![]() |
Re: Clio RS vs Corsa opc
Pentru cultura generala:
-Opc era infiintata in 1997 in Germania, pentru a prelua sectia de motorsport a lui Opel si pentru a construi versiuni mai performante ale acesteia pentru strada. Este o companie separata de Opel. -RST (renault sport technology aka. RS) este divizia de sport a lui renault, totul a inceput in '60 cand Amédée Gordini a facut dauphine gordnini, ulterior modele sportive din R8 si R12, dupa asta compania era oficial detinut de renault si schimbat numele la cel prezent. Cat despre Opel si motoare turbo sau masina sport, nu cred ca e cazul sa discutam problema, pana cand cel mai sportiv model de la ei este facut de Lotuns... Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nici o problema cu opel, dar nu are nici un model sport care sa si comporte ca o masina sport, toate au probleme cu suspensia. Asta in general problema de design care provine de la masina de strada, la multe constructori se intampla asta (ex bun e VW golf mk4) dar nu inseamna ca este o bariera de netrecut, dar costa foarte mult, la o masina de serie nu pot permite nici un constructor sa refaca total suspensia unui model ca sa fie mai sportiv. Despre motoare turbo nu e cazul sa discutam la Opel, cam un singur motor au avut, si aia din chin si nevoie, cand renault a introdus motorul turbo in F1 si in rally...fiecare considera ce vrea despre performante, sau unde, cine foloseste motoarele respective, dar in europa sunt 4 cupe cu Clio si vreo 10 cu motoare renault sport. Sa nu intelegeti gresit, pentru o masina normala mai bine un Opel, dar masina cu tendinte sportive Renault e mai bun ca performanta. Cat despre tuningul la ambele modele...Clio are un potential mai mare. |
Eu am mers cu corsa OPC si in dreapta in Clio Sport. Nu lucrez la renault, deci nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. :)
|
Daca tot vorbim de f1 inseamna cand a castigat renault la constructori in f1 sa-si vanda ferrari toti posesorii si sa-si ia renault ca-i mai buna.
Nu inseamna ca daca au ceva super tare la curse sa fie si masina de strada care io vinde fraierului lafel de buna. In primul rand e diferenta mare de capacitate cu toate ca se putea pune un motor mai mare in corsa ... iar cele aspirate ma enerveaza ca te rogi de ele pana ajung la 3500 de ture ... Nu simti forta masinii in scaune ca la un turbo. Acum e doar de gusturi .. iar corsa a fost facuta sa consume mai putin fiind un 1.6 si cand ai nevoie de ea sa traga |
Foarte multa lume care gandeste la fel de prost. Va doresc tuturor motoare turbo, pentru ca consuma putin (ca e de 1.6), pentru ca "are cuplu de jos" (ca sa nu poti merge cu ea in oras) si pentru ca e usor de "modificat" (cu un cip, faci mare treaba!).
Si sa nu luati in considerare nimic altceva! Tampitilor! :)) PS: era masina vs masina, nu motor vs motor... :)) |
Quote:
PS: trebuie doar sa te duci sa le conduci pe amandoua si sa vezi care iti place mai mult...atata tot ;) |
Dupa atatea aberatii incep sa ma simt prost intre voi...scuze pentru cei care vad treaba cum trebue.
Din cate am invatat pana acuma consumul nu este masurat in capacitate cilindrica...ci in cai putere, mai exact cat amestec iti trebue pentru respectivul operatie. Simti forta masini in saune...e cea mai mare prostie auzit de mine pana acuma, asta se numeste PLACEBO. La aceasi putere ar fi destul de lung lista de ce 99% din aomeni din domeniu asi alege un aspirat. -nu are turbo lag -tempereatura mai mica -viata mai lunga -fiabilitate mia mare -mult mai echilibrat -trebue racire mai mica -greutate mia mica -nu e asa de sofisticat -mai putine lucruri care pot strica -reactie la gaz mai buna Si inca multe care favorizeaza un aspirat. Dar evident ca daca vrei sa modifici este mai usor treaba la un turbo. Apropo de turatie, la un aspirat sub 2000 ai cuplu mai mare decat la un motor turbo, la motoarele turbo in general 2000-3000 intra turbina, la un aspirat puterea vine peste 5000, mai ales la astea mai sportive. Si chear de asta e mult mia usor sa condusi o masina aspirata decat una turbo, si daca poti sa folosesti manerul din mijloc cum trebue (numit schimbator) iti aduce mult mai multa adrenalina, asta stiu din experienta. Un TypeR, S2000, M3-5 (mai ales daca electronica este total dezactivata si totul este setat la maxim) e mult mai mare fun decat un standard STI sau EVO. |
Quote:
Quote:
alex vb ca pe maidan, maghernita...si ar trebuii sa fii penalizat pt vocabularul tau ! ontopic: comparatia celor 2 masini este gresita, pt ca una este turbo iar cealalta aspirata! oricum senzatiile unui turbo nu o poti compara cu una aspirata, dar nu vreti sa recunoasteti, ori nu stiti/simtiti diferenta crasa, ce placebo...vrajeala ! |
Quote:
|
=))))) ma bufneste rasul :lol: :lol: :lol:
cica: "comparatia celor 2 masini este gresita, pt ca una este turbo iar cealalta aspirata!" so what ???? aaaa...stai, comparatia celor 2 masini este gresita pentru ca .......ca nu arata la fel :lol: :lol: . Cele 2 masini sunt foarte asemanatoare pentru ca sunt in aceasi clasa (hot hatch), au aproximativ aceasi putere, aceasi acceleratie si aproape aceasi timpi pe pista ;) opel are alta "prioritate" pt ca daca isi doreau sa faca o masina de f1, cu siguranta ar fii putut alinia la start o "formula", chiar daca nu era competitiva, DAR ERA POSIBIL DACA ISI DOREAU CU ADEVARAT ! Poate ca scoteau o "formula" (chimica :lol: ) dar cum ai spus si tu, nu una competitiva cum a fost renault 2 ani la rand. E ultima oara cand postez pe topicul asta ca vad ca mentalitatea romanului ramane aceasi: e OPEL, e NEMTEASCA, DECI E MAI BUNA :cry: |
Quote:
eu vb din cunostinta de cauza pt ca am avut 2 renaulturi, din pacate si stiu ce le poate capul! 1>nu poti compara turbo cu aspirat 2> la cilindree dif este foarte mare(400 cm)>ceea ce este f mult, DACA NU STIAI RAISERE, la cp dif este de doar 11 hp in favoarea rs-uui, sa zicem ca este neglijabil! nu prea gandesti...tu spui ca nu erau/sunt in stare sa faca o "formula" daca isi pun capul!? hahaha... ei au alt target...:)) la fel ca vw sau ford..etc! oricum parerile sunt impartite si asa e bn, NU SUPORT GANDIREA DE TURMA ! ps: cn a spus ca opel e masina nemteasca si e mai bn ca renault>franceza? dar oricum e mult mai fiabil opel-ul si MULT MULT MAI IEFTIN CA RENAUL, CARE TE INGENUNCHEAZA CU PRETURILE ALEA NESIMTITE DE PARCA AI AVEA UN SUPERCAR !!!!! |
Citeste numele topicului, nu comparam 2 motoare ci 2 masini asa ca RAISERE fii mai atent. Daca tu cumperi masina numai dupa motor imi pare rau...RAISERE !!!
|
Quote:
papa |
Quote:
Se vede ca esti din balcan, acuma scuza, dar femeile stiu ca marimea nu este tot, adica nu conteaza daca e turbo, sau are cu 400ccm mai mult sau nu, rezultatul conteaza, cum o poti folosi!!! Eu am si am condus aspirat performant si turbo la fel, dar daca ar trebuia sa aleg asi alege aspirat, din pacate asta are limite, si de asta monteaza toti turbine, nu pentu efect sau feeling. Quote:
Quote:
Apropo, ce target are Opel, macar sti de ce se fac modele sportive? Iti spun, e numai marketing, pentru a vinde mai multa din cele de serie. Eu nu stiu despre ce preturi extravagante vorbesti tu la un renault RS, dar ce stiu eu e ca aici de 4 ani merge Clio RS Cup, si inca nimeni nu a plans ca ar avea probleme de fiabilitate, sau costuri pieselor... Apropo, daca ai avut pobleme de fiabilitate cu masini de ce nu ai luat una japoneza? In rest ai dreptate;) . . . . . |
...numai renault isi permite sa faca masini pt formula 1???
CORECT,dar n-am vazut vreun renault in DTM...ajea ca lasatio mai moale cu comparatiile astea penibile si lipsite de sens...aici se compara 2 masini de strada...cu performante asemanatoare,si atata timp cat se compara masinile si nu motoarel(nu conteaza ca e turbo sau aspirat)..."lumea cumpara opel ca e nemteasca si e foarte buna"...de ce cumperi tu skinet renault de exemplu??? pt ca are traditie in realizarea masinilor sport???...atunci esti la fel de prost ca noi toti care iubim masinile nemtesti pt ca sunt nemtesti...revenind la on toppic preformantele asemanatoare,fiabilitate mult mai buna pt opel,pretul pieselor si reviziilor incomparabil mai mic la opel,design net superior opel...DECI ALEGEREA MEA E OPEL CORSA OPC |
...SI INCA CEVA...renault a dominat f1 2 ani la rand...SI FERARRI CAT LA DOMINAT CA NUMAI TIN MINTE???;))) ...DECI SUNT FOARTE INUTILE COMPARATIILE ASTEA...
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:22. |
- Copyright 2026 4Tuning