Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Vectra Turbo (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/71758-masina-mea-opel-vectra-turbo.html)

bobby_gsi2 27-05-08 22:21

Re: Masina mea Opel Vectra Turbo

Cu mersul inapoi o rezolvi repede si ieftin....~ 20 ron sonda

TzuTzu77 27-05-08 23:40

Si cu directia daca rezolvi poate dai si ceva detalii, nu de alta, dar si la mine face ca toate alea. Spor la treaba!

V.I.D. 28-05-08 16:22

Am montat catalizator nou+toba intermediara inox noua+manopera=200euro si am trecut cu brio RAR-ul pt noxe.Din pacate nu am putut omologa rotile(215/55/16) deoarece cei de la Opel nu au cum sa-mi dea hartie pt asa ceva(si am un prieten acolo).O sa-i cumpar un set stock(205/50/16) dar va fii setul de roti pt. iarna.Acu cea mai importanta probl. de rezolvat va fii caseta de directie.Pe saptamana viitoare o duc la Opel sa-i fac o verificare tehnica amanuntita sa vad ce probl. tehnice(pe langa directie) mai am de remediat.

Eagle_flyaway 28-05-08 17:24

in primul rand sa o stapanesti sanatos !!!!
cum e facuta smecheria cu butonelu magic?
cu rotile poti imprumuta de la vreun prieten care are 205/50/16 pana iti faci actele si pt iarna lasi aceleasi jante pui doar cauciuce,
bafta cu jucaria ....

V.I.D. 30-05-08 22:11

pai cu butonelu magic nu stiu cum este,banuiesc ca da ceva impuls la ceva senzor(cum ar fii ala care stie sa decupleze 4x4 daca se prea incalzeste uleiul in cutie),dar mai bine il intrebam pe alexcox sau pe gta ca ei stiu mai bine care e smecheria,problema e ca acu dupa ce i-am pus catalizator si toba intermediara se simte o scadere a puterii si nu mai are sunetul ala bestial(si am dat o gramada de bani),dar asta e...o sa merg asa un timp si apoi mai vad eu...oricum e puternica numa ca m-am obisnuit cu ea cum era inainte.O corectie:cauciucele stock sunt 205/50/15(nu 205/50/16).

GTA 31-05-08 12:41

Anvelopele stock sunt 205/50/16 iar butonul ala pentru decuplat 4x4 este foarte simplu.......se trece siguranta 19 prin acel buton si la decuplare este ca si cum ai scoate siguranta.....

V.I.D. 05-06-08 18:54

Asa am stiut si eu(stock-205/50/16) dar si in talon si in carte sunt trecute 205/50/15.
De ieri masina circula cu nr. noi: CJ 01 VID (in continuare sunt norocos-am gasit liber nr. 01)

V.I.D. 23-06-08 19:33

Re: Masina mea: Opel Vectra Turbo

Bun....sunt in concediu....ne ocupam putin de masina.
Pana una alta sa va mai spun ce are masina si nu s-a spus pana acum:geamuri ionizate,ceasuri de boost, temp ulei,presiune ulei si volti,4 geamuri electrice,oglinzi electrice incalzite,trapa manuala 2 pozitii,blow-off forge,scaune fata cu incalzire,alarma Maat cu modul de ridicare geamuri,intercooler marit,tobe Borla si ce s-a mai spus p-aici.
Azi am fost cu ea la o verificare...rezultatul:suspensie brici(fata 76%,spate 86%-m-a intrebat mecanicul ce suspensie am pe ea pt.ca mai rar valori de astea si la suspensiile noi),frane brici fata/spate mai putin frana de mana(care tre s-o rezolv),planetare fata bunicele,problema cu planetara spate pe dreapta,probleme mici cu ceva bucsi fata.Verificare facuta in service autorizat RAR cost 100ron.
Revin cu poze noi+interior si cu ce mai fac pe la masina.

V.I.D. 23-06-08 19:40

aaaaaa.....am uitat...am mai completat cu ulei la servodirectie si s-a mai imbunatatit problema cu caseta dar tot tre sa o rezolv.Joc nu are de loc dar are niste cloncanituri.Am gasit noua la 1500 ron dar ma mai gandesc la o solutie.Cred ca o sa o schimb cu ceea second primita o data cu masina si daca nu-i perfecta voi lua una noua.Oricum nu mai are intreruperile de servo la viraj stanga.Ciudat si cu magazinele astea:la unu ii 1800 ron la altul ca-s mai multe modele si tre sa-l identific pe cel corect(pret estimativ 1700ron)iar la alt magazin am gasit cu 1500ron dar livrare aprox intr-o saptamana.

V.I.D. 23-06-08 21:52

5 Attachment(s)
niste poze:
...si am uitat:farurile sunt bi-xenon iar consumul 15l% in oras la o medie de 4000-4500rot/min(inca nu ma pot abtine sa merg mai usor sa vad ce consum minim de oras scot) si cu 4x4 cuplat

V.I.D. 24-06-08 22:14

Azi i-am reparat usa fata-dreapta.Nu raspundea la inchidere/deschidere-motoras defect.Schimbat motoras-acum functioneaza.Cost 50 ron.Si i-am dat jos folia imitatie carbon de pe partea superioara a grilei radiator si vopseaua neagra.Acu are botul alb.

Sonny 24-06-08 22:27

Foarte ciudat arata cu spoilerul ala fata decupat asa... Chiar e nevoie de plasa aia pentru radiator?

In rest banuiesc ca e o bestie... Sa te bucuri multi km fara probleme! :)

V.I.D. 24-06-08 22:34

pai este decupat pt. ca are intercooler-ul marit.Si la varianta stock are o decupatura in spoiler dar mai mica.In spoiler este intercooler-ul si ii trebuie aer iar mai sus este radiatorul.La varianta stock ma refeream,normal,la vectra turbo-celelalte modele nu au spoilerul decupat.Oricum este cam defectuos decupat si ma gandesc la o varianta de remediere.

GTA 26-06-08 03:10

Quote:

Originally Posted by V.I.D. (Post 1611223)
pai este decupat pt. ca are intercooler-ul marit.Si la varianta stock are o decupatura in spoiler dar mai mica.In spoiler este intercooler-ul si ii trebuie aer iar mai sus este radiatorul.La varianta stock ma refeream,normal,la vectra turbo-celelalte modele nu au spoilerul decupat.Oricum este cam defectuos decupat si ma gandesc la o varianta de remediere.

Ai grija ce varianta de remediere o sa abordezi......nu de alta dar sa nu incurci estetica cu functionalitatea.Nu de putine ori s-a demonstrat ca ceea ce este "cool" estetic reprezinta o mare problema functionala.

PS.Orice ai alege ai grija ca intercoolerul si radiatorul de apa sa fie bine ventilate.

V.I.D. 27-06-08 21:08

Asta-i clar ca tin cont de functionalitate dar nu-mi place ca-i pus prea fortat si se vad in multe locuri unflaturi,suruburi si nituri(din cauza intercooler-ului si conductele marite).Azi am rezolvat si cu luminile pt mers cu spatele.Era bulbul din cutia de viteze defect si am remediat si frana de mana.Acu ma pregatesc de mers la mare si apoi mai vedem....

All times are GMT +2. The time now is 20:20.

- Copyright 2026 4Tuning