Civicul in comparatzie cu GTPul ie o deferentza de la cer la pamint. Civicul care il aveam avea un motor de 1.7 cu 127cp la fulie... cai putere la rotzi sint mult mai putzin pentru ca trebuie sa calculezi o reducere de 15% pina ce ajunge la rotzi. Iar torque.. era inexistenta. Motor de turatzie.. plus de abea o trageam de par sa mearga cu cel putzin 115 mph pe ora. Nu ma intreba cit ie in Km, ca uit:). GTP, motor V6 de 3.8 cu supercharger, 240 cai putere la fulia de la motor cu 280 torque.. ( calculezi 15% reducerea de care vorbeam ). Ie automata, GTP nu a venit in manuala din pacate. Ar fi fost superb. Dar cred ca are o sora geamana in Australia si uit momentan cum se numeste. Acelashi motor.. caroserie diferita si mi se pare ca ie manuala. Holden in Australia face parte din corporatzia General Motors unde se include Saab, Pontiac, Chevy, Isuzu, Opel, Holden... si daca uit vre una va rog sa ma corectati. Ieste fuarte comfortabila, deh mashina facuta pentru americani, ca stai cu curu in mashina cel putzin 4 ore pe zi, daca nu si mai mult. Am la bord momentan 55.000 mile. Am cumparato la 29.000 mile. Model din '99, si cine a avuto a avut destul de buna grije de ea. Daca nu ma inshel am dat pe ea in jur de 14 sau 15 mii... undeva in zona aia, finantzarea... si alte rahaturi de astea. Faza ca ie automata, imi da avantaju sa plec mai puternic depe loc, dar daca nu am cauciucuri care sa se lipeasca de asfalt dupa ce leam incalzit, o sa imi patineze de draci o ia. Trebuie sa imi iau niste Nitto, sau niste street legal drag radials. Sint niste cauciucuri care dupa ce le incalzesti, se lipesc de asfalt de parca leai dat cu superglue. Ce ma uimeste la mashina mea, ie ca nu am positraction. Positraction, face sa se invirteasca rotzie in acelasi timp cind faci un burnout. Si totushi, la mine se invirtesc amindoua. Pina acum sint multzumit de ea.. si nu mia dat prea multa bataie de cap. AC compressor sa stricat.. dar in rest totul a fost ok. Bat in lemn. Majoritatea reparatziilor i le fac eu, cu ajutorul lui taicamiu si a unor prieteni de ai mei. La pagina modificari, potzi sa te uitzi pe www.3800performance.com si in sfirsit.. potzi sa ii face destule. Primul lucru ie sa ii schimbi fulia la supercharger ca sa bage mai mult boost. Acuma cind sint la full boost sint numai la 8 lbs. Cu un 3.4 ar baga in jur de 10, 11 lbs. boost. Cam o crestere de 20 25 de cai putere. Dupa aia sa ii bagi o inductzie de aer rece mai buna decit ce are... si bujii care sa mearga la o temperatura mai rece decit normale. Inlocuirea de fise de bujii ajuta.... . Termostatul lam schimbat ca sa imi mearga motoru mai rece decit de obicei. La mine este fuarte cald vara. Si mashinile cu force air induction, vara sint mai leneshe. Cum dau de putzin aer rece... parca se trezesc la viatza. daca mai avetzi intrebari nu ezitatzi.
|