spuneam in alt post, CRED ca matizul ia 0-100 mai repede ca dacia, dar peste 100 cred ca bate dacia. Parerea mea. Oricum, Tico e primul. Inca sunt nostalgic cand vad unu intretinut pe strada, al meu l-am condus 6 ani...

ghiszmo 18-04-08 10:27

nush frate dar eu din ca am vazut eu zic ca matizul are demarajul mai tare decat dacia!sincer!dacia iti spun eu nu face matizul!nici pana la 100 si nici peste!am condus matiz si mai conduc si iti spun l-am alergat in toate felurile posibile!

Mustang 18-04-08 10:30

Dar nu ai condus Dacia in toate felurile posibile. ;)
Daca nu ai o rata de comparatie ...

Bobytzul 18-04-08 11:33

Quote:

Originally Posted by Nebun4ever (Post 1490819)
Din cate imi amintesc era vorba de demaraj... Oricum nu as fi sigur daca o sa reusesti. Drumul pe care l.ai mentionat e dezavantajos pt mine k are multe, multe curbe! Si la capitolul stabilitate matizul sta f prost... Asta e, nu ridic masina in slavi...
Revenind la capitolul demaraj, nu ma faci cu dacia... Daca ai doua garnituri de chiulasa, camera d ardere marita, atunci no-comment...
Inca ceva... Pentru ce sa ii rog pe prieteni sa ma la se in fata? Castig vre.un ban din asta?
Numa' bine!

Frate faci o confuzie grava daca pun 2 garnituri de chiulasa ,si maresc camera de ardere recunos ca si in curbe dai clasa unei Dacii .Dacia standard are rc 8,5 adica alezajxcursa/vol camera de ardere majorat cam cu 1 mm garn de chiul .Acum ca sa intelegi eu daca maresc volumul camerei de ardere scade dramatic rc deci o sa am cam ioc performante .Ce zici tu este valabil daca mergeam cu benzina de 75 CO(luata de pomana) atunci da faceam chestia asta sa nu apara detonatii si motorul sa nu mearga singur cu contactul luat .Daca la o Dacie chioara 13xx standard dupa 2 RK implicit planeitate chiul ,daca ii lustruiesti camerele de ardere ,canalele de admisie si evacuare le lustruiesti in limita bunului simt ,obtii lejer un 4-5 Cp dar daca ajung la rc 9 cit are motorul de 1400 (62Cp) .Vezi ca sunt si niste motoare mai nabadaioase pe dacie de 1600 72 Cp cuplu max pe la 2500r/m cu alea nu prea te joci cu matizul doar sa nu aiba ei chef de tine .Motorul de Dacie poate fi foarte usor minarit ,avantajul ei ca poti face tuning cu cost redus .Unde cistiga cel mai mult matizul VS dacia 13xx,la piese de schimb si fiabilitate .Ca eu gasesc piese de schimb facute de SRL care nu stiu cum de au ajuns sa fie agreeate RAR si omologate dar se vind ca piese de origine =bani la greu

Geo_ZGA 18-04-08 12:17

Bobytzule, si daca iti spun ca vecinul meu are o Dacia 1310, motor 1.4 cu carburator dublu corp Webber (nu mai retin masina de pe care l-a luat) si cutie de dacia 1100? probabil ca nu o sa ma crezi... da, masina aia fugea bine si facea multe alte masini... din pacate, ambreiajul s-a dus f repede. tu crezi ca tot ce e modificat e pe forum?
legat de comentariile tale la adresa mea... nu am ce sa comentez, ca vad ca tu sti mai bine ce si cate masini am avut eu :lol: incerc sa-ti raspund frumos: dacia 1310 din '94 pe care am vandut-o de buna ce era dupa 2 luni :lol: ; dacia papuc din '96, dacia papuc din '99 - benzina, carburatie 1600cmc; dacia 1310 din '99, carburatie 1400cmc - cu masina asta am facut Daewoo, BMW, Mercedes si mulet alte masini... si "adversarii" fumau linistiti si nu-si dadeau seama ca "ne tragem" :lol: eram mic si prost si ma credeam "reisar", iar masina suprema era dacia; dacia 1300 din '80... care a ajuns la Remat in programul "Rabla".
"papucii" i-am avut din motive "economice", imi faceam treaba cu ei, si nu mi-e rusine sa recunosc ca am schimbat masinile fiindca nu aveam bani... vindeam si luam ceva mai ieftin, ca sa ramana "de-o ciunga".
tu ai dreptate cand spui ca poate fi usor "manarit" motorul de dacie... dar rezultatele sunt supra-evaluate. dacia are avantajul carburatiei, atat. ******

Bobytzul 18-04-08 14:44

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1491206)
Bobytzule, si daca iti spun ca vecinul meu are o Dacia 1310, motor 1.4 cu carburator dublu corp Webber (nu mai retin masina de pe care l-a luat) si cutie de dacia 1100? probabil ca nu o sa ma crezi... da, masina aia fugea bine si facea multe alte masini... din pacate, ambreiajul s-a dus f repede. tu crezi ca tot ce e modificat e pe forum?
legat de comentariile tale la adresa mea... nu am ce sa comentez, ca vad ca tu sti mai bine ce si cate masini am avut eu :lol: incerc sa-ti raspund frumos: dacia 1310 din '94 pe care am vandut-o de buna ce era dupa 2 luni :lol: ; dacia papuc din '96, dacia papuc din '99 - benzina, carburatie 1600cmc; dacia 1310 din '99, carburatie 1400cmc - cu masina asta am facut Daewoo, BMW, Mercedes si mulet alte masini... si "adversarii" fumau linistiti si nu-si dadeau seama ca "ne tragem" :lol: eram mic si prost si ma credeam "reisar", iar masina suprema era dacia; dacia 1300 din '80... care a ajuns la Remat in programul "Rabla".
"papucii" i-am avut din motive "economice", imi faceam treaba cu ei, si nu mi-e rusine sa recunosc ca am schimbat masinile fiindca nu aveam bani... vindeam si luam ceva mai ieftin, ca sa ramana "de-o ciunga".
tu ai dreptate cand spui ca poate fi usor "manarit" motorul de dacie... dar rezultatele sunt supra-evaluate. dacia are avantajul carburatiei, atat. ******

sincer sa fiu de voie de nevoie am ajuns la intelepciunea batrinilor "nevoia este cel mai bun invatator" si dupa citeva patanii pe la ciclop am ajuns la concluzia
-1 buc trusa chei de toate neamurile cam 25 Kg
-Prese
-Cartea
Si uite asa cu rabdare din pacate recunosc si cu tutun ,masina suspendata cu dubla asigurare am rezolvat cam tot (mai putin motorul dar il casapesc si pe el) pe la ea si nu am mai fost sclavul ciclopului.
Ce sa zic vine sf de saptamina asa ca si pentru tine si pentru toti posesorii de masini ,bani ,carburant,drum fara gropi ,si sa vina sanatosi ca fiarele se indreapta .

All times are GMT +2. The time now is 10:27.

- Copyright 2026 4Tuning