![]() |
Re: Machetele mele - ampopa
4 Attachment(s)
Si primele mele machete (le am din 1978 sau 79): pompa de beton Schwing, cu brat de 21m, 1:50, Conrad si pompa de beton Putzmeister cu brat de 28m, 1:50, NZG.
|
La autoutilitare esti cel mai tare. Am si eu acasa un buldozer rusesc (nu cunosc numele lui, dar stiu ca a fost produs de aceeasi fabrica din care provine buldozerul 1:1) la care se rotesc senilele, are un carlig care actioneaza sus si jos si m-au uimit frumusetea lor si detaliile. Si faptul ca poti vedea ce fac si in realitate.
|
Multumesc pentru felicitari. Mai am o gramada, numai ca nu prea am timp sa le fac poze si sa le postez.
|
3 Attachment(s)
O banda transportoare Putzmeister Telebelt, versiunea americana, pe sasiu International, cu axa autatoare, de la Conrad, 1:50.
|
9 Attachment(s)
Revin si eu cu doua noi sosite pe "santier": excavatorul frontal (mai corect ar fi "excavatorul cu lingura dreapta") Komatsu PC1100, un "greu" de 110 tone (in realitate), folosit mai ales in cariere, si un incarcator (tot de cariera) Komatsu WA800, tot de vreo 100 de tone, cu o cupa de 10mc (ca sa va faceti o idee, o "Raba" are cam 10mc). De remarcat detaliile balustradelor (care sunt din belsug) si a pasarelelor (la excavator imita chiar foarte bine tabla expandata).
Pentru cei interesati de achizitionarea unor astfel de machete, detalii pe PM. |
9 Attachment(s)
Si macheta de excavator PC1100 cu brat (si accesorii: electromagnet si doua cupe graifar) pentru manipularea materialelor vrac, folosit in depozite de fier vechi, gari, porturi, etc. Metalica, scara 1:50, producator Joal:
Si sa revenim acum in lumea santierelor de zi cu zi: macheta de incarcator frontal Liebherr 564, tot Joal, tot 1:50: Te rog foloseste uplodul forumului!Data viitoare iti sterg postul! |
Cat de marfa sunt ... Imi plac prea mult.
|
Ma bucur pentru aprecieri. Vor mai urma si altele (si in colectia mea, si in magazin).
|
6 Attachment(s)
Volvo L70C.
Un incarcator de clasa medie, cu mute accesorii: cupa, lama de zapada, furci de stivuitor, brat de macara, graifar pt busteni. 1:50, Joal. Te rog foloseste uplodul forumului!Data viitoare iti sterg postul! |
Misto modelul acela de basculanta Roman (nu am vazut-o nici odata in realitate). Iar capul de tractor e foarte misto auriu,pacat ca nu e si aurit...
|
Basculanta exista si in realitate (eu am vazut cateva "pe viu", pe la carierele de calcar din Dobrogea) si pe situl producatorului: http://www.roman.ro/produse.php?menu...VFK%20922.0046
@Coman Razvan, Domnule Coman, unde scrie ca trebuie sa folosesc "uplodul" (am cautat in DEX dar nu am gasit ce inseamna, probabil ca vine din englezescul upload) forumului? Nu ma deranjeaza acest lucru dar, spre informarea Dvs, sa stiti ca incarcarea pozelor prin legaturi ("linkuri") de pe situri de gen economiseste spatiu pe serverul care gazduieste forumul pe care Dvs il moderati cu atata vigilenta, asta insemnand o functionare mai buna a serverului (si, implicit, a forumului) respectiv. Daca doriti Dvs in mod deosebit, voi incarca pozele pe site, dar v-as ruga sa folositi un ton mai politicos pe viitor. Nu imi aduc aminte sa fi facut armata impreuna. Cu stima, Un (inca) forumist liber. P.S. Din partea mea, puteti sterge acest post, il puteti edita, ma puteti "bana", principalul ar fi sa intelegeti ce trebuie inteles si atunci ma declar mutumit. |
8 Attachment(s)
Si ultimele nou venite pe santier:
Pompa de beton, model din 1972, Putzmeister B232S (debit maxim de beton 65mc/h, actionare hidraulica a pistoanelor pompei cu apa, nu cu ulei) , M17/20 (inaltime maxima 20m, raza maxima 17m), pe sasiu MB LP1113, model jubiliar, cu ocazia implinirii a 50 de ani de existenta a firmei Putzmeister, serie limitata (numai 5.000 de bucati au fost facute). Macheta scara 1:50, Conrad (Germania), foarte detaliata, directie si oglinzi (nu i le montasem cand am facut poza), un model cu adevarat de exceptie. Nu va mai spun cat m-a costat:-) si sora ei mai mare si mai noua: Pompa de beton Putzmeister M46-5 (debit maxim de beton 160mc/h - in functie de tipul de grup de pompare, inaltime maxima 45m, raza maxima 41m, echipata cu sistem Ergonic - ce controleaza cu precizie miscarile bratului), pe sasiu MB Actros. Macheta scara 1:50, Conrad (Germania), foarte detaliata, directie si oglinzi (nu i le montasem cand am facut poza), brat metalic (spre deosebire de mai toate celelalte modele facute pentru Putzmeister si care au bratul din plastic - desi asta nu le scade din valoare sau frumusete), stopuri transparente - si el un model de exceptie. |
Foarte frumoase utilajele, si detaliate.:D
Spor la cat mai multe.:) |
Multumesc pentru urari. Cu siguranta ca vor veni mai multe (plus ca acuma, de cand am deschis magazinul, orice vine in magazin, un exemplar intra si in colectia personala).
Cand revin din concediu, o sa revin si cu noi poze (si noi achizitii, desigur). |
5 Attachment(s)
Revin cu cateva noutati din colectie:
O macara P&H R150, scara undeva pe la 1:55 (pe net ea apare ca 1:50, insa nu e corect), producator Gescha (actual Conrad), prin anii '70 si un Demag Ac350 SL, produsa de Conrad, prin anii '80, scara 1:50. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:46. |
- Copyright 2026 4Tuning