Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   My first step. 400 rms in my car. How to put them in. (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/60519-my-first-step-400-rms-my-car-how-to-put-them.html)

Bogdan YBR 14-01-08 22:45

Re: My first step. 400 rms in my car. How to put them in.

repet intrebarea:
ai 307d2 sau d4.
statia e alpine mrp 450??
adica 220w@4ohmi
400w@2ohmi ???

RA_2fast4u 15-01-08 14:32

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1293251)
repet intrebarea:
ai 307d2 sau d4.
statia e alpine mrp 450??
adica 220w@4ohmi
400w@2ohmi ???

fuck?

deci sunt un prost...

acum m-am uitat pe factura si am vazut ca e de fapt d2-ule.. nu d4-le, nici nu mi-am dat seama...

deci o sa il tin in 4ohmi.. adica nu o sa ii folosesc numai cam jumatate din putere..

RA_2fast4u 15-01-08 18:27

De fapt m-am lamurit. Nu e grava treaba. Leg doar o bobina si e rezolvata treaba.

O sa fac schimbarea asta sambata, cand mi-am programat sa il "imbrac" .. ca inca nu i-am pus mocheta pe el .

Am mai reglat putin la el, la fregventa si la intensitatea basului si sunt multumit de rezultate, sa vad ce fac in legatura cu cablul acela de alimentare si pot sa declar proiectul incheiat... momentan :)

Bogdan YBR 15-01-08 22:33

deci tu ai 1ohm sau 4.
asta era beleaua la tine.vezi ce ai scris in comanda poate e greseala lor si ti-l schimbi, asta in cazul in care tu ai comandat d4.
nu e nimic rau in a da cu statie mai mare in dif mic cat timp e reglata ok statia dar la tine este invers.daca legi doar o bobina folosesti doar juma' de difuzor :)

RA_2fast4u 18-01-08 19:50

Am verificat asta.. asta a fost primul lucru pe care l-am verificat.. e greseala mea :| ...

esti sigur de faza cu numai jumatate de dif.. ? eu am vorbit cu cineva, si mi-a spus sa leg fara grija doar o bobina ca tot acolo sunt.. :-??

si inca o problema... cand dau tare, ceva de la partea din spate vibreaza.. chestia aceea care este intre portbagaj si habitaclu ... sa iau o surubelnita sa cau suruburile si sa strang :)) ... sau?

Rafaila 05-02-08 12:39

Eu am focus combi si cand dau tare zbarnae toata capota din spate......Daca gasesti solutia sa-mi spui si mie te rog...

Lil' D 05-02-08 19:28

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 1300241)
Am verificat asta.. asta a fost primul lucru pe care l-am verificat.. e greseala mea :| ...

esti sigur de faza cu numai jumatate de dif.. ? eu am vorbit cu cineva, si mi-a spus sa leg fara grija doar o bobina ca tot acolo sunt.. :-??

Treaba cu "Jumate de difuzor" e 100% sigura.
Nu e chiar 1/2 din difuzor, dar parametrii se modifica foarte mult (de ex, qts-ul aproape ca se dubleaza) si fara sa cunosti aceste modificari nu poti face o incinta corecta.

RA_2fast4u 05-02-08 21:29

Quote:

Originally Posted by Rafaila (Post 1336703)
Eu am focus combi si cand dau tare zbarnae toata capota din spate......Daca gasesti solutia sa-mi spui si mie te rog...

A mea este sedan. Deci nu am problema aceasta.. am altele :)).. ca de exemplu imi vibra teribil numarul.. si am stat cu urechea sa vad pe unde vibreaza si am bagat putin burete... si problema rezolvata. Cealalta problema, cu chestia aia dintre habitaclu si portbagaj nu am rezolvat-o inca.. nu se aude foarte des.. dar nah..

Lil' D ... mersi de raspuns, intentionam zilele astea sa il desfac si sa il conectez la 2ohmi.. dar inteleg ca nu e o idee prea buna. deci pe moment o sa il las la 4ohmi, pentru ca si asa are performante satisfacatoare. Am gasit in cluj d4 la un pret fata de cu cat am luat d2-le. Asa ca banuiesc ca o sa vand d2-ule acesta si o sa imi iau un d4. O sa pierd cateva sute de mii. dar nah... asa e la inceput

All times are GMT +2. The time now is 21:14.

- Copyright 2026 4Tuning