Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Supercharger electric - pareri (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/6535-supercharger-electric-pareri.html)

HolySoul 06-09-05 14:00

servo ?
proiectoarele se pot stinge ...
...
asa mai bine scapam si de faruri si semnalizatoare ....castigam 2 cai :)

ahh si mai bine si de ambreiaj si de cateva pinioane din cutie ...
punem treapta intr-o viteza .. sa vezi ce fuge

mtg 06-09-05 16:52

Supercharge-ul electric este teoretic foarte bun doar se poate vedea ca toate masinile de la WRC au supercharger electric.Una dintre problemele lui este ca poate sa cedeze mai usor decat unul mecanic.

Ciro_zel 06-09-05 17:28

Re:

Quote:

Originally Posted by \"mtg\"
Supercharge-ul electric este teoretic foarte bun doar se poate vedea ca toate masinile de la WRC au supercharger electric.Una dintre problemele lui este ca poate sa cedeze mai usor decat unul mecanic.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

WRC cu supercharger electric..omule..nu stiu multe despre masini..dar asta e ABERATIE!!!!!
WRC-urile au turbocharger, nu au supercharger electric :roll:
Dupa mine superchargeru electric echivaleaza cu suflatu-n tzeava de admisie :lol: ..e marketing si atat

andreinui 07-09-05 23:32

mtg wrote:

bravo maiiistre :!: :!:
si mai pun inca doua baterii de locomotiva sa le alimenteze nu? (in plus 2-3 sute de kile nu se simt) :lol: :lol: :lol:

nicku 17-11-05 00:24

:? :? Niciodata nu se va compara un kompresor electric cu unul adevarat sau cu un turbo....intradevar nu iti da o gramada de cai.10-15 maxim in functie de motor....dar sa punem problema altcumva 8)
un kit turbo iti da cam 50-60 de cai si costa minim 2000 euro...despre performante si fiabilitate no coment
suflatoarea iti da 10-15 cai si costa 300-350 euro
Concluzie...dupa tuningul de baza cu care se incepe la un motor (cip,admisie,evacuare) nu ar fi o idee rea sa urmeze un compresor electric ai castiga ceva calutzi in plus.... :wink:

codrin44 22-11-05 13:11

10-15 CP in plus nu mi se par de ici-colo(un chip tuning nu-ti da prea mult in plus)iar ptr. alimentarea lui s-ar putea folosi un dinam.

Ford_V6 30-11-05 23:52

si dinamul ala cine il invarte ???? plus de asta instalatie de incarcare la un dinam este mult mai complicata decat la un alternator.

MasterTuner 12-01-06 21:50

Domnilor, ganditi-va ca un compresor de Merc 200 K consuuma vreo 15-20 cp din aia sub 200 pe care-i face motorul. Voi ati vazut vreodata cum arata si cat cantareste un motor electric de 10 KW?

einstein1984 15-02-06 11:12

Compresorul lui Mercedes SLR foloseste vreo 160 CP . Un compresor de dragster top-fuel foloseste vreo 400 CP.
Ce suparaalimentare poti sa faci cu un cooler de calculator?

mae 15-02-06 16:59

cred ca pt o daciutza aia 10 cp se simpt enorm.

o sa radetzi dar ma facut niste teste asta vara am laut un venitlator de pc unul mic dar cu debit destul de mare ca fanctioneaza la 12v (Adcia cu turatzie mare ) si l=am pus pe admisie inainte de carburator. mi sa parut ca am o scadere a consumului si in turatzii mic parca avea ceva cuplu mai mare (dar acum nu radetzi pt ca daor mi se parea ) nu zic ca chair asa era. singura pb ca daca treceam de 4000 murea motorul , nu mai crestea in ture decat foarte greu in sarcina

a fost un test. nu radetzi pt ca am incercat.

SEBASTIAN 16-02-06 07:55

e un fel de ventilator sa te aerisesti la ****.

WRT-SHARK 16-02-06 08:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
e un fel de ventilator sa te aerisesti la ***.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

einstein1984 16-02-06 11:05

Pai ventilatorul ala de kko mai mult impiedica circulatia aerului decat sa o ajute. De aici si moartea subita a motorului.
Daca superchargerul electric era o solutie buna, nu crezi ca-l folosea cineva intr-o masina de serie pana acum?

Ciro_zel 16-02-06 11:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
e un fel de ventilator sa te aerisesti la *****.

genial :lol: :lol: :lol:

mae 16-02-06 17:29

a fost doar test din lipsa de preocupare.

All times are GMT +2. The time now is 09:06.

- Copyright 2026 4Tuning