Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan 350Z vs Mitsubishi Lancer EVO VIII (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/6967-nissan-350z-vs-mitsubishi-lancer-evo-viii.html)

Christian 12-08-05 12:48

Re:

tu ai vorbit de tuning la motor care mai costa in jur de 5-6000$ +masina vreo 40.
nu crezi ca te apropii cam mult de pretul unui dodge viper sh? :D
asta daca tot \"pulsezi\" pe faptul ca z-ul arata traznet...
acum serios vorbind intre doua masini d'astea stock liniuta e \"driver's race\" toata ziua. puterea in minus de 20 de cai a lui evo este compensata de 4X4.
si de 6k ma indoiesc ca nu poti face ceva \"serios \" si pentru evo.(chair daca implica atat de mult detestatul \"umblat la motor\") adaugam la asta si faptul ca-l gasesti cu vreo inca 4000$ mai ieftin ca z-ul si deja la 10000 stam altfel de vorba cu ce poti scoate din motor. chiar si turbo cum e el.

fishbone 12-08-05 15:28

Z nou e cam pe la 37k. De la 42 mii la 55 mai e ;)

Christian 12-08-05 19:53

stiu ca mai e. insa de la un \"amarat\" coupe la un adevarat supercar ce are aspirat cu 100 de cai mai mult decat z-ul cu tuning tot mai e.
si tu ai zis 50.000$. daca cauti bine e imposibil sa nu gasesti unul in stare faorte buna. stiu ca 10.000$ nu e o suma neglijabila, insa vorbim de o masina ce are stock putere dubla (la care dja nu mai sta nici dracu in fata ta) ce castiga enorm la capitolul \"looks...
practicabilitate cade (evo castiga aici) deoarece ambele au decat 2 locuri.

fishbone 12-08-05 23:47

Problema de care sufera atat STi cat si Evo este faptul ca dizainul, aici in SUA, le fac sa se piarda in miriada de Honde Civic tunate. Sunt privite cu aceiasi ochi de catre lume. Par a fi masini juvenile, pentru tinerei agresivi. Stim ca nu e chiar asa, dar ce sa-i faci. Tocmai de aceea va tot stresez eu apropos de dizain, pentru ca am cazut si eu in latura asta de gandire. Cand ma uit la Evo, vad o masina brutala, pentru tipii carora le place sa fie tot cu pedala in fund. Z e o masina mult mai rafinata, mai eleganta, mai matura.

Christian 13-08-05 00:24

total de acord. z-ul e ceva mai stilish. insa daca ii pui ceva spoilere si etc, se duce spre agresiv realtiv usor.
gandeste-te ca pari stilish intr-un z... asta pana cand te vede cineva cum ii dai pedale in motorul ala cu turbina aruncata pe el. :D

Marinica 09-09-05 13:01

350 Z-ul n-are reputatia in raliuri care sunt cele mai dure intreceri...
Aleg EVO, chiar daca nu are potential de tuning (???!!!!!!!!!) :))

soricelu 09-09-05 13:22

eu unu aleg evo .. imi place mult mai mult :roll: cel putzin mie 350z-ul nu mi se mai pare asa special .. evo e altfel :wink:

lemieux12 09-09-05 20:33

EVO ALLLL the way !

350Z e numai o mare POS (piece of shit) , fosta mea prietena are G35 (acelasi lucru , numai cu 4 usi ).. EVo in schimb are potential ..bolt-on hardware 400-500 HP .. www.atpturbo.com

Bogdan_16v 10-09-05 23:07

Re: EVO ALLLL the way !

Quote:

Originally Posted by \"lemieux12\"
350Z e numai o mare POS (piece of shit) , fosta mea prietena are G35 (acelasi lucru , numai cu 4 usi ).. EVo in schimb are potential ..bolt-on hardware 400-500 HP .. www.atpturbo.com

In sfarsit, un om care stie ce vorbeste, nu ca \"expertii\" de dinainte, cu concluzii inteligente de genul \"daca pui turbo pe 350Z face orice Evo stock\"...Skyline/G35 si Fairlady Z/350 Z sunt cele mai mari dezamagiri japoneze posibile la ora actuala...
Race, tu numai Nurburging stii, alt circuit pe lumea asta nu exista pt tine, parca e singurul loc unde lumea se poate da...inteleg ca mai toti producatorii isi testeaza masinile acolo, dar de aici si pana la a compara doar pe criteriul timpului pe un circuit preponderent de VITEZA de mare lungime, cu curbe stranse dar putine, deci unde displacement si raw power conteaza cel mai mult, e cale foarte lunga...ia baga tu Evo cu TVR-urile tale (batute si de NSX-R, btw, pe alte circuite, am si dovada) pe Tsukuba sau Motegi si mai discutam dup-aia...si da, acel V6, cel putin pe Nissan, are un ECU cu un soft ce nu permite rescriere, poate fi doar scris alt soft sau inlocuit ECU. Iar turbo adaptat la 350z umbla vorba ca nu prea e o solutie fiabila, cum nici turbo pe k20a de pe CTR nu este fiabil, si asta se stie...
In schimb, blocul lui Evo suporta 600cp+ fara sa fie modificat...sunt destule exemple in lume cu Evo-uri intre 500 si 700cp care nu au probleme de fiabilitate...plus ca, indiscutabil, Awd este ideal pt racing...si unde mai pui ca e ajutat si de AYC si ACD, deci o stabilitate de invidiat pe circuit...practic o masina pregatita pentru chinuri si cazne...350Z joaca intr-o alta liga, cea a Coupe-urilor luxoase care n-au nici o tangenta cu circuitele...

bodyspeed 11-09-05 09:38

fara comentari aleg evo e mult prea tare pentru 350z
ii da clasa parerea mea

Race 11-09-05 10:29

TVR-urile alea bat Evo si pe circuitul Top Gear,care este mult mai lent si mai tehnic.Folosesc drept referinta Nurburgring exact din motivul zis de tine,pentru exista date cam despre orice masina.Si 147 curbe sunt putine ?!

Quote:

displacement si raw power conteaza cel mai mult
Cat de frumos e sa auzi asta de la un fan Honda ! Brusc,1.000 CP/l scosi la 1.000.000 RPM dintr-un motor de 100 cmc nu mai sunt de ajuns :D

Bogdan_16v 11-09-05 15:31

Nu vor fi niciodata de ajuns pe un circuit de viteza, pt ca nu pt viteza au fost construite, si sunt sigur ca 350Z are o viteza finala mai mare decat EVO-ul de 280cp. Iar daca o curba pe Nurburgring inseamna si 2-3 grade miscare a volanului, asa cum am vazut, atunci pot fii ele si mai multe de 147. La cate zeci de km are circuitul nici nu ma mira, castiga masinile care au cuplu mai mare si cilindrii mai multi. Daca ar fi construit toti in functie de testele pe acest circuit, ar fi fost numai motoare de la V6 in sus in lume. La TopGear bat intotdeauna masinile englezesti, cum in Germania regi sunt BMW-ul si Porsche-le, in Italia, Ferrari, etc. Nu are cum sa existe obiectivitate nici pana la nivelul de 90% in nici o emisiune si in nici un test.

All times are GMT +2. The time now is 09:10.

- Copyright 2026 4Tuning