Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Masina ta s-a nascut o copie... fa-o sa moara originala ! (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/57544-masina-ta-nascut-copie-fa-moara-originala.html)

sKyNeT 03-12-07 21:00

Re: Masina ta s-a nascut o copie... fa-o sa moara originala !

bloodfart asta se intampla si la cumpararea unei masini noi, una full costa cat una cu o clasa peste, standard dar cu acceleasi dotari

Pinky 20-01-08 22:26

Eu am un singur sfat.. invatati sa conduceti original. Adica corect, eficient si respectandu-i pe ceilalti din trafic.. incepand cu : nu pe contrasens, cu semnale dreapta/stanga, nu cu 160 pe magheru, nu pe rosu, etc si terminand cu : plecat de pe loc fara sa pedalezi ca rata pe uscat, viraje/drifturi controlate, parcari (am observat ca pe masura ce valoarea masinii creste, skillu asta e din ce in ce mai mic).. restu sunt basini de pustan care a vazut de prea multe ori fast&furious si se joaca inca NFS..

paunionutz 21-01-08 19:56

6 Attachment(s)
uite masina mea personalizata. A fost standard si s-a schimbat cam 90%. Cred ca asta vrea sa zica si colegu, pe care il luati voi la mishto. Nu sa tunezi masina ci sa o personalizezi. Sa fie putin diferita de restul

CJ-01-WOB 22-01-08 01:11

este un thread de discutii nu de prezentare a masinii personale.
easy with the pics

Maskatu 22-01-08 10:17

scuze... acum am vazut posturile.... da paunionutz si bogmotorsport... la asta me refeream... sunt super masinile... chiar daca sunt "vechi si cazane sau dinozauri" cum le numesc baietii cu masini ultimu racnet... sunt diferite de serie si ies in evidenta... ca sa fiu pragmatic as da exemplu si o broscuta din 70... daca e aranjata si arata ok lumea intoarce capul dupa ea.. cu toate ca are aproape 40 de ani.. tineti cont de asta lume !

AlliedComposites 05-02-08 08:18

de ce nu sunt mai multe mame cu masini modificate? de ce nu sunt mai multi oameni cu multi bani care nu-s pun genti de 22 pe seria 7? de ce nu-s mai multi "oameni de familie" cu cate un spoiler de un metru pe portbagaj si o gaura mare de inductie pe capota? astia sunt majoritatea conducatorilor, nu noi, deci bucura-te ca sunt si atatea masini modificate

quick_5hifter 05-02-08 13:46

Maskatu, sper ca nu astepti de la noi sugestii de genul: aripioara de rechin pe plafon - eventual cu led, leduri albastre la stropitoare, mini-neon pus in bord, aripioare "aerodinamice" la stergatoare, diverse inscriptii blasfemice pe portbagaj etc.... toate astea de mai sus intra in gusturile multor persoane, as zice predominant posesori de Logan (sa nu fie cu suparare pentru posesorii de Logan, dar fiind masina cea mai agreata in Romania, implicit au si cele mai multe "uscaturi"). Tot ce am enumerat mai sus fac parte din categoria "cum sa nu-ti personalizezi masina".
Pe deasupra, ca tot a adus cineva vorba de personalizarea masinii la nemti in scopul de a fi mai usor identificate....pai la noi, daca dispare un Logan "tunat" cu ce am zis mai sus, munca politistilor nu va fi usurata cu foarte mult....cel putin in Bucuresti, aproape la fiecare colt de strada am vazut cate un astfel de Logan :rolleyes2 in fine, cred ca s-a inteles ideea, astea NU sunt metode de personalizare, ci de VITANizare (sau GIGELizare, cum zicea cineva mai devreme).
Deci, decat personalizare de prost gust, mai bine stock :rolleyes2 fara discutie...
Iar o personalizare de bun gust COSTA, indiferent ca e vorba de astuparea manerelor (care inseamna automat si revopsirea a 2/4 usi, eventual si portbagaj daca se renunta la incuietoare), de un schimb de jante, stopuri, faruri, folie, suspensie, culoare etc. Cheltuieli de genul asta le va face doar un pasionat de modificari la masini, in nici un caz orice doritor de "iesire din anonimat".
E adevarat, sunt chestii simple care fac masina sa sara in ochi fara a fi penibila (de exemplu, in Constanta am vazut un Tico rosu cu buline negre, condus de o fata...e chiar haios :D - sau plafonul negru care e atat de practicat in ultima vreme...).
Daca nu te deranjeaza, spune-ne si noua mai exact ce modificari ai adus tu Fordului tau...sa ne facem o idee :D
Ideea topicului nu e rea, dar eu as mai umbla putin la formulare...mai ales ca, daca masinile s-au nascut copii, nu inseamna ca trebuie neaparat sa moara modificate, iar "original" inseamna "stock", in opinia mea.

Maskatu 05-02-08 17:06

Nu sunt adeptul gigel tuning... sunt de acord cu ce ai zis mai sus.... cat despre fordu meu nu prea i-am adus nici o modificare momentan decat un scorpion pe capota (ca am scorpio) si m-am gandit sa fiu pe aceeaso lungime de unda :)... am eu multe idei dar bugetu nu e de acord cu ideile mele :D

Maskatu 05-02-08 19:13

masina mea chiar daca e stock... nu e ca restul scorpiilor.... pt ca dupa atatia ani apar diferente majore... unu are o capota indoita altu are o bara schimbata... altul are un far spart, altul un stop spart :D deci nu suntem identici unul cu celalalt :lol::lol: am mai zis si la inceputul discutiei ca sunt oameni care au masini de zeci de mii de euro carora nu le fac nimic si cand zic nimic ma refer ca nu agata nici macar un bradut de mirosit in ea... eu am fost mereu pt ideea de a schimba masina... nu neaparat de a "tuna-o" dar de ai da un aer mai original... apreciez astfel oamenii de pe forumul acesta care au luat masini de 10-20 de ani si le-au aranjat in asa fel incat sa intoarca lumea capul dupa ele mai mult decat dupa o masina de 1-2 ani... pana la urma asta e testul final... cat despre masina mea... nu cred ca mai e asa stock... anii isi spun cuvantul si ar merita o vopsea scorpiuta mea... idei ar fi dar momentan... ca multi de pe acest forum... banii se muncesc nu pica din cer si mai tre sa si mancam... apoi ne uitam la ce avem in fata blocului si la ce tre' sa ii mai punem pe ea sa mai iasa un pic in evidenta... important e sa functioneze:rolleyes2

Incet_Si_Sigur 05-02-08 19:31

Salut

Eu m-am abtinut mult timp sa raspund si am crezut ca topicul asta o sa dispara, dar in ciuda asteptarilor mele se pare ca acest subiect are mai multa viata decat m-as fi asteptat eu vreodata.
Si hai sa-ti spun parerea mea.
nu te cred a fi pasionat de tuning.
Pentru ca hai sa-ti zic ce inseamna pasiune:
IN PRIMUL RAND pentru a avea o pasiune trebuie sa stii cateva lucruri DE BAZA cum ar fi:

Ca sa poti intretine o pasiune
1.trebuie sa ai ce sa mananci
2.trebuie ca dupa ce mananci sa ai hartie sa te stergi la fund.
3.dupa ce te-ai sters la fund trebuie sa te speli si sa vezi daca ti-au ramas bani sa cumperi benzina.

si pentru asta iti trebuie bani. si nu zic de banii lui tata sau de banii pe care-i castigi facand site-uri si alte nebuneli. vorbesc de bani munciti greu. BANI MULTI. pentru care unii fac facultatea serios. Lucrurile stau diferit din punctul meu de vedere.

Uite cum sta treaba: de la vreo 20 de ani in sus iti cam doresti sa pleci din casa parintilor. Poate ai vreo femeie si femeia sa stii ca are nevoie de o baza financiara daca vrei ca lucrurile sa mearga bine (si aici e vorba de orice femeie), SA NU CREZI CA TE LASA SA DAI BANI PE SPOILERE mai ales daca aveti banii impreuna. Alt lucru: tu ai vazut cat de grea e viata in Romania? Ti-ai pus vreodata problema daca merita sa mai ramai in tara asta? Eu din cate vad, in Ro nu mai exista OMENIE de mult timp. Lumea e rea, tine pentru ea de frica sa nu-i "furi meseria". Multe magarii se intampla aici si multa bataie de joc. Si nu stiu daca ti-ai pus vreodata problema, NU ca "bine ar fi ca masinile sa aiba culori diferite" ci "frate, n-ar fi mai bine sa plec din tara asta odata"?
Ba normal ca ar fi, dar ca sa poti ajunge acolo TREBUIE SA STII CEVA. Si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l intelegi tu f bine este ca TREBUIE SA DAI CEVA CA SA PRIMESTI CEVA IN SCHIMB si nu ma refer la combinatii. Adica sa stii ceva. Pentru ca uite multi merg sa dea cu sapa in strainatate si bravo lor aia e munca cinsitita cel putin mai apreciata decat este munca aici.

Dar tu nu vrei sa dai la sapa...nu te vad eu asa...tu vrei TUNING. Eh pentru tuning ori faci o facultate care sa-ti dea o calificare, ori dai in cap (hai sa presupunem ca nu s-a ajuns la solutia asta desi...), ori lucrezi 2-3 slujbe sa castigi bani bunicei dar fara carte de munca...a...si sa-ti nenorocesti sanatatea.

Iar acum voi trece **** la un caz mai general:

MULTI si ma refer la FOARTE MULTI dintre userii 4tuning folosesc niste termeni care in sine merita mai mult respect decat sa iasa din gurile unor copii dornici sa se afirme.

"Gordini" - PUN PARIU ca 90% din forumul asta habar n-are cine a fost si ce a facut. Si e foarte usor sa folositi google...dar inainte sa aduc eu aminte...??
"Skyline" - Habar n-aveti cata tehnologie si munca adevarata sta in masina asta. voi o spuneti de parca a picat deodata DIN CER.
"Need for Speed" - sute de oameni au muncit ani de zile sa scrie jocurile astea pe care orice pusti le joaca cu placere.
Va spun sincer ca oamenii care au facut cu adevarat diferenta au avut cel putin o facultate, sau o idee.
Ce vreau eu sa spun este ca 80% din copii din ziua de azi NU mai au respect pentru nimic si nimeni. Nu au respect pentru batrani, pentru ca exista specimene de parveniti care le dau falsa impresie ca banii vin de-a gata.
Au respect dar cu prima ocazie si-l pierd repede. Sau nu exista la ei pur si simplu.
Si asta de ce? Pentru ca 80% din copii de azi NU RESPECTA MUNCA ADEVARATA SI BANUL. Normal! sunt copii..

Dar copii din ziua de azi sunt expusi unei realitati care:
- o vad pe jumatate (adica doar vad banul dar nu stiu de unde vine)
- nu au capacitatea, datorita varstei, nu pentru ca ar fi retardati, sa inteleaga adevarul in totalitate
- nu au parinti care sa le pese atat incat sa-i educe in acest sens

Si mai grav este ca acesti copii cresc si ajung sa aiba impresia ca banii vin garla si masinile la pachet. Pai si femeile? Eh. Bani sa ai.

Ar fi bine sa aveti mai mult respect pentru niste lucruri ce le rostiti sau lucruri ce folositi de zi cu zi.
In loc sa va ganditi cum sa invatati ca sa castigati cati mai multi bani cinstiti sa va puteti intretine "pasiunea", voi va pierdeti vremea invatand cum sa fiti albi dar sa va purtati ca negrii si cum sa va luati de idoli niste ratati cu bani, dar cu un intelect nu foarte diferit de al vostru cu vreo 5-10 ani in urma (aviz rapperul ala cu fatza de cretin 50 centi). ASTIA-S XPERTII PE LA NOI.

Nu mai stati sa muriti in fata monitoarelor si ganditi-va bine pentru ziua cand va trebui sa dati ceva din experienta voastra. Experienta voastra in momentul de fata e sub 0. Asta pentru ca va pierdeti timpul cu lucruri menite sa va prosteasca.

Si este pacat: voi sunteti speranta zilei de maine. batranii voi ii veti tine in carca. Sa vedem cat spate veti avea.
Invatatul in lumea moderna e cam de rahat...dar haideti sa presupunem ca azi aveti 11 ani. Si va pierdeti timpul cu orice altceva decat scoala, ca deh scoala naspa. Pe la 25 de ani in loc sa va lansati in viata si lumea tuningului, veti sta acasa cu mami si tati. Pe la 60 de ani va veti blestema zilele. Si ce daca? Ca oricum sunteti batrani atunci. Da..ati adus in prag de faliment o tara intreaga daca continuati asa. Viitorii oameni de stiinta...HA...viitorii oameni politici...SI MAI RAU....viitori prgramatori...vai de noi toti.

Si dupa ce te gandesti dragul meu Mascat la ce am spus aici, gandeste-te daca mai are un sens ce numesti tu "pasiune". Ai mai mult respect pentru MUNCA, si vezi cat respect sa acorzi banilor, ca-s periculosi.

Si ca sfat: nu folositi cuvine gen "respect" cand stiti ca n-aveti asa ceva.
Si nu va injurati parintii daca nu va lasa sa va uitati la filme tarziu sau sa jucati jocuri violente...poate o fac pentru ca nu sunteti inca pregatiti sa faceti fata adevarului gol golut. Aveti voi impresia ca sunteti tari, dar colega nu sta foarte comfortabil cu creionul ala infipt in ochi.

Daca nu ati lucrat o zi in viata voastra e ok...luati cobai pe prietenul vostru cel mai bun. Musai sa aveti ciuda pe el pt ca bicla lui e mai scumpa, sau machetele lui sunt mai frumoase. Mergeti la mama, si faceti un targ cu ea: daca un semestru luati numai note de 9 si 10...sa va cumpere exact o roata cum are prietenul vostru pe bicicleta lui, sau o masinuta ca una din sutele de masinute ale prietenului. Cam asa-i viata.

quick_5hifter 05-02-08 20:40

Quote:

Originally Posted by Incet_Si_Sigur (Post 1337491)
Salut...
...Cam asa-i viata.

Eu unul nu ma simt cu musca pe caciula :D
Pe vremea cand ma intretineau parintii, aveam o Dacie stock pe care doar o stricam din cand in cand (deh, ce stiam eu de munca, bani si alea-alea...).
Acum, as putea spune ca-MI permit (EU) o pasiune, pe langa mancare. Deocamdata...pana cand incep sa apara omuletii aia mai mici, cu mamica lor care sa ma traga de maneca :lol:

...ca bine le zici, "batrane" (iti spun in felul asta deoarece sunt convins ca ai cel putin 30 de ani, dupa cum gandesti).

Recomand citirea cu atentie si pastrarea intre urechi! Nu cuiva anume, ci persoanelor care se simt cu musca pe caciula!

Incet_Si_Sigur 05-02-08 22:18

si ca sa nu zica Mascat ca vin doar sa critic:

Parerea mea:
Daca esti cu adevarat pasionat si doresti sa modifici o masina.. imparte cunostintele tale altora. Nu trai cu frica-n tine ca te fura altul. Daca ai cap pentru niste idei.. in realitate, lumea se poate insipra din idelile tale oricat, dar capul tot pe umeri iti ramane si ideile inautrul lui. poate ca lucrezi tu bine de unul singur, sau intr-un circuit inchis, dar e bine sa inveti cat mai mult de la fiecare persoana pe care o intalnesti. Nu stii care cu ce idei vine.

Salutare.

AlliedComposites 05-02-08 23:26

serios acuma, mai tot ce zice incet si sigur e foarte bine zis... eu rad mereu la faptul ca in romania copiii stau acasa pana cand termina facultatea sau si dupa, si multi asteapta sa le ia parintii apartament si masina... o gramada, si prieteni de ai mei din romania, au deja masini pe mana de deamoaca, si unii si apartamente sau garsoniere... asa ce ava aproape nici nu exista in canada si america... intre 18-20 de ani, majoritatea copiilor s-au mutat ori la camin la universitate, ori cu chirie... multi lucreaza de la 16 ani, si la 18-19 majoritatea au slujbe ca sa-si plateasca scoala, sa se intretina, sau sa risipeasca pe masini... aici toata lumea munceste, si aia bogati si aia saraci! Aia saraci ca sa aiba bani, aia bogati ca sa invete ce inseamna munca si sa valoreze banii!

AK-ZER 06-02-08 00:18

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1338169)
serios acuma, mai tot ce zice incet si sigur e foarte bine zis... eu rad mereu la faptul ca in romania copiii stau acasa pana cand termina facultatea sau si dupa, si multi asteapta sa le ia parintii apartament si masina... o gramada, si prieteni de ai mei din romania, au deja masini pe mana de deamoaca, si unii si apartamente sau garsoniere... asa ce ava aproape nici nu exista in canada si america... intre 18-20 de ani, majoritatea copiilor s-au mutat ori la camin la universitate, ori cu chirie... multi lucreaza de la 16 ani, si la 18-19 majoritatea au slujbe ca sa-si plateasca scoala, sa se intretina, sau sa risipeasca pe masini... aici toata lumea munceste, si aia bogati si aia saraci! Aia saraci ca sa aiba bani, aia bogati ca sa invete ce inseamna munca si sa valoreze banii!

Offtopic: Apreciez cultul americanior pt munca insa nu prea poti compara US cu Romania..(din mai multe motive) Acolo e altfel apreciata munca (munca adevarata intradevar).. dar exista exagerari si acolo.. in business ethics, in munca (workaholics.. persoane de 30 care arata de 40 -manageri,etc) Americanii intra pe piata muncii de la 16-17 ani si iasa pe la 60 poate chiar mai tarziu.. la europeni e mult mai mic ciclu de munca...
Un profesor respectabil spunea.. o afacere adevarata e aia care iti aduce bani fara sa te implici direct.. si asta e valabil pe toate continentele..
tu descri US ca si cum ar fi un loc ideal... insa nu exista asa ceva..nu exista nici un model dupa care ar trebui sa se desfasoare lucrurile.. la nivel global suntem diferiti si o globalizare sanatoasa se face prin descentralizare..

Bogdan_mb 06-02-08 00:45

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1338169)

Foarte corect ce ai spun insa , crezi ca tineretul din Romania nu isi doreste cele mentionate de mai sus (bani, haine, tuning etc...) ? Chiar deloc, dorinta este, doar caile de obtinere de multe ori iau o cale gresita din cauza elementelor perturbatoare din jur (manele, "vedete" , oameni bogati rasariti peste noapte, politica de *** etc). Si e si logic oarecum, la ce job offers gasesti in US e mare probabilitate sa ajungi sa te intretii singur financiar (+ sa ramana bani si de alceva) dar in Romania din pacate, cand esti tanar esti automat catalogat "mic si prost" ai sanse foarte mici sa faci un ban cinstit si sa iti ramana si timp suficient pt. continuarea studilor. Eu zic ca merita tineretul nostru o sansa, daca nu se schimba ceva in curand, o sa ajugem o natie de culegatori de capsuni...

All times are GMT +2. The time now is 22:20.

- Copyright 2026 4Tuning