![]() |
Re: Alfa Romeo Alfa GT 3.2 V6 vs Mazda RX-8
Quote:
|
Brera 3,2 V6:D
|
1. esti off-topic
2. Seat Leon 1M 1.8T :p ~Nautilus |
Quote:
on-topic: Subaru Impreza 2,0 160 cp |
Pai normal ca nu poti compara 407 cu un passat. un 407 sh e 10000 si un passat e 15000. Si sa stii ca navigatia indica cel mai bine dintre toate(mergand cu 130 pe bord imi arata intre 140 si 170 km/h gps garmin)
O masina sa intre aici poate fi foscus st asta nou .225 cp si 340 nm . si consider ca are destul cuplu incat daca mergi usor cu el sa nu consume mult. |
focus st consuma 16 in oras daca eviti orele de varf, intre 18 si 19 cu ore de varf(asta ca raspuns la recomandarea de mai sus)
|
daca RX8 ar consuma pana in 15 ca Leonul as pleca imediat in germania sa imi iau una neagra sau rosie:))
Pe siteul oficial cica masina consuma 11 daca schimbi vitezele pana sa apara buzzerul ala la motor....si daca conduci mai sportiv sau in oras urca doar pana la 14 dar sunt departe de adevar....si 16 ar fi super dar eu am auzit ca urca pana la 18-20 lejer chiar si cand mergi usor prin oras ati vazut pe youtube prezentarea pe care o face Clarkson? f tare masina...dc ar consuma mai putin si ar avea cuplu mai mare... dar nu e asa, asa ca raman sa aleg anul asta intre Alfa GT sau tot Leon Cupra R |
Dragilor eu nu va inteleg de ce va tot legati de fiabilitatea la Alfa Romeo GT, in comparatie cu cea a Mazdei RX-8... E drept ca in "istorie" Alfa se stia ca e cam pacatoasa, dar lucrurile se mai schimba.. "miturile" mai cad si ele ;)
Tot ce stiu despre RX-8 este ca un bun prieten a vrut sa isi cumpere una secondhand, dar la o aruncare de privire pe forumurile de proprietari de afara si-a dat seama ca mai are totusi timp sa se razgandeasca :) Din ce mi-a zis el, RX-8 are multe probleme marunte si enervante, dar totusi costisitoare, inclusiv la partea electrica/electronica. Pe de alta parte cunosc proprietari de GT-uri (1.9 MJet) care sunt foarte multumiti de masinile lor. Aaa inca ceva: v-ati uitat la preturile la second hand de la RX-8? Eu zic ca se depreciaza cam tare, nu? ;) |
alfa gt pt ca este frumoasa... pe cand mazda e doar agresiva. un mare minus pt mazda din cauza lipsei de cuplu la acel motor wankel.
|
Alfa GT ar fi si alegerea mea, nu pot zice ca ma impresioneaza Mazda... :|
Legat de fiabilitate - ma indoiesc ca GT-ul e mai proasta decat RX-8-ul :) V6-le de pe Alfa e magnific, ca si look GT-ul e tare rau, la interior nu ii gasesc defecte, la fel pentru pozitia la volan si feeling (eu am 147). Pe de alta parte, da, 3.2-ul va consuma undeva la 18l in oras probabil, nu inteleg ce va faceti sperante cu 15 :) si da, impozitul e mare.. Pentru cine intreba de motorizarea Multijet de 150CP ca oare e ceva de capul ei (?), ii raspund ca acel motor cu soft/evacuare/admisie face 200CP si trage in draci, cu siguranta coboara sub 8 secunde suta ;). Eu am 147 1.9 JTD-ul de 116CP la baza, resoftat (soft..) si fac suta in 8 secunde si un pic..si de asemenea stiu ce poate un Multijet 140CP + soft evacuare si admisie...credeti-ma cand va spun ca este destul de grav. Bineintesc ca la performante, a treia masina intrata in joc (Leon Cupra) sta foarte bine. |
Sunt subiectiv(am alfa)dar GT a castigat in 2006(sper sa nu gresesc anul)titlul de cea mai frumoasa masina din lume atentie intr-un juriu in care se gaseau si americani(iar ei nu prea stiu nimica de alfa romeo intrucat nu se vinde asa ceva acolo)si asta spune multe.Legat de fiabilitatea alfa este un adevar pentru masinile mai vechi,dupa 2000 au inceput si italienii(de la alfa)sa faca masini fiabile.
|
Quote:
Pacat ca e cam mica...am inteles de la cineva ca e mai mica decat Leon 1M mai scurta si mai putin loc in spate. Daca ar fi sa dau Cupra pe o alta masina care sa nu consume mult...GT va fi cu siguranta prima varianta. Un Alfa Romeo GT negru cu piele neagra (sau alba, rosie) :D ms pt raspunsuri |
Quote:
So, pentru folosire zi de zi in forta, tot benzina e baza. De fapt, fie ca dai mai mult pe benzina, fie ca schimbi turbina si injectoarele in mod regulat la diesel, tot cam pe acolo iesi cu banii. |
Quote:
nu stiu ce senzatie ai cu dieselul ca mie nu imi place deloc...trebuie sa schimbi vitezele f repede...cred ca as fi dezamagit de un diesel stock ... nu stiu in schimb cum ar fi un diesel tunat ... de ex ati vazut cu totii ce se poate face dintr-un diesel...Cupra 4 NBC galben...senzatia pt mine e cand masina sare de pe asfalt la semafor si o duci pana in 6000 rpm nu cand la 4000 esti obligat sa schimbi viteza... o sa incerc sa conduc un diesel inainte sa dau leonul si sa vad dc se merita...dc voi trece pe diesel voi alege Alfa GT 150 CP si il duc la 190 CP, daca voi ramane pe benzina voi lua Cupra R 224 CP si il duc la 270 CP |
Sunt unii oameni care nu suporta dieselul, intr-adevar. Dar nu mai spuneti ca nu se simpte la consum diferenta intre benzina (mai ales turbo) si diesel, ca e amuzant, asta deoarece este o diferenta foarte mare. Pe cine nu deranjeaza consumul de benzina turbo si isi permite o masina puternica -> go 4 it, este foarte clar ca o benzinara turbo va fi superioada unui diesel.
Dar nici nu comparati motor 1.9 150CP cu 2.0 Turbo de 224CP, e total aiurea. Kevo, tu ar trebui nene sa stii ce motorizarea vrei de la viitoarea masina, nu sa le amesteci si sa le faci terci aici, ca nu mai intelegem nimic: "Alfa 3.2 V6 vs RX-8, dar cum o fi 1.9-le de pe Alfa de 150CP, dar stai asa ca imi iau Cupra R 224CP pe care il fac OZN..." :| |
| All times are GMT +2. The time now is 02:45. |
- Copyright 2026 4Tuning