![]() |
Re: Masina mea : Opel Astra G 2001, OPC Line
Cine schimba dieselu la 5000 deja nu prea stie sa mearga COX cu el. Garantie oferi la remapare? :) Ca ma cam tenteaza scorul... O varianta cu chip trimis prin curier (transport eu) merge? :)
|
Pai tu vrei chip sau remapare a computerului? Ca sunt 2 chestii diferite.
|
Remapare. Dar trimit chipul separat pentru remapare prin curier ;)
|
Din cate stiu eu (corectati-ma daca ma insel), remaparea nu mai implica folosirea fizica a unui cip. Prin faptul ca nu mai trebuie desfacut computerul masinii pt a introduce acel cip ( de unde denumirea de chip tuning ), si doar se scrie o alta harta de putere a masinii, prin intermediul unui calculator, remaparea este mai avantajoasa, neputand fi descoperita la service, la verificari (decat daca iti rescriu ei softu pt computerul masinii), iar in plus, nemaidesfacand practic nimic ce apartine masinii, se evita unele probleme care pot aparea ulterior ( la inghet de exemplu ).
|
Parerea mea sa nu fortati motorul pana la 100 de cp, inteleg vreti cp, e normal, insa ganditiva si ca motorul ala a fost gandit pentru 75 de cp, si mi se pare destul de decent cum trage pentru 75 de cp, eventual daca va apucati de chiptuning sau remapare, mariti puterea pana la 90....cu cati mai multi cp cu atat mai mult scade fiabilitatea motorului, e un sfat prietenesc pentru binele masinii si al buzunarului vostru. Alte metode de marire a puterii, ar fi montarea unui Turbo mai mare de pe motorul de 2.0 DTI sau 2.2 DTI, cel de pe 2.2 DTI e cu geometrie variabila, e mai bun :D dar bineinteles chestiile astea costa.
Numai bine. |
Quote:
In fine... Deocamdata mi-am luat jumate din muzica pe masina deci imediat sunt cu finantele pe 0. Cristi imi poti face o poza la filtru? Ca sunt curios cum l-ai montat. De evacuare sport ce ziceti? Inox cap-coada bine-nteles. Sunet nu cred ca scoti numai dintr-o finala sport. |
Scoti si doar dintr-o finala, dar nu o sa iti creasca nici cu 2CP puterea motorului. Doar pt sunet, ajunge o finala. Dar hai sa incheiem discutia asta aici, ca facem chat din threadul omului. :)
|
Sa incerc sa va lamuresc. "Chip" se face practic la masinile vechi, la care nu exista variante de conectare la calculator, si practic se inlocuieste componenta direct de pe placa de baza a calculatorului de injectie, prin lipire.
La masinile mai noi, soft-ul se rescrie, nu este nevoie de inlocuiri "fizice" ale componentelor electronice. Motorul Y17DT nu a fost gandit pentru 75CP. In schema (blue-print) luata original de la Isuzu, acest motor avea putin peste 90CP, dar constructorul german a redus puterea din diverse considerente. Prin montarea injectiei common rail, din acest motor de baza s-au scos pe rand varianta de 80CP, apoi cea de 100CP, folosind acelasi bloc motor, si aproape aceleasi componente, mai putin sistemul de injectie. Poti sa imi trimiti calculatorul de injectie prin curier, si sa ti-l fac, dar cateva zile nu vei putea merge cu masina. Calculatorul de injectie se scoate foarte usor (4 suruburi, 2 mufe). Pentru mai multe detalii te rog sa ma contactezi telefonic: 0721 400 528 sau 0765 419 528. Filtrul de aer K&N este luat exact pentru motorul Y17DT si intra in cutia originala, in locul filtrului de aer clasic. Sa nu crezi ca am facut o prostie punand filtru conic. |
De ce spui ca nu merita filtru conic? Mai faci ceva loc pe acolo... Se simte diferenta cu cel k&n in cutia originala?
|
Se simte, tinand cont si de faptul ca masina este remapata... Chiar creste altfel in turatii. Filtrele conice sunt in regula pentru motoarele pe benzina, la Diesel nu este chiar asa. Debitmetre, senzori de presiune, alte valori decat la benzina etc. Sa zicem ca sunt mai 'sensibile'.
|
Masinuta se cam vinde... aici: https://forum.4tuning.ro/191-bazar-auto-masini/80730-opel-astra-2001-opc-line-diesel-81-000km.html
|
Mare pacat ca o vinzi, ai avut probleme ceva ?
|
Singura problema e ca mi-a picat cu tronc un BMW :(
|
peste 100 cp o sa vi se sparga cutia ;)
|
Cat de sigur esti tu de treaba asta?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:19. |
- Copyright 2026 4Tuning