![]() |
Re: Audi A4 - B7 - 2.0 TFSI - DTM
eu cand compar consumul il compar cu dacia care o am in prezent, diferenta mica de 1-2litri la 100km fata de un 2.0tfsi...daca ar fi sa compar cu un diesel(2.0 170cp) parca ma atrage mai mult diesel-ul...dar totusi vreau ceva mai sportiv
|
Quote:
|
si A4 meu de 131 de cai in oras consuma si 12%, iar in afara orasului sub 7% am scos foarte rar consumul!
parerea mea ca dieselul cu cai mai multi , de la 131 de cai in sus , consuma. si sa nu mai vb de cel de 2,5 TDI (180 cp) care in oras consuma mai mult. nu e mare diferenta fata de un DTM dar si acesta merge cu benzina de la 98 cifra octanica in sus care costa mai mult. pe de alta parte nu se poate compara benzina de afara cu ce este la noi in tara, automat va consuma cu un litru in plus ! e totusi o diferenta destul de mare intre un 2,0 TFSI DTM si un 1,9 TDI la un drum de 1000km, iar pe oras nu vad nici eu mare diferenta intre ele. |
12% daca ii dai in gura peste 3000 de ture...daca mergi frumos, 8% cam asa ar trebui sa consume un 1.9, cel putin la mine la 1.9 115cp asa e, nu pot sa cred ca 16 cai in plus ar creste asa mult consumul. La cealalta, la 1.8T quattro imi ia peste 13 oricat de finut asi conduce-o....plus ca are 1550 kg ceea ce e cam mult pt un motor de 1.8
|
Quote:
mie imi arata la timpul 2 cam 7,5 - 8% si nu pot sa zic ca o alerg pt ca tin la masina. am avut si consum de 5 -6% la drum lung dar am mers incet. |
Salut,tinand cont de faptul ca si eu am fost interesat sa-mi cumpar un A4 2.0 TFSI Quattro-DTM-edition,am stat ceva timp sa ma documentez despre aceasta. DTM este un exemplar foarte reusit,cu performante foarte bune,(uita de 3.0 TDI ca nu are nici o sansa in fata lui "DTM"-220cp,dieselul are cuplu mai mare insa nu are turatie) ;) masina arata,suna si se conduce traznet,ca sa numai vorbim de potentialul enorm de upgrade al motorului, insa singurul inconvenient este consumul!!,crede-ma masina asta in traficul din Bucuresti(ziua) nu scade sub 17-18L%,nu stiu de unde si pana unde ati ajuns voi sa faceti comparatii intre ea(DTM-ed.) si 1.9 tdi,diferenta de consum este de la cer la pamant,dc. nu aproape dubla :lol: ca sa numai vorbim ca in regim sport ajunge la consumuri de 20%+,asa ca dc. nu stai prea bine financiar cu Benzina si faci destul de multi km/luna,s-ar putea sa-ti blestemi zilele....ba chiar vei constata ca;consumul urban declarat de fabricantin la tine va deveni cel extraurban,...In general am observat pe forumul asta si nu numai, o exagerare in privinta consumului de parca ar fi vreun concurs gen "Cui ai consuma mai putin",lucru intalnit doar la romani. Bafta!;)
|
Quote:
multumesc pt raspunsul dat :-) si DA un Audi A4 DTM la mine ar fii a doua masina pe care o s`o tin mai mult in garaj... nu m`ar deranja asa mult un cosum mai mare, poate o sa merg maxim 10 000 km/an cu ea, iar daca cu o modificare de soft ajung la aproape 270 CP si vreo 330 N/m cred ca as fi multumit. Intradevar la benzina te ajuta mult turatia, te poti duce linistit si la 6000 de ture, pe cand dieselul se plafoneaza la 4000 de ture. eu ma mai gandesc si la un alt aspect ca s`ar putea sa trebuiasca sa intretin doua audi, adica actuala si cea care va veni... in principiu am avut mai tot timpul doua masini dar nu doua audi! numai bine. |
Quote:
acum are 130+ CP si tot fac 1100 km in oras + ceva extraurban... cel mai mic consum la drum intins inregistrat recent a fost valcea - bucuresti - plimbat in bucuresti - valcea ... 4.8% media ... mie asta mi se pare un avantaj mare de tot...pentru ca dupa 2 ani de zile sa zicem...stai jos la masa, la o cafea si te gandesti...cati bani am bagat in motorina/benzina ? asta doar daca nu cumva esti vreun magnat sau ceva :) ma rog, revenind la 2.0T...masinile sunt extraordinare...varianta DTM are doar ca diferenta kit-ul exterior...si costa mult mai mult decat una normala :) cel putin asta stiu eu...acum, nu pot fi sigur...consumul il ai mic doar daca mergi relaxat...ca de altfel la orice masina...chiar si cu 1.9 TDI daca mergi sportiv sub 15 in oras nu scapi, 10 extern...iti zic eu, la 1.9 TDI schimbat pana in 2000 si scapi de consumurile exagerate...si la plimbat in oras eu zic ca e realizabil schimbatul sub 2000 rpm. anyway, eu te sfatuiesc sa-ti iei mai bine un 2.0T normal, tractiune fata si cu ceva optiuni pe ea, decat sa iti iei cu pachet DTM si mai putine optiuni...eu sunt de parere ca optiunile fac totul...si mai bine iti iei cu optiuni de la mama ei decat sa stai sa modifici totul dupa aia la ea :) si inca o chestie...gasesti kit-uri aftermarket pentru A4 B7 de ti se ia...mult mai frumoase decat varianta DTM, crede-ma :) uita-te doar la MBM tuning in bucuresti, pierde putin timp pe aici pe forum... si inca un sfat...nu te mai uita frate pe mobile.de ca acolo 80% sunt puse degeaba...gaseste-ti un concesionar, intreaba persoane care asta fac, aduc masini...si mergi si intereseaza-te la aia...ca pe mobile degeaba te uiti, nu vei gasi preturi relevante mereu... respect. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
poi tractiunea fata e mai ieftina si consumul e mai mic decat la quattro...dar si performantele sunt altele la quattro
|
pai nici nu cred sa existe A4 , B7 , DTM doar cu tractiune fata!
|
nu este , se referea la a4 normal 2.0t cu tractiune fata.. dar dtm este alceva, incepand de la exterior pana la interior.
|
Quote:
(daca citesti atent am zis cel mai mic consum inregistrat recent...e o diferenta intre recent si "all time" :) fara suparare sau ceva) PS: cine a zis ceva despre vreun logan ? eu sigur nu :) si nu cred ca ai vazut tu A4 1.9 TDI mai lent ca un logan 1.6 16v :)) cat despre pachetul DTM, eu ce am vazut in oferte pe autovit, toti scriu pachet DTM exterior...fara modificari la motor fata de un 2.0T normal (sau cel putin nu se vedea dupa oferta pusa acolo)... cat despre ultima intrebare...pai iti iei tractiune fata daca nu-ti iei masina doar sa te alergi cu ea...eu mi-as lua sincer quattro dar diferenta de pret e imensa (cel putin daca vrei masina noua), asa daca ar fi sa-mi iau masina doar sa ma plimb cu ea relaxat prin oras mi-as lua linistit tractiune fata :) desi nu iti iei un 2.0T ca sa te plimbi doar... oricum, scuze ca am gresit la faza cu DTM. ciao. |
Quote:
|
Quote:
intradevar sunt o gramada de diferente, nu doar la exterior, ci si la motor si la interior. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:42. |
- Copyright 2026 4Tuning